中考英语模拟题

中考英语模拟题

【范文精选】中考英语模拟题

【范文大全】中考英语模拟题

【专家解析】中考英语模拟题

【优秀范文】中考英语模拟题

范文一:英语中考模拟题(一)[1]

英语中考模拟题(一)

听力(20分)(略)

五、选择填空(20)

26.—Does the man need operation at once, Doctor Li ?

—Yes, only small one. But the sooner, the better.

A an, a B a, a C an, the D ×, ×

27.—I hear a traffic accident happened yesterday. Was it terrible ?

—Yes. A car fell over and all the people in it were badly hurt. But luckily, of them were killed.

A neither B none C every D both

28.—You can hardly swim, can you ?

— . But my mother says she’ll teach me during my summer holiday.

A Yes, I can’t. B No, I can. C No, I can’t. D Yes, I can.

29.—Do you think there are new words in this unit ?

—Yes, that’s right. I’ll first.

A too much, look them up B too many, look up them

C much too, look them up D too many, look them up

30.—You must what I have done for you before you leave.

—Well, how much does it ? Is 100 dollars enough ?

A pay for, cost B pay, spend C spend, pay for D pay, cost

31.—Excuse me, where’s the West Hill Farm, please ?

—Go the forest and the foot of the mountain you will find it .

A through, at B across, at C through, under D past, under

32. noisy children ! Go and ask them to keep quiet.

A How B What C What a D How a

33.The policeman asked him . when the accident happened.

A what was he doing B what did he do C what he was doing D what he did

34.Mr Green living in China though he was born in London.

A would like B wants C hates D enjoys

35.—Here is a piece of paper for you !

—Oh, thanks. It’s for me to write a long letter on.

A big enough B enough large C small enough D enough samll

36.The United States up its satellite until January 31,1958.

A sent B didn’t send C hasn’t sent D wasn’t sent

37.—When shall we go to see him in the hospital ?

—Oh, I nearly forget. What about this afternoon as soon as we _____our work?

A will finish B are finished C finish D are going to

38.—You’d better work too hard like this.

—I see. You mean too hard makes one tired and ill.

A not, work B don't, working C don’t, to work D not, working

39.—Football by the British at the beginning of last century.

—That’s probably why football is one of popular games in England.

A was invented, the most B invented, more

C was invented, more D invented, the most

40.—Do you know the city of Ningbo well ?

—Of course I do. I’ve here for nearly 3 years.

A come B been C arrived D got

41.—Must we move to the next room ?

—No, you . You may still live here if you like.

A mustn’t B don’t C don’t have to D won’t

42.I find interesting to play games with children.

A that B how C what D it

43. are useful animals.

A Cow B Pig C Panda D Sheep

44.Be careful when the street.

A to cross B cross C you cross D you’ll cross

45.Take your time, you’ll make another mistake.

A then B and C if D or

六、 完形填空(10分)

Listening to a radio programme in a foreign language is difficult for many of us. Maybe we

46 the language for several years, and 47 read it, perhaps even write 48 it 49 listening and understanding the spoken language is 50 . Some 51 are clever and quick to learn language. 52 must study for a long time. Everyone however, can develop his or her listening skills(技能) with practice.

We are good 53 in our own language 54 we have had years of practice. We have heard it all before. We understand the grammer(语法) and the words. We 55 understand the culture (文化)of our language. We can understand, even if we don’t listen carefully.

46. A have studied B are studying C will study D study

47. A be able to B are able to C will be able to D could

48. A with B by C in D for

49. A And B Or C Then D But

50. A not easy B easy C the same D not hard

51. A ones B one C people D peoples

52. A Another B Other C Others D The Other

53. A readers B writers C listeners D singers

54. A since B because C so D for

55. A also B either C none D only

七、阅读理解(20分66-70每小题2分)

(A)

Early this year, the Kuo family of New York City received good news. Sixteen-year-old David Kuo had taken the first place in the Westinghouse Seience Talent Search-the most important science competition(竞赛) for young people in the United States. He had been chosen as one of the top forty young scientists in the country. Winning in the Westinghouse competition had become a family tradition for the Kuos. David’s oldest brother, John, had won top honors in 1985. His next oldest brother, Mark, had won in 1986. The Kuos are immigrants(移民)to the USA.They came from Taiwan.

The Kuos are one example of what is often called the Asian(亚洲的)-American success(成功) story. A number of Asian immigrants have arrived in the United States in the last twenty years. Many arrived without money, and unable to speak English. Yet, as a group, they have done quite well. They say Asian-Americans have three traditions, education, hard work, family. And Asian-American young people spend more time studying than other American students. That’s why they have done well in the United States.

根据短文内容,判断下列各句,符合短文内容的写A,不符合的写B。

( )56. David Kuo was the third one to win the Westing house Competition in the Kuo family.

( )57.From the passage we know that the Westinghouse Competition is held once a year in the United states.

( )58.David Kuo was only sixteen in 1986.

( )59. Many Asian immigrants were rich when they arrived in the United States.

( )60.The Asian-Americans have done well in the USA because they’re hard-working people.

阅读下面短文,并做短文后面的题目,选出一个最佳答案。

(B)

Eubie Blake was one of the most famous ragtime musicians in American history. Ragtime music is an early form of jazz (爵士乐). It was very popular in the early twentieth century. Eubie Blake wrote his first ragtime song in 1899 .when he was sixteen years old.

Eubie Blake was born in Baltimore; Maryland. His parents were black slaves(奴隶).They named him James Hubert, but everyone called him Eubie. He started playing the piano(钢琴) in a night club when he was fifteen years old. Later, Eubie Blake wrote a very popular musical show (音乐剧) called Shuffle Along with another black singer, Noble Sissle. Today, that show is still sung and remembered by music lovers.

Eubie Blake retired in the nineteen—forties to study music at New York University(大学)。Later, however, he returned to the stage (舞台).He travelled, wrote music and played the piano until he died at the age of one hundred.

( )61.Which of the following is right?

A Ragtime music came before jazz.

B Americans don’t like the music written by Eubie.

C James Hubert was Eubie’s brother.

D Shuffle Along is sung and loved only by black Americans.

( )62.Eubie Blake was born in ________and died in ______

A 1899 , 1999 B 1883 , 1983 C 1884 , 1983 D 1883 , 1940

( )63.What do we know about Eubie’s parents according to the passage?

A They were both musicians.

B They were lovers of jazz.

C They were black slaves.

D They lived to be 100 years old

( )64.Eubie went to New York University because_____

A he wanted to have a rest.

B he liked travelling.

C he didn’t want to write songs any more.

D he wanted to know more about music.

( )65. Eubie Blake retired in the nineteen forties to study at New. York University. In the sentence, the word “retired” means ________.

A stop one’s work or business.

B begin with another piece of work

C feel tired

D change jobs.

(C)

Esperanto was invented as an international language one hundred years ago by a doctor in Poland. His name was Ludovic Zamenhof.

Doctor Zamenhof grew up in a part of Poland. People there spoke several different languages. He believed the different languages .stopped people from understanding each other and living happily together. He wished that everyone in his part of Poland spoke the same language .He believed that if everyone spoke a common language, the world would be peacefull(和平的),That’s why he gave the world a new language.

He called it “Esperanto”.

Doctor Zamenhof tried to make Espetanto so easy that anyone could learn it in one hundred hours. It’s easy to learn because it has only sixteen. rules(规则).and his alphabet(字母表)is simple, too. Each letter has only one sound .

No one knows how many people in the world speak Esperanto .But they say the number could be as many as fifteen million now. People hope that Esperanto someday will become the international language for business science, and diplomacy (外交).

66.Esperanto is ___________

A a language used by doctors.

B something that can help doctors to save people’s lives.

C an easy language with only sixteen rules and simple letters.

D the name of a doctor in Poland.

67.Doctor Zamenhof found it difficult to understand each other better in his hometown because_______

A several different languages were spoken there.

B people there were not good at using languages.

C people there spoke the same language.

D people there used Esperanto.

68.Esperanto has been used as an international language __________

A for several centuries.

B since Ludovic Zamenhof was born.

C one hundred hours ago.

D since about a century ago.

69.What did he believe would happen if all the world’s people spoke a common language?

A People would stop themselves from understanding each other.

B The world would be peaceful.

C People would fight against each other from different countries.

D It would be impossible for people to live happily together.

70. The best title [题目]of the passage is _____

A A Good Doctor

B Strange Language

C Understanding Each Other Possible

D An international language ------Esperanto.

八、词汇(10分)

(A)根据下列句意及所给汉语注释,写出空缺处各英语单词的正确形式。

71.The computer was the most important invention in the _____(二十)century.

72.Everyone was __________(惊奇)to hear the news that the lazy boy had passed the exam.

73.The children looked _______(高兴)at their teacher and asked for more stories.

74.One of his _______(牙)fell out when he ate something hard.

75.The factories get the river ______(脏) than ever before and more and more fish in it have died one after another.

(B)根据句子意思,写出空缺处各单词的正确形式,首字母已给出。

76.The children haven’t had anything to eat for over 10 hours. They must be h_____

77.Go straight a ________the street and don’t turn left until you reach the third crossing.

78.The number 100,000,000 reads a m______

79.The mother thanked the soldiers for s______ her son’s life

80.…I can’t see the words on the wall clearly.

„Why not put on your g______?

九、补全对话,仔细阅读下列对话,并根据上下文内容填入适当的词每空一词(10分) A: The summer holiday will start the day after tomorrow. 81 are you going to do with it?

B: I have decided to go back to my hometown.

A: Your hometown ? Is it in Sichuan 82 in Shaanxi?

B: In Shaanxi. And my family lives in Xi’an; the capital city of the province.

A: Oh, that’s a beautiful city. I have 83 there before.

B: 84 you?

A: Yes. That was two years ago when I was twenty. I 85 there for nearly a week and during the stay I visited many 86 of interest. It’s a long way to go from here to Xi’an.

B: Yes. It’s about 2000 kilometers away. Every time I go back, I take a train. But this time I will fly home 87 . It will take 88 time and bring more pleasure.

A: I hope you will have a good 89

B: 90

十、看图写话,根据图示,在下面短文空格中填写词语,每空一词,使句子通顺完整,并与图意相符(10分)

Once there was a farmer . He had a dog of his own. One day he was 91 to his friend’s party. At the party, he met an old friend of his .They 92 seen each other since they finished middle school. So they talked a lot and then had a good 93 of wine (酒) .They drank too much and soon got drunk. After the party when the farmer 94 home, he became 95 drunk that he vomited (吐)what he had eaten. Just then his dog came round and saw this ,saying “ _96 delicious food it will be for me !” With these words, the dog ate up 97 its owner had vomited. After a while, the dog became drunk 98 .Now neither the dog 99 its owner could stand up and they lay down side by side on the ground and soon both 100 asleep.

参考答案

笔试部分

26-40 A B C D A A B C D A B C D A B C D D C D

46-55 A B C D A C C C B A

56-70 A A B B A A B C D A C A D B D

八、71. twentieth 72. surprised 73. happily 74. teeth 75. dirtier 76. hungry

77. along 78. million 79.saving 80. glasses

九、81.What 82. or 83. been 84. Have 85. stayed 86. places

87. instead 88. less 89. journey(holiday time) 90. Thanks

十、91. asked 92. hadn’t 93. drink 94. got(arrived, reached) 95. so

96.What 97. what 98.too 99. nor 100. fell

英语中考模拟题(一)

听力(20分)(略)

五、选择填空(20)

26.—Does the man need operation at once, Doctor Li ?

—Yes, only small one. But the sooner, the better.

A an, a B a, a C an, the D ×, ×

27.—I hear a traffic accident happened yesterday. Was it terrible ?

—Yes. A car fell over and all the people in it were badly hurt. But luckily, of them were killed.

A neither B none C every D both

28.—You can hardly swim, can you ?

— . But my mother says she’ll teach me during my summer holiday.

A Yes, I can’t. B No, I can. C No, I can’t. D Yes, I can.

29.—Do you think there are new words in this unit ?

—Yes, that’s right. I’ll first.

A too much, look them up B too many, look up them

C much too, look them up D too many, look them up

30.—You must what I have done for you before you leave.

—Well, how much does it ? Is 100 dollars enough ?

A pay for, cost B pay, spend C spend, pay for D pay, cost

31.—Excuse me, where’s the West Hill Farm, please ?

—Go the forest and the foot of the mountain you will find it .

A through, at B across, at C through, under D past, under

32. noisy children ! Go and ask them to keep quiet.

A How B What C What a D How a

33.The policeman asked him . when the accident happened.

A what was he doing B what did he do C what he was doing D what he did

34.Mr Green living in China though he was born in London.

A would like B wants C hates D enjoys

35.—Here is a piece of paper for you !

—Oh, thanks. It’s for me to write a long letter on.

A big enough B enough large C small enough D enough samll

36.The United States up its satellite until January 31,1958.

A sent B didn’t send C hasn’t sent D wasn’t sent

37.—When shall we go to see him in the hospital ?

—Oh, I nearly forget. What about this afternoon as soon as we _____our work?

A will finish B are finished C finish D are going to

38.—You’d better work too hard like this.

—I see. You mean too hard makes one tired and ill.

A not, work B don't, working C don’t, to work D not, working

39.—Football by the British at the beginning of last century.

—That’s probably why football is one of popular games in England.

A was invented, the most B invented, more

C was invented, more D invented, the most

40.—Do you know the city of Ningbo well ?

—Of course I do. I’ve here for nearly 3 years.

A come B been C arrived D got

41.—Must we move to the next room ?

—No, you . You may still live here if you like.

A mustn’t B don’t C don’t have to D won’t

42.I find interesting to play games with children.

A that B how C what D it

43. are useful animals.

A Cow B Pig C Panda D Sheep

44.Be careful when the street.

A to cross B cross C you cross D you’ll cross

45.Take your time, you’ll make another mistake.

A then B and C if D or

六、 完形填空(10分)

Listening to a radio programme in a foreign language is difficult for many of us. Maybe we

46 the language for several years, and 47 read it, perhaps even write 48 it 49 listening and understanding the spoken language is 50 . Some 51 are clever and quick to learn language. 52 must study for a long time. Everyone however, can develop his or her listening skills(技能) with practice.

We are good 53 in our own language 54 we have had years of practice. We have heard it all before. We understand the grammer(语法) and the words. We 55 understand the culture (文化)of our language. We can understand, even if we don’t listen carefully.

46. A have studied B are studying C will study D study

47. A be able to B are able to C will be able to D could

48. A with B by C in D for

49. A And B Or C Then D But

50. A not easy B easy C the same D not hard

51. A ones B one C people D peoples

52. A Another B Other C Others D The Other

53. A readers B writers C listeners D singers

54. A since B because C so D for

55. A also B either C none D only

七、阅读理解(20分66-70每小题2分)

(A)

Early this year, the Kuo family of New York City received good news. Sixteen-year-old David Kuo had taken the first place in the Westinghouse Seience Talent Search-the most important science competition(竞赛) for young people in the United States. He had been chosen as one of the top forty young scientists in the country. Winning in the Westinghouse competition had become a family tradition for the Kuos. David’s oldest brother, John, had won top honors in 1985. His next oldest brother, Mark, had won in 1986. The Kuos are immigrants(移民)to the USA.They came from Taiwan.

The Kuos are one example of what is often called the Asian(亚洲的)-American success(成功) story. A number of Asian immigrants have arrived in the United States in the last twenty years. Many arrived without money, and unable to speak English. Yet, as a group, they have done quite well. They say Asian-Americans have three traditions, education, hard work, family. And Asian-American young people spend more time studying than other American students. That’s why they have done well in the United States.

根据短文内容,判断下列各句,符合短文内容的写A,不符合的写B。

( )56. David Kuo was the third one to win the Westing house Competition in the Kuo family.

( )57.From the passage we know that the Westinghouse Competition is held once a year in the United states.

( )58.David Kuo was only sixteen in 1986.

( )59. Many Asian immigrants were rich when they arrived in the United States.

( )60.The Asian-Americans have done well in the USA because they’re hard-working people.

阅读下面短文,并做短文后面的题目,选出一个最佳答案。

(B)

Eubie Blake was one of the most famous ragtime musicians in American history. Ragtime music is an early form of jazz (爵士乐). It was very popular in the early twentieth century. Eubie Blake wrote his first ragtime song in 1899 .when he was sixteen years old.

Eubie Blake was born in Baltimore; Maryland. His parents were black slaves(奴隶).They named him James Hubert, but everyone called him Eubie. He started playing the piano(钢琴) in a night club when he was fifteen years old. Later, Eubie Blake wrote a very popular musical show (音乐剧) called Shuffle Along with another black singer, Noble Sissle. Today, that show is still sung and remembered by music lovers.

Eubie Blake retired in the nineteen—forties to study music at New York University(大学)。Later, however, he returned to the stage (舞台).He travelled, wrote music and played the piano until he died at the age of one hundred.

( )61.Which of the following is right?

A Ragtime music came before jazz.

B Americans don’t like the music written by Eubie.

C James Hubert was Eubie’s brother.

D Shuffle Along is sung and loved only by black Americans.

( )62.Eubie Blake was born in ________and died in ______

A 1899 , 1999 B 1883 , 1983 C 1884 , 1983 D 1883 , 1940

( )63.What do we know about Eubie’s parents according to the passage?

A They were both musicians.

B They were lovers of jazz.

C They were black slaves.

D They lived to be 100 years old

( )64.Eubie went to New York University because_____

A he wanted to have a rest.

B he liked travelling.

C he didn’t want to write songs any more.

D he wanted to know more about music.

( )65. Eubie Blake retired in the nineteen forties to study at New. York University. In the sentence, the word “retired” means ________.

A stop one’s work or business.

B begin with another piece of work

C feel tired

D change jobs.

(C)

Esperanto was invented as an international language one hundred years ago by a doctor in Poland. His name was Ludovic Zamenhof.

Doctor Zamenhof grew up in a part of Poland. People there spoke several different languages. He believed the different languages .stopped people from understanding each other and living happily together. He wished that everyone in his part of Poland spoke the same language .He believed that if everyone spoke a common language, the world would be peacefull(和平的),That’s why he gave the world a new language.

He called it “Esperanto”.

Doctor Zamenhof tried to make Espetanto so easy that anyone could learn it in one hundred hours. It’s easy to learn because it has only sixteen. rules(规则).and his alphabet(字母表)is simple, too. Each letter has only one sound .

No one knows how many people in the world speak Esperanto .But they say the number could be as many as fifteen million now. People hope that Esperanto someday will become the international language for business science, and diplomacy (外交).

66.Esperanto is ___________

A a language used by doctors.

B something that can help doctors to save people’s lives.

C an easy language with only sixteen rules and simple letters.

D the name of a doctor in Poland.

67.Doctor Zamenhof found it difficult to understand each other better in his hometown because_______

A several different languages were spoken there.

B people there were not good at using languages.

C people there spoke the same language.

D people there used Esperanto.

68.Esperanto has been used as an international language __________

A for several centuries.

B since Ludovic Zamenhof was born.

C one hundred hours ago.

D since about a century ago.

69.What did he believe would happen if all the world’s people spoke a common language?

A People would stop themselves from understanding each other.

B The world would be peaceful.

C People would fight against each other from different countries.

D It would be impossible for people to live happily together.

70. The best title [题目]of the passage is _____

A A Good Doctor

B Strange Language

C Understanding Each Other Possible

D An international language ------Esperanto.

八、词汇(10分)

(A)根据下列句意及所给汉语注释,写出空缺处各英语单词的正确形式。

71.The computer was the most important invention in the _____(二十)century.

72.Everyone was __________(惊奇)to hear the news that the lazy boy had passed the exam.

73.The children looked _______(高兴)at their teacher and asked for more stories.

74.One of his _______(牙)fell out when he ate something hard.

75.The factories get the river ______(脏) than ever before and more and more fish in it have died one after another.

(B)根据句子意思,写出空缺处各单词的正确形式,首字母已给出。

76.The children haven’t had anything to eat for over 10 hours. They must be h_____

77.Go straight a ________the street and don’t turn left until you reach the third crossing.

78.The number 100,000,000 reads a m______

79.The mother thanked the soldiers for s______ her son’s life

80.…I can’t see the words on the wall clearly.

„Why not put on your g______?

九、补全对话,仔细阅读下列对话,并根据上下文内容填入适当的词每空一词(10分) A: The summer holiday will start the day after tomorrow. 81 are you going to do with it?

B: I have decided to go back to my hometown.

A: Your hometown ? Is it in Sichuan 82 in Shaanxi?

B: In Shaanxi. And my family lives in Xi’an; the capital city of the province.

A: Oh, that’s a beautiful city. I have 83 there before.

B: 84 you?

A: Yes. That was two years ago when I was twenty. I 85 there for nearly a week and during the stay I visited many 86 of interest. It’s a long way to go from here to Xi’an.

B: Yes. It’s about 2000 kilometers away. Every time I go back, I take a train. But this time I will fly home 87 . It will take 88 time and bring more pleasure.

A: I hope you will have a good 89

B: 90

十、看图写话,根据图示,在下面短文空格中填写词语,每空一词,使句子通顺完整,并与图意相符(10分)

Once there was a farmer . He had a dog of his own. One day he was 91 to his friend’s party. At the party, he met an old friend of his .They 92 seen each other since they finished middle school. So they talked a lot and then had a good 93 of wine (酒) .They drank too much and soon got drunk. After the party when the farmer 94 home, he became 95 drunk that he vomited (吐)what he had eaten. Just then his dog came round and saw this ,saying “ _96 delicious food it will be for me !” With these words, the dog ate up 97 its owner had vomited. After a while, the dog became drunk 98 .Now neither the dog 99 its owner could stand up and they lay down side by side on the ground and soon both 100 asleep.

参考答案

笔试部分

26-40 A B C D A A B C D A B C D A B C D D C D

46-55 A B C D A C C C B A

56-70 A A B B A A B C D A C A D B D

八、71. twentieth 72. surprised 73. happily 74. teeth 75. dirtier 76. hungry

77. along 78. million 79.saving 80. glasses

九、81.What 82. or 83. been 84. Have 85. stayed 86. places

87. instead 88. less 89. journey(holiday time) 90. Thanks

十、91. asked 92. hadn’t 93. drink 94. got(arrived, reached) 95. so

96.What 97. what 98.too 99. nor 100. fell

范文二:英语中考模拟题

2010 年山西省中考模拟试题

听 力 测 试 (共 20 分)

一. 情景反应 这一大题共有 5 个小题,每小题你将听到一句话.请你从 A,B,C 三个选 个小题,每小题你将听到一句话. 项中,选出与所听到的信息相关联的一项,并将其字母标号填入题前的括号内. 项中,选出与所听到的信息相关联的一项,并将其字母标号填入题前的括号内. .......... ( )1. A. Yes, I do. B. Yes, I did. C. Yes, I am. ( )2. A. It's white. B. It's cloudy. C. It's a kite. ( )3. A. Dogs. B. English. C. Eggs. ( )4. A. A book. B. An office. C. A river. ( )5. A. She's ten. B. It's ten. C. He's ten. 二. 对话理解 个小题, 每小题你将听到一组对话和一个问题. 这一大题共有 5 个小题, 每小题你将听到一组对话和一个问题. 请从 A.B.C 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前括号内. 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前括号内. ( )6. What colour is Jim's ruler? A. Yellow. B. Black. C. Blue. ( )7. Has Mr Li come back home yet? A. No, he hasn't. B. No, he isn't.C. Yes, he has. ( )8. Where are they talking? A. In a library. B. In a hospital.C. On a farm. ( )9. Which season is it now? A. Summer. B. Spring. C. Winter. ( )10. Where did Mary go last Sunday? A. She went to the lake.B. She went to the park. C. She went to the beach. 三. 语篇理解 这一大题你将听到一段短文. 个问题, 这一大题你将听到一段短文.请你根据短文内容和所提出的 5 个问题, 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前的括号内. 从 A,B,C 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前的括号内. ( )11.We should buy present for my mother______ A. On her birthday B. On Mother's Day C. On Father's Day

( )12.My friend lives_________ A. With her parents B. with me C. alone

( )13. When the girl make a call her parents, she dialed_____ A. once B. twice C. three times ( )14. One day I_ ___with my friend at her home. A. chatted B. played C. studied

( )15. My friend always ______her parents. A. thinks about B. looks for. C. laughs at

你将请听一段独白, 四.短文理解 你将请听一段独白,然后根据所听内容完成第 16-20 小题.在每小题句子 - 小题. 空白处填写适当的词语,使句子意思与所听内容一致,每空词数不限. 空白处填写适当的词语,使句子意思与所听内容一致,每空词数不限.

16. Before the chemistry lesson, the teacher is talking about the lab ______. 17. First, you are not allowed to _________ any food or drink to the lab. 18. Second, ___________ run around when you come into the lab.

19. While doing experiments, you must __________ your teacher and watch carefully.

20. The teacher's words are very important for the students' _____________. 书 面 测 试(共 100 分)

(选择题 II. 单项选择 (每小题 1 分;共 15 分) 请你从所给的三个选项中

, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并将其字母标号填入题前 括号内. ( ) 21. I know A. the ( man in the car. He is our English teacher's husband. B. a C. / 共 60 分)

) 22. -Come back as soon as possible, John. -Sure. A. It won't be long. B. That Mr. Li A. Either; or C. I

(

) 23.

Mr. Gao are watching the TV play, but I'm not. B. Both; and C. Not only; but also mistakes you will make. C. fewer

(

) 24. The more careful you are, the A. little B. few

(

) 25. –You look so cool in the new coat, Jack. -Thank you I A. have bought it for a week. B. have had C. had had this morning. C. was cooking so well before. C. sang

(

) 26. Mrs Smith cut herself while she A. cooks B. is cooking

(

) 27. She said she had never heard me A. to sing B. sing

(

) 28. I A. tell

to come to the meeting on time last Sunday. B. told C. was told

(

) 29. –Can you -No problem. A. hand in

your exercise book when the class is over?

B. give up

C. put on

(

) 30.

the teacher, I caught up with my classmates.

A. Under the help of ( ) 31.

B. With the help of

C. Thanks for

visitors visit Tuantuan and Yuanyuan in the zoo of Taipei (台北) every day. A. Thousand and thousand B. Thousands of C. 20 thousands

(

) 32. This is the hotel A. that

Jim and Brain stayed in last summer. B. where C. what

(

) 33. –Do you know where Li Ming is now? -Sorry I'm not sure. He A. should B. may be at home. C. must

(

) 34. -

?

-He may be a driver. A. What do you think of is he B. What do you think may he be C. What do you think he may be ( ) 35. –I am going back to see my grandma this afternoon. . B. You'd better hurry C. Give my best wishes

A. It's very nice of you to her III. 完形填空.(每小题 1 分; 共 15 分)

阅读下列短文,掌握其大意,然后从每小题所给的三个选项中,选出一个最佳答案, 并将其字母标号填入题前括号内. TV and Radio TV and radio are very popular in the world.They can be 36 everywhere. 37 people watch TV;perhaps even 38 people listen to the radio. TV is ,of course, 39 than radio.On TV you can see and hear 40 is happening in the world today.But radio isn't disappearing.It is 41 with us.And the 42 of listeners is becoming 43.One reason(原因)for this is the 44 of the transistor(晶体管).It can 45 very small.It is very easy to 46.You can put it in your pocket and listen to it in the bus or on your bike 47 you go to work.Besides(除此之外),radio is 48 for blind people.When people are working,they can't 49 TV but can listen to music or news on the radio.Radio is much 50 than TV. ( ) 36.A.watched B.heard C.found ( ) 37.A.Million B.Millions C Millions of

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

) 38.A.many ) 39.A.very useful )40.A.which )41.A.already )42.A.number )43.A.much )44.A.invent )45.A.make )46.A.take )47.A.when )48.A.good )49.A.listen )50.A.more expensive

B.most C.more B.more useful C.much useful B.what C.how B.yet C.still B.population C.numbers B.many C.larger B.invention C.inventor B.b

e making C.be made B.bring C.carry B.before C.after B.better C.best B.watch C.see B.cheaper C.more important

IV. 阅读理解(一) (每小题 2 分;共 30 分) . 阅读下列短文,从各小题所给的三个选项中,选出一个最佳答案,并将其字母标号填 入题前括号内. (A) Einstein was born in 1879 in Germany. As a child he was slow to talk. But when he was 14 years old, he became clever. He taught himself maths from text books. He studied hard because he wanted to be physicist (物理学家). In 1901, Einstein began teaching. In 1902, he went on with his study at the University of Inrich. Several years later, he put forward (提出)his Theory of Relativity(相对论). To most people the Theory of Relativity is hard to explain. But once Einstein explained it very well to a group of young students. He said:P.R.C.

(C)

On December 23, 2008, Niu Niu held a piano concert at the national Grand Theater (国 家大剧院) As an eleven-year-old boy, he became the youngest pianist ever to perform a solo concert (独奏音乐会) at the theater. Niu Niu was born into a musical family in Xiamen. His father Zhang was a piano teacher. Niu Niu grew up listening to his father's students play the piano.

Abigail Breslin may only be 12 years old, but she has already accomplished (完成) more than most actors ever do. Abigail was born on April 14, 1996, in New York City. She has an older who is also an actor. The brother was discovered in a playground when he was three and became a kid actor. Stella McCartney was born on September 13, 1971 in London, England. She was the daughter of Paul McCartney, a member of the world famous band tor tell the young man to do? _____________________________________ 69.Why did the young man come to see the doctor again ? ____________________________________________ 70.Why could the young man not help jumping from bed when he reached eight ? _______________________________________________________________

VI.词汇(每小题 1 分;共 5 分) 阅读下面短文,写出括号中所给动词的正确形式,使短文意思完整. Rainy days may stop some cheerful plans of outside activities, but it doesn't have to be boring or frustrating inside. Tell stories. You might tell old stories you 71 (hear) when you were growing up. Or, you might make up some really fascinating stories just for the kids. Let them all have a turn at 72 (make) up stories of their own. Play 项中,选出与所听到的信息相关联的一项, 选项中,选出与所听到的信息相关联的一项,并将其字母标号填入题前的括号内 1. Do you often watch TV? 2.How is the weather today? 3. What're chicken before they're born? 4.What does your uncle do? 5. How old is your sister? 个小题, 每小题你将听到一组对话和一个问题. 二.对话理解 这一大题共有 5 个小题, 每小题你将听到一组对话和一个问题. 请从 A.B.C 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前括号内. 三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前括号内. 6. A:Excuse me, Jim. Is this your ruler? : B:No, it isn't. Mine is blue. But this one is green. : Q:What colour is Jim's ruler? : 7. A:Hi, Li Hua! Is your father at home? : B:No, he isn't. He's gone to Guiyang on business. : Q:Has Mr Li come back home yet? : 8. A:Good afternoon, sir! What can I do for you? : B:I'd like to borrow a book on the computer. : Q:Where are they talking? : 9. A:Come to school in your old clothes tomorrow. : B:Why? : A:It's Tree Planting Day tomorrow. And we're going to plant some trees along the river : near our school. Q:Which season is it now? : 10. A:Hi, Mary! What did you do last Sunday? : B:I had a picnic near the sea with some friends. : Q:Where did Mary go last Sunday? : 这一大题你将听到一段对话. 个问题, 三. 语篇理解 这一大题你将听到一段对话.请你根据短文内容和所提出的 5 个问题, 选出一个最佳选项, 从 A,B,C 三个选项中 选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前的括号内. , , 三个选项中,选出一个最佳选项 并将其字母标号填入题前的括号内. Do you think of your parents? Yes, of course. You may answer. I buy a present for my mother on Monther's Day. And I give my father a present on Father's Day, too. Then What about the other day of year? Always remember to think of your parents, not just on some important days. I have a friend who live alone, because her parents live in another city. One day I went to see her. We had a nice chat. Then she wanted to make a call. She dialed the number, but then she put the phone down. After about ten seconds, she dialed the number again. Later I asked why she dialed the number twice. She smiled her parents wrer old. They can't get close to the phone quickly. She always did so When she call her parents. She just wanted to give them enough time to answer the call. My friend is a good girl. She is always thinking about her parents. You also wanted to be a good child. Why not learn from her?

请听一段独白, 四 请听一段独白,然后根据所听内容完成第 16-20小题.在每小题句子空白处填写适当 6 0小题. 的词语,使句子意思与所听内容一致,每空词数不限. 的词语,使句子意思与所听内容一致,每空词数不限. I'm glad that you've chosen chemistry. Before our lesson, I'd like to use a few minu tes to talk

about the lab rules. You'd better take some notes and write the rules do wn. Ready? OK, let's begin. First, you are not allowed to bring any food or drink i nto the lab. You can't eat or drink here. It's dangerous. Second, never run when yo u come into the lab. Third, please don't touch anything in the cupboards or on the shelves, and don't taste anything in the bottles and boxes there. While doing experim ents, you must listen to your teacher and watch carefully. All these rules are very i mportant to you for your safety. Please obey the rules and enjoy your time in the la b. That's all. Now let's begin our lesson. 听力测试 一. 听力测试(20 分) 1-5 ABCBA 6-10CAABC 11-15 B C B A A 16. rules 17.bring 18.never /don't / you mustn't / you're not allowed to 19. listen to safety II. 21-25 AABCC III. Ⅴ.36~40 CCCBB 26-30 CBCAB 31-35 BBBAC 46~50 CABBB 20.

41~45 CACBC

IV. 51-55 CBCBA 56-60 ACCCB

61-65 BABBC

V. 66.Because he couldn't sleep well every night 67.No, there wasn't/No, there was nothing wrong / 68.The doctor told him to keep counting./ ./The doctor told him to count from one to ./ ten again and again 69.he felt/was worse than before / 70. he was a boxer VI. 71. heard 72. making 73. to be 74. dance 75. was done

VII. 76.Where would you like / love to go (for vacation) . ) 77.Why (would you like to go there) . ) 78.How about you . 79.Yes, it is . 80.Have a good time / Have fun / Enjoy yourself . VIII. (略)

范文三:英语中考模拟题

九年级英语毕业模拟试题

一、 听力

(一)根据句子内容,选择符合题意的图画(4分)

1. What’s the weather like today?

A.

B.

2. What’s his favourite animal?

C.

A. B.

3. How does he go to school? C.

A.

B. C.

4. Where are they going?

A.

B.

C.

(二)、听对话,选答案(10分)

5. What’s Betty going to do?

A. She is going to play basketball B. She’s going to play football

C. She is going to do some washing

6. Where are the cars?

A.They’re in the school. B. They’re behind the school.

C.They’re in front of the school.

7. What day is it today?

A. It’s Saturday today. B. It’s Sunday today. C. It’s Thursday today.

8. Who can reach those apples?

A. Sam can reach them. B. Mike can reach them. C. I can reach them

9.What is Mr Hunt doing? A. He’s picking oranges B. He is singing. C. He is picking apples.

10. What is the girl going to do on Thursday?

A. To go to Mount Emei. B. To prepare for her English test.

C. To work on Mount Emei.

11. How much is one ticket to Tibet?

A. 120 yuan. B. 240 yuan. C. 360 yuan.

12..How many times has Miss Zhao been to Nanchang?

A. Once. B. twice. C. Three times.

13.What time does the TV program Chuanqi Gushi end?

A. At about 9:00. B. At about 9:30. C. At about 10:00.

14. When is the boy’s birthday?

A. On August 15. B. On August 25. C. On October 25.

(三)听下面一段材料,回答第15~17题。(3分)

15 What might be the relationship between the two speakers?

A. Workmates. B. Friends. C. Father and son.

16. What are they talking about?

A. The woman’s future job. B. The job of the man’s father. C. The man’s future job.

17. What can we know from the talk?

A. The man is still in college. B. The man’s father works in a school.

C. The man’s father wants him to be a teacher.

听下面一段材料,回答第18~20题。(3分)

18. What place is not talked about?

A. The house where the old woman was born.

B. The house where the old woman had lived with her family.

C. The room where the old woman had joined in a dancing party.

19. What did the driver think in the end?

A. He knew the old woman was dying soon.

B. He decided to help the old woman from then on.

C. He’d like to help the old woman to close the door.

20. What was the driver’s decision that day?

A. He would never be a taxi driver after that day.

B. He wouldn’t take any other passenger, for he was so deeply moved.

C. He would stay at home because he felt very tired.

二.单项填空(20分)

( )21 She was born in Chongqing, but Chengdu has become her second___________.

A. family B. hometown C. house D. home

( ) 22 ----A latest English newspaper, please!

----Only one copy left. Would you like to have __________, please?

A. it B. one C. this D. that

( ) 23 I wonder if I can ask him ___________time.

A. four B. fourth C. the fourth D. a fourth

( ) 24 __________earth we live on is changing quickly.

A. The B. A C. An D. One

( ) 25 It’s very brave___________ the soldier to save the little boy in such cold water.

A. for B. to C. of D. with

( ) 26 _____Linda_______Helen may go with you because one of them must stay at home.

A. Not only …….but also B. Neither ……nor

C. Both …..and D. Either…….or

( ) 27 Travelling by air may be___________, but not so__________.

A. quicker, cheaper B. more quickly, cheap

C. quicker, cheap D. more quickly, cheaper

( ) 28 Are you sure they will come back _____________?

A. before long B. long before C. after some time D. sooner

( ) 29 Cotton__________ making clothes and many other things.

A. used to B. is used for C. is used as D. is used to

( ) 30 ---Oh, you painted the walls yourself?

-----Yes,it was not hard. The whole work didn’t__________much.

A. want B. cost C. spend D. pay

( ) 31 There______ a talk by Yang Liwei tomorrow morning in the school hall.

A. will have B. is going to have C. will be D. has

( ) 32 Jane said she ___________sending e-mails________letters

A. preferred, to writing B. preferred, to write

C. prefers, to writing D. prefers, to write

( ) 33 I hate the people_______ don’t help others when they are in trouble.

A. which B. whose C. who D. whom

( ) 34 ----Could you let me know___________yesterday?

----Because the traffic was heavy.

A. why did you come late B. why you came late

C. why do you come late D. why you come late

( ) 35 You can’t catch up with others__________you work hard.

A. until B. after C. unless D. when

( ) 36 ----Could I use your dictionary?

------Yes, you __________.

A. may B. will C. must D. might

( ) 37 Mr. Wang lives__________ that building. His house is________ the sixth floor.

A. on, in B. of, to C. in, on D. to, at

( ) 38 My grandmother __________a lot of changes in her life.

A. sees B. can see C. will see D. has seen

( ) 39 They often ask him ____________.

A. where he is from B. where is he from

C. where does he come from D. where he comes

( ) 40 Our team lost! We__________ by the other team.

A. are beat B. were defeated C. won D. were encouraged 三、完形填空(10分)

About a hundred people lived in a small mountain village. It was very ___(41) from the other villages and towns.They had few friends and they got bad harvest(收

成).____(42) of them left the village. Of course there was neither electricity nor gas there.

Once a writer ___(43) the village. The backwardness(落后) of the village surprised him. He decided ___(44) about it to the world. So he took the oldest villager to London. The old man told all about his home village to the people. Several months ____ (45) he returned. All the villagers went to see him and asked him how he had enjoyed ____(46 ) in the city.

“Everything is wonderful in ____ (47),” the old man said.

“I’ve ____(48 ) to many good places and eaten all kinds of nice food and other things. But the trouble was I could not ____(49)at night.”

“What happened to you?” his wife asked.

“The ___(50) was on in my bedroom all the time.”

“Why not blow it out , then?”

“I tried, but it was inside a little glass bottle.”

( ) 41.A.close B. far C. near D. high

( ) 42.A.All B. Some C. None D. Hundreds

( ) 43.A.visited B. lived C. stayed D. got to

( ) 44.A.to write B. to speak C. to say D. to tell

( ) 45.A.after B. later C. soon D. ago

( ) 46.A.food B. music C. himself D. traffic

( ) 47.A.town B. mountain C. village D. London

( ) 48.A.gone B. came C. been D. got

( ) 49.A.sleep B. help C. walk D. see

( ) 50A.window B. radio C. light D.TV set

听力稿及参考答案

一听力 (一)听句子,根据句子的内容,选择符合题意的图画(4分)

1. It is very hot today.

2.Daming’s favourite animal is fish.

3. Jim goes to school by bike every day.

4. Next Sunday Lingling and Mary are going to Hangzhou Zoo. 1-4 ABCB

(二)、听对话,选答案

5.M: Can you play basketball with us, Betty?

W: Sorry. I’m going to do some washing.

Q: What’s Betty going to do?

6.W: What are those behind the school?

M: They’re three cars.

Q: Where are the cars?

7.W: It’s seven fifty, but you are at home.

M: It’s Saturday.We don’t go to school.

Q: What day is it today?

8.M: I can’t reach those apples?

W: Come down, Mike. Sam is taller than us. He can reach them.

Q: Who can reach those apples?

9.W: I can’t find Mr Hunt?

M: Look. He’s in the tree. He’s picking apples there.

Q: What’s Mr Hunt doing? 5-9 CBAAC 10. M: Shall we go to Mount Emei on Thursday?

W: I’d love to, but I have to prepare for my English text next week.

M: Oh, work must come first.

11. M: I’d like to buy three tickets to Tibet. How mnch are they?

W: 360 yuan, please.

12.M: I hear you’ve been to Nanchang, Miss Zhao. Was that your first visit? W: My first visit this year. But I visited it twice last year.

13.M: When does the TV program Chuanqi Gushi start?

W: It starts at half past nine. And it lasts about 30 minutes. Do you like it? M: Yeah, I like it a lot.

14.M: I was born on August 25.

W: Then your star sign is Virgo.

M: That’s right. 10-14 BACCB

(三)、听下面一段材料,回答第15~17题。

W: So what do you plan to do when you graduate, John?

M: I’m not sure. My dad says I should work in a hospital.

W: Is that what your dad does?

M: Yes, he’s a doctor.

W: How about you? What are you interested in?

M: Well, I’m interested in teaching. I’d love to be a teacher.

W: Really? What subjects are you good at?

M: English is my best subject and I’m also pretty good at science.

15-17BCA 听下面一段材料,回答第18~20题。.

As a taxi driver, I will never forget an old woman who once took my car.

That morning a small old woman asked me to pick her up.The next two hours she showed me the buildings where she had once worked and we arrived where she and her husband had lived. She asked me to stop in front of a house that had once been a room where she had gone dancing as a girl, and then we drove in silence to the address she had given me.

“ How much does it cost?” she asked, reaching difficultly into her pocket. “Nothing.”I replied, almost without thinking. I helped the old woman get out of the car. “You’ve made my dream come true before I die,” she said. “Thank you, young man.” Behind me a door shut. But I knew I had done something the most important in my life. 18-20AAB

二、21-25 BADAC 26-30 DCABB 31-35 CACBC 36-40 ACDAB 三、41-45 BBADB 46-50 CDCAC

范文四:中考英语模拟考试试题

剑桥英语KET三级测试

Name:

一.从A.B.C.D中选出划线部分的读音与其他三个不同的选项

1. ( 2. ( 3. ( 4. ( 5. (

二.单项填空(共25小题,每小题1分,满分25分)

从A. B. C. D.四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并将其字母代号填在答题纸相应题号的横线上。

( )6.I have just been to _________ I have got a bad cold.

A .the doctor B.the doctor's C the doctors D. doctor's

( )7.Your room is so dirty. You should keep it ______.

A. quiet B. clean C. open D. dry

( )8.Your football is under the desk.Where’s ________?

A.her B.you C.us D.ours

( )9.His _______ child is now ________ years old.

A nineth, nineteen B ninth, nineteen C nineth, ninteen D ninth, nineteen

( )10.My pronunciation is poor, but he is even ______ .

A better B worse C good D.bad

( )11.---- How often do you write to your uncle?

---- ___________.

A.Once a month B.One month C.In a month D.For a month

( )12.It has been ______ since we last met.

A.some time B.sometime C.sometimes D.some times

( )13.The students should learn _________from books ________ from life.

A.so, as B.both, and C.either, or D.neither, nor

( )14.----How often do you go back your hometown?

---- two years.

A.Every B Each C. In D.For

( ) 15.This English newspaper is very easy for the students because there are _____ new words in it.

A.little B.a little C.few D. a few

( )16.---- Your sister isn’t a nurse, is she?

---- ________.She teaches English in a middle school.

A.No, she isn’t B.Yes, she is C.Yes.she isn’t D.No, she is

( )17.The children all looked _______at the broken model plane and felt quite____.

A. sad, sad B.sadly, sadly C.sad, sadly D. sadly, sad.

( )18. The street _______. They had to drive around the city.

A.was being repaired B.had to repaired C.was repairing D.was to repair

( )19.Thank you very much__________ me the good news.

A.to tell B.tells C.for telling D.to telling

( )20. There's a red car parking in our neighborhood. Do you know _______ it is?

A. what B. who C. whose D. whom

( )21.The teacher told us that the sun ______ bigger than the earth.

A.is B. was C. has been D. will be

( )22.How ________ did your new computer cost?

A much B. many C. more D. less

( )23.She asked me _______ I could help her with her box.

A.what B.who C.if D. that

( )24.Our English teacher was standing ______us so that she could hear us all clearly.

A.away from B.far behind C.between D.among

( )25.He doesn’t tell me when he ______.I’ll telephone you as soon as he ______.

A.will come, comes B.will come, will come

C.comes, will come D comes, comes

( )26.We can see ________ stars at night if there are no clouds in the sky.

A.thousand of B .two thousands of C.thousands of D.a thousands

( )27. Tony is a clever boy,______ he usually fails in Chinese exams.

A.so B.but C.or D. because

( )28.---Look! This pair of jeans is very good. ----____________________________?

A. Why not trying it on B. Why not try it on

C .Why not try on it D. Why not trying on it

( )29.It is important __________everybody____________ English.

A. for, learn B. for, to learn C. of, learns D. of, learning

( )30. Would you like a cup of tea please?

A.No B.Not at all C.No, please D. No, thanks.

三、 完形填空 (共10小题,每小题1分,满分10分)

先读下面的短文,掌握其大意然后从31 - 40 小题的A\B\C\D四个选项中选出一个能填入空白处的正确答案、并将其字母代号填入答题纸相应的题号的括号内。

It is interesting to visit another country, but there are sometimes problems when we don’t know the 31 very well. It may be 32 to talk with the people there. We may not know how to use the telephone in the country we are visiting. We may not know how to buy the 33 we need.In a 34 country we might not know where to eat or what to order in a 35 .It is not easy to decide how 36 to tip(给小费)waiters or taxi drivers. When we need help,we might not know how to ask for help.It is not pleasant to have an experience 37 that. 38 a short time,however,we learn what to do and what to 39 .We learn to enjoy life in another country,and then we may be 40 to leave.

( )31.A.people B.country C.language D.words

( )32.A.easy B.difficult C.happy D.tired

( )33.A.things B.shopping C.something D.anything

( )34.A.strange B.known C.native D.new

( )35.A.school B.shop C.restaurant D.hospital

( )36.A.often B.many C.soon D.much

( )37.A.as B.for C.like D.with

( )38.A.Before B.After C.For D.In

( )39.A.speak B.talk C.tell D.say

( )40.A.sorry B.glad C.worried D.interested

四、阅读理解(共10小题,每小题1分,满分10分)

阅读下列短文.根据短文内容,从每篇短文后各小题所给的四个选项中选出一个最佳答案, 并将其字母代号填在答题纸相应题号的括号内。

(A)

When the Americans were getting ready to send (送) their first men to the moon, an old Australian was watching TV in a restaurant (饭店). There was an Englishman in the restaurant, too, and he said to the Australian, “The Americans are clever, aren't they? They are going to send some men to the moon. It is a very long way from our world (世界).”

“Oh, that’s nothing,” the Australian answered quickly. “Our country is going to send some people to the sun in a few months. That's much farther away than the moon, you know.”

“Oh, yes, it is,” the Englishman said, “but the sun is too hot for people to go to.”

The Australian laughed and said, “We won’t go to the sun in the day, of course. We’ll go there at night.”

41. Who were going to send their first men to the moon?

A. The Americans. B. The Australians.

C. The Englishmen. D. Nobody.

42. Where were the Australian and Englishman watching TV?

A. In the cinema. B. Outside a shop.

C. In a restaurant. D. In an office.

43. The Englishman thought______.

A. the Americans were clever

B. the Australians were clever

C. the Englishmen were clever

D. the white people were clever

44. Both the Englishmen and the Australian knew that ______.

A. the moon was much farther away from our earth than the sun

B. the sun was much farther away from our earth than the moon

C. the sun was much hotter in the day than at night

D. the sun was much hotter at night than in the day

45. The Australian thought that ______.

A. the sun was very hot at night

B. the sun was too cold for people to go to at night

C. the sun is farther away at night

D. people can land on the sun at night

(B)

During the day we work and play, and at night we sleep. Our body rests while we sleep. In the morning we are ready to work and play again. Our body grows most while we are asleep. Children who are tired usually need sleep. We can get better at our lessons after we have had plenty of rest. Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night. Our body needs plenty of air when we sleep. If we do not get enough fresh air, we will feel tired when we wake up. While in bed we must not cover our head. Our lungs need to get enough fresh air. If we open our windows at night, we can have plenty of fresh air. Cool air is better than warm air. Boys and girls who want to be strong must get enough and plenty of sleep.

( ) 46. Our body grows most while we are .

A. eating B. playing C. sleeping D. exercising

( ) 47. Too little sleep makes us .

A. tired B. hungry C. happy D. grow

( ) 48. What may cause us to feel tired in the morning?

A. Too much air B. Not enough fresh air

C. Too much cold air D. Too much sleep

( ) 49. How many hours of sleep should nine-year-old children have?

A. Eight hours B. Nine hours C. Ten hours D. Eleven hours

( ) 50. What does the lung need most?

A. Fresh air B. Covering C. Warm air D. Exercise

五、句子改错(共5小题,每小题1分,满分5分)

下面各题划线部分中只有一个错误,请选出并改正. 将选项的字母代号填入题后的括号内, 改正后的词写在括号后相应的横线上,并将答案抄到答题纸上相应的地方。

( )__________51 Give me some pieces of papers, please.

A B C D

( )__________52.Both you and she knows how to use the computer.

A B C D

( )__________53.Jim put on one shoe, and he couldn’t find another one.

A B C D

( )__________54.She can sing English songs as better as a singer.

A B C D

( )__________55.Your sister knows little about it, doesn’t she?

A B C D

六、正确词形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

根据句子要求,用括号中的词语的正确形式填空,并将答案抄到答题纸上相应的地方。

56. All of us have _______ (see) the new film.

57. Who was the first _______ (arrive)?

58. I always listen to the teacher _______ in class.(careful)

59. You must be ________ (leave) now.

60. The two _________ (knife) don’t look the same.

61. Winter is _____ (cold) season of the year.

62. Who wants to go___________ (swim) now?

63. What are some _____________ (different) between schools in China and Canada?

64. You’d better_______________ (drive), hadn’t you?

65. The teenagers are good at_____________ (dance).

七、句型转换(共5小题,每小题2分,满分10分)

按要求转换下列句子,并将答案写在横线上,并将答案抄到答题纸上相应的地方。

66. He did his housework last Sunday. (改为否定句)

__________________________________________________________

67. Jim has finished his work in his mother’s home. (改为一般疑问句)

___________________________________________________________________

68. Not only students but also teachers were late. (改为同义句)

___________________________________________________________________

69. Does he still live in that city? I don’t know. (改为含宾语从句的复合句)

__________________________________________________________________70. Lucy and Lily went to the No. 1 Middle school last year. (对画线部分提问)

__________________________________________________________________

八、动词填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

用括号中所给动词的正确时态,语态填空,并将答案抄到答题纸上相应的地方。

71. He _______ (go) swimming in the river everyday in summer.

72. Mr. Black said that he ____________(come)back in five minutes.

73. She is very hungry. She ______ (not eat)anything for three days.

74. We won’t go to the park if it _________ (rain) tomorrow.

75. The book ________ (write) by a famous singer 30 years ago.

76. He told her _________(not go) out at night.

77. They were playing while I __________ (study).

78. I will go to bed when I ________ (finish) my homework.

79. We heard she ___________ (leave) the city.

80. ________ ( not smoke)in the school.

九、完成句子(共5小题,每小题1分,满分5分)

根据汉语意思,用英语完成各句空格,一空一词,并将答案抄到答题纸上相应的地方。

81.老师告诫我们不要在街上玩.

The teacher _________us__________ __________ _____________ in the street.

82.她说的很清楚,我能听明白。

She spoke ____ clearly ____ I could hear him.

83.学习英语帮助全世界的人们彼此交谈.

___________ __________helps people around the world _________ __________ each other.

84.只要十分钟就可以走到那家超市。

It will ______ ______ ten minutes _____ _____ to the ____________.

85.人们在共同努力防止野生动物灭绝.

People are working _________to __________ wild___________ from _________ extinct.

十.作文(15分)

人们对于学生网上交友持不同意见。请你用英语写一篇关于学生网上交友的短文,介绍人们的不同观点,并表达自己的看法。

赞成的理由 反对的理由

1.广交朋友 1.浪费时间

2.可自由表达思想 2.影响学习

3.有利于外语学习 3.可能上当受骗

你的看法是?

注:字数100—120之间。(书写不整齐者,酌情扣分。)

参考答案

一 语音(共5小题,每小题1分满分5分)

1¬-5 C B C C B

二 单项选择(共25小题,每小题1分 满分25分)

6-10 B B D B B 11-15A A B A C 16-20 A A A C C

21-25 A A C D A 26 -30 C B B B D

三 完型填空(共10小题,每小题白1分满分10分)

31 -35 C B A A C 36-40 D C D D B

四 阅读理解(共10小题,每小题1分满分10分)

41-45 A C A B D 46-50 C D B C A

五 句子改错(共2小题,每小题1分满分5分)

51 D paper 52 C know 53 D the other 54 C good 55 C does

六 正确词型填空(共10小题,每小题1分满分10分)

56 seen 57 arriver 58 carefully 59 leaving 60 knives

61 the coldest 62 swimming 63 differences 64 drive 65 dancing

七 句型转换 (共5小题,每小题2分满分10分)

66 He didn’t do his homework last Sunday.

67 Has Jim finished his work in his mother’s home?

68 Both students and teachers were late.

69 I don’t know if he still live in that city.

70 Where and when did Lucy and Lily go?

八 动词填空 (共10小题,每小题1分满分10分)

71 goes 72 could come 73 doesn’t eat 74 rains 75 was written

76 not to go 77 was studying 78 finish 79 had left 80 Don’t smoke

九 完成句子 (共5小题,每小题2分满分10分)

81 warns not to play 82 so that 83 Learning English communicate with

84 only take to walk supermarket 85 together stop animals going

范文五:初中英语中考模拟试题

一.语音知识(A,B两部分共8题, 每题1分)   A. 下列各组单词中, 有一个单词划线部分的读音与其他三个单词划线部分的读音不同,请选出。   1. A. l/i/ve B. b/i/ke    C. n/i/ceD. l/i/fe   2. A. c/or/nB. sp/or/t    C. w/or/ld D. sh/or/t   3. A. b/oo/tB. f/oo/d    C. s/oo/nD. c/oo/k   4. A. sh/ou/t B. gr/ou/p    C. cl/ou/d D. m/ou/th   5. A. /h/orse B. /h/air    C. /h/ardD. /h/onest   6. A. /ch/angeB. /ch/ild   C. /ch/emistD. /ch/air   B. 下面各组对话都由(1),(2),(3)三个句子组成,指出这三个句子在一般情况下应该用什么语调.   1.(1).- I borrowed a book from the school library this morning.   (2). - How long may you keep it?   (3). - For two weeks.   A. (1). 降调 (2). 升调 (3). 降调   B. (1). 降调 (2). 降调 (3). 降调   C. (1). 降调 (2). 升调 (3). 升调   D. (1). 升调 (2). 升调 (3). 降调   2. (1). - Are you preparing for the test?    (2). - Did you catch what she said?   (3). - Yes. She asked if we were preparing for the test.   A. (1). 升调 (2). 降调 (3). 升调   B. (1). 升调 (2). 降调 (3). 降调   C. (1). 升调 (2). 升调 (3). 降调   D. (4). 降调 (2). 升调 (3). 降调   二. 英汉词组互译(共10题, 每题1分)   下列各题所给的词组后面都有A,B,C三种译文,请选择其中的正确答案。   1. turn into   A. 上交   B. 变成   C. 翻到   2. give up   A. 屈服   B. 发出   C. 放弃   3. hardly   A. 努力地   B. 几乎不   C. 困难地   4. in no time   A. 及时   B. 立刻   C. 没有时间   5. take away   A. 拿走   B. 拿出   C. 收回   6. 马上   A. just now   B. right now   C. just then   7. 复习   A. go out   B. go on   C. go over   8. 穿(衣服)   A. put up   B. put on   C. put down   9. 顺便说   A. by the way   B. on the way   C. in the way   10. 进行测验   A. have a rest   B. have a match   C. have a test   三. 词形转换(共10题,每题1分)   按照括号内的要求写出下列各词的相应形式.   1. city(复数) ____   2. sing(过去时) ____   3. break(过去分词) ____   4. swim(现在分词) ____   5. slowly(比较级) ____   6. big(最高级) ____   7. fat(反义词) ____   8. final(副词) ____   9. two(序数词) ____   10. they(反身代词) ____   四. 词语释义(共8题,每题1分)   从右栏中找出与左栏内词语意义相近的解释,并将其字母代号填入前面的括号内。   1. refuse   A. ask somebody to come B. say "no" to   C. get a letter from D. very much   2. recently   A. bring out something B. not long ago   C. have a cold D. say sorry   3. hear from   A. get a letter from B. very much   C. ask somebody to come D. say sorry   4. send for   A. bring out something B. say "no" to   C. not long ago D. ask somebody to come   5. a great deal   A. very much B. say sorry   C. bring out something D. get a letter from   6. catch a cold   A. ask somebody to come B. say "no" to   C. have a cold D. not long ago   7. apologize   A. say sorry B. get a letter from   C. very mucy D. say "no" to   8. get out something   A. not long ago B. have a cold   C. bring out something   D. get a letter from   五. 句型转换(共12题,每题1分)   按照括号内的要求完成下列各句(每个空白只填一个词,缩写词算一个词)   1. He is a policeman.(改为复数形式)    .   2. My father often has lunch at school.(改为一般疑问句)   ____ your father often ____ lunch at school?   3. Tom asked the teacher some questions in class.(改为否定句)   Tom ___ ___ the teacher ____ questions in class.   4. Does the old man go fishing every morning?(作肯定回答)   ____, he ____.   5. They have worked in the factory /for fifteen years/.(对划线部分提问)   ___ ___ ___ they ___ in the factory?   6. She will take part in Mary's birthday party, ____ she?(完成反意疑问句)

7. The girl is dancing wonderfully.(改为感叹句)   ____ wonderfully the girl is dancing!   8. John said to his mother, "Will you be free this afternoon?"(改为间接引语)   John asked his mother ______ ______ ______ be free that afternoon.   9. The Young Pioneers are planting trees /on the hill/.(对划线部分提问)   _____ _____ the Young Pioneers______trees?   10. The pianist gave the pupils some advice.(改为被动语态)   Some advice ______ ______to the pupils by the pianist.   11. The man /in blue/ is Tom's uncle.(就划线部分提问)   ___________ Tom's uncle?   12. You will repair your bike this afternoon, ______ you?(完成反意疑问句)   六. 动词填空(共6题,每题1分)   1. I'll give him the note as soon as he ____(come) back.   2. Great changes____ (take) place in Beijing since liberation.   3. We ____ (visit) the Science Museum if it is fine tomorrow.   4. Listen! The telephone____ (ring).   5. He____ (spend) twelve yuan on a pair of shoes yesterday.   6. The windows of our classroom ____ (clean) once a week.   七. 选择填空(共20题,每题1分)   从下列各题所给的A,B,C,D四个选项中选择正确答案。   1. English is ____ useful language, so Li Ming has bought ____ English-Chinese dictionary in order ot learn English well.   A. an ... anB. an ... a   C. a ... aD. a ...an   2. My coat is more expensive than____. .   A. her B. your C. their D. his   3. There ______a Japanese film on TV this Saturday evening.   A. will have B. is going to have   C. will be D. are going to be   4. We must get up early tomorrow, ______ we'll miss the first bus to the Great Wall.   A. so B. or C. but D. and   5. Jack doesn't run ______ Mike.   A. so fast thanB. as fastly as   C. more faster than D. so fast as   6. Who writes______ , Kate, Jenny or Rose?   A.more carefulB.more carefully   C.most carefulD.most carefully   7. Of the three foreign friends, one is from Washington, ______ two are from Paris.   A. other B. the other   C. othersD. the others   8. - Must we hand in our compositions now?   - No, you______. But you ______hand them in tomorrow.   A. mustn't ... must B. needn't ... must   C. can't ... may D. must ... needn't   9. The Great Pyramid is made ______ huge stones. Do you know ______ each stone weights?   A. of ... how heavy   B. form ... how long   C. with ... how many   D. of ... how much   10. Mr Smith isn't good______playing football but he enjoys ______football matches.   A. in ... seeing B. at ... watching   C. of ... go look D. at ... to watch   11. Bob asked his brother ______with his classmates.   A. how is he getting on B. how he is getting on   C. how he was getting on D. how was he gettig on   12. Our teacher always looks us as her own children but she is very strict______us.   A. on ... with B. at ... in   C. on ... inD. for ... with   13. My watch doesn't work well. I must have it ______.   A. repairB. to repair   C. repairedD. repairing   14. Neither Alice nor I ______ in the classroom at that time.   A. are B. am C. were D. was   15. I can______ a little French. I know how to______this word in French.   A. say...speak B. speak...say

C. tell...sayD. talk...tell   16. When they______ the railway station, the train had already left.   A. arrived inB. got   C. arrived atD. reached to   17. When they came to a forest, they suddenly heard somebody ______ for help.   A. calls B. called   C. to call D. calling   18. - Can you work out this maths problem?   ――Oh, let me ______ .   A. to thinkB. think over it   C. think it over D. thinking it over   19. The physics lesson______ in the lab tomorrow. Please tell the students ______ for class.   A. will teach ... not be late   B. will be taught ... not to be late   C. will be taught ... don't be late   D. will teach ... don't to be late   20. - How do you do?   ――_____.   A. Fine, thank you. B. I'm very well.   C. How are you? D. How do you do?   八. 汉译英(共6题,每题1分)   从下列各题所给的A,B,C三个句子中选择一句正确译文。   1. 该吃晚饭了。你最好先洗洗手。   A. It's time to supper. You'd better wash your hands first.   B. It's time for supper. You'd better wash your hands first.   C. It's time have supper. You'd better washing your hands first.   2. 我们的老师太忙了不能去看电影。   A. Our teacher is so busy to go to the cinema.   B. Our teacher is very busy to go to the cinema.   C. Our teacher is too busy to go to the cinema.   3. 布朗先生从未去过澳大利亚,是吗?不,他去过。   A. Mr Brown has never gone to Australia, has he? Yes, he has.   B. Mr Brown has never been to Australia, has he? No, he has.   C. Mr Brown has never been to Australia, has he? Yes, he has.   4. 他说他已离开家乡约十年了。   A. He said he had left his home town for about ten years.   B. He said he has been away from his home town for about ten years.   C. He said he had been away from his home town for about ten years.   5. 他看完报纸才出去散步。   A. He went out for a walk until he finished reading the newspaper.   B. He didn't go out for a walk until he finihsed reading the newspaper.   C. He didn't finish reading the newspaper until he went out for a walk.   6. 这些杂志可以带出阅览室吗?   A. Can these magazines be taken out of the reading-room?   B. Can these magazines take out of the reading-room?   C. Can these magazines be brought out of the reading-room?   九. 阅读理解(A,B两篇短文共10题,每题1分)   A.Once there was a good doctor called Mr Blake. He was generous(慷慨的), kind-hearted and hard-working.He not noly helped people with his medical care but also gave money to the poor people. In all kinds of weather and at any time his patients(病人) needed him, he would go to them immediately, so they loved him and trusted him very much.   But now he was growing old and weak (虚弱的). He could not hear clearly and remember things well. When people noticed this, they did not go to him for medical advice any more, for they were afraid that the doctor might give them the wrong medicine.   He was very surprised to find that his patients were getting fewer and fewer.   He went everywhere to ask the people the reason.People did not want to hurt(伤害) this good man,so they all told him that he had cured(治愈) all the patients. No one was sick. The poor doctor believed their words and went home happily.   1. People loved Mr Blake and trusted him very much because he was

generous, kind-hearted and hard-working.   A. 对 B. 错   2. Though Mr Blake was growing old and weak, he could still hear clearly and remember things well.   A. 对 B. 错   3. People did not go to him for medical advice any more because they were afraid of getting the wrong medicine.   A. 对 B. 错   4. People did not tell him the truth(实话) because they had no money to pay him.   A. 对 B. 错   5. Mr Blake went home happily because he believed the words of the people.   A. 对 B. 错   B.Mr Smith moved to another town, and soon he needed a new doctor, so he went to see one. he sat down in the waiting room and looked around.   The doctor's degrees (学位证书) were on the wall. Suddenly Mr Smith remembered:there had been a classmate with the same name in his class at the school, and he had become a doctor!   As he went in to see the doctor, he remembered a young, handsome(英俊的)student, and was sad to see how old and heavy (迟钝的) and grey(头发灰白的) this man looked. He said to him, "Good morning, Doctor.Did you go to King High School?"   The doctor answered, "Yes, I did."   "Were you there from 1942 to 1946?" Mr Smith asked.   "Yes, I was," the doctor answered. "How did you know?"   Mr Smith laughed and said, "You were in my class!"   "Oh?" the doctor said and looked at him carefully for a few moments.   "What were you teaching?"   根据短文内容,从各小题所给的 A,B,C,D 四个选项中选择正确答案。   1. Mr Smith ______, so he needed a new doctor.   A. visited a town   B. went to live in another town   C. went away from a town   D. arrived in a town   2. Mr Smith saw the doctor's degrees ______.   A. on the wall of the doctor's office   B. on the doctor's desk   C. on the wall of the waiting room   D. on the desk in the waiting room   3. Mr Smith suddenly found the doctor's name was the same as one of his______.   A. classmates B. students   C. friends D. workmates   4. When Mr Smith met the doctor, he asked him if he once ______.   A. visited King High School   B. studied in King High School   C. taught in King High School   D. worked in King High School   5. Who were in King High School from 1942 to 1946?   A. Only the doctor.   B. Only Mr Smith.   C. Both Mr Smith and the doctor.   D. Neither of them.   十. 完形填空(共20题,每题0.5分)   通读下面短文,掌握其大意。然后从每题所给的A,B,C,D四个选项中选择一个最佳答案。   1. A. a B. an │ A good dictionary is __1__ important   C. the D. very │tool (工具). It will tell you   2. A. no B. that │ 2only what a word means but   C. not D. if │ 3how it4 . A dictionary   3. A. too B. either │needs to be printed again about   C. yet D. also │every ten years. Languages develop   4. A. uses B. is using │(发展) and a good dictionary must   C. is used D. used │__5__ these new changes.   5. A. to show B. show │   C. shows D. be shown │ A new English dictionary will   6. A. how B. what │only tell you __6__ most people use   C. why D. if │the language today.It will not tell   7. A. and B. or │you what is right __7__ wrong. It   C. but D. not │may tell you the right time to use   8. A. a little B. many │a word. If only __8__ people use a   C. a few D. a lot of │word, a dictionary will __9__ tell

9. A. neither B. nor │you this or not list(编列) it.   C. both D. eithe │   10. A. Every B. Some │ __10__ dictionary will tell you   C. All D. Many │many interesting facts. If you type   11. A. look up it │(用打字机打) a word and the word is   B. look for it │too long,__11__ in your dictionary.   C. look it up │All dictionaries show you __12__   D. look it out │to break (拆开) a word. And they   12. A. when B. where │also show you how a word __13__.   C. why D. which │   13. A. speaks B. is spoke │ Every dictionary,of course, tells   C. be spoken D. is spoken │you what a word means. But some   14. A. another B. the other │words, like " get " or "take", may   C. others D. other │have dozens of meanings(几十种意思). In some dictionaries, the main   15. A. see B. look │(主要的) meanings are often listed   C. watch D. read │first.In __14__,the newest meanings│are listed last. So before you use   16. A. how use it │your dictionary, you should always   B. to how use it │__15__ the front part. This part   C. how to use it │explains __16__.   D. to how to use it │   │ Some dictionaries also show you   17. A. into B. up │where a word comes __17__. Do you   C. by D. from │know that the word " brand "(标记)   │comes from an old word? This old   18. A. hundreds of │word means " to burn ". This is   B. hundred of │because __18__ years ago people   C. a hundred of │burned their names on tables or   D. hundred │boats to show who __19__ them. They   │also burned their own names on   19. A. builds B. makes │their farm animals __20__ they   C. build D. made │would not be stolen.   20. A. when B. in order │ Your dictionary also has a lot of   C. so that D. before │other interesting facts in it.After   │you have learned to use a dictiona-   │ry, it can become your best useful   │book.   参考答案:   一.A. 1.A 2.C 3.D 4.B 5.D 6.C B. 1.B 2.C   二. 1.B 2.C 3.B 4.B 5.A 6.B 7.C 8.B 9.A 10.C   三. 1.cities 2.sang 3.broken 4.swimming 5.more slowly 6.biggest 7.thin 8.finally 9.second 10.themselves   四. 1.B 2.B 3.A 4.D 5.A 6.C 7.A 8.C   五. 1.They,are,policeman 2.Does,have 3.didn't,ask,any 4.Yes,does   5.How,long,have,worked 6.won't 7.how 8.if,she,would   9.Where,are,planting 10.was,given 11.Which,man,is 12.won't   六.省略es 2.have taken 3.will visit 4.is ringing 5.spent 6.are cleaned   七. 1.D 2.D 3.C 4.B 5.D 6.D 7.B 8.B 9.D 10.B 11.C 12.A 13.C 14.D 15.B 16.C 17.D 18.C 19.B 20.D   八. 1.B 2.C 3.C 4.C 5.B 6.A   九. A. 1.A 2.B 3.A 4.B 5.A B. 1.B 2.C 3.A 4.B 5.C   十. 1.B 2.C 3.D 4.C 5.B 6.A 7.B 8.C 9.D 10.A 11.C 12.B 13.D 14.C 15.D 16.C 17.D 18.A 19.D 20.C

范文六:初中英语中考模拟试题

初中英语中考模拟试题2006

听力部分

I.听力测试(共25 小题,计20分)

(A) 听对话,回答问题。本题共有五个小题,在每一小题内你将听到一个小对话

,然后你会听到一个问题,我们把对话和问题都念两遍。请你从试卷上的A、B、C、D四个选项中,找出能回这个问题的答案,并在答题卷上写上该答案的序号。(每小题1分)

1. A. In a shop. B. In a park. C. In a school. D. In a library.

2. A. Smoke fewer. B. Stop smoking. C. Go on smoking. D. Smoke outside.

3. A. Two. B. One C. No one D. Three.

4. A. The dress is new. B. She doesn’t think it’s beautiful.

C. The dress is two years old. D. She bought it just now.

5. A. October 15. B. October 16 C. October 17 D. October 18

(B)单句理解。本题共有五个小题,在每个小题内,你将听到一个句子,我们把句子念两遍,请你从试卷上的A、B、C、D四个选项中找出一个句子,它与你所听到的那个句子意思最为接近,并在答题卷上写上该答案的序号。(每题1分)

6. A. He traveled by bus. B. He traveled by train.

C. He traveled by ship. D. He traveled by plane.

7. A. My horse is older. B. Your horse is older.

C. Our horses are the same age. D. My horse is younger.

8. A. He said that he had left my bag in his room.

B. He said that he had left his bag in his room.

C. He told me that he left his bag in my room.

D. He told me that he lost my bag.

9. A. Dad fell behind. B. Dad walked faster.

C. I walked faster than Dad. D. I walked as fast as Dad.

10. A. Basketball is my favourite game.

B. I like ball games.

C. I don’t often play volleyball or football.

D. I am not good at playing basketball.

(C)

短文理解,本题是一篇短文,短文后有五个问题。我们把短文念两遍,请根据短文内容从A、B、C、D四个答案中选择一个正确的答案,并在答题卷上写上该答案的序号。(每小题1分)

11. This story happened ________.

A. At noon. B. In the morning. C. In the afternoon. D. One Sunday.

12. There are _______ on the hat.

A. some yellow flowers B. some green leaves

C. a blue leaf D. Some flowers and leaves

13. The hat has been there for ______.

A. ten hours B. a long time C. only two afternoons D. a day

14. The lady asked the shopkeeper ________.

A. to sell her the hat B. to take the hat out of the window

C. not to put the flowers on the hat D. to take the leaves away from the hat

15. The lady bought ___________ at last.

A. some flowers B. some leaves C. this hat D. nothing

(D) 听短文,填缺词。本题是一篇短文,内有10个空格供听写用。短文一共念两遍。(共10个空格,每个空格0.5分)

One ____66___ morning, a tiger was walking by a ___67____. He hoped to find

something to eat. On the water, a duck was swimming. “There is my ___68_____,”

thought the tiger.

“Good morning, Mr Duck!” called the tiger.

“You go away, you bad tiger!” said the duck.

“I only wanted to tell you something about your friend, Miss Chicken. If you are

not ___69______, I’ll go. Goodbye, Mr Duck.” And the tiger __70____.

“Wait a ___71_____,” said Mr Duck. “I haven’t heard about it. Tell me.”

The tiger looked __72_____, “I don’t want other ___23____ to hear it. Come

closer and I’ll speak in your ear,” said the tiger.

Mr Duck ___74____ quickly toward the tiger. As soon as he came up to the tiger,

the tiger ____75___ him and ate him up.

笔试部分(共80小题,计80 分)

II.选择填空(共20小题,每小题1分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空格处的正确答案。

16. – What is ____ plane?

-- _____ machine that can fly.

A. a, A B. the, The C. the, A D. a, The

17. – The farmers have got many ______.

-- But they don’t get much ______ from them.

A. cow, beef B. cows, wool C. sheeps, mutton D. sheep, wool

18. -- Are there ____ letters for me?

-- There are ____ letters for you, I’m afraid.

A. some, any B. any, some C. some, no D. any, no

19. – What shall we begin with, Wang Hai?

-- Let’s clean _____ room first and _____ later.

A. their, ourselves B. their, us C. theirs, our D. their, ours

20. – Mum, this dress is a bit too long, I’m afraid.

-- Well, I’ll _____ until you grow taller.

A. put it away B. buy it C. wear it D. put it on

21. – Have you finished your homework?

-- Not yet, I ______ it at about nine o’clock.

A. have finished B. will finish C. finished D. was finishing

22. -- The old man can’t ____ like that.

-- Sorry, I won’t again.

A. speak B. speak to C. be spoken D. be spoken to

23. – Will it _____ tomorrow afternoon?

-- I hope not. We are going out for a picnic.

A. keep to rain B. stop raining C. rain D. rainy

24. -- There is hardly any bread in the fridge, is there?

-- _____. We’d better buy some right away.

A. Yes, there is B. No, there is

C. Yes, there isn’t D. No, there isn’t

25. -- Why are you standing outside the gate?

-- My father _____ me wait for him.

A. asked B. told C. made D. kept

26. – How much _____ the shoes?

-- Five dollars _____ enough?

A. is, is B. are, is C. are, are D. is, are

27. -- Mr Green isn’t here. He’s gone to Nanjing.

-- Nanjing? I ____ he ____ gone to Shanghai.

A. think, has B. thought, has C. think, had D. thought, had

28. – How much did you ____ all these things?

-- Not much. They ____ ten yuan.

A. cost, spent B. pay for, spent C. pay for, cost D. take, cost

29. – Could you ask him if he _____ to my birthday party next Sunday?

-- I will, if I ____ him this afternoon.

A. comes, meet B. will come, will meet

C. comes, will meet D. will come, meet

30. –We’re going to play football. Can you come with us?

-- I’d love to. But I’ve got ______ this afternoon.

A. nothing much B. anything to do

C. a lot of things to do D. interesting something

31. – It’s impossible for us to win this game.

-- _____. Let’s try our best.

A. Possible, perhaps. B. What a pity.

C. Good luck. D. Sorry to hear that.

32. – Could you tell me the way to the Science Museum, please?

-- Sorry, I’m new here. You’d better ask _______

A. one more people B. someone else C. other someone D. some other

33. – What do you think of the film?

-- Wonderful. It’s _______ one I have ever seen.

A. a better B. a great C. the best D. a good

34. -- What did Mr White say?

-- He asked us _____

A. that we planted trees yesterday.

B. where did we plant trees.

C. what to plant trees.

D. how to plant trees.

35. – Has the match begun?

-- _____.

A. No, you’re just in time for it.

B. Yes, it has begun five minutes ago.

C. No, it’s been on for five minutes.

D. Yes, it has begun for five minute.

III. 口语应用(共4小题,每小题1分)

从右边方框中选择恰当的句子完成对话,每个句子只能使用一次。

A: Mum, Liu Mei is coming tonight.

A. What shall we cook?

B. Let’s give her something different to eat.

C. Does she like English food?

D. What about chicken?

B: I know. You must help me do the cooking.

A: Certainly, mum! __36____

B: ___37___

A: I’ve no idea.

B: ___38___

A: Oh yes! I know she quite often eats chicken..

B: __39___ Some real English food!

A: Something English? I know – fish and chips!

IV. 完形填空(共11小题,每小题1分)

阅读下列短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。 This is a true story. It happened to a friend of __40__ a year ago.

While my friend, George, was reading in bed, two thieves (贼) climbed into

another room. It was very _41__, so they turned on the light.

Suddenly they heard a_42___ behind them.

“What’s up?” “What’s up?” someone _43___.

The thieves turned off the light and __44___ as quickly as __45___.

George heard the noise and came downstairs __46____. He turned on the light,

__47__ he couldn’t see anyone.

The __48__ were already gone. But George’s parrot (鹦鹉), Henry, was still there.

“What’s up, George?” he called.

“Nothing, _49__,” George said and smiled. “Go back to __50__.”

40. A. oursB. mineC. hisD. hers

41. A. blackB. dirty C. brightD. dark

42. A. noiseB. voiceC. soundD. song

43 A. called B. toldC. spokeD. sounded

44. A. fell offB. jumpedC. ran awayD. cried

45. A. they didB. they wasC. they canD. possible

46. A. fastB. quietlyC. slowlyD. quickly

47. A. butB. and C. whenD. or

48. A. friendsB. birdsC. thievesD. police

49. A. TomB. parrotC. HenryD. my son

50. A. workB. readingC: sleepD. watching

V.阅读理解。(共15小题,其中51-60每小题1分,61-65每小题2分)

根据短文内容,判断下列各句,符合短文内容的在答题卡上写A,不符合短文内容的写B。

(A)

People travel a lot with Bel Air because they know they will get what they want.

They want to go quickly and safely across the land, across the sea or right

across the world, and they know Bel Air take them where they want to go, when

they want to go. Bel Air flies all the newest and fastest planes to more towns

and cities of the world than any other airline (航空公司).

Do you want to go to Paris, Washington, Tokyo? Bel Air will take you there, at

all times of the day or night, right through the week. But Bel flies not only to

the biggest cities, we also fly two or three times a week to towns and cities in

the very center of Asian (亚洲), Africa (非洲) and South America.

People fly with Bel Air because they know they will leave on time and arrive on

time. They know that they will receive the best food and watch the best films.

Bel Air is second to none.

51. Bel Air is the name of a plane.

52. Bel Air’s planes fly fast and safely.

53. The airline flies planes to cities like Paris two or three times a week.

54. Bel Air will take you to the best restaurants and the best cinemas.

55. “Bel Air is second to none” means “it is the best airline”.

阅读下面短文,并做短文后面的题目,从四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最隹答案。

(B)

The great ship, “Titanic”, set off for America in April 1912 on its first trip.

It was carrying more than 2,000 people.

The “Titanic” was the largest and finest ship at that time. People thought it

was safe to be on the ship because it had 16 compartments (密封舱) with it. Even if

(即使) 4 of those were broken, it would still be able to stay on the sea.

Four days later, when the “Titanic” was crossing the sea, the man on watch

suddenly saw a very large iceberg (冰山) ahead. The great ship turned quickly on

time, but before long there was a sound from below. The captain (船长) went down

to see what was the matter. To his surprise, he found the ship went sinking (下沉)

fast because 5 compartments had been broken! Hundreds of people jumped out into

the water. As there were not enough lifeboats, about 1,500 lives were lost.

56. The “Titanic” set off from England to ___.

A. Australia B. the USA C. Arabia D. China初中英语中考模拟试题2006

听力部分

I.听力测试(共25 小题,计20分)

(A) 听对话,回答问题。本题共有五个小题,在每一小题内你将听到一个小对话

,然后你会听到一个问题,我们把对话和问题都念两遍。请你从试卷上的A、B、C、D四个选项中,找出能回这个问题的答案,并在答题卷上写上该答案的序号。(每小题1分)

1. A. In a shop. B. In a park. C. In a school. D. In a library.

2. A. Smoke fewer. B. Stop smoking. C. Go on smoking. D. Smoke outside.

3. A. Two. B. One C. No one D. Three.

4. A. The dress is new. B. She doesn’t think it’s beautiful.

C. The dress is two years old. D. She bought it just now.

5. A. October 15. B. October 16 C. October 17 D. October 18

(B)单句理解。本题共有五个小题,在每个小题内,你将听到一个句子,我们把句子念两遍,请你从试卷上的A、B、C、D四个选项中找出一个句子,它与你所听到的那个句子意思最为接近,并在答题卷上写上该答案的序号。(每题1分)

6. A. He traveled by bus. B. He traveled by train.

C. He traveled by ship. D. He traveled by plane.

7. A. My horse is older. B. Your horse is older.

C. Our horses are the same age. D. My horse is younger.

8. A. He said that he had left my bag in his room.

B. He said that he had left his bag in his room.

C. He told me that he left his bag in my room.

D. He told me that he lost my bag.

9. A. Dad fell behind. B. Dad walked faster.

C. I walked faster than Dad. D. I walked as fast as Dad.

10. A. Basketball is my favourite game.

B. I like ball games.

C. I don’t often play volleyball or football.

D. I am not good at playing basketball.

(C)

短文理解,本题是一篇短文,短文后有五个问题。我们把短文念两遍,请根据短文内容从A、B、C、D四个答案中选择一个正确的答案,并在答题卷上写上该答案的序号。(每小题1分)

11. This story happened ________.

A. At noon. B. In the morning. C. In the afternoon. D. One Sunday.

12. There are _______ on the hat.

A. some yellow flowers B. some green leaves

C. a blue leaf D. Some flowers and leaves

13. The hat has been there for ______.

A. ten hours B. a long time C. only two afternoons D. a day

14. The lady asked the shopkeeper ________.

A. to sell her the hat B. to take the hat out of the window

C. not to put the flowers on the hat D. to take the leaves away from the hat

15. The lady bought ___________ at last.

A. some flowers B. some leaves C. this hat D. nothing

(D) 听短文,填缺词。本题是一篇短文,内有10个空格供听写用。短文一共念两遍。(共10个空格,每个空格0.5分)

One ____66___ morning, a tiger was walking by a ___67____. He hoped to find

something to eat. On the water, a duck was swimming. “There is my ___68_____,”

thought the tiger.

“Good morning, Mr Duck!” called the tiger.

“You go away, you bad tiger!” said the duck.

“I only wanted to tell you something about your friend, Miss Chicken. If you are

not ___69______, I’ll go. Goodbye, Mr Duck.” And the tiger __70____.

“Wait a ___71_____,” said Mr Duck. “I haven’t heard about it. Tell me.”

The tiger looked __72_____, “I don’t want other ___23____ to hear it. Come

closer and I’ll speak in your ear,” said the tiger.

Mr Duck ___74____ quickly toward the tiger. As soon as he came up to the tiger,

the tiger ____75___ him and ate him up.

笔试部分(共80小题,计80 分)

II.选择填空(共20小题,每小题1分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空格处的正确答案。

16. – What is ____ plane?

-- _____ machine that can fly.

A. a, A B. the, The C. the, A D. a, The

17. – The farmers have got many ______.

-- But they don’t get much ______ from them.

A. cow, beef B. cows, wool C. sheeps, mutton D. sheep, wool

18. -- Are there ____ letters for me?

-- There are ____ letters for you, I’m afraid.

A. some, any B. any, some C. some, no D. any, no

19. – What shall we begin with, Wang Hai?

-- Let’s clean _____ room first and _____ later.

A. their, ourselves B. their, us C. theirs, our D. their, ours

20. – Mum, this dress is a bit too long, I’m afraid.

-- Well, I’ll _____ until you grow taller.

A. put it away B. buy it C. wear it D. put it on

21. – Have you finished your homework?

-- Not yet, I ______ it at about nine o’clock.

A. have finished B. will finish C. finished D. was finishing

22. -- The old man can’t ____ like that.

-- Sorry, I won’t again.

A. speak B. speak to C. be spoken D. be spoken to

23. – Will it _____ tomorrow afternoon?

-- I hope not. We are going out for a picnic.

A. keep to rain B. stop raining C. rain D. rainy

24. -- There is hardly any bread in the fridge, is there?

-- _____. We’d better buy some right away.

A. Yes, there is B. No, there is

C. Yes, there isn’t D. No, there isn’t

25. -- Why are you standing outside the gate?

-- My father _____ me wait for him.

A. asked B. told C. made D. kept

26. – How much _____ the shoes?

-- Five dollars _____ enough?

A. is, is B. are, is C. are, are D. is, are

27. -- Mr Green isn’t here. He’s gone to Nanjing.

-- Nanjing? I ____ he ____ gone to Shanghai.

A. think, has B. thought, has C. think, had D. thought, had

28. – How much did you ____ all these things?

-- Not much. They ____ ten yuan.

A. cost, spent B. pay for, spent C. pay for, cost D. take, cost

29. – Could you ask him if he _____ to my birthday party next Sunday?

-- I will, if I ____ him this afternoon.

A. comes, meet B. will come, will meet

C. comes, will meet D. will come, meet

30. –We’re going to play football. Can you come with us?

-- I’d love to. But I’ve got ______ this afternoon.

A. nothing much B. anything to do

C. a lot of things to do D. interesting something

31. – It’s impossible for us to win this game.

-- _____. Let’s try our best.

A. Possible, perhaps. B. What a pity.

C. Good luck. D. Sorry to hear that.

32. – Could you tell me the way to the Science Museum, please?

-- Sorry, I’m new here. You’d better ask _______

A. one more people B. someone else C. other someone D. some other

33. – What do you think of the film?

-- Wonderful. It’s _______ one I have ever seen.

A. a better B. a great C. the best D. a good

34. -- What did Mr White say?

-- He asked us _____

A. that we planted trees yesterday.

B. where did we plant trees.

C. what to plant trees.

D. how to plant trees.

35. – Has the match begun?

-- _____.

A. No, you’re just in time for it.

B. Yes, it has begun five minutes ago.

C. No, it’s been on for five minutes.

D. Yes, it has begun for five minute.

III. 口语应用(共4小题,每小题1分)

从右边方框中选择恰当的句子完成对话,每个句子只能使用一次。

A: Mum, Liu Mei is coming tonight.

A. What shall we cook?

B. Let’s give her something different to eat.

C. Does she like English food?

D. What about chicken?

B: I know. You must help me do the cooking.

A: Certainly, mum! __36____

B: ___37___

A: I’ve no idea.

B: ___38___

A: Oh yes! I know she quite often eats chicken..

B: __39___ Some real English food!

A: Something English? I know – fish and chips!

IV. 完形填空(共11小题,每小题1分)

阅读下列短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。 This is a true story. It happened to a friend of __40__ a year ago.

While my friend, George, was reading in bed, two thieves (贼) climbed into

another room. It was very _41__, so they turned on the light.

Suddenly they heard a_42___ behind them.

“What’s up?” “What’s up?” someone _43___.

The thieves turned off the light and __44___ as quickly as __45___.

George heard the noise and came downstairs __46____. He turned on the light,

__47__ he couldn’t see anyone.

The __48__ were already gone. But George’s parrot (鹦鹉), Henry, was still there.

“What’s up, George?” he called.

“Nothing, _49__,” George said and smiled. “Go back to __50__.”

40. A. oursB. mineC. hisD. hers

41. A. blackB. dirty C. brightD. dark

42. A. noiseB. voiceC. soundD. song

43 A. called B. toldC. spokeD. sounded

44. A. fell offB. jumpedC. ran awayD. cried

45. A. they didB. they wasC. they canD. possible

46. A. fastB. quietlyC. slowlyD. quickly

47. A. butB. and C. whenD. or

48. A. friendsB. birdsC. thievesD. police

49. A. TomB. parrotC. HenryD. my son

50. A. workB. readingC: sleepD. watching

V.阅读理解。(共15小题,其中51-60每小题1分,61-65每小题2分)

根据短文内容,判断下列各句,符合短文内容的在答题卡上写A,不符合短文内容的写B。

(A)

People travel a lot with Bel Air because they know they will get what they want.

They want to go quickly and safely across the land, across the sea or right

across the world, and they know Bel Air take them where they want to go, when

they want to go. Bel Air flies all the newest and fastest planes to more towns

and cities of the world than any other airline (航空公司).

Do you want to go to Paris, Washington, Tokyo? Bel Air will take you there, at

all times of the day or night, right through the week. But Bel flies not only to

the biggest cities, we also fly two or three times a week to towns and cities in

the very center of Asian (亚洲), Africa (非洲) and South America.

People fly with Bel Air because they know they will leave on time and arrive on

time. They know that they will receive the best food and watch the best films.

Bel Air is second to none.

51. Bel Air is the name of a plane.

52. Bel Air’s planes fly fast and safely.

53. The airline flies planes to cities like Paris two or three times a week.

54. Bel Air will take you to the best restaurants and the best cinemas.

55. “Bel Air is second to none” means “it is the best airline”.

阅读下面短文,并做短文后面的题目,从四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最隹答案。

(B)

The great ship, “Titanic”, set off for America in April 1912 on its first trip.

It was carrying more than 2,000 people.

The “Titanic” was the largest and finest ship at that time. People thought it

was safe to be on the ship because it had 16 compartments (密封舱) with it. Even if

(即使) 4 of those were broken, it would still be able to stay on the sea.

Four days later, when the “Titanic” was crossing the sea, the man on watch

suddenly saw a very large iceberg (冰山) ahead. The great ship turned quickly on

time, but before long there was a sound from below. The captain (船长) went down

to see what was the matter. To his surprise, he found the ship went sinking (下沉)

fast because 5 compartments had been broken! Hundreds of people jumped out into

the water. As there were not enough lifeboats, about 1,500 lives were lost.

56. The “Titanic” set off from England to ___.

A. Australia B. the USA C. Arabia D. China

范文七:初中英语中考模拟题

初中英语中考模拟题

一、 选择题(共20小题,每小题1分,满分20分)

( )1. It takes us _______hour or more to go to Dehong from here by_____ train.

A. an ,the B. a, the C. an , / D. a, /

( )2. Tony is ill in hospital and his parents are really ________him.

A. interested in B. afraid of C. mad at D. worried about

( )3. David didn’t give up _________ he had failed in the experiment four times.

A. if B. so C. though D. and ( )

( )4. My father said he would be back ____ the morning of next Friday.

A. in B. on C. at D. from ( )

( )5. ---Could you tell me_________? ---- She came here on foot.

A. where Kate came from B. how did Kate come here

C. Why Kate didn’t come here D. How Kate came here ( )

( )6. ---She didn’t come to school yesterday, did she? ---- ____, though she wasn’t feeling well

A. No, she didn’t B. No, she did C. Yes, she didn’t D. Yes, she did ( )

( )7. ---________ do you read story books? ----I read them twice a week.

A. How long B. How soon C. How often D. How far ( )

( )8.-----Must I clean my room at once, mom? ----- No, you ________. You should finish your homework first. A. needn’t B. can’t C. shouldn’t D. mustn’t ( )

( )9. There ______ a basketball match between Class One and Class Three this afternoon.

A. is going to be B. will have C. are going to be D. is going to have ( )

( )10. -----Kate has won the first prize in the singing competition.

-----______pleasant news this gave her classmates!

A. What B. How C. What a D. How a

( )11. --- Yao Ming is the best basketball player in China. ----- So ___________.

A. is she B. he is C. is he D. she does

( )12. Lanmon ________ here for almost ten years, and he has many Chinese friends.

A. has been B. left C. has come D. came

( )13. ----I don’t have a partner _______. ---- Maybe you should join an English club.

A. to practice B. practicing with C. practices D. to practice with

( )14----Thank you for giving us a wonderful dinner, Mrs. Wang. -----___________.

A. Oh, I’m afraid I didn’t cook well enough B. I’m glad you enjoyed it

C. Come again when you are free D. It’s not necessary for you to say so

( )15. ----I’ve not finished my project yet. ----- Hurry up! Our friends ______ for us.

A. wait B. are waiting C. will wait D. have waited

( )16.We can’t decide what will happen in our life, but we can decide how we will _____ it.

A. agree with B. begin with C. deal with D. come up with

( )17. _______Lisa _______Lucy may go with you because one of them must stay at home to take care of the dog.

A. Not only ,but also B. Neither,nor C. Both,and D. Either,or

( )18. ----It rains again today. ------_________. The radio says it will last for 4 days.

A. That’s right B. I disagree C. That’s all right D. Me, too

( )19. ----Jane got an

A. Many hands make light work B. The grass is always greener than the other side

C. Early birds catch the worm D. Don't put all your eggs in one basket

( )20.-----My pen is broken. ----- You can buy one in the shop next to school before 7 o’clock in the evening. It _____ at 6:30 A. is open B. opened C. closes D. will open

二、 完形填空(共10个小题,每小题1分,满分10分)

My name is Leo. I’m from Australia, and I’ve been teaching in China for two years. I _21__inHarbin, the capital of Heilongjiang Province. This is an interesting city with a very colorful history. There is some European __22_in the city, and some of the old buildings in Harbin are in __23__. Since I came to China, I’ve been learning a lot about my family history. Although I’m Australian,my family is Jewish. So it was very interesting for me to learn that a lot of Jews came to __24_ Harbin many years ago. My parents were so surprised when i told them about this. In fact, the firstJews probably came to Kaifeng more than a thousand years ago and __25__ by the Song Emperor. When I lived in Australia, I studied history at school but we usually studied Australian or _26___. However, when I heard that I was going to work in China, I started studying Chinese history. I’ve been __27___ for over two years now. My friends in Australia said that Chinese history was very _28__ to understand, but I don't really agree. I think if you study hard, you’ll be able to understand any culture. For a foreigner like me,_29__I learn about Chinese history, the more I enjoy living in China.And although I live _30_ from Beijing, I’m certain I will be here for the Olympic Games in 2008

( )21. A. teach B. teaching C. teaches D. to teach

( )22. A. influent B. influence C. influences D. influencing

( )23. A. Russian style B. Russians style C. Russia style D. Russianing style

( )24. A. live on B. living in C. living on D. live in

( )25. A. was welcomed B. were welcomes C. were welcomed D. were welcoming

( )26. A. west history B. western history C. western histories D. west histories

( )27. A. studying B. to study C. studies D. studied

( )28. A. easy B. busy C. different D. hard

( )29. A. more B. much C. the more D. many

( )30. A. quite far B. far quite C. quite farther D. farther quite

三、 阅读理解(共10小题, 每小题2分,满分20分)

Dear Miss Li,

I’d like to thank you for sending money to “Animal Helpers”, an organization set up to help disabled people. You see, you have helped make it possible for me to have “Lucky”, who has filled my life with pleasure. Let me tell you my story. Being blind, deaf, unable to walk or use your hands easily is something that most people cannot imagine. But there are many people who face these challenges, and I am one of them. Because I can’t use my arms or legs well, normal things like answering the telephone, opening and shutting doors or carrying things have always been difficult for me. Then one day last year, a friend of mine said that she would like to help me out. She said she would talk to “Animal Helpers” to see if it would be possible for me to get a specially trained dog. She also thought a dog might cheer me up. I told her that I love animals and that I’d love to have a dog.

After six months of training with a dog at “Animal Helpers”, I was able to bring him home. My dog’s name is “Lucky”—a good name for him because I feel very lucky to have him. You see, I’m only able to have a “dog—helper” because of your kind donation.

How does Lucky help me, you might ask? Well, he has been trained to understand different instructions. For example, I say, “Lucky! Fetch my book,” and he does it at once. He is very clever and understands many English words, even some difficult ones like“upstairs”.

Lucky is an amazing dog. I’ll send you a photo of him if you like, and I could show you how he helps me too one day. And so I thank you again for supporting “ Animal Helpers”. It is very important that this organization does not run out of money. Your donation is greatly appreciated and the money is well used to help disabled people like me.

Best wishes, Liz Smith 根据短文内容,判断正(T)误(F).

( )31. “Animal Helpers” is an organization set up to help disabled animals.

( )32. Miss Li trains animals like Lucky to help people in trouble.

( )33 Liz Smith donated money to “Animal Helpers” .

( )34.Lucky is a fairly clever and helpful dog.

( )35.Form the passage, we know the writer loves “Lucky” very much.

B

Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile.

It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to speak to anyone.

Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems.

Then one day, when my classmates were talking happily with their friends, I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn’t know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me, with a smile.

Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now. One day I asked him why he had smiled, but he couldn’t remember doing so!

It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back. ( )36 When did the writer get the gift?

A. At the age of 16. B. After making friends with the boy.

C. In the first year at a middle school. D. After becoming closer to everyone in the class.

( )37. Why was the smile an important gift?

A. Because the writer’s old school was far away.

B. Because the writer didn’t know who the boy was.

C. Because the smile didn’t mean anything to the boy.

D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.

( )38. Why didn’t the writer talk to anyone in her new school about her problems?

A. Because she was always unhappy.

B. Because she didn’t know anyone at the time.

C. Because she was in the first year at the junior high school.

D. Because she didn’t want her parents to worry about her.

( )39. How did the smile change her life?

A. She started to make friends. B. She became the best friend of the boy.

C. Her parents didn’t worry about her any more. D. She realized that she was lonely.

( )40. Where does she now think her feeling of unhappiness came from?

A. From her old school. B. From her parents.

C. From herself. D. From her classmates at the new school

四、 根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。 (共5小题, 每小题1分,满分5分)

41. I’ll try _________best to study hard from now on. ( I )

42. Today is my grandmother’s __________ birthday. (eighty)

43. A good planning is a good _________ to success. ( begin)

44. Early to bed and early to raise makes a person __________. ( health)

45. If everyone ________ a little love , the world will be beautiful and happy. ( give )

五、任务型阅读(每小题2分,共10分)

Draw a giraffe in your mind. How did you draw your giraffe? Does it have a long neck? Does it han it is born, and some giraffes get up to 6m tall when they are all grown up.

But did you know that giraffes also have long tongues? Have you seen the tongue of a giraffe before? A giraffe has a very long tongue which can hold and wrap (包) around objects. The tongue is designed for feeding, but it can be used in many different ways. For example, a giraffe can close its nose with its long tongue completely to keep out sand and dust. Also, a giraffe‟s tongue is long enough to clean its owner‟s ears as well!

The tongue is black in colour to protect it from getting sunburnt (晒伤). It is nearly 56cm long. Giraffe only eat plants, and a full grown giraffe can eat 33kg of leaves a day. When giraffes look for some tall trees to eat, they sometimes fight with elephants for food. Giraffes use their tongue to eat leaves from some tall trees. The giraffe‟s tongue is a helpful tool for reaching leaves and breaking off branches.

任务一:根据短文内容回答下列问题。(注意:每题答案不超过10个单词) 46. What is this article mainly about?

48. What color is the tongue of a giraffe? Why?

________________________________________________________________________

49. Give two examples of the use of the giraffe‟s tongue.

(1) ___________________________________ (2) __________________________________ 任务二:将文中划线的句子翻译成汉语。

50. ________________________________________________________________________

六、写作(30分)

改革开放30 多年来,我们的家乡发生了巨大的变化。居住环境得到改善,接受教育的机会增多了,获取信息的途径便捷了,娱乐休闲方式多样化了,餐桌上的饭菜丰富了等。请你以“ Great changes in my Hometown” 为题,用英语写一篇短文,让大家一起分享你的感受。词数:80词左右。

范文八:2013初中中考英语模拟题

初中2013届第6学期第一次调考

英语试题

(总分120分,120分钟完卷)

第一部分:听力部分

第一节:(共5个句子;每小题1分,满分5分)

下面你将听到5个句子,根据每个句子的内容,从每组图片的A、B、C三个选项中选出相应的图片。听完每个句子后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子读两遍。

第二节:(共10个小题;每小题1分,满分10分)

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。

( )6. When did the man make the first telephone call?

A. At ten o’clock this morning. B. At eleven o’clock this morning.

C. At two o’clock this afternoon.

( )7. What did Lisa and her mother buy?

A. Some meat. B. Some fruit and vegetables. C. Some apples.

( )8. Why does the man call Lisa?

A. He wants to boat with Lisa. B. He wants Lisa to come to a party.

C. He wants Lisa to come to his house.

听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。

( )9. How many days was the meeting?

A. A month. B. A week. C. Five days.

( )10. How long did the man stay on the train?

A. One day. B. Two and a half days. C. One and a half days.

听下面一段对话,回答第12至第13两个小题。

( )12. Why doesn’t Helen look well?

A. She is ill. B. She failed in her exam. C. She is very unlucky today.

( )13. What did she leave at home?

A. Her papers. B. Her handbag. C. Her books.

听第三段对话,回答第14、15小题。

( )14. What time is it now?

A. 8:15. B. 7:15. C. 7:45.

( )15. Who will take the woman to the meeting by car?

A. The man. B. A taxi driver. C. The woman herself.

第三节:(共5小题;每小题1分,满分5分)

下面你将听到一段独白,请根据你所听到的内容,用适当的单词填写下面表格,每空一词。

第一节:单项选择。(共15小题,每小题1分。满分15分)

21. Fred plays _____ piano after _____ supper every day.

A. the; the B. /; the C. the; / D. /; /

22. --- The teachers in that school speak either English or French or even _____

--- That’s cool.

A. all B. both C. either D. none

23. ---Jim isn’t in the classroom. Where is he?

--- He ____ to the teacher’s office?

A. will go B. has gone

C. had gone D. is going

24. ---Would you mind my sitting next to you ?

---_______

A. No, of course not B. No, you can’t.

C. Yes, please. D. Yes, go ahead.

25. ---Look, Sue is over there.

--- That ____ be her. She is in Canada now.

A. mustn’ t B. can’t C. needn’t D. won’t

26. Our teacher ____ in our school for 29 years and he ____ here when he was 23 years old.

A. has taught has come B. taught , comes

C .taught , came D. has taught, came

27. When I returned .I saw him ____ on the bed.

A. laying B. lying C .lay D. lie

28. The silk dress ____ so smooth. It’s made in China..

A. feels B. smells C .sounds D. tastes

29. The teacher asked us _____.

A. when did I finished my work.

B. why didn’t we tell him about it earlier.

C. what we were interested in

D. where we are going to have our lunch

30. The first thing _____ my brother is going to do this afternoon is to write a letter.

A. which B. that C .why D. who

31. --- Let’s go fishing if it _____ this weekend .

--- But nobody knows if it ____.

A. is fine , will rain B. will be fine , rains

C. will be fine , will rain D. is fine , rains

32. --- Alice had nothing for breakfast this morning ,____ ?

--- No, she got up too late.

A. had she B. hadn’t she C. did she D. didn’t she

33. --- Steve is good at writing stories.

--- So he is. But he writes ____ than us. So he can get good grades in writing.

A. careful B. more careful C. carefully D. more carefully

34. The mother with her little son ____ at my home _____ that snowy night.

A. were, at B. was, at C. were, on D. was, on

35. --- Don’t take pictures here, please.

--- ______

A. No way B. Sorry, I won’t C. Here you are D. It’s a pleasure

第二节:完形填空。(共10小题,每小题1分。满分10分)

Dear Sigmund Friend

My name is Simon and I am a Grade 9 student. I am crazy 36 football! I love 37 football, reading about football, and of course, playing football. My dream a great football player. However, my love of football has become a big problem, and I would like your 39 .

I have friends, and we always play football together at school or in the park after school.

We like staying out late to play football. We often play for three hours or more and forget when to stop. Then I trouble at home because my parents do not allow me to play outside after 6 p.m. I really do not understand why they are so strict. I feel stressed and angry it is important for us to spend some time on our hobbies. They can help us relax and make our lives ’ Is it bad to stay out late to play football? Should I spend less time on it? I really do not know Thanks a lot.

Best wishes

Simon

36. A. for B. with C. of D. about

37. A. watching B. seeing C. looking at D. looking

38. A. am to be B. is to be C. is to being D. are to be

39. A. book B. work C. advice D. school

40. A. much B. not any C. few D. plenty of

41. A. get in B. get into C. get on D. get off

42. A. from time to time B. from times to times

C. between time and time D. between times and times

43. A. much interesting B. more interested

C. more interesting D. the most interesting

44. A. support B. supported C. supporting D. supports

45. A. why to do D. when to do C. what to do D. where to do

第三部分:阅读理解(共15小题,每小题2分。满分30分)

A

Mr. Green and his wife had a dog. When they went out, they always left the dog inside the house. One evening they wanted to go to the cinema, so they left the dog in the house and locked the door and their garden gate. They went off in their car.

When the film was finished, they went home. They opened the gate and put the car away. When they came to the front door, they found that the glass in the door was broken. The door was not locked and it was open. A robber! They went in and quickly looked in all the rooms to see if the robber had taken their things. However, everything was in the right place and nothing at all was missing.

The dog was sleeping in the sitting-room. The wife was angry with the dog.“Why didn’t you guard(保卫)the house?”she said. The dog was pleased to see Mr. and Mrs. Green. It began to wag(摇)its tail and then it went to a comer of the room and picked up something in its mouth. It went to the wife and dropped the thing at her feet. When she went to pick it up, she was very surprised. Can you guess what the dog’s present was ?It was a man’s finger!

The end of the story is this. Mr. Green telephoned the police and told them everything. Three days later the police caught the robber. They found him easily.

46. That evening Mr. Green and his wife __________.

A. took their dog to see a film B. left the dog alone at home

C. went home before the film was finished D. locked the door and could not open it

47.The robber stole(偷)__________.

A. everything from the house B. something expensive from the house

C. nothing from the house D. a car from the house

48. Why was the woman angry with the dog? _________

A. Because she thought it had made the room dirty.

B. Because she thought it had broken the glass.

C. Because it wouldn’t go to the cinema with her.

D. Because she thought it hadn’t guarded the house.

49. The robber was caught easily because __________.

A. the police knew him B. the police happened to meet him

C. Mr. Green know where he lived D. he had one of his fingers

50. Mr. Green and his wife would _________.

A. like their dog more than before B. drive the dog away from their home

C. let the dog bring home more presents D. ask the police to take the dog away

B

Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true. Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).

Don’t argue with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.

Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong.

Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.

A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

( ) 51. According to the passage who have a communication problem?

A. parents and other people B. only school kids and their parents

C. teachers and their students D. parents and children of all ages

( ) 52. How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?

A. 5. B. 4. C. 3. D. 2.

( ) 53. The underlined word “bridge” in the passage means “______”.

A. 建立 B. 消除 C. 通过 D. 到达

( ) 54. If the values of your parents are different from those of yours, you’d better ______.

A. argue with them B. keep away from them

C. agree with them all the time D. tell your parents what you care about

( ) 55. The best title for the passage is______.

A. How to bridge the generation gap B. How to deal with family problems

C. How to be good parents D. How to be a good child

C

“An old village woman in her seventies from Zhenjiang Province rented a small house in Shanghai and let visitors to the World Expo live there for free while she slept on a little couch. Her kindness moved(感动” Chinese Premier Wen Jiabao said so at the Expo 2010 Shanghai China on October 31 when it ended.

It is a true story. The heroine of it is Ying Miaofang, an old woman from a village of Zhuji City in Shaoxing of Zhejiang Province. “I rented a house in Shanghai and received more than 330 Expo visitors during three months’ time. My house was never empty during that period.” Ying told reporters. She also said it was worth helping so many people to visit the Shanghai World Expo and she was praised by Premier Wen.

In the late of last May. Ying Miaofang paid 1,800yuan per month to rent a small house near

Changning Road in Shanghai, and spent more money on a new air conditioner, a refrigerator, a TV set and other things. She published her phone number in the newspaper and opened the house for Expo visitors for free on June 23.

Besides providing a free living place., Ying got up very early every morning to buy food, cook breakfast, clean rooms and wash clothes for those guests. Many of her guests wanted to pay some money to her when they left, but she refused. In order to support the Shanghai Would Expo, Ying spent about 20 thousand yuan in all, which could not be regarded as a little money for a woman from a village.

( )56.The underlined work “countless” has the same meaning as _____-

A. enough B. many C. few D. countable

( )5 7.The house cost Ying Miaofang _______ yuan during three months.

A. 330 B. 1,800 C. 5,400 D.20,000

( )58.Ying Miaofang is a(n)______________.

A. villager B. worker C. officer D. volunteer

( )59.The visitors living in the house which Ying Miaofang rented in Shanghai___________.

A. washed clothes for her B. helped clean the rooms

C. cooked themselves D. didn’t need to pay for it

( )60.Ying Miaofang was very happy to ____________.

A. have a good time with her friends

B. help the visitors during the World Expo

C. make money for her family

D. have a good harvest in autumn

第四部分:任务型阅读(共5小题,每小题2分。满分10分)

A poor farmer had a friend who was famous for the wonderful apple tree he grew.

One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him to plant it. The farmer was pleased with the gift, but he did not know where to plant it.

He was afraid that if he planted the tree near the road, strangers would steal the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbors would come at night and steal some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit. Finally he planted the tree in his wood. But without sunlight and good soil(土壤),the tree soon died,

Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place.

61. Was the farmer famous for planting the apple tree?

62. What gift did the farmer get from his friend one day?

63. Did the farmer plant the apple tree near his house or in his wood at last?

64. Why did the apple tree soon die?

65. Who destroyed the apple tree?

第五部分:补全对话(共5小题,每小题1分。满分5分)

根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并将答案填入相应番号之后的横线上。选项中有两个为多余选项。

Woman: Can I help you, sir?

Man: 66

Woman: OK. What about this pair?

Man: Sorry, I don’t like black.

Woman: Yes ,we do. We also have got blue, brown and white.

Man:

Woman: Yes, please.

Man: How much does each pair cost?

Woman: Eighty-six dollars.

Man: It’s too dear!

Woman: How about seventy dollars?

Man: No, it’s still dear. What about sixty?

Woman: Sixty? Er…all right. Try them on, please.

Man: That’s fine. I’ll take this pair. 70

Woman: Thank you.

66. ________ 67. ________ 68. ________ 69. ________ 70. ________

第六部分 选词填空:(共10小题,每小题1分。满分10分)

one swim health sleep do advice we way eat hard It’s very import for us to keep health .in our everyday life. Here is some __71__ for you. ___72__, you should have healthy diet. Different food helps __73___ in different __74_.

You should eat more fruits and vegetables instead of hamburgers, Beijing roast duck and so on. If you choose the right food, you can have healthy __75___ habits. Second, _76____ exercise is good for your health. For example, climbing mountains, riding bikes or __77__. Third, you should ___78___ at last eight hours a day and you shouldn’t work or study too ____79_. Finally, remember that smoking is bad for your health, so don’t smoke, you will become much ___80___.

第七部分 完成句子:(共5小题,每小题2分。满分10分)

根据汉语句子填入适当单词完成句子,每空一词。

81飞机在北京降落时,天正在下雪。

It was_____ when the plane______ in Beijing.

82.不要嘲笑处于困境中的人。

Don’t _____ ______ the people in trouble.

83.虽然我学习英语很费劲,但我会尽最大努力。

Though I have a _____ time ______ English, I’ll try my best.

84 在中国不允许十六岁的青少年驾驶。

Sixteen—year—olds shouldn’t _____ ______ to drive in China.

85.我发现学好英语很容易。

I find ____ hard ____ learn English well.

第八部分 书面表达:(共1题,满分10分)

一天你放学回家时,你的父母没有在家。然后,你便玩起了电脑游戏,当你正玩得高兴时,你的父母回家了。以下列问题为线索。写一篇60词左右的短文。要求符合逻辑,情节合理。 提示:(1)When did you get home?

(2) What did you do first when you got home?

(3)What were you doing when your parents got home?

(4)What did your parents say to you?

初三第一次调考英语试题答案

第一部分:听力部分

1—5 BCCAA 6—10 BBBCB 11—15 BCACA

16. month 17.two 18. shirts 19. letter 20.from

第二部分:笔试部分

21~25:CBBAB 26~30:DBACB 31~35:ACDDB

36~40:DABCD 41~45:BACAC 46~50:BCDDA

51~55:DCBDA 56~60:BCADB

61. No, he wasn’t. / No.

62. A young apple tree. / He got a young apple tree from his friend.

63. In his wood.

64. Without sunlight and good soil . / Because there was no sunlight or good soil.

65 .The farmer (did).

67~70: ECFAD

71. advice 72. First 73.us 74. ways 75. eating

76. doing 77. swimming 78.sleep 79.hard 80.healthier

81. raining, landed 82. laugh at

83. difficult / hard, studying / learning

84. be allowed 85. it /it’s, to

范文九:2010年中考英语模拟试题

2010年中考英语模拟试题

听力部分略

笔试部分(共75分)

V. 选择填空:(共15分,每题1分)

31.This pen belongs to _____ .______ is a red one.

A. him, Mine B. his, My C. him, My D. his, Mine

32.Lesson 49 is another way of saying the ______lesson.

A. fourty-nine B. forty-ninth C. forty-nine D.fourty-ninth

33._______people came to the meeting.

A. Thousand of B. Thousand C. Thouands D. Thousands of

34.It was raining hard, they_____ stay at home.

A. must B. would C. had to D. could

35.Many people are waiting ______ the doctor in the hospital.

A. for B. for seeing C. to see D. on

36.Ken got a nasty eat _______ one foot.

A. in B. on C. with D. of

37.He wants to ______ a doctor when he grows up.

A. be B. do C. work D. make

38.My sister does not feel_____. She feels ________.

A. sick , ill B. ill, sick C. well, good D. well ,sick

39._____ is wrong to frighten people.

A. This B. That C. It D. How

40.The teacher asked his students to write________ composition.

A. a 800-word B. an 800-words C. a 800-words D. an 800-word

41.Anne and Sue were looking for a table _______Peter was queuing for hamburgers.

A. when B. if C. because D. while

42.I was walking along the street _______ I met a friend of mine.

A. while B. when C. as D. then

43.Deter stumbled ______something and fell________ a puddle.

A. at , in B. over , into C. by , down D. in , into

44.He always make the workers ____ day and night. The workers ____day and night.

A. work, is make to work B. worked, is made to work

C. work, are made to work D. work , are made work

45.The children argued ______this for a while and then made friends_____ each other.

A. about ,with B. about , to C. with, with D. for , with

VI.完型填空(本题共10分,每小题1分)

We know 46 about the universe. It means the earth, the sun, the moon and the stars, and the space 47 them.

Most of the stars are much 48 than the moon, but they look smaller 49 they are far away from the earth. At night, the moon is high in the sky 50 a light. But the moon has 51 light of its own . The light of the moon comes from the sun. The sun gives us light, heat and life. And the 52 , animals and men will die without the sun. The earth is going round itself 53 . When the part of the earth 54 to the sun, it is day. The 55 part of the earth is night. The earth is our homeland. We should love it.

46. A. many B. much C. few D. lot

47. A. between B. among C. for D .in

48. A. warmer B. farther C. bigger D. nearer

49. A. but B. so C. till D. because

50. A. looks B. as C. like D. looks like

51. A. not B. no C. little D. less

52. A. fruits B. trees C. vegetables D. plants

53. A. all the time B. in the day-time C. a long time D. at night

54. A. points B. gets C. turns D. changes

55. A. same B. following C. front D. opposite

VII、阅读理解(共20分)根据短文内容,从每小题四个选项中选的最佳答案。

A

Mrs Smith often felt lonely when her husband went to work. The room was small and she always spent only half an hour tidying it.She couldn't get up early in the morning, so Mr Smith had to cook breakfast himself. She usually had some bread and milk for lunch and only cooked supper for herself and her husband. They had no television. Mr Smith always went to bed at nine.

It was a winter morning. The sun was shining and it was warmer outside than it in the room.The woman sat on the step of a shop, looking at the busy traffic. At that moment a man with a map in his hand was coming towards her.

Mrs Smith looked at him up and down.

Then she turned to him said.

She had to tell the way to him and then she said,

56. Mrs Smith was very lazy, so ______.

A.she felt lonely B.she didn't cook breakfast

C.she spent half an hour in tidying the room D.she wouldn't stay in the small room

57. Mr Smith always went to bed at nine because ______.

A.he was in poor health B.he was very tired in the day-time

C.he had to cook breakfast the next day D.he had nothing to do in the evening

58. Mrs Smith sat on the step to ______.

A.look at the traffic B.wait for her husband

C.bask (晒太阳) in the sun-light D.buy some cheap things in the shop

59. The woman thought ______, so she was going to laugh at him.

A.the man was poor B.the man was a traveller

C.the man came from a village D.the man would ask her the way

60. Which of the following is true?

A.Mrs Smith laughed at the farmer.

B.Mrs Smith got the farmer into trouble.

C.The farmer cleverly answered the woman.

D.The farmer didn't know how to answer the woman.

B

Mother's Day is a holiday for mothers.It is celebrated (庆祝) in the United States, English, India and some other countries.In a short time, it becomes widely celebrated.Mother's Day falls on the second Sunday in May.On that day, many people send gifts (礼物) of love to their

mothers.Those whose mothers are still living often wear a pink (粉红色) or red rose (玫瑰) or carnation (康乃馨花) , while those whose mothers are dead wear a white one.

The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia.As a result of her hard work, the celebration of the first American Mother's Day was held in Philadelphia on May 10,1908. Soon the holiday became popular all over the country and around the world.

In China, people do the same on the day for mothers.And, in some cities, people sometimes ask a song to be broadcast (广播) for his or her mother only.This might cost a little money for some of them, but, as it is said,

On May 8,1999, just the day before the Mother's Day this year, a Chinese mother was killed in criminal bombing (罪恶轰炸).Her name is Shao Yunhuan, a heroic (英雄的) mother.All the Chinese will remember her for ever.

61.Mother's Day ______.

A.is a holiday for mothers B.is celebrated in the United Stated only

C.falls on May 10 every year D.was given by Miss Anna Jarvis

62.What was the date of the Mother's Day this year?

A.May 7,1999. B.May 8,1999. C.May 9,1999. D.May 10,1999.

63.On Mother's Day, people ______.

A.send some flowers to their mothers B.wear a pink or red rose or carnation

C.wear a white flower D.send gifts of love to their mothers

64.

A.美好的 B.无价的 C.永恒的 D.无私的

65.Maybe you've known the criminal bombing, which of the following ideas do you agree to?

A.Shao Yunhuan is a heroic mother.

B.A Chinese mother is the same as an American mother.

C.The bombing cannot get away with the crime (难逃罪责).

D.All of the above.

C

Bill Clinton took office (就职) on January 20, 1993 and became the 42nd U.S.president(总统).He is the first U.S.president who was born after World War (二次世界大战).He is also one of the youngest of all U. S.presidents.

Clinton was born in a poor family in 1946.Three months before he was born, his father, William Blats, died.When he was small, his mother remarried (再婚) Norger Clinton, so the boy's family name was changed. In the summer of 1963, Clinton was asked to visit the city of Washington.During his visit, he met President Kennedy in the White House.At that time, he wanted to become a president, and now, he is!

66. When Clinton became the 42nd U.S.president, he was ______.

A. thirty B. about forty C. forty-seven D. 37 years old

67. Clinton's father died ______.

A. after 1946 B. before Clinton was born

C. before World War D. when Clinton was young

68. Why was the boy's name changed?

A.Because he became a president. B.Because his family was very poor.

C.Because his father was dead. D.Because his mother remarried Norger Clinton.

69. In 1963 Clinton came to the city of Washington ______.

A.to take part in an exam B.for his holidays C.for a visit D.to have a meeting with Kennedy

70. Which one of the following in NOT right?

A.Everybody can visit the president in the White House.

B.All the U.S.presidents work in the White House.

C.Clinton wanted to become a president after he saw President Kennedy.

D.The white House is in the city of Washington.

先阅读短文,然后根据短文的内容判断正误。正确的画“√”,错误的画“×”。

D

The writer had a quick breakfast and then he went to school. He found it difficult to work in class because he kept on thinking about the match in the afternoon.

School ended a little earlier. Their team was playing against the team from No.64 Middle School. The team from No.64 Middle School was very big and strong, and the writer's team felt a little afraid of them. Their team was neither very big nor very strong. But they were sure they were a good team and they could beat the other team because they could play together very well. The other team had some very good players, but they didn't have very good teamwork.

71. The writer went to school without breakfast.

72. The writer worked hard in class that morning.

73. The players in No.64 Middle School were strong.

74. The writer's team did very well.

75. The writer's team didn't win the game at last.

第二卷

VIII. 句型转换(10分) 按要求改写句子,每空只填一词(共10小题,每小题1分)

76. He put his hand in the bag to take out the money.

______ he ______ his hand in the bag to take out the money? (改为一般疑问句)

77. Linda is always tired of staying at home alone.

Linda always ______ ______ at home alone.(同义句转换)

78. Ken has lunch at the school instead of at home.

Ken ______ _______ lunch at the school instead of at home.(变为否定句)

79. This book is the most interesting of all the books on the shelf This book is the _______ _______ of all the books on the shelf (改为否定句)

80. Peter is 150 centimetres tall, so is mike.

Mike is the same ______ ______ Peter. (同义句转换)

IX.补全对话:(10分)

根据对话内容,每个空白处填入一个适当的词,使对话完整,合乎情景。 A:Hello! 91411420 .

B:Hello. Is Lucy 81_______ home?

A:Yes. Please82________ 83________ for a moment.

C:Hello. 84________ is Lucy speaking. Who is 85________ ?

B:This is Jane. We’d like to go to the West Hills 86_______ bike, and have a picnic there.

Would you like to go 87________ us?

C:OK. When and where shall we 88________?

B:At 6:30, at our school gate .Is that all right?

C:No problem .

B:By the way, Lily wants to to with us ,too .Please tell her the 89________ and place.

C:90________ right.

X、书面表达(本题共10分)

根据所给的中文情景和英文提示词语,写出语法正确,意思连贯的短文。所给的提示词语必须都用上。(共10分)

昨天是星期五,我们下午开了一个班会。王先生给我们作了有关北约(NATO)事情的报告。我们大家是那么愤怒,以致于„„

Friday ,yesterday , have a class meeting , a talk about NATO, decide ,study , strong

2009年上海市中考英语模拟试题参考答案:

V.选择填空31-35 ABDCC 36-40 AADCD 41-45 DBBCA

VI. 完型填空 46-55.B A C D C B D A C D

VII. 阅读理解56—70 BDCCC ACDBD CBDCA

71-75× × √ √ ×

VIII.句型转换:

76.Did,put 77. hates staying 78. doesn’t have 79. least interesting

80. height as

IX补全对话:

81.at 82.hold 83.on 84.This/It 85.it/that 86.by

87.with 88.meet

89.time 90.All

范文十:中考英语模拟卷答题卡

2015年黔南州中考英语模拟试卷答题卡

班级 姓名 座号 分数

第Ⅱ卷(105分)

01[A][B][C][D] 06[A][B][C][D] 11[A][B][C][D] 16[A][B][C][D] 21[A][B][C][D] 02[A][B][C][D] 07[A][B][C][D] 12[A][B][C][D] 17[A][B][C][D] 22[A][B][C][D] 03[A][B][C][D] 08[A][B][C][D] 13[A][B][C][D] 18[A][B][C][D] 23[A][B][C][D] 04[A][B][C][D] 09[A][B][C][D] 14[A][B][C][D] 19[A][B][C][D] 24[A][B][C][D] 05[A][B][C][D] 10[A][B][C][D] 15[A][B][C][D] 20[A][B][C][D] 25[A][B][C][D]

26[A][B][C][D] 31[A][B][C][D] 36[A][B][C][D] 41[A][B][C][D] 46[A][B][C][D] 27[A][B][C][D] 32[A][B][C][D] 37[A][B][C][D] 42[A][B][C][D] 47[A][B][C][D] 28[A][B][C][D] 33[A][B][C][D] 38[A][B][C][D] 43[A][B][C][D] 48[A][B][C][D] 29[A][B][C][D] 34[A][B][C][D] 39[A][B][C][D] 44[A][B][C][D] 49[A][B][C][D] 30[A][B][C][D] 35[A][B][C][D] 40[A][B][C][D] 45[A][B][C][D] 50[A][B][C][D]

51[A][B][C][D] 56[A][B][C][D] 61[A][B][C][D] 66[A][B][C][D] [E] 71[A][B][C][D] [E] 52[A][B][C][D] 57[A][B][C][D] 62[A][B][C][D] 67[A][B][C][D] [E] 72[A][B][C][D] [E] 53[A][B][C][D] 58[A][B][C][D] 63[A][B][C][D] 68[A][B][C][D] [E] 73[A][B][C][D] [E] 54[A][B][C][D] 59[A][B][C][D] 64[A][B][C][D] 69[A][B][C][D] [E] 74[A][B][C][D] [E] 55[A][B][C][D] 60[A][B][C][D] 65[A][B][C][D] 70[A][B][C][D] [E] 75[A][B][C][D] [E] 请用黑色签字笔对第Ⅱ卷作答。

第Ⅱ卷(45分)

Ⅴ.词填空。(5分)

Ⅵ. 动词填空(10分)

Ⅶ. 短文填空(10分)

1

2015年黔南州中考英语模拟试卷答题卡

班级 姓名 座号 分数

Dear Li Zhiguo,

Don’t worry about your study too much. First, you should __________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ I hope you can stay in good spirits and study better.

Yours, Zhang Yong

2