八年级上册英语课时练

八年级上册英语课时练

【范文精选】八年级上册英语课时练

【范文大全】八年级上册英语课时练

【专家解析】八年级上册英语课时练

【优秀范文】八年级上册英语课时练

范文一:新冀教版八年级英语上册Unit1课时训练

Unit 1课时训练

Lesson 1

I. 翻译下列短语

1. 一个……另一个…… 2. 交朋友 3. 与……谈话

4. 把……介绍给…… 5. 和……一样 6. 寻找

II. 用所给词填空

ask give look for borrow

When you have trouble finding answers to questions on your own, there are a few things you can do. You can ____ your teacher or your classmates for help. You can also ________ books from the library. If you can’t find the answers in a book, you can ________ the answers on the Internet. These days you can search the web for almost everything. You are sure to find a website that can _____ you the answers you need.

III. 根据汉语意思完成下列句子,每空一词。

1. 本学期的第一天你过得怎么样?

________was your _____________of this term?

2. 他有两个儿子,一个是警察,另一个是医生。

He has two sons. _________is a policeman, ____________ is a doctor.

3. 我们的学校生活和你们的几乎一样。

Our school life is almost ________________yours.

4. 我很高兴在丝绸之路上拍了许多照片。

I was very happy______________ a lot of pictures on the Silk Road.

5. 明天记得带一张你们自己的近照。

Remember to bring a ___________________yourselves tomorrow.

IV. 单项选择

1. Two places of interest in Beijing are well-known to people from home and abroad. One is the Great Wall, _______ is the Summer Palace.

A. the other B. another C. other D. others

2. There is a picture _______ my family on the wall.

A. of B. up C. after D. to

3. —Mr. Wang, I have trouble _______ the text.

—Remember to read it three times at least.

A. to understand B. understanding C. understand D. understood

4. My little dog is lost. All of my friends are helping me to ________ it.

A. look at B. look for C. look after D. look like

5. I _______ my pen everywhere, but I can’t _______ it anywhere.

A. looked for; find B. found; look up C. found; look for D. looked up; find

V. 用单词或短语的适当形式填空

introduce…to, one…the other…, buy…for, the same as, give answers, look for, ask, be from

1. Yesterday my mother bought two blouses. _______ is for me, and t___________ is for my sister.

2. My friend is ______________ me.

3. I’m hungry now. Can you ________ some bread _________ me?

4. Let me _____________ my friend _________ you.

5. Where _________ your parents _________?

6. —Mike, can I __________ you a question? —Yes, please.

7. Hey! If you want to ______________ new cartoons, have a look at this website. It’s great.

8. Try to _________________ to the following questions.

Lesson 2

I. 翻译下列短语

1. 建议…做某事__________________2. 由……决定________________3. 同意___________

4. 一张你的照片________________ 5. 表演舞蹈________________ 6. 拉二胡___________

7. 看起来像______________

II. 根据句意及汉语提示写单词。

1. Jenny will __________(表演) a traditional dance today.

2. Doctor __________(建议) me not to stay up late last week.

3. I plan to travel to France, but my parents don’t ____________(赞同) to my plan.

4. Please ______________(用胶水粘) two pieces of wood together.

5. Many students don’t like to ____________(穿) their school uniforms.

Ⅲ. 完成句子

1.我同意他们的意见。 I ________________ them.

2.妈妈同意我和同学去植树。 My mother agrees me to _______________ with my classmates.

3.—周末去干什么? _________ are you going to _______ this weedend?

— 你决定吧。 It’s ___________ you.

4. 老师建议我们尽可能多地练习英语。The teacher __________ us ____________ English more often.

5. 她建议我不要买那双鞋。 She advised me ______________ that pair of shoes.

IV. 根据汉语提示完成下列句子, 每空一词。

1. When to start is _______ _______(由……决定) you.

2. At last, he ________ _________(赞成) what we said.

3. My friends often _______ _______ ________(建议我) give up my bad habits.

4. Sara took out her photo and then_____ ____ ____(用胶水把它粘在) the paper.

5. The dancer is wearing a red dress. She _____ ____________(看起来漂亮).

V. 用所给词的适当形式填空

1. These ________( photo) were taken in the Summer Palace last summer.

2. My father advised me not __________(go) out alone at night.

3. Jenny _____________(not like) eating fruits, so she is unhealthy.

4. Tony agreed ___________(lend) us some money.

5. Tom ______________(wear) a pair of blue pants today.

VI. 单项选择

1. In such cold weather I ________ my overcoat all day.

A. wear B. dress C. put on D. take off

2. This is a photo of me. May I look at the photo of ________?

A. you B. your C. yourself D. /

3. In that picture you ________ a teacher!

A. look like B. are like C. looks like D. A and B

4. He has no ideas of his own. So he always ________ his friends about everything.

A. plays with B. argues with C. agrees with D. quarrels with

5. —My pen is broken. Can you ________ me one? —Sure. Here you are.

A. lend B. borrow C. use D. lend to

Lesson 3

I. 翻译下列短语

1. 向前,先走______________ 2. 写下,记下________________ 3.散步____________

Unit 1课时训练

Lesson 1

I. 翻译下列短语

1. 一个……另一个…… 2. 交朋友 3. 与……谈话

4. 把……介绍给…… 5. 和……一样 6. 寻找

II. 用所给词填空

ask give look for borrow

When you have trouble finding answers to questions on your own, there are a few things you can do. You can ____ your teacher or your classmates for help. You can also ________ books from the library. If you can’t find the answers in a book, you can ________ the answers on the Internet. These days you can search the web for almost everything. You are sure to find a website that can _____ you the answers you need.

III. 根据汉语意思完成下列句子,每空一词。

1. 本学期的第一天你过得怎么样?

________was your _____________of this term?

2. 他有两个儿子,一个是警察,另一个是医生。

He has two sons. _________is a policeman, ____________ is a doctor.

3. 我们的学校生活和你们的几乎一样。

Our school life is almost ________________yours.

4. 我很高兴在丝绸之路上拍了许多照片。

I was very happy______________ a lot of pictures on the Silk Road.

5. 明天记得带一张你们自己的近照。

Remember to bring a ___________________yourselves tomorrow.

IV. 单项选择

1. Two places of interest in Beijing are well-known to people from home and abroad. One is the Great Wall, _______ is the Summer Palace.

A. the other B. another C. other D. others

2. There is a picture _______ my family on the wall.

A. of B. up C. after D. to

3. —Mr. Wang, I have trouble _______ the text.

—Remember to read it three times at least.

A. to understand B. understanding C. understand D. understood

4. My little dog is lost. All of my friends are helping me to ________ it.

A. look at B. look for C. look after D. look like

5. I _______ my pen everywhere, but I can’t _______ it anywhere.

A. looked for; find B. found; look up C. found; look for D. looked up; find

V. 用单词或短语的适当形式填空

introduce…to, one…the other…, buy…for, the same as, give answers, look for, ask, be from

1. Yesterday my mother bought two blouses. _______ is for me, and t___________ is for my sister.

2. My friend is ______________ me.

3. I’m hungry now. Can you ________ some bread _________ me?

4. Let me _____________ my friend _________ you.

5. Where _________ your parents _________?

6. —Mike, can I __________ you a question? —Yes, please.

7. Hey! If you want to ______________ new cartoons, have a look at this website. It’s great.

8. Try to _________________ to the following questions.

Lesson 2

I. 翻译下列短语

1. 建议…做某事__________________2. 由……决定________________3. 同意___________

4. 一张你的照片________________ 5. 表演舞蹈________________ 6. 拉二胡___________

7. 看起来像______________

II. 根据句意及汉语提示写单词。

1. Jenny will __________(表演) a traditional dance today.

2. Doctor __________(建议) me not to stay up late last week.

3. I plan to travel to France, but my parents don’t ____________(赞同) to my plan.

4. Please ______________(用胶水粘) two pieces of wood together.

5. Many students don’t like to ____________(穿) their school uniforms.

Ⅲ. 完成句子

1.我同意他们的意见。 I ________________ them.

2.妈妈同意我和同学去植树。 My mother agrees me to _______________ with my classmates.

3.—周末去干什么? _________ are you going to _______ this weedend?

— 你决定吧。 It’s ___________ you.

4. 老师建议我们尽可能多地练习英语。The teacher __________ us ____________ English more often.

5. 她建议我不要买那双鞋。 She advised me ______________ that pair of shoes.

IV. 根据汉语提示完成下列句子, 每空一词。

1. When to start is _______ _______(由……决定) you.

2. At last, he ________ _________(赞成) what we said.

3. My friends often _______ _______ ________(建议我) give up my bad habits.

4. Sara took out her photo and then_____ ____ ____(用胶水把它粘在) the paper.

5. The dancer is wearing a red dress. She _____ ____________(看起来漂亮).

V. 用所给词的适当形式填空

1. These ________( photo) were taken in the Summer Palace last summer.

2. My father advised me not __________(go) out alone at night.

3. Jenny _____________(not like) eating fruits, so she is unhealthy.

4. Tony agreed ___________(lend) us some money.

5. Tom ______________(wear) a pair of blue pants today.

VI. 单项选择

1. In such cold weather I ________ my overcoat all day.

A. wear B. dress C. put on D. take off

2. This is a photo of me. May I look at the photo of ________?

A. you B. your C. yourself D. /

3. In that picture you ________ a teacher!

A. look like B. are like C. looks like D. A and B

4. He has no ideas of his own. So he always ________ his friends about everything.

A. plays with B. argues with C. agrees with D. quarrels with

5. —My pen is broken. Can you ________ me one? —Sure. Here you are.

A. lend B. borrow C. use D. lend to

Lesson 3

I. 翻译下列短语

1. 向前,先走______________ 2. 写下,记下________________ 3.散步____________

范文二:八年级上册英语Unit4课时练

Unit 4. What’s the best movie theater?

Section A 基础巩固练习

一、 英汉互译

1.最舒适的座位 2. the biggest screens 3.so far 二、 根据句意及首字母或汉语提示完成句子 6.I have two _________ (票)to the basketball match. 7. Tam listens very c_________ in class. All the teachers like him. 8. That restaurant has good s _________ .

9. (2012,贵州铜仁)He can speak English _________ (更好地)than I. 10. The supermarket has the ______________ (最新鲜的) fruit. 三、用所给词的适当形式填空 11. Thanks for _________ (help) me. 12. His brother is a _________ report).

13: This coat is _________________ (expensive)than That one. 14. You can sit the most _________ (comfortable) at Sun Cinema. 15一What do you think of Funky Fashions? 一I think it’s the _________ (bad).It has really bad service . 三、 单项选择

16. The People’s Cinema is close _________ my home. A. in B, out C. to D. of 17. _________ is the coat?

A. How far B. How much C. How soon D. How often 18一 _________ is it from your home to school? 一Ten minutes by bus.

A. How far B. How much C. How soon D. How long 19. FM 97. 4 is the best_ _______ . Lt plays popular music every day. A. fast food restaurant B. Clothing store C. radio station D. music store

20. (2012,广西桂林)The red pencil is _________ than the green one. A. short B. shorter C. nice D. the shortest 21: You can buy ticket _________ here. A. the most quick B. the more quick C. the most quickly D. the more quickly

22..1 like the Big Screen Complex because it has _________ screen. A. bigger B. the worst C. the biggest D. worst 23.—The weather is _________ today than yesterday. A. bad B. worse C. badder D. badly 一、 基础知识

(一)基本词汇和基本短语 1. 天资;天赋 2. common 3.role 4.给 5.实例

6.获胜者 7. prize 8.有共同特征 9.be up to l0.make up

11.认真对待 12.寻找 13. be good at 1 4.play a role 15.(梦想)实现

1

24: Which is__________season in Beijing? A.better B. best C. the best D. good

25. (2012,福建福州)Shu-how Lin is now one of _________ basketball players in the NBA.

A. popular B, more popular C. the most popular 五、根据要求改写句子

26.It i对画线部分提问)

_________ _________ is it from the market to the hospital? 27. Movie World has big screens. Town Cinema has bigger screens.(合并成一句)

Town Cinema has__________ screens_ _________ Movie World. 对线部分提问) _________ is the best clothes store in town?

29. This red jacket is cheaper than that blue one.(改为同义句) That blue jacket is _________ _________ than this red one. 30. Jim is taller than the other two.(改为同义句)

Jim is _________ _________ of the three.

六、语法专练:形容词的比较级和最商级 用所给词的适当形式填空。

36.My mom is _________ (busy) in my family.

37.Which clothes store is__________ (good),Trendy Teens or Jason’s? 38. Which city is ___________________ (beautiful),Beijing, Shanghai or Hangzhou?

39. She is _________ (old) of us all.

40. What’s _________ (bad) radio station in town?

41.Oldies 102. 1 FM is _________ (bad) than All Talk 970 AM. 42. Which is _________ (big) of the five ( oranges?

43. Movie Palace has_ _____________________ (comfortable) seats of the three.

44.0f all the boxes this one is _________ (heavy).

45.1 want to learn science hard. I think it is _________________ (difficult) of all.

4.最好的服装店 5.最差的音乐 Section B&Self Check 基础巩固练习

(二)基本句式 16.谁是最好的表演者?

Who is _________ _________ _________ ? 17.他们通常在决定获胜者方面起着重要的作用。

They ________ ________ ________ ________ in deciding the winner. 18.才艺演出变得越来越受欢迎。

Talent shows are getting _________ _________ _________ _________。

19.你认为这些表演怎么样?

What do you_ _________ _________ the shows? 20.谁唱歌唱得最动听?

Who sings _________ _________ _________ ? 二、根据句意以及汉语或首字母完成句子 21.Tom is very _________ (有创造力的). 22.Not e _________ likes watching TV. 23.Lucy gets a good _________ (奖品).

24.Bill Gates often helps the p _________ in Africa. 25. His mother is s _________ ill. 三、用所给词或短语的适当形式填空 26 .The girl is a good _________ (perform). 27. Mr Brown is _________ (funny) of all the teachers. 28.The _________ (win) in the talent shows get good prizes. 29.Chen Daoming is one of the best _________ (act)in China. 30. His dream _________ _________ (come true) at last with his great effort. 四、单项选择

31.(2012,山东临沂)English is my favorite subject, and I am good _________ it.

A. for B. to C, at D. of

32.All these talent shows have one thing _________ comcmon. A. on B. in C. at D. for

33.Our teacher asked us to_ _________ a story about the moon. A. make up B. make of C. make in D. make out 34.It’s fun _________ the talent show.

A. watch B, to watch C, watched D. watches 35.There are _________ school things in the store.

A. a kind of B. kind of C. different kind of D. all kinds of 36.Do you enjoy_ _________ English stories? A. read B, to read C. reading D. reads 37. His dog is lost(丢了).He is_ _________ it .

A. looking for B. finding C. finding out D. looking at 38.The students take the exams__________ .

A. serious B. seriously C. bad D. worse

39.(2012,四)1l广安)-What a nice watch it is! 一Yes. It’s _________ one of all.

A. expensive B. more expensive C. the most expensive 40.We decide _________ to Beijing tomorrow. A. going B. go C. to go D. goes

41.They make the little boy_ _________ the room every day A. cleans B. clean C. to clean D. cleaning 42.Parents play a role in _________ their children. A. teach B. teaches C. to teach D. teaching 43.Our city is becoming _________ .

A. more and most beautiful B. more beautiful and more beautiful C. more and more beautiful D. beautiful and beautiful 44.Which subject is_ _________ of all? A. the most interested B. the most interesting C. the more interested D. the more interesting

45. (2012,贵州毕节)When winter comes, days get _________ . A. long and long B. short and short C. longer and longer D. shorter and shorter 五、句型转换

46.Funky Fashions has the worst clothes in town.(改一般疑问句) _________ Funky Fashions _________ the worst clothes in town? 47,Mike’s hair is 5 cm long. Jack’s hair is 6 cm long.(合 并为一句) Mike’s hair is _________ _________ _________ .

对画 线部分提问)

_________ _________ does it _________ for a night in the hotel? 49.1 think Jason’s has the best clothes in town.(改为否定句) I _________think Jason’s _________ the best clothes in town. 50. This jacket is cheaper than that one.(改为同义句) That jacket is__________ _________ than this one. 51. The tall boy wins the game.(改为同义句) The _________ _________ the game is the tall boy. 七 根据所给汉语完成句子

52. Jasper’s has the_ _________ (最友好的)service.

53. Hotels usually __________________ (降低它们的价格) in winter.

54. 1 think Cride Theater has __________________ (最舒适的)seats.

55, The Art Festival _________________________ 持续了 大约10天).

56. The moon cakes are very delicious,but I can’t _________ (再吃).

单元语法练

一、 单项选择

1. (2013,广东模拟)It’s getting _________ . We should go now. A. dark and dark B. more and more dark C. darker and darker D. more and more darker

2.(2011,广东清远)Li Hua studies English very ___ and her English is __ _____ in her class.

A. careful,good B. carefully, well C, careful,best D. carefully,the best

2

3.(2011,河北)Of all the subiects, chemistry seems to be _________ `for me.

A. difficult B. too difficult C, more difficult D. the most difficult 4.(2011,四川南充)China is one of _________ countries in the world. A. larger B. largest C. the largest

5. (2011,黑龙江绥化)(陷阱题)Li Kai jumped the _________ in the long jump. He won the game.

A. farthest B. highest C. longest

6, (2012,贵州黔西南)-Which city has _________ popultion, Beijing,Guiyang or Xingyi? 一Xingyi,of course.

A. the largest B. the smallest C. the most D. the least

一、 用所给形容词或副词的适当形式填空

Which lesson is__________ (difficult) in Book 2? 1. Alice writes __________________ (carefully) than I. 2. This story is __________________ (interesting) than that one. 3. He is __________________ (clever) boy in the class.

4. This kind of food must be __________________ (delicious)

than that one.

5. Can you show me_ _________ (near) shop?

6. Who’s __________________ ,(careful),Tom,Jim or Kate? 7. That is __________________ (easy) of all.

8. That was one of. __________________ (exciting) moments in

2013.

单元培优练 ·、陷阱题

1 .The weather in Beijing is colder than _________

A. of Wuhan B. W uhan C. that in W uhan D. that of Wuhan 2. _________ classroom is much smaller than _________ 。

A. Our;their B. Ours;theirs C. Our; theirs D. Ours;their 3. Xiao Li is the _________ of them two. A. tall . B. taller C. tallest D. more tall 4” How time flies!Ten years_ _________ passed. A. have、 B. has C. is· D. are

5. It’staurant. (对画线部分提问)

_________ _________ is it to the farthest restaurant ?

二、 中考题

6.(2012,山冻济南)-Sonia, do you think you are differem from Linda?

一Yes. I’m _________ _at drawing than her. A. better B. good C. well D. best

7.(2o12 山东济宁)In the talent show, I performed well and Ann did even _________ .

A. Well B. better C. more D, worse 8. (2012,天津)Who listens _________ , Corn ,Jack or Bill? A. the most carefully B. more carefully C. the most careful D. more careful

9. (2012,湖南岳阳)Wembley Stadium(温布利大球场)is one of the _________ soccer fields in the world. It will be the place for soccer matches during the Olympics next month.

A. famous B. more famous C. most famous

10. (2012,贵州六盘水)It’s summer now; the weather is getting _________ .

A. higher and higher B. lower and lower C. hotter and hotter D. colder and colder

3

范文三:八年级英语上册Unit9课时练习SectionA

八年级英语上册Unit 9课时练习 * Section A

一、预习并从课文中找出下列短语:

1、开始做某事________________________ 7、停止做某事__________________________

2、为他的国家队效力__________________ 8、为…效力____________________________

3、篮球运动员_______________________ 9、网球运动员_________________________

4、足球运动员______________________ 10、赢得金牌__________________________

5、在世锦赛上_______________________ 11、世界记录__________________________

6、例如_____________________________ 12、国家队_____________________________

二、要点提示:

 too...to… 太…而不能….

1. When he heard the bad news , he was ________ sad ________ a word.

A. too, to B. too, to say C. too, say D. so, to say

2. He is too young to go to school.(译并进行转换)

He ______ old enough ___________ __________ _____________ ____________.

He is _______ young ________ he can’t go to school.

 kind: (1)对某人友好 (2)有点… (3)各种不同各类的…

 see sb. do sth. 看见某人做(过)某事 see sb. doing sth. 看见某人(正在)做某事 判断:I often see him ________ basketball on the playground,

I saw him _________basketball when I got there yesterday.(play)

三、训练提高:

基础练习:根据课文内容填空:

One is n________ too young to start _________ things. For e_________, Tiger Woods s___________ g__________ when he swa only ten months old. Mozart started w________ music at the a________ of four. And Ronaldo p________ for his n__________ team when he swa seventeen. Deng Yaping started to play p_______when she was seven. She j________ the national team when she was fifteen and she w_________ the first c__________when she was seventeen.

1. Tiger Woods started g___________ when he was ten months old.

2. Jim is good at many things, so he is very t_____________.

3. The ice is too thin. S__________ on it is very dangerous.

4. Arthur is a l_________ grandfather, and Ann is a l__________ beautiful girl.

5. She was an u________ girl because she started ice skating when she was four and she b_________ a skating champion when she was ten.

6. She plays the violin very well and she is an o__________ v___________.

7. I heard Tom ________ when I passed near his room.

A. sing B. sang C. sings D. singing

8. Don’t _______ too much on computer games.

A. spend B. take C. cost D. pay

9. Did you _______ the sports meeting last month?

A. join B. joined C. take part in D. took part in

10. His father is __________outstanding violinist.

A. an B. a C. the D. /

11. He boy began _______ to swim when he was very young.

A. learned B. to learn C. learn D. learnt

12. --- Where is Lilei? --- Someone saw him ________.

A. skate B. is skating C. skating D. skates

13. --- _______ did she become a teacher? --- _________ she was twenty years old.

A. When, When B. When, For C. What time, For D. How, As

14. Martin wants to ________ France when he grows up.

A. tour B. visti C. travel to D. A, B or C

15. Shirley Temple _______a movie star when she______ only three years old.

A. becomes, is B. became, is C. is, became D. became, was

四、完成句子: 1、你什么时候出生的? 我是1982年12月14日出生的。

________ _______ _______ _______? I _______ _______ _______December 14th, 1982.

2、那是Michael Jordan,他是美国著名的篮球运动员。

________ ________ Michael Jordan, he is a ________ American ________ ________.

3、Charles打嗝打了多久?他打嗝打了69年5个月。

________ _______ did Charles _________? He _______ _______69 years and 5 months.

4、他什么时候开始打嗝的?他在1922年开始的。

________ did he ________ ________ ? He ________ ________ ________1922.

5、他什么时候停止打嗝的?他在1990年停止的。

________ did he ________ ________? He ________ in 1990.

6、当他仅有四岁的时候就开始写音乐了。

He music

范文四:八年级英语上册第三课时

第三课时 Unit 2 School life单词 语法讲解

【课型】:同步复习

【教学目标】掌握Unit 2 重点单词用法 副词的比较级和最高级

【教学重点】副词的比较级和最高级用法

【教学难点】副词的比较级和最高级用法 【教学过程】

1. advertisement =(ad.) n.广告,宣传; 公告 advertise v. 登广告;宣传

The wall was covered with advertisements.墙上贴满了广告。

an advertisement 一则广告 few/many advertisements

2. British adj. 英国的 ;英国人 Britain 英国

American 美国的; 美国人(Americans) America 美国

a mixed school. 一所男女生混合的学校

mix v. mix sth. with sth

4. French n 法语; adj. 法国的 France n 法国

5. foreign adj. 外国的 foreign country

language n. 语言 foreign language

You think you can read body language? 你觉得你看得懂身体语言?

6. during prep. 在……期间

a) 在...的整个期间 Don't speak during the meal. 吃饭时别说话。

b) 在...期间的某一时候

They met and fell in love with each other during the Second World War.

他们在第二次世界大战期间相遇并相爱。

表示“在……期间”,是介词,不要将其误用作连词。如:

他在巴黎期间,与他的朋友住在一起。

误:During he was in Paris, he lived with his friends.

正:While he was in Paris, he lived with his friends.

正:During his stay in Paris, he lived with his friends.

7. discuss vt.讨论,议论

Can we discuss this tomorrow?我们能明天再谈吗?

discuss sth. with sb. 与某人谈论某事

She was happy to discuss anything with him. 她很高兴与他谈论任何事情。

I need time to discuss it with our manager first.我需要先跟我们经理讨论一下这个问题。

名词discussion

8. offer vt.主动提出,自愿给予

a) offer有

即offer sb. sth. =offer sth. to sb.,如:

The young man offered the old man his own seat on the bus.那个年轻人在公共汽车上将自己的座位让

给了那个老人.

Many people willingly offered their blood.很多人自愿献血.

No food was offered at the party.聚会时没有提供食品.

b) offer作

Johnson offered a new suggestion.约翰逊提出了一个新建议.

We all went to offer congratulations.我们都前去表示祝贺.

c) offer后接不定式,表示

He offered to drive us to the airport.他主动提出送我们去机场.

She offered to lend me her bike.她提出将自行车借给我.

The boy offered to pay for the desk he had broken.那男孩主动提出赔偿被他弄坏的桌子.

9. end vi.&vt.结束

做及物动词,后接名词、代词作宾语Let‟s end the meeting at 5 o‟clock.

做不及物动词 Our school ends at 5:30.

还可做名词 We walked to the end of the road. 10. win vi.&vt. 赢得;赢;获胜—won---won

win a game /match

winner 名词 11. least adj. 最少的,最小的 little—less—least

At last the young man got the least gold.最后那个年轻人得到最少的金子。

12. further; farther adv. far的比较级 较远

furthest; farthest adv. far的最高级 最远

farther是指距离或时间上

Beijing is farther than zhejiang from shanghai .北京离上海比浙江远

further是指程度上进一步的

Some students go abroad for further studies. 一些学生出国深造.

13. spend vt. 花费(时间或金钱)spend,spent,spent.

spend time on/doing sth花时间做某事

I spent two hours on this maths problem.这道数学题花了我两个小时.

e.g. He spent much time in doing homework.他花好多时间做家庭作业。

14. uniform n.制服

e.g. He wear a uniform,

注意uniform前面的不定冠词用a,同类的还有useful,还有26个字母中用an的情况“Mr Li has a fox”

在这句话中出现的字母需用an。

15. at most 至多

e.g. I think he is fifteen at most.我想他至多15岁。

at most 的翻译词组 at least

16. look through 浏览,快速查看

e.g. Peter starts looking through the mail as soon as the door shuts.门一关上,彼得就开始查看邮件。 总结与look相关的词组,look for, look down on, take a look

17. keep (on) doing sth. 继续,重复做某事 表示动作反复,强调动作与动作之间有间隔

She kept on raising her hand她反复举手(不是一直举着手)

keep doing sth.坚持做某事

He kept eating/ smiling/ walking.他一直在吃/笑/走.

18. finish vi.&vt. 完成,结束

1) finish sth.完成某事.

如:When are you going to finish your work?你打算什么时候完成你的工作?

2) finish doing sth.做完某事.

如:He finished reading the book before supper.晚饭前他把这本书看完了

数量的比较

我们常用 more…than和fewer/less…than对人或事物的数量进行比较 表示比…多和比…少

He has more books than me.

I have fewer pens than Jack.

We drink less coffee than tea.

我们常用the most和the fewest/least对人或事物的数量进行比较,表示最多或最少

Simon drinks the most milk.

She can sing the fewest songs in our class.

He finishes the least homework of us three.

副词比较级和最高级

〖知识点1〗

概念讲解

1、大多数副词有比较级和最高级的变化,即原级、比较级和最高级。原级即副词的原形,比较级和最

高级有规则变化和不规则变化两种。

副词比较级和最高级构成规则

2、一般在词尾直接加er或est,例如,

hard-harder-hardest fast-faster-fastest loud-louder-loudest

3、部分双音节词和多音节词分别在原级前加more构成比较级和most构成最高级,例如:

Slowly-more slowly-most slowly Clearly-more clearly-most clearly

Carefully-more carefully-most carefully

4、副词比较级和最高级的不规则变化

well-better-best badly-worse-worst

〖知识点2〗

副词比较级句型

1、比较级+than

I run faster than he (does) 我跑地比他快

Lily does her homework more carefully than Mary does. 莉莉做作业比玛丽认真

Li Hui usually gets to the classroom earlier than the others. 刘慧通常比其它人进教室早

2、the more … the more,越来越

The harder you work, the better you will learn. 你工作越努力,你学的会越多

〖知识点3〗

副词最高级

I get up (the) earliest in my family. 我在家里起得最早

Tom runs (the fastest) in his school.汤姆在学校里跑得最快

Bob speaks English better than Dan, but Tom speaks (the) best of the three

鲍勃英语说得比丹好,但是汤姆在三个人里面说得最好

〖知识点4〗

原级和比较级的修饰词

只能修饰原级的词,very,quite,so,too.so ,enough ,pretty等。例如:

He is too tired to walk on.他太累了以至于不能再继续走了。

My brother runs so fast that I can„t follow him. 我弟弟跑得那么快以至于我跟不上他。

可以修饰比较级的词,much,a lot,far,…的多a little,a bit,…still仍然。例如:

This train runs much faster than that one. 这辆火车比那辆跑地快。

She drives still more carefully than her husband.她开车仍然比她丈夫还认真。

『巩固练习』

一、.词汇

A.根据句意和所给中文写出句中所缺的单词。

1. Jay Chow‟s concert is on tonight. Shall we go____________(共同)?

2. We study about ten ____________(科目) at school this term.

3. Our __________(地理) teacher is about 30 years old. We all like his lessons.

4. In my family I have_____________(最少) money of all.

5. They are play tennis in the tennis ______________(场).

6. Look! He‟s writing something in his _____________(笔记本).

7. It‟s___________(无用的) to cry over spilt milk.

8. The Yellow River is 5,464_____________ (千米) long.

9. At that time I was all by____________(我自己) at home.

10. We all_____________(钦佩) her for the way she saved the children from the fire.

二、写出下列副词的比较级与最高级形式:

1、hard _________ __________ 5、happily___________ ___________

2、quickly_________ ___________ 6、carefully__________ ___________

3、slowly __________ ___________ 7、well________ __________

4、brightly________ ____________

三、同义句转换

1、He is the tallest student in his class.

He is _______ _____ ______ ______ student in his class. He is ______ ______ ______ ______ students in his class.

2、Peter draws well, Lilei draws better.

Lilei draws ______ of the two.

3、The tractor goes faster than the bike.

The bike goes _____ ______ than the tractor.

4、His cakes are dearer than the twins‟ cakes.

His cake is ______ _______ of the three.

四、 选择填空

1. Which does Jimmy like ________ ,Chinese or Art?

A. well B. best C. better D. much

2. The Chang jiang River is one of_________in the world.

A. the longest river B. longest rivers C. the longest rivers D. longer rivers

3. ________ of the two women is Mrs Brown.

A. The beautiful B. The more beautiful C. More beautiful D. The most beautiful

4. My mooncake is nicer________ his.

A. like B. with C. for D. than

5. You are fatter than______ .

A. he B. his C. him D. he is tall

6. He jumps _______of the three.

A. far B. further C. farthest D. furthest

7. My hair is longer than ______ .

A. my sister B. Kate C. my brother‟s D. Lucys‟

8. There are____paper here .Please bring some.

A. little B. less C. fewer D. a little

9. The pen is____ than that one.

A. more cheap B. cheap C. much cheaper D. quite cheaper

10. Tom speaks Chinese____better than Jimmy.

A. more B. very C. a lot of D. much

11. There are ____girls in Class Two than in Class Four.

A. more B. nicest C. most D. best

12. It‟s too ______for you to do that.

A. easy B. more dangerous C. harder D. the easiest

13. Who has _______apples now, Jim, Lily or Lucy?

A. much B. biggest C. better D. the most

14.You have more rulers than me. But _______are nicer than .

A.mine, yours B. mine, your C. my, yours D. my, your

15.Tingting is_______than Meimei, but Meimei is_______than Tingting.

A. tall, stronger B. taller, strongest C. tallest, strong D. taller, stronger

16.Mother is ________in my family.

A. busy B. busier C. the busiest D. more busy

17.There are ________in the park on Sunday.

A.more children B. a lot of people C. much men and women D. many peoples

18.The dumplings are ______than the noodles,I think.

A. more nicer B. much delicious C. very nice D. much more delicious

19.She is _______than me at drawings.

A. better B. best C. good D. harder

20.-This blue sweater is too big for me .-Will you please show me a_______one?

A. small B. smaller C. the smallest D. smallest

四、改错题

1、Lesson 9 is more easier than Lesson 10._____________

2、My mother is younger than your.______________

3、He is one of longest boys in his class._______________

4、The boy doesn‟t draw much well.______________

5、Betty is the youngest on the three girls._______________

6、Tom runs faster than any other girl in his class._______________

7、There is fewer bread in the fridge._______________

8、Mother is the busiest of my family.________________

9、Jim is shorter of the two boys._______________

10、You can jump very higher on the moon than on the earth._________________

范文五:备份属于2015年八年级英语上册课课练四课时

八年级上册第一单元第一课时课课练

I.单词拼写。

1. I like the book. It’ !

students in our class go to school by bus.

3.Did you go to the park with (任何人)yesterday?

4.Did you (任何地方)interesting?

5.He’s new here, so he has (很少)friends.

II.用所给动词的适当形式填空。

1.Where you (go) on vacation last year?

(study) hard last term.

3. you (visit) your aunt last Sunday?

4. (stay) at home last night . 八年级上册第一单元第二课时课课练

I.根据汉语写出单词。

(美味的).

2. This is an English car. It’s (昂贵

的) . (糟糕的).

4.The book is only ten yuan , it’ (便宜的). (友好的). II.句型转换。

1. I went to the mountains. (改为一般疑问句)

2.He had great fun today.(改为否定句).

3. I went to New York City. (对划线部分提问 you ?

4. He yesterday. (对划线部分提问) yesterday?

对划线部分提问) the beaches?

八年级上册第一单元第三课时课课练

I.用单词的正确行使填空。

1. There are some (不同)between American English and British English.

2.I (想知道)why he didn’t come here.

(活动)for us.

4. It’with you.

5. They are very poor, so they don’t have money to buy new clothes.

in the

big cities.

7. I’ . Let’s buy something to eat. for the bus at the bus stop now. to join us yesterday.

to school every day. II.句型转换

对划线部分提问) wet and cold?

对划线部分提问) there with?

3. He rode his bicycle to the small town.

(改为否定句)

He his bicycle to the small town.

(对划线部分提问)

vacation on the beach?

对划线部分提问) last night?

III.用所给动词的正确形式填空

1. They want (go) to Shanghai on vacation.

2. He really enjoys (read )books.

3. She (try) again last Sunday.

4. He decided (go) with us. 5. It started (snow). It’s so great. I like snow.

八年级上册第一单元第四课时课课练

I.根据首字母完成单词填空。

1. I’.Please give me something to eat. 2. I learned English .

unhappy just now. because of the heavy rain.

is here except Tom .He’s ill in bed.

6. The boy is strong (足够的) to carry the heavy box.

7. There are many tall (建筑物)in our

city now.

8. (厌恶)reading because he thinks it’s boring .

9. I (决定) to help mom do housework yesterday. 10. Mary keeps a 日记) every day . II.书面表达。

上个假期你和你的家人去哪儿度假了?和大家一起分享你的快乐吧!根据提示写一篇60 –80 词的短文。可以参照提示,也可以不参照。 on May Day, sunny, hot, my parents, took, a beautiful beach, had great fun, in the afternoon, flew kites, How happy we were !

八年级上册第二单元第一课时课课练 I.单项选择:

1.I like English very much, so I listen to

the tape in the morning.

A. usually B. hardly ever C. never D. sometimes

2. What does your father do in the evening? He usually A. watch TV B. exercises C. read books D. run

3. How often do you go home?

A. A week B. How many C. One D. Once a week

do yourgrandfather come to see you?------Twice a week.

A. How often B. How many C. When D. What

on weekends?

A. is , do B. does , does C. do ,do D. does, do II.句型转换:

1. He does his homework every day.(改为一般疑问句)

--- his homework every day? 2. He goes skating 对划线部分提问)

he go skateboarding?

对划线部分提问)

does Lin Tao help you with your Chinese?

4. Tom goes to bed at ten in the evening.(改为否定句) Tom to bed at ten in the evening.

对划线部分提问)

he on weekends? 八年级上册第二单元第二课时课课练 I. 根据首字母提示完成单词填空

1. I eat fruit every day and I love food, too .

2. ---We need at a week to finish the task?

is my favorite drink.

. II. 句型转换:

1. She goes to the movies . (对划线部分提问)

she to the movies?

2. My mother would like me to play the guitar.

(同义句转换) ---My mother to play the guitar.

3. I always exercise after school. (变成完全否定句)

--- I exercise after school.

4. He sleeps eight hours . (对划线部分提问) he sleep every night?

八年级上册第二单元第三课时课课练

范文六:七年级英语上册第八单元第六课时课堂练习

七年级英语上册第八单元第六课时课堂练习

一、翻译下列短语

1.多大年纪__________ 2.Tom的生日_______________

3.艺术节___________ 4.October tenth __________________

5.郊游 _______________ 6.School Day________________

二、根据句意和首字母提示完成单词。

1.My mother's b__________ is in July.

2.When is the s__________trip?

3.Dave's birthday p________is on May 1st.

4.N__________ comes before December.

5.A_________ is the fourth month of the year.

6. Teacher's day is on S _______ tenth.

7. Do you like the music c_______ on CCTV?

8.Our school has a v___________ game every year.

三、句型转换。

1. School Day is October tenth. (对划线部分提问)

______ _______ School Day ?

2、My grandfater is seventy. (画线部分提问)

____ ____ ____ your grandfater ?

3、She likes basketball game .(改为否定句)

She _____ ____ basketball game .

4、I'm 15 .(对划线部分提问) ___ old ____ _____?

四、用适当的介词填空不必要时填/ 1.His mother's birthday is August 25 th. 2. Mother's Day is May every year.

3. –When was he born(出生)? – 1998. 4.He is my grandparents’ home. 5.Her aunt was born June 21 st.

课堂练习答案:

一:how old, Tom’s birthday, art festival,十月十号,郊游,教学日

二:birthday, school, party, November, April, September, contest, volleyball 三:When is, How old is, doesn’t like, How are you,

四:on, in, /, at, on七年级英语上册第八单元第六课时课堂练习

一、翻译下列短语

1.多大年纪__________ 2.Tom的生日_______________

3.艺术节___________ 4.October tenth __________________

5.郊游 _______________ 6.School Day________________

二、根据句意和首字母提示完成单词。

1.My mother's b__________ is in July.

2.When is the s__________trip?

3.Dave's birthday p________is on May 1st.

4.N__________ comes before December.

5.A_________ is the fourth month of the year.

6. Teacher's day is on S _______ tenth.

7. Do you like the music c_______ on CCTV?

8.Our school has a v___________ game every year.

三、句型转换。

1. School Day is October tenth. (对划线部分提问)

______ _______ School Day ?

2、My grandfater is seventy. (画线部分提问)

____ ____ ____ your grandfater ?

3、She likes basketball game .(改为否定句)

She _____ ____ basketball game .

4、I'm 15 .(对划线部分提问) ___ old ____ _____?

四、用适当的介词填空不必要时填/ 1.His mother's birthday is August 25 th. 2. Mother's Day is May every year.

3. –When was he born(出生)? – 1998. 4.He is my grandparents’ home. 5.Her aunt was born June 21 st.

课堂练习答案:

一:how old, Tom’s birthday, art festival,十月十号,郊游,教学日

二:birthday, school, party, November, April, September, contest, volleyball 三:When is, How old is, doesn’t like, How are you,

四:on, in, /, at, on

范文七:2013版新目标八年级英语上册Unit3第三课时练习

Unit 3Section B (1a—2e)

一、单选选择

( ) 1.This problem is more difficult ___that one . A as B than C like D of

( ) 2.His blue bike is too expensive. Could you show me a ______ one?

A cheap B cheaper C cheapest D cheapper

( ) 3. Kate isn’t very ___. She likes to stay at home and read .

A quiet B kind C funny D outgoing

( )4. Which do you like _______ , apples or oranges?

A. good B. better C. best D. well

( ) 5. I guess Tom and his sister Celia enjoyed ____ at the party.

A myself B himself C herself D themselves

( ) 6. --This computer is really cheap. --The_____, the better. I need money, you know.

A. cheapest B. cheap C. cheaper D. more cheap

( ) 7. What a hot day! The weather report says it will be even ______ tomorrow.

A cooler B hotter C wetter D colder

( ) 8. ______ trees we plant, ______ our Mother Earth will be.

A The little, the beautiful B . The many, the beautiful

C The less, the more beautiful D . The more , the more beautiful

( ) 9. There are many boys in this class, but there are ______ in that one.

A many B much C more many D more

( ) 10.Funtawild Adventure is very popular and _______ tourists visit it year by year.

A more and more B fewer and fewer C less and less D more or less

( ) 11.Of the two Australian students, Masha is ______ one. I think you can find her easily.

A a tallest B the taller C a taller D the tallest

( ) 12. The actress is already 50, but she looks ____ than she really is.

A young B more young C more younger D much younger

( ) 13. Li Hua’s shoes are as _____ as Zhang Hui’s.

A cheap B cheaper C the cheaper D the cheapest

( ) 14. She always does her homework __ than her brother.

A. more careful B. careful C. more carefully D. carefully

( ) 15. Our school is becoming _______.

A. more and more beautiful B. more beautiful and beautiful C. beautiful and beautiful

二、根据语境及所给首字母提示,补全句中所缺单词。

1. Mr. Hand’s tw2. — to tell my mother about it? —Yes, you have to tell her.

3. ——I know it’s not good for me.

1

6. You should wash hbefore meals.

7. Work hard, and you can get good g

8. In f

9. Can you tell us some iabout the vacation plan?

10. These two words are sto each other in meaning.

三、用所给词的适当形式填空。

1. Who is ____________ (heavy), Wang Lin or Lin Tao?

2. Mr. Green is ____________ (serious) than Mr. Brown.

3. The sun is _________ (big) than the earth.4. Unit 4 is ____________ (difficult) than Unit 5.

5. My mother is ____________ (young) than your mother is.

6. Bob enjoys ____________ (tell) jokes.

7. It is very necessary for us ____________ (read) English in the morning.

8. He can hardly make the baby ____________ (stop) crying.

9. The movie is very ____________ and I am ____________ in it. (interest)

10. Both of __________ (they) are outgoing.11. He sings __________ (well) than his sister.

12. Here are some ____________ (photo) for you

13. It’s necessary for people

14. There are some(different)between Lucy and Lily.

15. —How are you feeling now, Peter? —Much (well).

四、 根据汉语意思完成英语句子,每空一词。

1. 实际上,我姐姐擅长语文。_________ _________, my sister is good at Chinese.

2. 只要你能来参加我的聚会我就高兴。

I’ll be happy _________ _________ _________ you can come to my party.

3. 这辆自行车和那辆不一样。This bike _________ _________ _________ that one.

4. 你的书包和我的一样。Your schoolbag is _________ _________ _________ mine.5. 对每个人来说, 学会交朋友很重要。

important for everybody to learn to___________ ___________.

6. 我最好的朋友与我很相似。我们都很外向。

My best friend similar2

范文八:2014仁爱英语八年级上册课时配套练习设计

2014仁爱英语八年级上册课时配套练习设计

Unit 2 Keeping Healthy

Topic 3 Must we exercise to prevent the flu?

Section D

目标检测:

Ⅰ. 单选

( )1.—May I put my car here?

–No, you ________. You should put it over there.

A. mustn’t B. needn’t C. couldn’t D. shouldn’t

( )2. –May I smoke here?

–No, ___________.

A. you mustn’ t B. you may not

C. you’d better not D. all the above

( )3. –Do you teach ______ at home at weekends, Lucy and Lily?

–Yes, we do.

A. you B. your C. yourselves D. yourself

( )4.We should keep away ________ the fire because it is

dangerous for us.

A. to catch B. from C. with D. for

( )5. The teachers often tell us ____________ late for class.

A. to be B. be C. not to be D. not be

( )6.They found out the answer to the question __________.

A. easily B. easy C. loudly D. quick

( )7. Now Sally very well. Nobody taught her. She __________.

A. taught herself B. taught her

C. learned herself D. learned from her

( )8. Mom! Uncle Wang ________ just now.

A. ring up you B. rang up you

C. rang you up D. rings you up.

( )9.The hotel is the only white building on the road. You can’t

________ it.

A. see B. find C. miss D. look for

( )10. My bike is broken. I _________ walk to school.

A. have to B. must

能力提升:

Ⅱ. 完形填空

Peter and paul passed by a small house on their way home late at night. They saw thick(浓厚的“It’s on fire!”said Peter. “We must get help.”

the road shouting ―Fire! Fire!‖ Theythe police and the fireman.

to the house. They saw through the window an old lady C. has to D. needn’t

Paul tried hard to carry her out of the house and so they did! Some neighbours came and helped take some things out.

In no time the firemen as well as the policemen. The fire was put out. The old lady cried sadly she was not hurt. She went home happily.

( )1. A. snow B. clouds

( )2. A. Over B. along

C. fire C. at D. smoke D. with D. opened ( )3. A. knocked B. beat ( )4. A. tell B. report C. locked C. ring up D. find

( )5. A. ran back B. walk back C. run back D. walked back

( )6. A. sitting

( )7. A. old B. be sit C. sat D. be sit B. difficult C. free

D. clear ( )8. A. arrived B. fought ( )9. A. so B. for C. left D. returned C. and D. but

( )10. A. up and down B. again an again

C. hour after hour D. from side to side

Ⅲ、阅读理解。

Helen Keller lived in the USA. She was a great woman.When Helen was a baby, she got very sick. Many weeks later, the doctor said she was better, but now she couldn’t see or hear any more. A few years later, things got worse. There was no way for Helen to

speak to other people. She didn’t understand anything.

Then one day, a teacher came to live with Helen. The teacher helped Helen learn words. Helen was a very clever child and soon she learned to spell her first word. When she was older, she went to college.

Helen was a very old woman when she died. The world remembers her today as a brave and wonderful person. She couldn’t see or hear but she found a way to do this.

1. 判断正(T)误(F)

( )Helen Keller was a great woman and there was something wrong with her ears and eyes.

( )Helen couldn’t hear anything but could see everything.

2. 回答问题。

(1)Who helped Helen learn words?

(2) Why does the world still remember Helen?

3.根据短文补全句子。

At first she couldn’t __________ anything and later a teacher _________ her to spell the first word. The teacher found her very _________, and Helen found a __________ to do things.

拓展应用:

IV 书面表达

为了预防流感,保持健康,你认为应该做什么?根据下面的提

示写一篇60词左右的短文(提示词不一定全用).

提示:1.早起床2.跑步3.打开窗户4.保持室内干净5.勤洗手6.吃健康食品7.不去拥挤的地方8.多喝白开水9.勤换衣服

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Answers: I 1. A 2. A 3.D 4.B 5. C 6.A 7.A 8.C 9.C 10.A

II DBACA ADADB

III T / F /A teacher / She was a brave and wonderful

person. / speak / taught / clever / way

IV Possible version: The flu spreads easily among people. We should do our best to prevent it. We should go to bed early and get up early. We should also do some running. It’s good for us to open the windows to let the fresh air in. We’d better not go to crowded places. We must often clean our houses, wash hands, and change clothes. We should drink more boiled water and eat healthy food.

范文九:外延版八年级英语上册第八课同步练习题

八年级英语 第八课 同步练习题

一.单项选择 (10分)

1 .Which one is a famous building in England?

2.—Where are you going?

—I'm going to the ______ to buy some vegetables and fruit.

3.After you turn around,you will be back ______ you started.

A.where B.at C.when D.as

4.There is a post office ______ the fruit shop and the hospital.

A.at B.with C.between D.among

5.Let's cross the street from school.There is a park ______ the school.

A.far from B.next to C.at D.opposite

6.They ______ the hotel at seven.

A.got to B.arrived C.arrived to D.reached at

7.The water in the river is ______.We can see fish in it.

A.dirty B.clear C.white D.salty

8.Go ______ the square and you will find the theatre.

A.above B.at C.across D.on

9.—Where is your home,Betty?

—Let me ______ you on this map.

A.ask B.show C.find D.see

10.—I seem to be lost.Could you tell me ______?

—Sure.You can take the No 3 bus to get there.

A.where is the nearest hospital B.how long it will take me to the airport

C.how far is my trip to the Olympic Village D.how I can get to the National Museum

二.完形填空 (10分)

Good morning,everyone!Welcome __26__ Chicago,the windy city.I'm Mark Chan and I'll be your __27__ today for your first time to tour __28__.We're driving along the Lake Michigan.It's one of __29__ lakes that you can see,and it looks like __30__ ocean.Chicago is an important city.In the 19th century,it was the central meat __31__ for the whole country.The city is also famous __32__ its fine museums.There are more than 15 excellent museums here.Now we __33__ the Chicago Lear Opera House.Here you can hear __34__ by famou s si ngers from all over the world.Please __35__ me if you would like any more information.I hope you'll enjoy your stay in Chicago.

11.A.for B.about C.of D.to

12.A.doctor B.visitor C.guide D.student

13.A.the USA B.England C.France D.China

14.A.great B.greater C.greatest D.the greatest

15.A.a B.an C.the D.\\

16.A.bookstore B.market C.bus stop D.restaurant

17.A.about B.as C.for D.with

18.A.were passing B.are passing C.go across D.passed

19.A.movies B.operas C.reading D.speaking

20.A.show B.call C.answer D.ask

三 .阅读理解 (30分)

A

When you travel in Hong Kong SAR,you must be careful of the traffic rules,because the traffic (交通) keeps to the left.Before crossing the street,you must look to the right and then to the left.If the traffic lights are red,the traffic must stop,and people can go across the zebra line (斑马线).If the traffic lights turn green,the traffic can go,and people mustn't cross the road.

In the morning and in the evening,when people go to or come from work,the streets are very busy.The traffic is the most dangerous.

When you go somewhere by bus in Hong Kong SAR,you have to be careful,too.A lways remember the traffic keeps to the left.Have a look first,or you may go the wrong way.In Hong Kong SAR,there are a lot of big buses with two floors.You'd better sit on the second floor.From there you can watch the city very well.How interesting!

21.In Hong Kong SAR,the traffic moves ______.

A.on the right B.on the left C.in the middle D.in the park

22.When you cross the street,you must look to ______ first.

A.the front B.the right C.the left D.B and C

23.If the traffic lights are red,______.

A.the people must stop B.the traffic must stop

C.the people and the traffic must stop D.the traffic and the people must wait

24.It is ______ to cross the streets in the morning and in the evening.

A.dangerous B.interesting C.easy D.safe

25.You can see the city very well on the ______ floor of the bus.

A.first B.second C.third D.fourth

B

WalMart Supermarket

OPENING HOURS

★Mon—Fri 11: 00 am—10: 00 pm

★Sat—Sun 10: 30 am—10: 30 pm

根据以上内容,选择最佳答案。

26.Rita is at the train station now.How can she get to WalMart Supermarket?

A.Go straight along No 1 Rd and it's just opposite Sun Hospital.B.Go straight along No 2 Rd.

C.Go along No 3 Rd. D.Go along No 4 Rd and turn left into No 3 Rd.

27.Jason arrived at WalMart Supermarket at 5 pm on Sunday afternoon.He didn't leave until WalMart Supermarket was closed.How long did he stay there?

A.Five hours. B.Five and a half hours. C.Six and a half hours. D.Twelve hours.

28.The coffee shop is ______.

A.across from the restroom B.next to the elevator

C.next to Caves Bookstore D.behind Customer Service Centre

29.Mr Lin needs to buy some men's clothes.It is ______.

A.next to Caves Booksto re B.across from the restroom

C.between”Jewellry”and”Ladies' Shoes” D.in front of the Customer Serv ice Centre

30.Which is true about WalMart Supermarket?

A.There's no restaurant in it. B.You can swim here.

C.Mrs Brown can't get any shoes in it. D.It opens at 10: 30 am on Thursday.

C

Mrs Davies was a teacher in India.One summer she got a job as a teacher in an international school.But the school was in London.After she discussed with her husband,they decided to move to London.

One day,after dinner,Mr and Mrs Da vies told their son,Matt,the decision about moving to London.The boy felt surprised and upset.He didn't want to leave his friends.He said that he would rather live with his classmate,Mike.His parents thought that he would change his mind later.Soon,it was August.Mr and Mrs Davies were busy packing.However,Matt refused to go together with his parents.

When the day came for them to leave India,Mr and Mrs Davies found their son lost.They were anxious and they called Mike,but he didn't know where Matt was,either.In fact,at that time,Matt was walking alone on the street.He walked past a park.He remembered that he and his father often played tennis in the park.He walked past a supermarket.It reminded him of shopping with his mother.He realised that those things would be meaningless (毫无意义) without his

family.Matt quickly ran home to say sorry to his parents.He told them he was looking forward to living in London with them and making new friends there.

根据短文内容,回答下列问题。

31.Where did the Davies live before they moved to London?

________________________________________________________________________

32.How did Matt feel when his parents told him about moving to London?

________________________________________________________________________

33.Who did Matt's parents call when they couldn't find him?

________________________________________________________________________

34.What did Matt and his father often do in the park?

________________________________________________________________________

35.Did Matt want to move to London with his parents at last?

________________________________________________________________________

四.词汇题 (10分)

A.根据句意及首字母或汉语提示完成单词。

36.There's not much of a ______ (市场) for that kind of car.

37.She is very noisy,but her sister is just ______ (相反).

38.The _____ _ (绘画) by Zhang Daqian are very expensive now.

39.The table stood in the c______ of the room.

40.They're going on a world t______.

B.用所给单词的适当形式填空。

41.The best way ______ (learn) English is using it.

42.Lots of ______ (tour) from all over the world come and visit the Great Wall.

43.Everyone here ______ (know) the way to the zoo.

44.The ______ (chairman) of the company presented the annual report.

45. There is a small ______ (swim) pool in Mrs Read's garden.

五.情景交际 (10分)

从方框中选择适当的选项补全对话。

A.Then walk on until you reach the People's Square.

B.It's just down the road,I think.

C.You can't miss it.

D.I see.

E.Let's ask him.

A: Where's the museum?

B: 46.______

A: Look!There is a policeman over there.47.______

B: Excuse me.Can you show me the way to the museum,please?

C: Yes.Go down this street,and take the second turning on the right.48.______

B: The Square?

C: Yes.There is a tall building opposite the People's Square.It is the museum.49.______ B: How far is it?

C: About half an hour's walk.

B: 50.______ Thanks a lot.

C: That's all right.

六.书面表达 (15分)

根据中文提示和英文提示词语,写一篇意思连贯、符合逻辑的短文。所给英文提示词语必须用上。词数60~70左右。

1.昨天晚上我和妈妈出去散步。

2.在路上我遇到了一个外国人。

3.他向我询问去温泉饭店 (the Hot Spring Hotel) 的路。

4.我告诉他沿着路往前走,在第三个转弯处向左拐就能看见饭店。

5.他非 常感谢我,我也为能帮他而感到高兴。

关键字:初二英语知识点 八年级英语复习资料 初二英语同步训练题 测试卷 参考答案 提示词语:go out for a walk,on the road,the way to,walk along,thank for,be happy that

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________

参考答案

一. 1-10 CBACD ABCBD

二. 11-20 DCADB BCBBD

三. 21-25 BBBAB 26-30 ABCCA

31 In India./They lived in India./India.

32 Surprised and upset./He felt surprised and upset./He was surprised and upset.

33 Mike./His classmate Mike./They called Mike.

34 They (often) played tennis.

35 Yes./Yes,he did.

四.36 market 37 opposite 38 paintings 39 corner 40 tour

41 to learn 42 tourists 43 knows 44 chairman 45 swimming

五. 46.B 47.E 48.A 49.C 50.D

六.

参考范文:

I went out for a walk with my mother yesterday evening.On the road,we met a foreigner.He wanted to go to the Hot Spring Hotel,but he didn't know the way.So he asked me to tell him the way to the Hot Spring Hotel.I said to him,“walk along the road,and turn left at the third turning,and you can see it.”He thanked me for helping him.I was very happy tha t I could help others.

范文十:七年级英语上第八课第三课时训练

七年级英语上第八课第三课时训练

一、基本词汇 及词组

1. 躺,平放;位于________2. 等候________3. 寻找_________4.写信给________

5. 跟某人谈话__________6.......成员___________7.躺在床上___________

8.在厨房做饭____________

二、基本句型及交际用语

1.看!西蒙正在操场上跟他的朋友踢足球。

Look !Simon _______ __________football with his friends in the playground .

2.我要上舞蹈课,我正在寻找舞鞋。

I have dancing lessons . I _____ _______for my dancing shoes .

3.你正在做家庭作业吗/

_______ __________ ________your homework now ?

4.—你的父母正在做什么? — What ______your parents _______?

—他们正在厨房做饭。 —They ____ ________in the kitchen .

三、用所给动词的适当形式填空

1. Look ! The girls _________(sit)over there.

2. It’s 6:00p.m. I think the Smiths ________(have )dinner now .

3. Daniel _______(play )computer games every day . But now he _____(not play)them.

4. Hello !_____you______(read)the news on the Internet now ?

5. Can you tell me why my computer ______(not work)properly now

6. Daniel is playing games now .so I _____(wait)for my tun.

四、根据题后括号内的要求改写下列句子。

1. Alan often has a walk with his mother in the park (用now 替换often 改写句子)

Alan _______ ________a walk with his mother in the park now .

2. Lucy and Lily are swimming in the lake now (改为否定句)

Lucy and Lily ________ _________in the lake now

3. I am watering the flowers in the garden (改为否定句)

I ________ ________ _______the flowers in the garden .

4. My grandfather is listening to the radio(改为一般疑问句)

_______ ______ ________ _______to the radio?

5.

_______ _________Darning and Mark______?

五、根据句意用括号中所给单词的适当形式填空

1. Look ! They are ________(swim)in the river

2. Look ! Your mother ______(chat )with her friend on the phone .

3. My mother is ______(cook)in the kitchen at the moment .

4. I think Daniel is _____(lie)on the playground at present

5. Would you like ______(come )to my home ?

6. ______(be)the students of Class Two ______(have)an English lesson now ?

7. —where is your brother? —He _____(eat) a cake in the dining room

8. What _____(be)your father _______(do)now?

9. Zhang Hua often_______(write)to his penfriend Li ping . And now he is____ (write )to him.

10. It’s my turn _____(make) a wish now.

六、阅读下面的对话,用所给动词适当形式填空

Diana “No . I seldom (do)my homework.

Eric; (do)your uncle often _____(call)you?

Diana :Yes . And he often He (not have)much free time . And these days he (get)ready for a meeting . she sometimes (visit)you with your uncle?

Diana :Yes . She is with us today . She doesn’t work this week . Now ,she (cook)with my mother in the kitchen.

Eric : And is your cousin at your home ,too ?

Diana :Yes . Look ! He and my cat 1._______2._____3._____4._____5._______6._______7.____8.______9.______10.____

七、按要求完成下列句子

1. The students are doing their homework now (改为否定句)

The students ______ _______their homework now .

2. Betty is eating bread at the table (改为一般疑问句)

_______ Betty________ _______at the table ?

3. Are you sending e-mails to your friends , Millie?(做否定句回答)

No ,________ ________.

4. (对划线部分提问)

________ _______you_____at the party?

5. My English teacher walks to school (用at the moment 作时间状语改写句子)

My English teacher ________ _______to school at the moment.

6. Does your sister often read books in the library ?(用at present 作时间状语改写句子) _______your sister _______books in the library at present ?

7. about, they ,now ,what ,talking ,are (?)(连词成句)

_____________________________________________

8. 对划线部分提问)

_______ _________your cousin_________?

答案:

一.1。Lie 2.wait for 3.look for 4.write to 5.talk to sb. 6.a member of 7.lie on the bed

8.cook in the kitchen

二、1.is playing 2.are looking 3. Are you doing 4.are ;doing ; are cooking

三、1.are sitting 2.are having 3.plays ; isn’t playing 4. Are ;reading 5.is not working

6.am waiting

四、1.is having 2.aren’t swimming 3.am not watering 4. Is your grandfather listening

5. What are ;doing

五、1.swimming 2.is chatting 3.cooking 4.lying 5.to come 6. Are ;having 7.is eating

8.is ;doing 9.writes ;writing 10.to make

六、1.are ;writing 2.write 3.am doing 4. Does ;call 5.chats 6.doesn’t have 7.is getting

8. Does ;visit 9.is cooking 10.are lying

七、、1.aren’t doing 2. Is ;eating bread 3. I’m not 4. What are ;doing 5.is walking 6. Is ;reading 7. What are talking about now ? 8. What is ; carrying

八、1.aren’t doing 2. Is ;eating bread 3. I’m not 4. What are ;doing 5.is walking 6. Is ;reading 7. What are they talking about now ? 8. What is ;carrying