安徽中考英语

安徽中考英语

【范文精选】安徽中考英语

【范文大全】安徽中考英语

【专家解析】安徽中考英语

【优秀范文】安徽中考英语

范文一:2013安徽中考英语

2013年安徽省中考英语试卷

第一部分 听力(共五大题,满分30分)

I.关键词语选择(共5小题;每小题1分,满分5分) 你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。

1. A. trade B. trip C. train

2. A. warn B. wash C. watch

3. A. soft B. safe C. same

4. A. ticket B. basket C. present'

5. A. keep off B. get off C. turn off

Ⅱ.短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分) 你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

6. What is the man's job?

7. What is the man going to do?

8. Which animal is mentioned in the conversation?

9. What sport will the man do this Saturday?

10. What is the man looking for?

11. Where can the woman park the car?

A. By the road. B. In the building. C. Behind the building.

12. How does the man go to work these days?

A. By car. B. By taxi. C. By bike.

13. What does the man mean?

A. He likes his job. B. He hates his job. C. He often loses jobs.

14. How much will the man pay?

A. $20. B. $40. C. $60.

15. Where does the conversation probably take place?

A. On a bus. B. In the street.

C. In a museum.

III. 长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。

听下面一段对话,回答第16、17两个小题。

16. What is the weather like?

A. Rainy. B. Cloudy. C. Windy.

17. What will they do in the end?

A. They'll take a taxi. B. They'll have a drink. C. They'll do shopping.

听下面一段对话,回答第18至20三个小题。

18. What does the woman want to do?

A. To have a meeting, B. To buy some tea.

C. To interview Mr. White.

19. What time are they going to meet?

A. At 1 pm. B. At 2 pm. C. At 3 pm.

20. Where are they going to meet?

A. In Mr. White's office. B. At the Bank of China.

C. In Sunshine Tea House.

Ⅳ.短文理解(共5小题,每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文,短文后有5个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C

三个选项中选出最佳选项。短文读两遍。

21. Where did the old lady put the broken pieces of glass?

A. On the road. B. Into the bag. C. Into her pocket.

22. Who were talking on the road?

A. An old lady and a policeman.

B. A policeman and some kids.

C. An old lady and some kids.

23. Why did the old lady pick up the pieces of glass?

A. To collect the glass. B. To clean the road.

C. To keep the kids safe.

24. What did the policeman do then?

A. He punished the old lady. B. He joined the old lady.

C. He played with the kids.

25. What can you know from the story?

A. The old lady was kind. B. The kids were honest.

C. The policeman was brave.

V.信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文,请根据短文内容,填写下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短

文读两遍。

第二部分 英语知识运用(共三大题,满分55分)

VI.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

31. --What is Miss Gao's favourite________?

--She is always in pink. Don't you know?

A. colour B. book C. song D. movie

32. You __ drive your car so fast. It's very dangerous.

A. wouldn't B. shouldn't C. couldn't D. mightn't

33. -- Would you like some milk?

--________.

A. Yes, please B. The same to you

C. Help yourself D. My pleasure

34. -- ________ can you finish this English examination?

-- In about one and a half hours.

A. How far B. How often C. How soon D. How long 35. Smile to the world, ________ the world will smile back to you.

A. nor B. but C. or D. and

36. -- I can't find David. Where is he?

-- He ________ for tomorrow's competition at home.

A. prepares B. is preparing C. has prepared D. prepared

37. Mrs. King put a coat ________ the sleeping girl to keep her warm.

A. over B. with C. behind D. beside

38. --I am a little hungry, Mom.

--There are some cakes on the plate. You can take ________.

A. it B. one C. that D. this

39. I will meet Jane at the station. Please ________ what time she will arrive.

A. count B. choose C. check D. catch

40. -- Tony, ________ are you in such a hurry?

-- The meeting will start soon. I don't want to be late.

A. where B. how C. when D. why

41. -- What was Jim wearing at the party?

-- Nothing ________. He was in his usual shirt and jeans.

A. special B. simple C. important D. interesting

42. -- It will be my turn. I feel a little nervous.

--________ You can make it!

A. Congratulations! B. Take it easy.

C. kook out! D. Have a good time.

43. It is helpful to ________ a good habit of reading in language learning.

A. take B. show C. develop D. match

44. The rivers will become dirtier and dirtier ______ we take action to protect them.

A. since B. if C. until D. unless

45. -- Our school bus will leave at 8 o'clock tomorrow. Don't be late.

-- OK. I will be there ten minutes________.

A. sooner B. slower C. faster D. earlier

46. Thanks to the Internet, different kinds of information ________ in a short time.

A. can be learned B. has been learned C. can learn D. has learned

47. I'm surprised to hear from her. ________, we last met ten years ago.

A. On one hand B. That is to say

C. Believe it or not D. In other words

48. The people in Ya'an have met lots of difficulties, but they haven't ________ hope.

A. picked up B. given up C. looked for D. waited for

49. I stir remember the college and the teachers ________ I visited in London years ago.

A. what B. who C. that D. which

50. --TV says there will be a storm tomorrow.

-- ________I planned to go climbing with my classmates.

A. I hope so B. I'm afraid so C. Sounds good D. Bed luck

VII.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

A

Mr. and Mrs. Green were very worried about their son, Leo. He seemed to be dumb (哑的) with no success.

nothing wrong. And he seemed to be smart. It was j doctor said.

"But he can read and write," said Mr. Green. "We've written him notes, telling him that he can speak."

Then one day, Leo was having a meal with his parents. Without any warning, he looked up Mr. and Mrs. Green were excited. "You spoke! You spoke!" they cried, "Why have you "I didn't have anything to say," he said. "Until now everything was perfect. But you forgot to put salt in these potatoes."

51. A. because B. when C. though D. before

52. A. speak B. walk C. play D. laugh

53. A. taught B. found C. examined D. asked

54. A. never B. often C. usually D. always

55. A. back B. hair C. face D. mind

56. A. unfair B. strange C. noisy D. quiet

57. A. Hours B. Weeks C. Months D. Years

58. A. good B. right C. single D. new

59. A. chair B. meal C. hands D. books

60. A. slept B. walked C. served D. waited

B

down in order to wrong, you will feel angry , right?

Looking too long at someone may seem to be impolite. But sometimes things are they enjoy looking at each other longer to show the love that words cannot Clearly, eye communication should be done according to the relationship

between the two people and the certain situation.

61. A. future B. fear C. experience D. exercise

62. A. late B. long C. low D. loud

63. A. feel B. smell C. sound D. taste

64. A. itself B. himself C. myself D. yourself

65. A. see B. guess C. hear D. expect

66. A. something B. nothing C. everything D. anything

67. A. Ears B. Eyes C. Mouth D. Nose

68. A. different B. difficult C. tiring D. boring

69: A. direction B. lesson C. attention D. trouble

70. A. write B. print C. read D. express

VIII.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多

余选项。

Ann: Thank you for the birthday gift, Dad. It's the best gift I have ever had.

Dad: Ann: I've always wanted a computer.

Dad: And you need it to chat (聊天) with your friends, too.

Ann: I guess you are right. Dad: Send an email? Er, just do like this. Ann: Yes, Dad. I think it's easy.

Dad:

71. _________72. _________73. _________74. _________75._________

第三部分 阅读理解(共一大题,满分40分)

IX.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Many people say that they are working too many hours. They don't have enough time to relax or to stay with their family.

Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker.

make more money. However, many companies don't pay overtime. Their workers don't get more pay for more work. Some people think it's their duty to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they don't work more hours.

Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, "All work and no play makes Jack a dull (迟钝的) boy." If that is true, there must be a lot of dull people in the world.

76. A Japanese worker works __ more hours a year than a French one.

A. 513 B. 1,646 C. 2,159 D. 3,805

77. The word "extra" in Paragraph 3 means ".

A. 正常的 B. 额外的 C. 有用的 D. 少量的

78. People in ________ get only two weeks of paid vacation a year.

A. France B. Germany

C. the United States D. Great Britain

79. Which of the following is true according to the passage?

A. No companies offer vacations to their workers.

B. Many people say they have enough time to relax.

C. Not all companies pay their workers for more work.

D. More than half of workers use all their vacation days.

80. What can we infer from the passage?

A. Many workers have to work long hours.

B. Many people have vacations long enough.

C. Work hours are the same around the world.

D. There are a lot of dull people in the world.

B

①"I will think of it." It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? Though we can not see, or hear, or feel our thoughts, they have great power (力量) !

②Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening when he saw an apple fall from a tree. He began to think, and tried to find out why the apple fell. Then he discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places.

③James Ferguson once saw the inside of his father's watch, and he wondered, "Why should I not make a watch?" This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.

④Walt Disney, the famous American film-maker, was often thinking of new ideas. One day,

when he was in a meeting, he suddenly stopped talking, deep in thought. He looked and looked at a place high up in the room. This continued for a long time, end then he got an idea for a new cartoon.

⑤Ideas come at any time, end the important thing is to think. When you meet with any

difficulty, don't lose heart. Try to think of it before asking someone to help you. Think and by thinking you will learn how to think creatively.

81. Newton wanted to find out ________.

A. when the apple hit him B. why the apple fell

C. who made the apple fall D. where the apple fell

82. ________ made a wooden clock.

A. Isaac Newton B. Walt Disney

C. James Ferguson D. James' father

83. Walt Disney was ________ when he got an idea for a new cartoon.

A. making a film B. telling a story

C. having a meeting D. sitting in a garden

84. From the passage we can learn that

A. we should always ask others for help B. every one of us likes thinking

C. it is easy to see and hear our thoughts D. thinking helps to get new ideas

85. Which of the following shows the structure (结构) of the passage?

(①=Paragraph 1, ②= Paragraph 2, …)

(

B

A. /'brɔ:dkɑ:st/ B. /'brəud'sɑ:st/ C. /bræd'kɔst/ D. /'bru:dkɑ:st/

87. The word"____ "can be used as an adjective (形容词).

A. pollute B. pollution C. curious D. curiously

88. Which of the following is a flask?

A. B. C. D.

89. The word "pollute" means "______".

A. to tell something to a lot of people B. wanting to know about something

C. a programme on the radio or on TV D. to make air. water, soil, etc dirty

90. These texts are probably from ______.

A. a magazine B. a dictionary

C. a newspaper D. an advertisement

D

The human brain weighs about 1.4 kilograms, but it can, hold much more information than

most computers. However, there is another difference between humans and computers. Computers don't forget information they are given, but humans often do. No one remembers everything, and luckily we don't usually have to. But everyone can improve their memory if they want to. Here are some suggestions.

◆Try to use new informati6n immediately. For example, if you meet someone who says "Hi!

I'm Carlos," don't just say "Hello." Repeat the person's name. Say"____"

◆Break a big number into smaller parts. For example, it's hard to memorize (记忆)

109244153. But if you break it into three parts--109/244/153—it becomes easier.

◆Write out what you need to remember ever and over again. This will help you keep it in

mind longer, especially for memorizing formulas (公式) or facts.

◆Always review information. If you bring what you've learned back to your mind, they

become easier to remember. For example, before you go to sleep, it’s a good idea to review the new things you learned that clay.

◆Discuss with a friend. It is always easier to remember things through discussions. You can

have a discussion about what's right and what's wrong, and it will lead to the right answer.

◆Never tell yourself that you have a bad memory. You can always do something to help

improve your memory. And everyone's memory gets better if they use it often enough.

All of the suggestions are helpful. If you follow them, you are certain to improve your

memory.

91. How many suggestions are mentioned in the passage?

A. Three. B. Four.

C. Five.

D. Six.

92. Which should be put in the blank (空格) in Paragraph 2?

A. Hello, Carlos. B. How do you do?

C. Hello, I am Sophia. D. Glad to meet you!

93. What can help memorize a big number more easily according to the passage?

A. To store it in a computer. B. To break it into stunner parts.

C. To discuss it with a friend. D. To review it before you sleep.

94. Which of the following is true according to the passage?

A. Discussing with friends can help you remember things.

B. Always reviewing information can help you fall asleep. C. Formulas and facts can help you learn about your brain.

D. Human beings can improve their memory by computer.

95. What does the sentence "Never tell yourself that you have a bad memory” mean?

A. You should tell others about your bad memory.

B. You should believe in other people all the time.

C. You should ask others to improve their memory.

D. You should ho confident in your memory ability.

第四部分 写(共两大题,满分25分)

X. 单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。

96. What do you like to do in your f______(空闲的) time?

97. I could hear her sweet v______ (噪音) from the next room.

98. Travelling by plane is expensive, but it s______ (节省) time.

99. Would you please make a shopping l________ (清单) for the picnic?

100. It's polite to k______ (敲) on the door before entering a room.

XI. 书面表达(共1小题;满分20分)

今天是父亲节。假定你是李华,请给你的美国朋友John写一封电子邮件,谈谈你将如

何与父亲一起度过这个特别的日子。要点如下:

●表述你与父亲间的情感;

●为父亲制作二张卡片;

●帮助父亲做点事;

●陪父亲散步等。

注意:1. 词数80-100;

2.请不要逐句翻译,可适当发挥;

3.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

Dear John,

It's Father's Day today. It's a special day, isn't it? ______________________________

____________________________________________________________________________________________________________________

What' your plan for Father's Day? I'm looking forward to hearing from you.

Yours,

Li Hua

参考答案

第一部分 听力

I-IV. 1-5. BCBAC 6-10. ABABC 11-15. CCABA

16-20. ABCAC 21-25. BACBA

V. 26. Sunday 27. 7/seven 28. toys 29. change 30. full

第二部分 英语知识运用

VI. 31-35. ABACD 36-40. BABCD 41 ~45. ABCDD 46-50. ACBCD

VII. 51-55. CACAD 56-60. BIX:BD 61-65. CBADA 66-70. BBACD

VIII. 71-75. CEGAF

第三部分 阅读理解(

IX. 76-80. ABCCA 81 ~85. BCCDA 86-90. ACDDB 91 ~95. DABAD

第四部分 写

X. 96. free 97. voice 98. saves 99. list 100. knock

Xl. One possible version

Dear John,

It's Father's Day today. It's a special day, isn't it?

I think we should do something to show our love for our fathers on this special day. My father and I are good friends. Whenever I meet with difficulties, he is always there, ready to help me.

Today I will make a beautiful card for him, with my thanks and best wishes on it. Then I will help him wash the car this afternoon and cook his favorite food in the evening. Besides, I'll take a walk with him after dinner and then play chess with him, for he likes it very much. I' m sure he'll be very happy.

What's your plan for Father's Day? I' m looking forward to hearing from yon.

Yours,

Li Hua

范文二:2015安徽中考英语

2015 年安徽省初中毕业学业考试 英语试题

第一部分 听力(共大题,满分 30 分) I 关健词语选择《共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分} 你将听到五个句子。请在每小题所给的 A,B,C 三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个 句子该两谊。21 教育名师原创作品 1. A. phones B. phone C. radios 2. A. busy B. lazy C. easy 3. A. hurt B. hide C. heldp 4. A.lift B. left C. list 5. A. keep on B. put on C. get。

[来源:21 世纪教育网]

21 世纪教育网

B.短对话理解{共 10 小㼵:每小题 1 分,浦分 10 分) 你将听到十段对话,每段对话后有一个小胭。谓在每小题所给的抓 B,C 三个选项中选出一个最佳 选项。每段对话读两偏。www.21-cn-jy.com 6. What does the man want?

11. How does the woman fee1 now? A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry. 12. What kind d music do the boy’s parents like? A. Pop musice . B. Clasaica1 music. C. Country music 13. Where is the man going? A. To. the beach B. To the bank C. To the school 14. When will the man go for a trip? A. Canada. B. France. C. Engla

(www.wenku1.com)15. Whose leg ie hurt? A. John’s. B. Lucy's. C. Helen's. III.长对话理解(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 你将听到两段对话.每段对话后有几个小题。请在每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最 佳选项。每段对话读两遍。 听下面一段对话,回答第 16 至 17 小题 16. How Iong will Tony stay at home? A. Two days. B. Three days. C. Four days 17. What's wrong with Tony? A. He has a bad cold. B. He has a toothache. C. He has a somachache 听下面一段对话,回答第 18 至 20 小题。

21 世纪教育网

18. What’s the relationship between the two speakers? 19.What’s the woman doing now?

21 世纪教育网

20.Where will the man eait for the woman? IV.短文理解【共 5 小题,满分 5 分} 你将听到一篇短文,短文后有五个小题。动根据短文内容.在每小顺所给的 A,B.C 三个选项中选 出一个最佳选项。

22.Why does jim try his best go save money?

23.Where does Jim often buy books? 24.How does Jim go to school when it rains?

V.信息转换【共 5 小题:每小题 1 分,满分 5 分) 你相听到一篇短文。动根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词.每空仅填一词。短文读两遍。

(www.wenku1.com)第二部分

英语知识运用(共两大题,满分 45 分)

VI.单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。 31. --______ is your father? Does he still work as an engineer? --Yes, he has been an engineer for thirty years.www-2-1-cnjy-com A. Who B. How C. What D. Which 32. We can’t do it that way --- but whether it will work is ______ matter. A. other B. another C. each D. every 33. The Dragon Boat Festival this year will come ______ four days. A. aft

er B. for C. during D. in 34. –I will have an important match tomorrow. I hope I will win. --______. A. Good luck. B. No idea C. That’s such a pity D. It’s all right 35. The running water makes the stones ______ very smooth. A. sound B. taste C. smell D. feel 36. –How can I get some ______ about the 2016 Olympic Games? --Why not search the Internet? A. information B. experience C. practice D. success 37. –Cathy, can you answer the door? I ______ the room. –I’m coming, mum.【来源:21·世纪·教育·网】 A. clean B. cleaned C. have cleaned D. am cleaning 38. Dreams are beautiful. However, to ______ them needs lots of time and work. A. discover B. find C. achieve D. stop 39. We planned to meet at 10:30 at the station last Sunday, but Bob didn’t ______ until 12:00. A. turn up B. give up C. stay up D. grow up 40. Going to the movies is good, ______ I really only like listening to music. A. and B. but C. so D. or 41. Now, people have more free time. Square Dancing is becoming more and more ______. A. comfortable B. difficult C. different D. popular 42. –What do you think of your Junior Middle School life? --I think it is colorful, ______ I am always busy. A. if B. though C. while D. until 43. Drive slowly, Mary. ______ is something ahead on the road.

(www.wenku1.com)A. It B. This C. That D. There 44. –Do you have any plans for this Sunday? --I’m not sure. I ______ go to the countryside to see my grandmother. A. can B. must C. may D. need 45. –Would you like to play football after school? --______. I have a lot of homework to do. A. I’m afraid not B. Enjoy yourself C. Take your time D. It takes no time VII.完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。 A Sitienei, a 90-year-old Kenyan grandmother, has become the world’s oldest primary school student. She is studying at the local primary school to learn to read and write. She is from a small 46 in Kenyan. She has spent most of her life 47 as a midwife(接生婆), helping women to give birth to babies. She wants to pass on her midwife skills to the young. She said she didn’t have a chance to go to school when she was 48 . So she wants all the children in her village to 49 . The head teacher at the school said, “I’m proud 50 her. She is loved by every pupil. They all want to learn and play with 51 .” He also said, “She is doing well considering her 52 . I can say I have seen a big difference in this school 53 she came.” Sitienei often said, “I want to tell children, 54 girls in poor areas, that 55 will be your wealth.” She added, “With education, you can be whatever you want to be --- a doctor, a teacher, a scientist, and so on.” 46. A. school B. village C. town D. city 47. A. reading B. writing C. playing D. working 48. A. young B. old C. famous D. free 49. A. study B. work C. leave D. listen 50. A. for B. with C. of D. in 51. A. her B. me

C. him D. you 52. A. chance B. age C. skills D. ways 53. A. after B. when C. since D. before 54. A. naturally B. especially C. luckily D. certainly 55. A. friendship B. future C. competition D. education B The plane took off. A passenger needed a cup of water to take his medicine. An air hostess(空姐)told him that she would bring him the 56 soon. But the air hostess was 57 busy that she forgot to bring him the water. 58 , the passenger couldn’t take his medicine on time. About half an hour later, she hurried over to him with a cup of water, but he 59 it. In the following hours, each time she 60 the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger 61 paid notice to her.【出处:21 教育名师】 When it was time to get off the 62 , the passenger asked her to hand him the passengers’ booklet(留 言簿), she was very 63 . She thought that he would 64 bad words in it, but with a smile she handed it to him. Off the plane, she opened the booklet and then 65 . The passenger put it, “In the past few hours, you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve faithful (真诚的)smiles?” 56. A. medicine B. water C. cup D. coffee

(www.wenku1.com)57. A. very B. too C. quite D. so 58. A. With her help B. As a result C. On the one hand D. To tell the truth 59. A. drank B. accepted C. refused D. received 60. A. looked at B. listened to C. talked about D. passed by 61. A. usually B. never C. sometimes D. often 62. A. plane B. trainC. ship D. bus 63. A. interested B. happy C. excited D. sad 64. A. break down B. get down C. write down D. go down 65. A. smiled B. cried C. wondered D. worried

第三部分

阅读理解(共两大题,满分 45 分)

VIII.补全对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 根据对话内容, 从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 期中有两个选项为多余选项。 A: It is such a lovely day. I love sunshine. B: 66 . A. I hope so, too. A: I hope it stays like this. B. What’s the weather like in Winter? B: 67 . C. Is that true? A: Is the weather usually like this here? D. I don’t think so. B: A bit hotter than today. E. Thank you for your kindness. A: 68 . F. Yes, it’s really a nice and bright day. B: It’s pretty cold and it often snows in winter. G. What about your hometown? 69 .21cnjy.com A: A lot like the weather here, not too hot or cold. B: I heard it rains a lot. 70 . A: Mmm, yes. It rains but not any more than other places. IX.阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。 A Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are very busy trying to make money for my schooling. One day, my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her. “Mum, is there love between you and Dad?” I asked in a

very low voice. With surprise in her eyes, she stopped her work for a while. The she said, “Susan, look at this thread (线) . It can hardly be seen, but it’s really there. It makes the quilt strong. If life is a quilt, love should be a thread. Love is inside.” I couldn’t understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. After they were back, may mother helped my father walk slowly on the country road every day. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple. After two months my father still couldn’t walk by himself. “Dad, how are you feeling now?” I asked him one day. “Susan, don’t worry about me.” he said. “I just like walking with your mum. I like this kind of life.” Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply.

(www.wenku1.com)Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm. 71. Why are Susan’s parents busy trying to make money? A. To send Susan to school B. To get to see the doctor 21·世纪*教育网 C. To buy a strong quilt D. To show their love 72. Susan’ father stayed in hospital for ______. A. one day B. one month C. two months D. three months 73. Susan came to understand her mother ______. A. while her mother was sewing a quilt B. before her father was in hospital C. when she was sitting beside her mother D. after her father was seriously sick 74. What can we know from the passage? A. Susan’s father is very lazy B. Susan’s mother is a nurse C. Susan’s parents love each other D. Susan doesn’t like her father 75. Which of the following could be the best title for the passage? A. How to make a Quilt Strong B. Love is just a Tread C. Walking on the Country Road D. A Seriously Sick Father B Be honest. That’s all you have to do on Honesty Day. It would be great if we were all honest every day of the year. It’s good that there is a day to encourage honesty. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fool’s Day, which celebrate lies. On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer. That means that you have knowledge of Honesty Day. M. Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies. He said in his book that almost all person lie about 200 times a day. In our daily life, a typical(典型的)life for a man is “I did not drink that much” and for a woman is “Nothing is wrong, I’m fine.” It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians(政客)are the biggest liars. Every Honesty Day, M. Hirsh Goldberg hands out prizes to honest people. 76. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day to ______. A. celebrate lies B. encourage honesty C. ask questions 77. Which of the following is Honesty Day? A. April 1st B. April 10th C. April 20th 78. According to the passage, ______ are

the most honest people. A. nurses B. sales people C. politicians 79. The underlined word “liars” probably means “______”.【版权所有:21 教育】 A. 获利者 B. 说谎者 C. 影响着 C Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you. Set a certain bedtime and rising time A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t change your bedtime and rising time on weekends. Avoid exciting activities just before sleeping Exciting activities get your thoughts running. At the same time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn’t give you enough time to relax before you try to sleep.

D. hand out prizes D. April 30th D. all men D. 领导者

(www.wenku1.com)Keep the bedroom for sleeping only It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Break that habit to get better sleep. Don’t go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45 –50 not only is a great relax at day’s end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy. 80. If you want to build up your body clocks, you should ______. A. set a certain bedtime and rising time B. go to bed neither too early nor too late C. keep the bedroom for sleeping only D. take a warm shower before sleeping 81. Why should you avoid exciting activities just before sleeping? A. Because they will get your thoughts running B. Because you have to make tomorrow’s paln C. Because you should read an exciting story D. Because you will have to turn off the light. 82. Your bedroom should be kept for ______ only. A. talking B. eating C. reading D. sleeping 83. According to the passage, ______ will make you feel sleepy.【来源:21cnj*y.co*m】 A. taking a cold shower B. your body temperature dropping C. your daily experience D. raising your body temperature

D Research says that husbands do not do their fair share of work around the house. A study from an American university says that men seldom do the same share of housework. Researchers interviewed 182 working couples who became first-time parents. Both husbands and wives worked almost the same number of hours in full-time jobs. However, men did five hours a week less housework than women after their baby was born. It is a different story for mothers. Becoming a parent added 21 hours a week to a mother’s work. Most of this was looking after her baby. New fathers did not do more woke because they did not realize the mother was doing so much more. Another reason is that after a baby is born, fa

thers follow the “traditional” roles. That is, the mother looks after the baby and the father works outside. This happens even when the mother is working the same number of hours in her job. 84. It is found that ______ do less housework. A. wives B. husbands C. parents D. babies 85. The underlined sentence “It is a different story for mothers.” Probably means ______. A. mothers come from different families B. mothers like reading different stories C. mothers work more hours than fathers D. different mothers have different children 86. What is the “traditional” role of a father? A. Working outside B. Looking after the baby C. Doing housework D. Doing part-time job 87. Which part of a newspaper can this passage be taken from? A. Sports B. Medicine C. News D. Society 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)

(www.wenku1.com)E A mouse was surprised to discover that the farmer and his wife had a mousetrap (老鼠夹) in the house. It ran to warn everyone, “There is a mousetrap in the house!” A hen raised his head and said, “Mr. Mouse, this mousetrap is only for you. I won’t be worried about it.” The mouse turned to a pig, “I am sorry, Mr. Mouse, but the mousetrap has nothing to do with me, either!” the pig said. Then the mouse turned to a cow, “It sounds like you have a problem, not me.” the cow said. The mouse returned to the house with head down and it was very sad because no one would help. That night the farmer’s wife heard a loud sound and she rushed to see what was caught. In the darkness she could not see that it was a snake. The snake bit (咬) the farmer’s wife. The wife caught a bad fever and the farmer the best way to treat a fever was chicken soup. So the farmer killed the hen for the soup. The wife got worse and her friends came to visit her. The farmer had to kill the pig to feed them. But the wife didn’t get better and died. Her friends came and the farmer had to kill the cow to feed all of them. So remember when any one of us is in trouble, we may all be in trouble.21· cn· jy· com 88. Why was the mouse very sad?(不超过 5 个词) ______________________________________________________________________________________ 89. What was caught by the mousetrap that night?(不超过 5 个词) ______________________________________________________________________________________ 90. What can we learn from the story?(不超过 15 个词) ______________________________________________________________________________________

第四部分

写(共两大题,满分 30 分)

X.单词拼写(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。 91. It is p_______(礼貌的)to offer seats to the old on the bus.21 教育网 92. When swimming, you should put s_______(安全)first.21*cnjy*com 93. The newly-opened museum is certainly w_______(值得)a v

isit. 94. Could you please l_______(借)me your dictionary? 95. Please accept our best w_______(祝愿)for your exams. XI.书面表达(共 1 小题,满分 25 分) 假定你是李华, 你的英国笔友 Peter 来信询问汉语中一些流行的网络语言的意思, 请根据下列提 示回一封电子邮件。 ● 点赞(Dianzan):赞同、喜爱 ● 任性(Renxing):随心所欲 ● 秒杀(Miaosha):快速达到目的 ● 土豪(Tuhao):很富有 ● 。。。。。。 注意:1. 词数 80-100; 2. 请不要逐句翻译,可适当发挥; 3. 文中不能出现真实的校名和人名;

(www.wenku1.com)4. 邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 Dear Peter, As the Internet is developing fast, more and more new words and phrases have been created in Chinese. Here are some examples. 21 世纪教育网版权所有 __________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ All the best! Yours, Li Hua

英语试题参考答案及评分标准

第一部分 听力理解

I - IV. 1-5 B A C A C 6-10 A A B B C 11-15 B B A C C 16-20 B A B C B 21-25 C A C A B 2· 1· c· n· j· y V.26. live 27. lunch 28. big 29. ten/10 30. weekdays2-1-c-n-j-y 评分标准:1-30 题每小题 1 分,26-30 题中单词拼写错误可酌情扣分。

第二部分

VI.31-35 C B D A D 36-40 A D C A B 评分标准:31-45 题每小题 1 分。 VII.46-50 B D A A C 51-55 A B C B D 评分标准:46-65 题每小题 1.5 分。

英语知识运用

41-45 D B D C A 56-60 B D B C D

21*cnjy*com

61-65 B A D C A

第三部分

阅读理解

VIII.66-70 F A B G C 评分标准:66-70 题每小题 1 分。 IX.71-75 A B D C B 76-79 B D A B 80-83 A A D B 84-87 B C A D 88. (Because)no one would help. 89. A snake(was caught). 90. (Remember)when any one of us is in trouble, we may all be in trouble. / We should help others when they are in trouble. 评分标准:71-90 题每小题 2 分。(88-90 题意对即可)

第四部分

X.91. polite 92. safety 93. worth 评分标准:91-95 每小题 1 分。 XI. 94. lend

95. wishes

范文三:2014安徽中考英语

2014年安徽省初中毕业学业考试

英 语

第二部分 英语知识运用(共三大题,满分55分)

VI.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

31. It is ______ for me to follow the Australian guests because I am good at English.

A. bad B. easy C. hard D. right

32. _______ the exam, we'll say good-bye to our dear teachers, classmates as well as our beautiful school.

A. In B. For C. After D. Through

33. —Can I bring a friend to your birthday party?

—Sure, ______.

A. no problem B. not at all C. my pleasure D. well done 34. Rick has learned a lot about Chinese culture _____ he came to China.

A. before B. when C. until D. since

35. —I forgot to bring my dictionary. Could I use yours?

— Yes, you _______.

A. can B. must C. could D. should

36. Mum, what are you cooking? It_______ so sweet.

A. tastes B. feels C. sounds D. smells

37. —More and more people come to visit Mount Huangshan

—That's true. It has become the _______ of Anhui.

A. pride B. effort C. praise D. courage

38. —It's so late. Why not write the report tomorrow?

—But I don't know _______. I can do it if not now.

A. why B. when C. how D. where

39. As time____, you'll come to think of English as your friend and love it.

A. goes by B. runs out C. takes off D. turns up 40. If my friends have any problems, my door is ______ open to them.

A. never B. seldom C. sometimes D. always

41. Mr. Wang has left for Guangzhou. He ____ a speech there in two days.

A. gives B. gave C. will give D. has given

42. —Jim, remember to return this book by Friday.

—_______.

A. Got it B. Good luck C. That's right D. It's nothing

43. _______the sun was not yet up, many people were already taking exercise in the square

A. As B. If C. Though D. Because

44. I don't _______ the heat, for I'm used to hot weather.

A. like B. mind C. know D. stand

45. You can take_______ of the two toy cars and leave the other for your brother.

A. both B. none C. either D. neither

46. Rose finished her study in the university and went to___ a good job.

A. take after B. look after C. care for D. search for

47. Spend more time talking with your parents, _______they may not well understand you.

A. or B. so C. and D. but

48. As we all know, the Silk Road _______ China to the west in ancient times.

A. connects B. connected C. will connect D. is connecting

49. He is an honest boy. I have no reason to _______ what he said.

A. hear B. doubt C. repeat D. believe

50. —We failed in the singing competition.

—_______. Better times are waiting for you.

A. No way B. Best wishes C. Cheer up D. Good job

VII.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

A by themselves. They make money in many different That is why parents encourage their kids to make pocket money.

51.

52.

53.

54.

55.

56.

57.

58.

59.

60. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. Also ways teachers get really choices fun count give up helpful B. Anyway B. levels B. friends B. have B. hardly B. advantages B. value B. waste B. look up R. careful C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. However homes parents catch properly problems message manage deal with beautiful D. Besides D. countries D. neighbours D. reach D. especially D. lessons D. purpose D. change D. meet with D. successful

B

Once there lived a farmer called Henry. He had a brother, Mike, in town who was an excellent gardener. tree from ” plant it.

61. A. simple B. famous C. similar D. common

62. A. pear B. grape C. apple D. banana

63. A. sell B. wash C. hide D. plant

64. A. tired B. patient C. pleased D. popular

65. A. learn B. wonder C. realize D. understand

66. A. put B. cut C. push D. shake

67. A. Finally B. Firstly C. Luckily D. Certainly

68. A. happily B. angrily C. kindly D. carelessly.

69. A. nothing B. something C. everything D. anything

70. A. air B. earth C. water D. sunlight

VIII.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,从方框内选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Cindy; Hi, Brian. It is nice to sec you and so many old classmates.

Cindy: You're right. It's really a long time. Brian: Did you see the old photos on the wall? Cindy: I sure did. Brian: But those are some great memories. Brian. Yes, it is. I remember he used to stay up all night studying. Brian: Yes. He was the only one left in the class when he woke up.

Cindy: That was really funny.

71. _________72. _________73. _________74. _________75._________

第三部分 阅读理解(共一大题,满分40分)

IX.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life. Wheeler and his family lived in many different countries.

In the early 1970s, Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip, they visited places like Iran( 伊朗) . India, and so on.

When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs( 风俗) , and places to see. But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.

Tony and Maureen started a company called lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today, 800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler, the great traveller, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.

76. Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in _______.

A. England B. Iran C. India D. Australia

77. Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to _______.

A. make money for his next trip

B. tell people about his new company

C. draw people's attention to his family

D. answer people's questions about his trip

78. How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?

A. It was longer and more popular.

B. It was the first travel book in the world.

C. It talked about places most tourists did not go

D. It talked about a country's weather and customs.

79. Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?

A. His father started it. B. It is an airline company.

C. Hundreds of people work for it. D. It has no books about travelling

80. The passage mainly talks about _______.

A. a great traveller and his books B. a tour of different countries

C. a great writer and his family D. different kinds of companies

B

It all started in 1980 in Phoenix, Arizona. Christopher was a 7-year-old boy who was very sick. He always dreamed of becoming a police officer. Tommy Austin and Ron Cox, two police officers, made his wish come true. They gave Christopher a tour of the city in a police helicopter(直升飞机)and made a real police uniform(制服) for him.

There are four kinds of wishes children usually have:

I wish to go. Children usually want to travel or go to a concert, a game or a park.

I wish to meet. Children sometimes want to meet their favourite actors, singers or players.

I wish to be. Some children wish to become actors, singers or police officers.

I wish to have. They often want to have a computer, a game, a bike or many other things.

Let’s hope more wishes Mill come true in the future. People who work in the charity always try for the best. Almost 25 ,000 Volunteers (志愿者) help, work or give money. Will you be one of them?

81.

A. sick children B. serious officers C. famous actors D. popular singers

82. What did the two police officers do for Christopher?

A. They gave him a computer. B. They gave him a tour of the city.

C. They look him to a concert. D. They took him to the hospital. 83. Which kind of wishes does Christopher have?

A. I wish to go. B. I wish to meet. C. I wish to be. D. I wish to have.

84. The purpose of the last paragraph is to _______.

A. explain what

C. tell us how Christopher's wish came true D. introduce different kinds of children's wishes

85. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Sick children just wish to get well. B. Christopher and Tommy are two officers.

C. A few people are working for

C

86. You can________ at J&M Music Store.

A. receive guitar lessons B. borrow new or used CDs

C. learn pop music history D. buy all kinds of music books

87. You can go to Times Coffee Shop to have coffee and pies at_______.

A. 8:30 a.m. B. 9:30 a.m. C. 10:30 p.m. D. 11:30 p.m.

88. If your friend is coming for a visit, where will he stay for a night?

A. In J&M Music Store. B. In Peth Market.

C. At Times Coffee Shop. D. At Macon's B&B.

89. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. There is no breakfast at Macon's B&

B. You can't listen to the CD before you buy it.

C. Times Coffee Shop offers ism music every day.

D. Kids under 12 can get free ice cream in Peth Market

90. Where is the passage probably from?

A. A dictionary. B. A newspaper. C. A story book. D. A science report.

D

North American back bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually

run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn

about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use

drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they

live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs.

Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect arc quite different.

91. In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______.

A. shy and fearful animals B. not found today

C. well known to scientists D. not afraid of people

92. The word

A. 拔下 B.移植 C. 清洗 D. 修补

93. Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears?

A. The age. B. The way of their communication.

C. The weight. D. The number of babies they produce.

94. In the Minnesota studies, researchers _____.

A. can never get close to the bears B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full D. learn a lot about the bears' everyday lives

95. What do the two studies have in common?

A. Research places. B. The main purpose.

C. Research methods. D. Collected information.

第四部分 写(共两大题,满分25分)

X. 单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。

有用的)tool for students.

_ (责任)to help each other.

__ (勇敢的) enough to accept such a difficult job.

取消)the meeting.

__ (分享)them with his friends

XI. 书面表达(共1小题;满分20分)

假定你是王伟,你的英国笔友David来信问及你们学校在署假期间对学生的.要求。请你根据以下要点给他回一封电子邮件。

●家庭安全:小心用火用电,外出时关好门窗;

●游泳安全:不独自去游泳,不去河、湖游泳;

●交通安全: 过马路要当心,不在马路上玩耍。

提示词:electricity(n. 电)

注意:1.词数80-100;

2.请不耍逐句翻译,可适当发挥;

3.文中不能出现真实的校名和人名;

4. 邮件的开头和结尾以为你写好,不计入总词数。

范文四:2012安徽中考英语

2012安徽中考英语

第一部分 听力(共四大题,满分20分)

Ⅰ.听对话,选图片。(共5小题,每小题1分;满分5分)

你将听到五段对话和五个问题,每段对话读两遍,每个问题读两遍。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

Ⅱ.听对话,选答案。(共5小题,每小题1分;满分5分)

你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。每段对话读两遍,每个问题仅读一遍。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 6.Which city is Lucy moving to?

A.Shanghai.

B.Beijing.

C.Nanjing.

7.Why is Lucy moving?

A.Because her father has got a job there. B.Because she is going to university there. C.Because she misses her friends there. 8.What is Tom doing?

A.He is doing his homework. C.He is phoning his friend

9.When does Jack want Tom to see him?

A.At seven in the evening. C.At four in the afternoon. 10.Where is Jack going to see Tom?

A.At Jack’s office C.At the school gate.

Ⅲ.听短文,选答案。(共5小题,每小题1分;满分5分)

你将听到一篇短文和五个问题。短文读两遍,每个问题仅读一遍。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 11.How old was Liangliang?

A.5

B.4

C.3

B.At Jack’s home.

B.At six in the morning

B.He is having lunch outside

12.Where did Liangliang live?

A.In a big city

B.In the countryside

C.In a small town. 13.What was his mother?

A.A teacher

B.A nurse

C.A worker

14.What did the boy say to his mother?

A.I love you

B.I’m sorry

C.How are you?

15.What kind of boy do you think Liangliang was?

A.Quiet

Ⅳ.听短文,写信息。(共5小题,每小题1分;满分5分)

B.Lazy

C.Clever

第二部分 英语知识运用(共三大题,满分40分)

Ⅴ.单项选择。(共15小题,每小题1分;满分15分)

从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 21.– What’s ______ date today?

--It’s June 26th. A.不填

B.a

C.the

D.that

22.–Is this your e-dictionary?

A.His

B.Yours

C.Hers

D.Mine

23.–You didn’t send me an e-mail last night, did you?

--Sorry. My ______ broke down. I couldn’t get online. A.computer

B.car

C.clock

D.camera

24.–Jim, I’m afraid I can’t go to your party tonight. My grandma is ill.

--______.

A.I’m sorry to hear that C.She has to stay in bad

B.That’s all right D.Don’t worry

25.Schools ______ allow students at least one hour a day for sports.

A.would

B.might

C.should

D.could

26.Carl felt ______ because he won the first prize in the school singing competition.

A.interested

B.proud

C.angry

D.worried

27.–Mr Smith, would you please speak a little more ______?

-- Sorry! I thought you could follow me. A. quietly

B.quickly

C.slowly

D.politely

28.– Look! Here comes our school bus.

-- No hurry. Don’t get on it ______it has stopped. A.until

B.after

C.since

D.when

29.Mrs Brown couldn’t find her purse. She didn’t remember ______.

A.whose it was C.what it was

B.where it was

D.when it was

30.—Tom, it’s cold outside, ______ your coat when you go out.

-- OK, Mom. A.Take off

B.Take away

C.Put away

D.Put on

31.Ba Jin, one of the greatest writers in China, ______ as “People’s Writer”.

A.is regarded C.is regarding

B.has regarded D.regards

32.Which of the following notices can you find in a garden?

33.-- ______, could you tell me the way to the Park Street?

-- The Park Street? Oh, go straight and turn left. You can’t miss it.

34.– I called you at half past nine this morning, but there was no answer.

-- Oh, sorry, I ______ with my cousin in the supermarket. A.shop

B.was shopping D.will shop

C.shopped

35.–Jack, I will go for a picnic with my parents after the exam.

-- ______. A.That’s it

B.Have fun

D.It doesn’t matter

C.It’s a pleasure

Ⅵ.完形填空。(共20小题,每小题1分;满分20分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Jimmy started painting when he was four years old. When he was six, he was already very good at it. He many beautiful and interesting pictures, and people a lot of money for them. They said, “This boy’s going to be when he’s a little older, and then we’re going to these pictures for a lot more money. Then we will get rich.” Jimmy’s pictures were from other people’s because he never painted on the whole piece of . He painted on half of it, and the other half was always “That’s very clever,” everyone said, “ 43 else does that!”

One day somebody bought one of Jimmy’s and then said to him, “Please tell me this, Jimmy. Why do you paint on the half of your paper, but not on the top half?”

“Because I’m small,” Jimmy said, “and my brushes don’t reach very high.”

36.A.took 37.A.paid 38.A.young 39.A.fill

B.borrowed B.bought B.famous B.buy

C.lent C.wanted C.short C.sell C.away C.paper C.dirty

D.painted D.needed D.cool D.draw D.good D.table D.blue D.Nobody D.pens D.left

40.A.different B.similar 41.A.glass 42.A.empty

B.wood B.full

43.A.Anybody B.Somebody 44.A.brushes B.books 45.A.middle

B.bottom

C.Everybody C.pictures C.right B

Once my father and I went to see a circus (马戏团). A family was standing in front of us for tickets.

The family had eight children. Their clothes were not but they were clean. They were talking about the clowns (小丑)and elephants excitedly.

“I want 48 tickets, eight for children and two for adults(成人).” said the father to the ticket lady.

The ticket lady told him the , the man couldn’t believe his , “How much?”

The ticket lady spoke again. The father looked sad. Clearly, he didn’t have money.

My dad took a $20 bill and dropped it on the ground. Then he the bill, and said to the man, “Sir, this fell out of your pocket.”

The man knew what was on. He looked into my dad’s eyes and took the “Thank you, thank you, sir. This 55 means a lot to me and my family.”

We didn’t go to the circus that night, but we didn’t feel sorry for it at all. 46.A.waiting

B.looking

C.working C.old C.two C.price C.nose C.little

D.preparing D.expensive D.five D.time D.head D.enough D.looked up D.holding D.bag D.really

47.A.common B.cheap 48.A.ticket 49.A.ticket 50.A.eyes 51.A.spare

B.ten B.number B.ears B.any

52.A.picked up B.took away 53.A.walking B.going 54.A.book 55.A.hardly

B.pocket B.nearly

C.put down C.looking C.bill C.only

Ⅶ.补全对话。(共5小题,每小题1分;满分5分)

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

M: Good morning. Can I help you, madam? W: Yes, please. M: OK, Qingdao is a nice place to visit. The weather is neither hot nor cold. W: Sounds good. M: You can get there by train.

W: Shall I visit places of interest by bus in Qingdao? M: Sure, W: Really perfect. M: 280 yuan each person. It includes train tickets, park tickets, hotel and meals.

第三部分 阅读理解(共一大题,满分40分)

Ⅷ.阅读理解。(共20小题,每小题2分;满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

I am Steve. I was born and grew up in South Wales. My favourite place to play was out on the hills where my imagination had plenty of space to expand(拓展).

My family moved out of Wales when I was thirteen. I went to a new school. One of my

subjects was French. Because I had never learned any French, my teacher told me to sit in the corner and write anything I was interested in. That’s the time I started writing, just for myself, and I’ve been writing ever since.

I have always loved BIG IDEAS, and so I enjoy writing fantastic stories. And I also write horror(恐怖的)stories. I think they are like the old fairytales(童话故事),and can teach you important things.

I am in my forties on the outside, twelve on the inside. I like rock music, Indian and Chinese food, and I enjoy drinking. I live in a small village with my wife Mary, ducks, cats, goats, hens and lots of rabbits. If you’d like to find out more about me and hope to buy my books, go to www. sbowkett. freeserve. co. uk. 61.When he was 13, the writer ______.

A.wrote lots of poems C.sold many story books

B.moved out of Wales D.became a famous singer

62.He liked playing out on the hills because he could ______.

A.expand his imagination C.listen to stories

B.learn French D.buy some books

63.Maybe the writer is ______ years old now.

A.12

B.22

C.32

D.42

64.According to the passage, the writer keeps ______.

A.cats, hens and pigs

B.ducks, goats and rabbits D.rabbits, pigs and cats

C.hens, rabbits and dogs

65.From the passage, we can learn that the writer ______.

A.lives in a big city with his son B.likes eating Japanes and

C.lives in the countryside with his wife D.introduces a nice book to us

66.The writer of this letter is ______.

A.a student

B.a teacher

C.an officer

D.a driver

67.______ is one of the reasons why the forests are disappearing.

A.Rain

B.Tourism

C.Planting

D.Breathing

68.The writer advises Mr Heppell to ______.

A.stop shops from using paper any more B.use paper which is made from tress C.stop shops selling paper made from trees D.plant more and more trees in the future 69.How can Mr Heppell contact the writer? ______.

A.By calling her C.By visiting her

B.By interviewing her D.By e-mailing her

70.What’s the purpose of this letter? ______.

A.To know more about Mr Heppell B.To make friends with Mr Heppell C.To ask Mr Heppell to teach in the school D.To ask Mr Heppell to help protect forests

C

A man came home from work late, tired, to find his 5-year-old son waiting for him at the

door.

“Daddy, how much money do you make an hour?” “If you must know, I make $20 an hour,”

“Oh,” the little boy replied, with his head down. He thought for a moment, looked up and said, “Daddy, could you lend me $10?”

“If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish, then go straight to your room and think about why you are being so selfish(自私的)!” The little boy quietly went to his room and shut the door. After about an hour or so, the father calmed(平静)down, and started to think, “Maybe he really needs to buy something and he didn’t really ask for money very often.” So he went to the little boy’s room.

“Sorry! Maybe I was too hard on you just now.” said the man, “Here’s $10.” “Oh, thank you, Daddy!” he said happily. Then, the boy took out some coins. When the father found that the boy already had money, he got angry again.

“Why do you want more money since you already have some?” the father shouted angrily.

“Because I didn’t have enough, but now I do.” the little boy replied, “Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.”

71.How much does the boy’s father make an hour? ______.

A.$10

B.$20

C.$30

D.$40

72.In this passage, the underlined word “furious” means ______.

A.very angry D.a little nervous

73.At first, the father refused to lend the boy any money because ______.

A.he thought the boy wanted to keep the money for himself B.he did not have enough money at that moment C.he thought the boy would buy something of no use D.the boy always borrowed money from him 74.The boy wanted to buy ______ with twenty dollars.

A.a new book for himself C.a toy for his own birthday

B.a nice present for his father D.an hour of his father’s time

B.quite happy

C.too excited

75.From the passage, we can infer(推断)that the boy’s father ______.

A.often played with his son C.didn’t love his son at all

D

One day an American called Simon went to London to visit his friend, Rick. Rick told him that his flat was on the first floor. When he arrived, Simon went straight to the first floor of the building. But he was told that there was no Rick on that floor. Do you know why? In fact, the British call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, which Americans would call the second floor.

The story shows that there are a few culture differences between Britain and America, though the British and Americans both speak English.

The British usually hide their feelings. They seldom start a conversation with strangers. For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books. But Americans are quite different. They’re more active and easier to talk with.

use football, eraser and mail while Americans prefer to use soccer, rubber and post. 76.Simon went to London to ______.

A.visit his friend C.study English

B.spend his holiday D.have a meeting

B.spent little time with his son D.often came back home early

77.Which picture shows us where Rick’s flat was?

______.

78.According to the passage, the British usually spend their time ______ on the train.

A.playing cards

B.talking loudly

C.doing some reading D.singing and dancing

79.What does the underlined word “terms” mean in Chinese in the passage? ______.

A.成果

B.学期

C.会议

D.用语

80.What’s the best title for the passage? ______.

A.Differences

in culture

B.Simon’s funny story

C.Information abroad

D.Hiding the feelings

第四部分 书面表达(共一大题,满分20分)

Ⅸ.例如你叫李华,你的朋友田甜将去英国。请你将她的基本情况介绍给你英国的朋友

Rita, 希望她们能成为朋友,并希望Rita 能够去机场接她。请根据以下要点给Rita

写一封信。 提示:

1.介绍田甜的年龄、外貌、性格以及爱好。

2.田甜将去英国George Spencer School学习一年,并将乘飞机于8月1日下午4点到达伦敦希斯罗机场(Heathrow Airport)。

注意:

1.词数80左右。

2.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

June 26th, 2007

Dear Rita,

How is everything going? I’d like to introduce my best friend, Tian Tian, to you. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __.

Will you please be kind enough to meet her at the airport? Many thanks. Best wishes.

Yours, Li Hua

范文五:2012安徽中考英语

2012年安徽省初中毕业学业

考试英语试题

Ⅵ 单项填空【共20小题;每小题1分,满分20分】 从每小题所给的A、 B、 C 、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。 31. How is Helen in the new school?

She is doing very well. There is to worry about.

A.something B.anything C.nothing D.everything

32. We lost the match because they had players. They had eleven and we had only nine.

A.stronger B.younger C.fewer D. more 33. What a nice meal !It's really kind of you to invite us. . I'm glad you liked it.

A. Not at all B. Sounds good C. Well done D. Never mind

34.Tom isn't feeling very well.

He seems to have a cold the weather changes suddenly.

A. before B.so C.because D. though 35.To protect the environment,supermarkets don't free plastic bags to shoppers.

A. take B. show C. provide D. carry 36.Welcome to our hotel! I hope you'll have a good time your stay here.

A. after B.during C. with D. since 37.Whose pen is this?

Oh,it's . I was looking for it everywhere. A.you B.yours C. me D. mine 38.You are relaxing yourself here?

Yes.It feels to walk slowly along the river. A.fantastic B. boring C. strange

D.terrible

39.May I speak to Mr.Smith?

, please. I'll see if she is in.

A.Look out B.Hold on C.Keep up D. Come on

40. I wonder if I can use your dictionary for a while. .

A.Here you are B.I don't know C.Nothing much D.I don't care 41.Let's discuss the plan,shall we? to an interview.

A.go B.went C.am going D. was going

42.There's enough time for you to go to the airport.You hurry now.

A.should B. needn't C.must D.can't

43.Could you tell me he came here. He drove here himself.

A.how B.why C.when D.whether 44.We have red and yellow T-shirts. Which color do you like?

I'm afraid .I think blue will be OK. A.both B.either C.neither D.none 45.Smoking is bad for your health. You're right.I decide to .

A.take it down B.find it out C.turn it off D.give it up

46.The man tried several times to start the car,and he succeeded .

A.in the past B. in the end C.at first D. at once

47.What's your plan for the summer holidays? I'll go to Beijing the school terms ends. A.in order that B.so that C.as soon as D. even though

48.Mike hurt his back seriously and can get out

of bed without help.

A.quickly B.easily C.nearly D.hardly 49.The task in an hour. Then we can go home and have a good rest.

A.was finished B.will be finished C.has been finished D.can't be finished

50.I’m going to a party on Thursday night at Jimmy's house.

! You'll have two tests at school on Friday.

A.It's easy to say so B.That's exciting C.Enjoy yourself D.You can't be serious Ⅶ完形填空【共20小题;每小题1.5分,满分30分】 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

The umbrella is a very common object. It keeps folded up[折叠 is now. In the past,it was a symbol of importance.Some carries an umbrella and walks behind the king or important person.

Umbrellas are very old.People in different parts of the Chinese had them more than 3,000 years ago. From were only for women.

common people used umbrellas against rain.The weather one, thinking that for centuries only great men and women used them, you'll feel you are important people,too.

51.A.rain B.could C.air D.water 52.A.lovely B.cheap C.hard D.easy

53.A.light B.heavy C.common D.special

54.A.way B.size C.reason D.place 55.A.discover B.use C. examine D. discuss 56.A.walked B.travelled C.rode D.flew 57.A.children B.parents C.men D. women 58.A.probably B. already C.suddenly D. immediately

59.A.sunny B. rainy C.snowy D. windy 60.A.sell B. return C.borrow D.carry

B

A science teacher wants to show some idea to his students. He takes a large-mouth bottle and large stones in it. He then asks the class,

The teacher then takes some small rocks and puts them into the between the big rocks. He then asks,

Then the teacher brings out a cup of water into the bottle.

61. A. toucher B.places C. pushes D. hits 62.A. mouth B. cup C. bottle D. bowl

63.A. spaces B. rooms C. fields D. edges

64.A. puts up B. turns up C. sets up D. fills up

65.A. first B. second C.third D. fourth

66.A. point B. method C. progress D. rule

67.A.angry B. funny C.bright D. crazy

68.A. busy B.rich C.great D. popular

69.A.when B.until C.unless D.if 70. A.pleasant B.important C.friendly D. interesting

Ⅷ. 补全对话【共5小题,每小题1分,满分5分】 根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。 A:Hi,Susan. What movie are you watching tonight? A: Man on Wire...Hmm... B:

A: Yeah, I do. It's a great movie. A: Oh, I remember. And it was in New York. I love that city.

B: Sorry to hear that.Hope your mom will be better soon. A:Thanks. Enjoy your night.

第三部分 阅读理解【共一大题,满分40分】

Ⅸ.阅读理解【共20小题;每小题2分,满分40分】 阅读下列短文,从每小题所给的A B C D四个选项中选出一个最佳选项

A

Leonardo da Vinci was born on April 15,1452 in Italy. He is best known as artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa.However,Leonardo had many other natural abilities. He was Also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern day life. Although Leonardo hated war,he invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gun,which was produced and used in war many years later.

By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketched[素描]we can see several objects. We consider them as modern flying machines.

Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.

Leonardo was a strange man. He didn't eat any meat, which was unusual in those times. He never published[发表] his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a

mirror,starting from the right side of the page and moving

to the left.

We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.

76. According to the passage,Leonardo is not only an artist but also .

A.an inventor B. an engineer C.a writer D.a musician

77. was Leonardo's most special inventor. A. The mirror writing B. The cutting machine C. The machine gun D. The flying machine

78.Leonardo was strange, for example, . A.he didn't eat any vegetables B.he usually used mirror writing

C.he liked to publish his discoveries D.he enjoyed drawing flying machines

79. Leonardo invented some machines to . A.stop the war B.help paint pictures C.watch the birds D.make good use of time

80. From the passage, we can learn that Leonardo was very .

A.humorous B.serious C.clever D.lonely B

Some people have a very poor sense of direction. Unlucky , I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time. When I was a little girl, I never dared ask strangers the way. And so I used to walk round in circle and hope that by chance I would get to the place I was going to.

Now , I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone asks me the way somewhere, I would say,

Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps. I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didn't want to keep him waiting.

When I just got to my office, the secretary showed in the man who had asked me for directions. Imagine how saw each other at the first sight!

81. The writer always refuses to give people directions because .

A.she's a strange to the city B.she doesn't know the people

C.she has no time to help others D.she's afraid of giving wrong directions.

82. A man stopped the writer on the way to . A.sell her something B.ask for the time C.make friends with her D.ask for the directions.

83. The Friendship Building is the place where the writer .

A.lives B.studies C.works D.teaches 84. in the last paragraph means

A.尴尬 B.困惑 C.激动 D.拮据 85. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The writer is too shy to give others directions B. The writer has a very poor sense of directions C. The writer never got lost when she was young. D. The man was quite nervous when he saw the writer.

C

Every school has notice boards. Let's see what is on the notice board of an American school.

86. According to School Policy, visitors have to

when entering the school.

A.hand in a note B.call at 524--9752 C.check in at the office D.telephone to the school 87. From , parents can get information on the parents meeting. A.School

Policy

B.Report

Card

C.After--school Program D.Class Announcement 88. Report Card shows parents . A.certain school rules B.after--school activities

C.plans for classes and tests D.children's school life and work.

89. Suppose Tony doesn't do well at school but makes on the Report Card. A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 90. Students

do

their

homework

and

read

books .

A.from 3:30 to 4:30 B.from 3:30 to 6:00 C.from 4:30 to 6:00 D.from 6:00 to 7:00

D

In our life, we may meet person with different personalities[性格] 。 What is your personality type[类型]? Read about the following and find out ! A Dreamer thinks there is a

For Thinkers, understanding things is very important. They like to deal with problems and make new things. Thinkers can also be active. They like to win. They have very strong opinions[主张]. Many Thinkers work as scientists, inventors and engineers. Famous Thinkers: Bill Gates, Stephen Hawking.

Artists want to be free. They don't want to follow the rules all the time. They also like trying new things. Like Thinkers, many Artists have strong opinions. They are creative and do well as musicians and actors. Famous Artists: Cristiano Ronaldo, Madonna.

91. How many personality types are mentioned in the passage.

A. Three B.Four C. Five D.Six 92. According to the passage, when you need help, may give you a hand.

A. Dreamers B. Partners C. Thinkers D. Artists

93. You may choose a job as , if you are careful and serious.

A.a player B.an actor C.a police officer D.a scientist

94. If you are active and like to win, maybe you are similar to A. Gandhi B. Mother Teresa C.Bill Gates D.Madonna

95. Which could be the best title for the passage? A. Famous People B. Personality Types C. Perfect World D. Job Choices

第四部分 写 【共两大题,满分25分】

十.单词拼写【共5小题;每小题1分,满分5分】 礼物】 from my uncle. 【礼貌】to use quiet voices in the library. 【加入】 in. 99. Reading and writing are two basic learning 【技能】 . 100. Make sure you put all the answers in your 【试卷】before handing it in.

十一.书面表达【共1小题;满分20分】

英语课堂上,老师要求学生就“与人相处”的话题展开小组讨论。请根据以下你所在小组的讨论结果,以

范文六:2014安徽省中考英语试题

2014年安徽省中考试题

英语

注意事项:

1.本试卷工四部分,十一大题,满分150分。考试时间为120分钟

2. 全卷共有试题卷8页,答题卷2页。请将答案填写在答题卷上。

3. 考试结束后,请将试题卷和答题卷一并交上。

第一部分 听力(共五大题,满分30分)

I.关键词语选择(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。

1. A. page B. paper C pencil

2. A. clean B. clever C. close

3. A. raise B. read C. receive

4. A. gate B. garden C. ground

5. A. set off B. put off C. cut off

Ⅱ.短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分) 你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

6. How will the woman get to the museum?

7. What is the film about?

8. How is the weather today?

9. What time is it?

10. What does Li Ming do?

11. What are they doing?

A. They're watching TV at home.

B. They're taking photos in the park.

C. They're making a telephone call.

12. Where do they decide to have dinner tonight?

A. At home. B. At a coffee shop. C. In a restaurant.

13. How much is the beef?

A. $5, B. $10. C. $15.

14. Why is the woman going out? ,

A. To go to work. B. To repair her car. C. To see a doctor.

15. What does the man mean?

A. He wants his daughter to stay at home.

B. He will offer any help to his daughter.

C. He will give the talk instead of his daughter.

III. 长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。

听下面一段对话,回答第16、17两个小题。

16. What exercise does Mike take?

A. Riding a bike. B. Going swimming. C. Playing basketball.

17. How often does Lucy take exercise?

A. Every day. B. Once a week. C. Twice a week.

听下面一段对话,回答第18至20三个小题。

18. What does Ben want to buy?

A. A cotton T-shirt. B. Cotton jeans. C. A silk T-shirt.

19. What colour does Ben like best?

A. Red. B. Blue. C. White.

20. Who will Ann buy a gift for?

A. Herself. B. Her brother. C. Her friend.

Ⅳ.短文理解(共5小题,每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文,短文后有5个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。短文读两遍。

21. Where do we usually play after class?

A. On the pass. B. In the classroom. C. On the sports field.

22. What does Mr Green always say to us?

A. “Enjoy singing

23. What does Ms Allen do to help us learn new English words?

A. She asks us to watch English films.

B. She uses songs and stories in class.

C. She tells us to read them many times.

24. Who is sitting in the tree in the photo?

A. Mr Green. B. Mr King. C. Ms Allen.

25. What in the passage about?

A. My school. B. My lessons. C. My family.

V.信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文,请根据短文内容,填写下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。

第二部分 英语知识运用(共三大题,满分55分)

VI.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

31. It is ______ for me to follow the Australian guests because I am good at English.

A. bad B. easy C. hard D. right

32. _______ the exam, we'll say good-bye to our dear teachers, classmates as well as our beautiful school.

A. In B. For C. After D. Through

33. —Can I bring a friend to your birthday party?

—Sure, ______.

A. no problem B. not at all C. my pleasure D. well done

34. Rick has learned a lot about Chinese culture _____ he came to China.

A. before B. when C. until D. since

35. —I forgot to bring my dictionary. Could I use yours?

— Yes, you _______.

A. can B. must C. could D. should

36. Mum, what are you cooking? It_______ so sweet.

A. tastes B. feels C. sounds D. smells

37. —More and more people come to visit Mount Huangshan

—That's true. It has become the _______ of Anhui.

A. pride B. effort C. praise D. courage

38. —It's so late. Why not write the report tomorrow?

—But I don't know _______. I can do it if not now.

A. why B. when C. how D. where

39. As time____, you'll come to think of English as your friend and love it.

A. goes by B. runs out C. takes off D. turns up

A gives D- RaAI

40. If my frirends have any problems, my door is ______ open to them.

A. never B. seldom C. sometimes D. always

41. Mr. Wang has left for Guangzhou. He ____ a speech there in two days.

A. gives B. gave C. will give D. has given

42. —Jim, remember to return this book by Friday.

—_______.

A. Got it B. Good luck C. That's right D. It's nothing

43. _______the sun was not yet up, many people were already taking exercise in the square

A. As B. If C. Though D. Because

44. I don't _______ the heat, for I'm used to hot weather.

A. like B. mind C. know D. stand

45. You can take_______ of the two toy cars and leave the other for your brother.

A. both B. none C. either D. neither

46. Rose finished her study in the university and went to___ a good job.

A. take after B. look after C. care for D. search for

47. Spend more time talking with your parents, _______they may not well understand you.

A. or B. so C. and D. but

48. As we all know, the Silk Road _______ China to the west in ancient times.

A. connects B. connected C. will connect D. is connecting

49. He is an honest boy. I have no reason to _______ what he said.

A. hear B. doubt C. repeat D. believe

50. —We failed in the singing competition.

—_______. Better times are waiting for you.

A. No way B. Best wishes C. Cheer up D. Good job

VII.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 A pocket money by themselves. They make money in many different their parents help them sell the fruits of their own trees to neighbours. Kids may also help do newspapers or by working in fast food restaurants, things they need or want, such as books, pencils, movies and even clothes they like. Thirdly, they children when they grow up. That is why parents encourage their

kids to make pocket money.

52.

53.

54.

55.

56.

57.

58.

59.

60. C.

B Once there lived a farmer called Henry. He had a brother, Mike, in town who was an

excellent gardener. His skill and his beautiful trees were 61 everywhere.

One day, Henry went to town to visit Mike.

67 he planted the tree in the comer behind his house, where no one else could notice it. But the tree bore(结出) no fruit the first year, nor the second. Then Henry sent for his brother and said to him 68 , “You have cheated me. This is the third year and it bring me 69 but leaves.

When Mike saw where the tree was planted, he laughed and said,

61. A. simple B. famous C. similar D. common

62. A. pear B. grape C. apple D. banana

63. A. sell B. wash C. hide D. plant

64. A. tired B. patient C. pleased D. popular

65. A. learn B. wonder C. realize D. understand

66. A. put B. cut C. push D. shake

67. A. Finally B. Firstly C. Luckily D. Certainly

68. A. happily B. angrily C. kindly D. carelessly.

69. A. nothing B. something C. everything D. anything

70. A. air B. earth C. water D. sunlight

VIII.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Brian: Hi, Cindy. 71

Cindy; Hi, Brian. It is nice to sec you and so many old classmates.

Brian: So it is. 72

Cindy: You're right. It's really a long time.

Brian: Did you see the old photos on the wall?

Cindy: I sure did. _73_

Brian: But those are some great memories.

Cindy: Hey! 74 A. A. A. A. A. A. A. A. A. ways teachers get really choices fun count give up helpful B. levels B. friends B. have B. hardly B. advantages B. value B. waste B. look up R. careful 2014安徽省中考试题 C. C. C. C. C. C. C. C. homes parents catch properly problems message manage deal with beautiful D. countries D. neighbours D. reach D. especially D. lessons D. purpose D. change D. meet with D. successful

Brian. Yes, it is. I remember he used to stay up all night studying.

Cindy: 75

Brian: Yes. He was the only one left in the class when he woke up.

71. _________72. _________73. _________74. _________75._________

第三部分 阅读理解(共一大题,满分40分)

IX.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life. Wheeler and his family lived in many different countries.

In the early 1970s, Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip, they visited places like Iran( 伊朗) . India, and so on.

When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs( 风俗) , and places to see. But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.

Tony and Maureen started a company called lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today, 800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler, the great traveller, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.

76. Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in _______.

A. England B. Iran C. India D. Australia

77. Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to _______.

A. make money for his next trip

B. tell people about his new company

C. draw people's attention to his family

D. answer people's questions about his trip

78. How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?

A. It was longer and more popular.

B. It was the first travel book in the world.

C. It talked about places most tourists did not go.

D. It talked about a country's weather and customs.

79. Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?

A. His father started it. B. It is an airline company.

C. Hundreds of people work for it. D. It has no books about travelling.

80. The passage mainly talks about _______.

A. a great traveller and his books B. a tour of different countries

C. a great writer and his family D. different kinds of companies

B

It all started in 1980 in Phoenix, Arizona. Christopher was a 7-year-old boy who was very sick. He always dreamed of becoming a police officer. Tommy Austin and Ron Cox, two police officers, made his wish come true. They gave Christopher a tour of the city in a police helicopter(直升飞机)and made a real police uniform(制服) for him.

There are four kinds of wishes children usually have:

I wish to go. Children usually want to travel or go to a concert, a game or a park.

I wish to meet. Children sometimes want to meet their favourite actors, singers or players. I wish to be. Some children wish to become actors, singers or police officers.

I wish to have. They often want to have a computer, a game, a bike or many other things.

Let’s hope more wishes Mill come true in the future. People who work in the charity always try for the best. Almost 25 ,000 Volunteers (志愿者) help, work or give money. Will you be one of them?

81.

A. sick children B. serious officers C. famous actors D. popular singers

82. What did the two police officers do for Christopher?

A. They gave him a computer. B. They gave him a tour of the city.

C. They look him to a concert. D. They took him to the hospital.

83. Which kind of wishes does Christopher have?

A. I wish to go. B. I wish to meet. C. I wish to be. D. I wish to have.

84. The purpose of the last paragraph is to _______.

A. explain what

B. encourage more people to join the charity

C. tell us how Christopher's wish came true

D. introduce different kinds of children's wishes

85. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Sick children just wish to get well.

B. Christopher and Tommy are two officers.

C. A few people are working for

D.

86. You can________ at J&M Music Store.

A. receive guitar lessons B. borrow new or used CDs

C. learn pop music history D. buy all kinds of music books

87. You can go to TImes Coffee Shop to have coffee and pies at_______.

A. 8:30 a.m. B. 9:30 a.m. C. 10:30 p.m. D. 11:30 p.m.

88. If your friend is coming for a visit, where will he stay for a night?

A. In J&M Music Store. B. In Peth Market.

C. At Times Coffee Shop. D. At Macon's B&B.

89. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. There is no breakfast at Macon's B&

B. You can't listen to the CD before you buy it.

C. Times Coffee Shop offers ism music every day.

D. Kids under 12 can get free ice cream in Peth Market

90. Where is the passage probably from?

A. A dictionary. B. A newspaper. C. A story book. D. A science report.

D

North American back bears are shy animals. They are fearful

by nature, and will usually run away if they see or hear people.

Because of this, it can be difficult for scientists to learn about

these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey,

USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep.

Researchers then work out the size and the weight of the bear,

studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes

to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect arc quite different.

91. In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______.

A. shy and fearful animals

B. not found today

C. well known to scientists D. not afraid of people

92. The word

A. 拔下 B.移植 C. 清洗 D. 修补

93. Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears?

A. The age. B. The way of their communication.

C. The weight. D. The number of babies they produce.

94. In the Minnesota studies, researchers _____.

A. can never get close to the bears

B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full

D. learn a lot about the bears' everyday lives

95. What do the two studies have in common?

A. Research places. B. The main purpose.

C. Research methods. D. Collected information.

第四部分 写(共两大题,满分25分)

X. 单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。

96. The Internet is becoming a u _____ (有用的)tool for students.

97. We feel it is our d _____ (责任)to help each other.

98. You are b _____ (勇敢的) enough to accept such a difficult job. 99. I'm afraid we have to c _____ ( 取消)the meeting.

100. Bob has many story books and he often s _____ (分享)thcm with his friends

XI. 书面表达(共1小题;满分20分)

假定你是王伟,你的英国笔友David来信问及你们学校在署假期间对学生的.要求。请你根据以下要点给他回一封电子邮件。

●家庭安全:小心用火用电,外出时关好门窗;

●游泳安全:不独自去游泳,不去河、湖游泳;

●交通安全: 过马路要当心,不在马路上玩耍。

提示词:electricity(n. 电)

注意:1.词数80-100;

2.请不耍逐句翻译,可适当发挥;

3.文中不能出现真实的校名和人名;

4. 邮件的开头和结尾以为你写好,不计入总词数。

参考答案

范文七:安徽中考英语模拟试卷

一、单项选择(共20小题,每小题1分:满分20分)

1. --It's too hot . Would you mind opening the door?

Please do it now.

A. Thank you B. Certainly not C. Of course D. I'm sure

2. --Oh! I came here in a hurry and forgot to bring some food.

A. us B. them C. ours D. yours

A. more B. larger C. bigger D. richer

4. ,he knows several languages.

A. Since B. Because C. If D. Though

the Taiwan Straits(海蛱)。

A. school B. factory C. bridge D. city

6. Dad,on the phone.

A. is wanted B. are wanted C. wants D. want

7. --Look, the light in the teacher's office is still on. Mr Li is working there. He always works late at night.

be Mr Li. He's gone to London for a visit.

A. can't B. mustn't C. may D. must

. I think he will come if it doesn't rain.

A. comes B. has come C. came D. will come

your dictionary here next time.

--OK

A. take B. bring C. catch D. get

.

A. whether the museum looks like B. how the museum looks like

C. what the museum looked like D. how the museum looked like

11. --Will you come to the net bars(网吧)with me?

A. how to go B. don't go C. not to go D. to go

12. -- What time did you return from Beijing?

the morning of May lst .

A. At B. In C. On D. By

13.-- -- About 20 minutes'ride. It's on the south of my home

A. How long B. How far C. How often D. How much

14. -- Do remember to pass the message to your father.

A. do B. will C. am D. remember

15. Before you leave the room, that all the lights are turned off.

A. believe in B. will C. make sure D. look for

16. -- Mr. Du has decided to smoking.

-- That’s good news. I hope he can do it this time.

A. give up B. turn off C. try out D. clean up

17. -- How was your rip?

. I’ll have it again next year.

A. Too boring B. Really good C. I enjoyed it D. I was fine

18. -- Would you like to come to play with us?

-- . But I have to complete my writing first.

A. I hope so B. Of course not C. Yes, I will D. It’s a pleasure

19. -- Peter, do you like the chicken cooked yesterday?

-- Oh, very nice.

A. tasted B. was tasted C. was tasting D. had tasted

20. -- weather it is! Let's go out and have a walk.

-- I'd love to.

A. How fine B. How bad C. What fine D. What bad

二、完形填空(共20小题,每小题1分;满分20分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Grace Darling was a very brave girl. She lived in a lighthouse with her father.

One night there was a terrible storm. A ship with sailors and passengers the rocks and was destroyed(毁坏that the lighthouse keeper couldn’t take his boat out to save those on board. All night long the waves were beating the ship and breaking it up. It ,Grace Darling could see that a few people were still on the ship. So ,she went with him and helped him to row.She didn’her own danger.All she wanted was to save the poor people on the wreck(触礁的船).

In the end, after a hard sailing, she and her father reached them. It wasn’t easy to get them on the little because they were nearly frozen with cold,move. But at last Grace of Grace Darling's great courage that their lives were saved.

2l. A. brushed B. covered C. hit D. dropped

22. A. exciting B. strong C. boring D. surprising

23. A. against B. at C. beside D. for

24. A. anybody B. everybody C. nobody D. somebody

25. A. afternoon

26. A. help

27. A. look after

28. A. sea

29. A. hardly

30. A. finished

B. evening B. save B. call on B. boat B. easily B. stared C. morning C. serve C. talk of C. rock C. quickly C. settled in D. night D. visit D. think of D. board D. really D. succeeded in

B

Overhead bridges can be seen in many Parts of Singapore,and crossing the road is not safe.

zebra crossings.

They are more efficient(效率高的),方便的)because people have to climb up a lot of steps.This is inconvenient to the old. When people use an overhead bridge,they do traffic. But when they cross a busy road using a zebra crossing, traffic is kept back. This is the government has built many overhead bridges to help people and keep traffic moving at the same time.

these bridges. For their own safety, people should be advised to use them instead of rushing across the the steps, but it is still much safer than walking across the road with all the moving traffic.

Overhead bridges are very . People,both old and young,should always use them. This will stop accidents from happening.

31. A. easy B. heavy C. hurry D. free

32. A. safely B. quietly C. fast D. slowly

33. A. from B. to C. like D. as

34. A. more B. much C. less D. little

35. A. hold up B. put up C. hold on D. get on

36. A. why B. what C. how D. where

37. A. protecting B. repairing C. building D. buying

38. A. bridge B. road C. step D. bus stop

39. A. down B. away from C. on D. towards

40. A. great B. useful C. beautiful D. especial

三、阅读理解(共15小题,每小题2分;满分30分)

A)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

What do you usually do after school? Playing football? Watching TV? Let's see how kids in foreign countries spend their free time?

Mess around(消遣逗乐) with Dress-up Do your parents have any old clothes? See if you can get an old box and start collecting hats, shoes and clothes now! Then, when your friends come over after school,you can play dress-up. See if you can make yourself into a doctor, or a cowboy, or even a

spaceman! If you are really clever, you could even put on a show for your family! Let your imagination run wild!

Start a Club Want to learn new things after school? Want to make new friends who aren't in your class? You can get both of them in clubs. In other countries’ schools,there are usually all kinds of clubs for kids to join. There is a French club,a student government, a theatre,a choir(合唱队)and a photography club.

Take a photography club as an example. One may learn all the skills about taking photos. For example,you will learn how to choose a camera,how to use the light and how to develop pictures.

One can also make a lot of friends in clubs. It's always good to enjoy your free time with friends, isn't it?

A. Playing football B. Playing dress-up

C. Watching TV D. Having a party in clubs

.

A. having them in future B. changing with their friends

C. making themselves into other person D. preparing for parties

A. Put on a show B. Learn new things

C. Talk with friends D. Take photos

A. how to use cameras B. how to collect cameras

C. how to repair cameras D. how to make a lot of friends

A. Foreign kids like to put on a show in their school

B. Foreign kids usually play dress-up in clubs

C. Foreign kids spend their free time taking photos

D. Foreign kids usually join all kinds of clubs

B

When we talk of plants, most of us will think of things that grow from the ground and have green leaves, but there are plants that do not look or act like other plants. Some of these belong to a special class of plants called fungi.

Fungi may appear almost everywhere. They commonly grow in wet places where they call get food and water easily. Because fungi do not have green leaves to make their own food, but fungi must take their food from animals, other plants or water. Some fungi live on dead or rotting(腐烂的)wood, while others grow on living trees or in dirt or moss(苔藓). Mushrooms(蘑茹)are the best-known fungi.

There are many kinds of mushrooms appearing in all shapes and sizes. For example, cauliflower(菜花)mushrooms are found in forests from July to October.They can grow to be as heavy as fifty pounds! They grow at the foot of trees Squirrel’s(松鼠)bread is another kind of wild mushroom Its appearance and use Call explain its name. These fungi look like small golden cakes Squirrels can easily eat them or carry them off to their hole to eat later.

The mushrooms found in food stores are carefully grown by people who know they are safe to eat. People are warned never to touch of taste wild mushrooms because some of them are deadly. Even less dangerous ones cart still make a person very sick..

A. On dry wood B. In places full of water

C. On living trees D. Behind houses

.

A. From their green leaves B. From water

C. From rotting wood D. From people

.

A. tree B. animal C. food D. medicine

A. it is unfit for main food B. it may be dangerous to people

C. it doesn't taste so good D. it's strange smell may do harm to people

50. The word "fungi" in this passage means

A. 草本植物 B. 菌类植物 C. 食用蘑菇 D. 无叶植物

B)阅读下列五个小段落,用一句话概括每小段的文字大意。

a)Many people write on paper only using one side. Why not try using both sides? Some students only use half the pages in their notebooks before getting new ones. Try to use up all the paper.People often give cards on Festivals How about trying to send e-cards instead?

b)E-mail means messages sent from one computer to another.It is becoming more and more popular. You can send and receive e-mail everywhere. It is quick to use e-mail,and it is much cheaper than telephone call.

c)In San Francisco of the US,there is a beautiful bridge It cost more than four years to build it, and it was finished in l937. You can cross the bridge by car or on foot, but you must pay. Do you know the bridge? Yes,it is the Golden Gate.

d)Many people can use computers, but few of them know how to use them correctly. Remember the following when you use your computer:Keep your computer in a cool, dry room; Don't put water or food near your computer;Keep your screen clean and not too bright.

e)There're many poor families in China You may ask your parents to keep your unwanted clothes. Then you can pass them to poor kids You'll feel happy that you are helping someone else. Also, you call see if your friend wants them before throwing them away.

51 a)

52 b)

53 c)

54 d)

55 e)

四、书面表达(满分30分)

A、汉译英(共5小题,每小题2分;满分10分)

56. 事故发生时,我正沿着街漫步。

.

57. 我认为你不对。

.

58. 他长大后想做一名警察。

.

59. 我们应学会如何与老师、同学和睦相处。

.

60. 过去他常常上学迟到,但是现在他习惯于早起了。

一、单项选择(共20小题,每小题1分;满分20分)

1-5 BCBDC 6-10 AADBC 11-15 CCBBC

二、完形填空(共20小题,每小题1分;满分20分)

21-25 CBACD 26-30 BDBAD 31-35 BADCA 36-40 ACBAB 16-20 ABAAC

三、阅读理解(共15小题,每小题2分;满分30分)

41-45 BCBAD 46-50 ACCBB

51. a)How can paper be saved?

52. b)A new way of sending messages

53. c)The Golden Gate

54. d)Use computers in right ways

55. e)Make old clothes useful

四、书面表达(满分30分)

A、汉译英(共5小题,每小题2分;满分10分)

56. I was walking down the street when the accident happened.

57. I don't think you are right.

58. He's going to be a policeman when be grows up.

59. We should learn how to get on well with our teachers and classmates.

60. He used to be late for school, but now he is used to getting up early.

B、作文(满分20分)

Possible version:

May 22nd

Dear Jim,

I am excited to hear that you will come to learn Chinese in our school. Now let me tell you something about our school. Our school is very beautiful and was built 80 years ago. There're many trees,flower and a lot of grass in it. We have two very thee teaching buildings and one dormitory building. There is also a new gym, a computer room and a large library.Above all, there are many excellent teachers in our school. They ate kind to every student, and give very interesting classes. I like our school. I really hope you will like her too Wish to see you soon!

Yours,

Li Hua

范文八:2015安徽省中考英语试题

2015安徽省中考英语试卷

(试题卷)

注意事项:

1. 本试卷共四部分,十一大题,满分150分,考试时间为120分钟。

2. 全卷包括“试题卷”(8页)和“答题卷”(2页)两部分。

3. 请务必在“答题卷”上答题,在“试题卷”上答题无效。

4. 考试结束后,请将“试题卷”和“答题卷”一并交回。

第一部分 听力 (共五大题,满分30分)

Ⅰ. 关键词语选择。(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到五个句子。请在每小题所给的A 、B、C三个选项中选择一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。

1. A. phones B. photos C. radios

2. A. busy B. lazy C. easy

3. A. hurt B. hide C. help

4. A. lift B. left C. list

5. A. keep on B. put on C. get on

Ⅱ. 短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分)

你将听到十段对话,每短对话后有一个小题。请在每小题所给的A 、B、C三个选项中选择一个最佳选项。每段对话读两遍。

6. What does the man want?

A. B.

C. 7. What does the woman prefer?

A.

B. C.

8. What is the man going to buy?

A.

B.

C. 9. How does the woman relax herself?

A.

B.

10. What is David’s favorite animal?’

C. A.

B.

C. 11. How does the woman feel now?

A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry.

12. What kind of music do the boy’s parents like?

A. Pop music. B. Classical music. C. Country music.

13. Where is the man going?

A. To the beach. B. To the bank. C. To the school.

14. Where will the man go for a trip?

A. Canada. B. France. C. England.

15. Whose leg is hurt?

A. John’s. B. Lucy’s. C. Helen’s.

Ⅲ. 长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到两段对话,每短对话后有几个小题。请在每小题所给的A 、B、C三个选项中选择一个最佳选项。每段对话读两遍。 听下面一段对话,回答第16至17小题。

16. How long will Tony stay at home?

A. Two days. B. Three days C. Four days.

17. What’s wrong with Tony?

A. He has a bad cold. B. He has a toothache. C. He has a stomachache.

听下面一段对话,回答第18至20小题。

18. What’s the relationship between the two speakers?

A. Husband and wife. B. Mother and son. C. Brother and sister.

19. What’s the woman doing now?

A. Doing some cooking. B. Doing some reading. C. Doing some washing.

20. Where will the man wait for the woman?

A. In the garden. B. Near the garden. C. Near the park.

Ⅳ. 短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)

21. What does Jim often get from his parents?

A. Used books. B. Some drinks. C. Pocket money.

22. Why does Jim try his best to save money?

A. Because he thinks it’s not easy to make money.

B. Because he thinks his family is not very rich.

C. Because he wants to buy some new books.

23. Where does Jim often buy books?

A. In the bookstores. B. In the supermarkets. C. On the internet.

24. How does Jim go to school when it rains?

A. On foot. B. By bus. C. By bike.

25. What does the speaker think of Jim?

A. Poor. B. Good. C. Silly.

Ⅴ. 信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)

第二部分 英语知识运用(共两大题,满分45分)

Ⅵ. 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。

31. -- _________ is your father? Does he still work as an engineer?

-- Yes, he has been an engineer for thirty years.

A. Who B. How C. What D. Which

32. We can’t do it that way—but whether it will work is _______matter.

A. other B. another C. each D. every

33. The Dragon Boat Festival this year will come _____ four days.

A. after B. for C. during D. in

34. -- I will have an important match tomorrow. I hope I will win.

-- ___________.

A. Good luck B. No idea C. That’s such a pity D. It’s all right

35. The running water makes the stones _______very smooth.

A. sound B. taste C. smell D. feel

36. -- How can I get some______about the 2016Olympic Games?

-- Why not search the internet?

A. information B. experience C. practice D. success

37. – Cathy,can you answer the door? I __________ the room.

-- I’m coming, mum.

A. clean B. cleaned C. have cleaned D. am cleaning

38. Dreams are beautiful. However, to __________them needs lots of time and work.

A. discover B. find C. achieve D. stop

39. We planted to meet at 10:30 at the station last Sunday, but Bob didn’t__________ until 12:00.

A. turn up B. give up C. stay up D. grow up

40. Going to the movies is good, _______I really only like listening to music.

A. and B. but C. so D. or

41. Now people have more free time. Square Dancing is becoming more and more ________.

A. comfortable B. difficult C. different D. popular

42.—what do you think of your Junior Middle School life?

---I think it is colourful, ________ I am always busy.

A. if B. though C. while D. until

43. Drive slowly, Mary. ________ is something ahead on the road.

A. It B. This C. That D. There

44.-- Do you have any plans for this Sunday?

--- I’m not sure. I ________ go to countryside to see my grandmother.

A. can B. must C. may D. need

45.--Would you like to play football after school?

--_______. I have a lot of homework to do.

A. I’m afraid not B. Enjoy yourself C. Take your time D. It takes no time

Ⅶ. 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

Sitienei, a 90-year-old grandmother, has become the world’s oldest primary school student. She is studying at the local primary school to learn to read and write. She is from a small _46_ in Kenyan. She has spent most of his life _47_ as a midwife(接生婆), helping women to give birth to babies. She wants to pass on her midwife skills to the young. She said she

didn’t have a chance to go to school when she was __48_. So she wants all the children in her village to _49__.

The head teacher at the school said, ―I’m proud_50__ her. She is loved by every pupil. They all want to learn and play with__51_.‖ He also said, ―She is doing well considering her__52_. I can say I have seen a big difference in this school__53__ she came.‖

Sitienei often said, ―I want to tell children, __54_ girls in poor areas, that _55__will be your wealth.‖ She added, ―With education, you can be whatever you want to be-- a doctor, a teacher, a scientist, and so on.‖

46. A. school B. village C. town D. city

47. A. reading B. writing C. playing D. working

48. A. young B. old C. famous D. free

49. A. study B. work C. leave D. listen

50. A. for B. with C. of D. in

51. A. her B. me C. him D. you

52. A. chance B. age C. skills D. ways

53. A. after B. when C. since D. before

54. A. naturally B. especially C. luckily D. certainly

55. A. friendship B. future C. competition D. education

B

The plane took off. A passenger needed a cup of water to take his medicine. An air hostess(空姐)told him that she would bring him the __56___soon. But the air hostess was ___57___busy that she forgot to bring him the water. __58___, the passenger couldn’t take his medicine on time. About half an hour later, she hurried over to him with a cup of water, but he __59__it.

In the following hours, each time she ___60____the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger ___61___paid notice to her.

When it was time to get off the __62___, the passenger asked her to hand him the passengers’ booklet(留言簿),she was very __63___. She thought that he would ___64___bad words in it, but with a smile she handed to him.

Off the plane, she opened the booklet and then ___65___. The passenger put it, ―In the past few hours, you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve faithful(真诚的) smiles?‖

56. A. medicine B. water C. cup D. coffee

57. A. very B. too C. quite D. so

58. A. With her help B. As a result C. On the one hand D. To tell the truth

59. A. drank B. accepted C. refused D. received

60. A. looked at B. listened to C. talked about D. passed by

61. A. usually B. never C. sometimes D. often

62. A. plane B. train C. ship D. bus

63. A. interested B. happy C. excited D. sad

64. A. break down B. get down C. write down D. go down

65. A. smiled B. cried C. wondered D. worried

第三部分 阅读理解(共两大题,满分45分)

Ⅷ.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。

A:It is such a lovely day .I love sunshine.

B: _________66________.

A: I hope it says like this?

B: ________67_________.

A: Is the weather usually like this here? B: A bit hotter than today A: _______68________. B: It’s pretty cold and it often snows in winter.______69_______. A: A lot like the weather here, not too hot or cold. B: I heard it rains a lot.______70________. A: Mmm, yes .It rains but not any more than other places.

Ⅸ. 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

Sometimes I really doubt whether there is love between my parents .Every day they are very busy trying to make money for my schooling.

One day ,my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her.

―Mum, is there love between you and Dad?‖ I asked in a very low voice.

With surprise in her eyes ,she stopped her work for a while .Then she said ,“Susan, look at this thread(线). It can hardly be seen, but it’s really there .It makes the quilt strong. If life is a quilt ,love should be a thread. Love is inside.‖

I couldn’t understand her until the next spring .At that time, my father suddenly got sick seriously .My mother had to stay with him in hospital for a month.

After they were back,my mother helped my father walk slowly on the country road everyday. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple.

After two months my father still couldn’t walk by himself.

―Dad, how are you feeling now?‖ I asked him one day.

―Susan, don’t worry about me.‖ he said. ―I just like walking with your mum. I like this kind of life.‖ Reading his eyes, I knew he love my mother deeply.

Now I understand that love is just like a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.

71. Why are Susan’s parents busy trying to make money?

A. To send Susan to school. B. To go to see the doctor. C. To buy a strong quilt. D. To show their love.

72. Susan’s father stayed in hospital for ______.

A. one day B. one month C. two months D. three months

73. Susan came to understand her mother________.

A. while her mother was sewing a quilt B. before her father was in hospital

C. when she was sitting beside her mother D. after her father was seriously sick

74. What can we know from the passage?

A. Susan’s father is very lazy. B. Susan’s mother is a nurse.

C. Susan’s parents love each other. D. Susan doesn’t like her father.

75. Which of the following could be the best title for the passage?

A. How to Make a Quilt Strong B. Love is just a Thread

C. Walking on the Country Road D. A Seriously Sick Father

B

Be honest. That’s all you have to do on Honesty Day. It would be great if we were all honest every day of the year. It’s good that there is a day to encourage honesty. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fools’ Day, which celebrates lies. On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer. That means that you have knowledge of Honesty Day.

M. Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies. He said in his book that almost all persons lie 200 times a day. In our daily life, a typical(典型的) lie for a man is ― I did not drink that much‖ and for a woman is ―Nothing is wrong. I’m fine.‖ It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians(政客) are the biggest Every Honesty Day, Mr. Goldberg hands out prizes to honest people.

76. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day to ________.

A. celebrate lies B. encourage honesty

C. ask questions D. hand out prizes

77. Which of the following is Honesty Day?

A. April 1st . B. April 10th. C. April 20th. D. April 30th.

78. According to the passage, ______ are the most honest people.

A. nurses B. sales people C. politicians D. all men

79. The underlined word ―liars‖ probably means ―______‖.

A. 获利者 B. 说谎者 C. 影响着 D. 领导者

C

80. If you want to build up your body clocks, you should ________

A. set a certain bedtime and rising time B. go to bed neither too early nor too late

C. keep the bedroom for sleeping only D. take a warm shower before sleeping

81. Why should you avoid exciting activities just before sleep?

A. Because it will get your thoughts running.

B. Because you have to make tomorrow’s plan.

C. Because you should read an exciting story.

D. Because you have to turn off the light.

82. Your bedroom should be kept for ____ only.

A. talking B. eating C. reading D. sleeping

83. According to the passage, ______ will make you feel sleepy.

A. taking a cold shower B. your body temperature dropping

C. your daily experience D. raising your body temperature

D

Research says that husbands do not do their fair share of work around the house. A study from an American university says that men seldom do the same share of homework. Researchers interviewed 182 working couples who became first-time parents. Both husbands and wives worked almost the same number of hours in full-time jobs. However, men did five hours a week less housework than women after their baby was born.

’s work. Most of this was looking after her baby. New fathers did not do more work because they did not realize the mother was doing so much more. Another reason is that after a baby is born, fathers follow the ―traditional‖ roles. That is, the mother looks after the baby and the father works outside. This happens even when the mother is working the same number of hours in her job.

84. It is found that ______ do less housework.

A. wives B. husbands C. parents D. babies

85. The underlined sentences ―It is a different story for mothers.‖ Probably means ― ______.‖

A. mothers come from different families B. mothers like reading different stories

C. mothers work more hours than fathers D. different mothers have different children

86. What is the ―traditional‖ role of a father?

A. Working outside. B. Looking after the baby.

C. Doing housework. D. Doing part-time jobs.

87. Which part of a newspaper can this passage be taken from?

A. Sports. B. Medicine. C. News. D. Society.

阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

E

A mouse was surprised to discover that the farmer and his wife had a mousetrap(老鼠夹) in the house. It ran to warn everyone, ―There is a mousetrap in the house!‖

A hen raised its head and said, ―Mr. Mouse, this mousetrap is only for you. I won’t be worried about it.‖ The mouse turned to a pig, ―I am sorry, Mr. Mouse, but the mousetrap has nothing to do with me, either!‖ the pig said. Then the mouse turned to a cow. ―It sounds like you have a problem, not me.‖ The cow said. The mouse returned to the house with head down and it was very sad because no one would help.

That night the farmer’s wife heard a loud sound and she rushed to see what was caught. In the darkness she could not see that it was a snake. The snake bit(咬) the farmer’s wife. The wife caught a bad fever and the farm thought the best way to treat a fever was chicken soup. So the farm killed the hen for the soup. The wife got worse and her friends came to visit her. The farmer had to kill the pig to feed them. But the wife didn’t get better and died. Her friends came and the farm had to kill the cow to feed all of them.

So remember when any one of us is in trouble, we may all be in trouble.

88. Why was the mouse very sad? (不超过5个词)

________________________________________________________

89. What was caught by the mousetrap that night? (不超过5个词)

_________________________________________________________

90. What can we learn from the story? (不超过15个词)

__________________________________________________________

第四部分 写(共两大题,满分30分)

Ⅹ.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列的单词拼写,使句意明确,语言通顺。

91. It is p_______ (礼貌的) to offer seats to the old on the bus.

92. When swimming, you should put s________ (安全) first.

93. The newly-opened museum is certainly w______(值得) a visit.

94. Could you please l_______(借) me your dictionary?

95. Please accept our best w_______(祝愿) for your exams.

Ⅺ. 书面表达(共1小题,满分25分)

假定你是李华,你的英国笔友Peter来信询问汉语中一些流行的网络语言的意思,请根据下列提示回一封电子

邮件。

● 点赞(Dianzan):赞同、喜爱

● 任性(Renxing):表示随心所欲

● 秒杀(Miaosha):快速达到目的

● 土豪(Tuhao):很富有

● ……

注意:1.词数80—100;

2.请不要逐句翻译,可适当发挥;

3.文中不能出现真实的校名和人名;

4. 邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总数。

Dear Peter,

As the internet is developing fast, more and more new words and phrases have been created in Chinese. Here

are some examples._____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

All the best!

Yours,

Li Hua

范文九:2012安徽中考英语真题

2012安徽中考英语真题

试卷类型A

注意事项:

1.本试题满分120分,考试答题时间120分钟。

2.本试题分为第1卷(选择题)和第11卷(非选择题)。第Ⅰ卷要求考生使用答题

卡。第Ⅱ卷要求考生用蓝`黑色钢笔或圆珠笔直接将答案做在试卷上。

3.使用答题卡前,考生务必将自己的姓名,准考证号`考试科目凃写在答题卡规定的

地方,考试结束,将答题卡和试卷一并交给监考教师。

4.使用答题卡时,必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号凃黑。如需改动,

须用橡皮擦干净后,再选凃其他答案。

第1卷(选择题 共75分)

1.听力测试

A.听录音,在每组单词中选出一个你所听到的单词。每个单词读两遍。(5分)

1.A.keep B .jump C. sleep D.sweep

2.A.worker B. teacher C. doctor D. visitor

3.A.office B.space C. place D.piece

4.A.bottle B.table C. middle D. little

5.A.cloud B.outside C .ground D.thousand

B)听录音,在每组句子中选出一个你所听到的句子,每个句子读两遍。(5分)

6.A.How many new books do you have?

B. How often are you late for school ?

C. How much does the skirt cost?

7.A .I'd like you to be here on time .

B.You'd better be more careful next time.

C. He did a lot of housework at home .

8.A. It's a long way from here to the park .

B. It's a long time since he left.

C.It's hard to finish it without your help.

9.A .There's nothing with his car.

B. Will you please lend me your bike?

C.I really don't know what you like.

10.A. Hurry up,or you’ll be late.

B. Write to me as soon as you get there .

C. Come here earlier, and you'll see her.

C)在录音中你将听到五个问句。请根据问句选择正确答案,每个问句读两遍。(

11.A.Seven B. Thirty

C. Thirty-one D. Twenty-eight

12. A. No, not beautiful. B.I bought it yesterday.

C. Thank you very much. D. Yes, I like it.

13. A. At eight o’clock. B. With my friend.

C. By bike. D. Yes, we did.

14. A.Sunday B. Friday

C.Wednesday D. Thursday

15.A. He likes watching football match.

B. He'd like you to stay here.

5分)

C.He's very kind to us .

D. He' s tall and strong .

D)在录音中你将听到一篇短文及五个问句。请根据短文内容及问句选择正确答案,短

文及问句读两遍。(5分))。

16. A. By bus. B. By train.

C. By bike. D. On foot.

17. A. Because he wants to know the news in newspapers..

B. Because he was told to do so .

C. Because he wants to make the tine pass more quickly.

D. Because he enjoys reading newspapers.

18. A. It was about an important volleyball match.

B. It was about an important pingpong match.

C. It was about an important basketball match .

D. It was about an important football match.

19. A. He got off the train at the right station .

B. He didn't get off the train .

C. He bad to get off at the next station .

D. He got off the train at the last station .

20. A. No, he wasn't at all .

B.Yes, he was .

C. He was very glad when he was told that.

D.Because he got off the train too late.

Ⅱ.单词拼音 从每组单词中。选出一个划线部分读音与所给音标读音相同的词。(

分)

5

21.[C] A. many B.washing C.plant D. wake

22.[Q] A. cloud B.bought C.would D. touch

23.[iE] A.heart B.heard C.nearly D. pear

24.[T] A,three B.think C.both D. their

25.[t] A.worked B.lived C.waited D. played

Ⅲ. 选择填空 从每题A`B`C`D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)。

26.There is ___a____park in the centre of the city .

A. a B .an C. the D /

27. Your football is under the desk . Where’s ______d__?

A .her B .you C. us D. ours

28.-Must I stay at home and take care of her ?

-No, you ___d_____.

A.mustn't B. won't C can't D. needn''t

29.-Would you like to come to my birthday party next Sunday?

-Oh, thanks a lot___c______.

A.Yes, please B .Yes, I would,

C.I'd love to D. I've no idea

30.The bag is too ____b___.I can't put the pencil -box in.

A.heavy B .full C. light D .empty

31.The PLA man saved three ____a___ lives in the accident.

A. children's B children C .child D .childs'

32.He is thirsty .Please give him some ___c____to drink.

A. rice B. meat C. water D .oranges

33.-How often do you write to your uncle?

-_____a______.

A. Once a month B. One month

C.I n a month D.For a month

34.Don’t forget to _____c___‘Thank you

A.speak B. tell C .say D. talk

35. I have ____b___to do. Please give me ______to read.

A. something,anything B.nothing,something

C.nothing, everything D. anything, nothing

36.English is one if ___b___ important subjects in our school.

A.most B. the most C more D much more

37.The road is over ___a___ metres long.

A.six hundred and fifty-two B.six hundreds and fifty-two

C.six hundred,fifty-two D.six hundred,fifty and two

38.__a____weather it is !

A. What a fine B.How fine

B. What fine D.How fine the

39.These coats are different _______size.

A from B. of C. to D in

40. ______the story is short and there are no new words in it,it is difficult

to understand.

A. But B.though C. And D. For

41.-Your sister isn’t a nurse . is she ?

-________. She teaches English in a middle school.

A.No, she isn‘t B. Yes, she is

C.Yes .she isn’t D. No,she is

42.- How do you like the TV play?

-___________.

A. It‘s wonderful. B. What about you ?

C. Yes,I like it D. No,I don’t like it at all.

43. This maths problem is ________that one.

A. so easy as B. as difficult as

C. much difficult than D. less easier than

44. Jim works hard on his Chinese and _________.

A. so Lucy does B. so is Lucy

C. so does Lucy D. so Lucy is

45.-Who‘s that speaking ?

___________.

A. This is Jack speaking B. I am speaking

C.Jack is me D. I am Jack

46.Li Lei’s words made her _______.

A. happily B.angrily C.crying D. angry

47.Who was the first one _______?

A.to reach B. to arrive

C.to get to D. to arrive at

48. How long have you ________?

A. borrowed the book B. bought the bike

C. been back D. received the letter

49. Don't worry! I'm sure you'll ______your classmates if you are kind and

friendly to them .

A.catch up with B.agree with

C. get on well with D. make friend with

50.-Where is Tom ?Do you know ?

-I think he ______to the library.

A. has gone B. goes C. has been D. went

51.He asked me ______.

A. if she will come B. how many books I want to have

C. they would help us do it D. what was wrong with me

52. English ______in many countries, but Chinese ________their own language .

A. is spoken, speaks B. speaks, is spoken

C. is spoken, speak D. is spoken, is spoken

53. He doesn't tell me when he ______. I'll telephone you as soon as he ______.

A. will come, comes B. will come, will come

C. comes, will come D. comes, comes

54. The young man was often seen _______by the lake.

A. to draw B. to drawing C. draw D. drew

55. This exercise is _________difficult _____.

A. so, that few of us can do B. so, that few of us can do it

C. too, for anyone of us to do D.too, for anyone of us to do it

Ⅳ. 完形填空 阅读下面短文,从各题A.B.C.D中选出能填入文章中相应空白处的

最佳答案。(10分)

Fire can help people in many ways. But it can also be very harmful (有害的). Fire can keep your house 56, give light and cook food. But fire can burn things 57 .Big

fire can burn, trees, houses, animals or people .

Nobody knows how people began to use fire.But there are 58 interesting old stories about how a man or woman started a fire. One is 59 a man. The man 60 a very

long time ago. He went up the sun and 61 fire down.

Today people know how to make a fire with matches(火柴). Children sometimes 62 to play with them. But matches can be very dangerous. One match can burn a piece of paper. and 63 it could burn a house. A small fire can turn a big fire very

quickly. So you 64 be careful with matches.

Be careful with fire, and it will 65 you .But if you aren’t careful with fire,

it may hurt you.

56.A. warm B. warmer C. cool D. cooler

57.A. also B. too C. either D.neither

58.A. many B. much C. little D. no

59.A. over B. about C. a little D. no

60.A. worked B. studied C.learned D. lived

61.A. bring B. take C. brought D. took

62.A. enjoy B. like C.don't like D. become

63.A. after B. late C. yet D.then

64.A .can B. man C. will D. must

65.A. help B. do C. tell D. hope

V.阅读理解 阅读短文,然后从每题A.B.C.D四个选项中选出一个能回答所提问题

或完成所给句子的最佳答案。 (5分)

A

The big red American car was much too wide for an English country road. When Jack saw it coming toward him . he stopped his own car at the side if the road to make room for it to past . The American car went slowly past,so close that he could

see the driver’s face quite clearly.

a large mouth and small ears., and his eyes were behind dark glasses..

to anyone who helps the police to catch this man..

66.In which country did the story happen?

A.It happened in America.

B.It happened in Australia..

C.It happened in England.

D.The story didn‘t tell us.

67.Why did Jack stop his car?

A.He wanted to see who the driver was.

B.He didn’t want to pass by first.

C.The road was too narrow for the two cars to pass at the same time .

D.Because it was good for an Englishman to stop to let other go.

68.Who was wanted by the police in this passage ?

A.Jack.

B.The driver in the American car.

C.Either Jack or the driver.

D.Neither Jack nor the American driver.

69.what did Jack do when he had read the newspaper again?

A.He drove to the City Bank

B.He drove to the police.

C.He made a telephone call.

D.He stopped the American car.

70.Who caught the man with a large mouth and small ears?

A. The police. B. Jack

C. Nobody. D. The American driver

B

Linda and David have travelled by air from London to Sydney, Australia. Linda has promised(答应)her mother that she will ring her to let her know that they have arrived safely. This is something she had done ever since she was a child . David thinks it is not a good idea to ring so far, to spend too much,and to say so little.

fast.

But Linda has promised that she would ring.

six pence per second (每秒六便士)。

says,

She has asked the man at the hotel (旅馆) desk to get her the number . The

telephone rings . Linda picks it up.

’‘Hello., love.

still you couldn’t hear me sometimes.

a little girl. And then when you …

Linda tries to tell her mother that it is time to say goodbye.

when you were at work …

Once again, Mrs Lee talks about the pass. and there is no stopping her .

At last, Linda cuts her mother short, promises to write, and rings off.

we've arrived.

71.Linda is telephoning home to ________.

A.tell her mother some bad news

B.say that she and David have arrived safely

C.report an accident to her mother

D.say that she and David have left London

72.Linda does not think it expensive to ring, because _____.

A.it only costs four pounds and ninety pence

B.it is even more expensive to buy a new hat

C.she had telephoned home since she was a child

D.she will speak from one side of the word to the other

73.David says,

A.he wants to remind Linda of the cost of the cost of the call

B.he wants to buy himself a new hat

C.Linda has not told her mother they have arrived

D.he wants Mrs Lee to know how much the call costs

74.Mrs Lee goes on talking for so long because _______-.

A.she likes to hear all about the past .

B.she likes talking

C.Linda had not told her that she has arrived

D.she is going to pay for the telephone call

75.Linda tries to stop her mother by ________.

A.telling her how much the call is costing

B.writing a letter as she has promised to do

C.telling her that they have arrived safely

D.promising to write, and ringing off

英语试题

第II卷(非选择题 共45分)

注意事项:

1.本试卷上的所有试题均为笔答题,考生须用蓝、黑色钢笔或圆珠笔将答案直接做在

试卷上。

2.答题前须将密封线内的项目写清楚。

VI词形、词类转换 根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。有的需要加助动词

或动词不定式符号。(10分)

76.There are a lot if new__________(factory)in our city.

77.Look at the sun. It always shines ________(bright)at this time of year.

78.Look !The people in the river _______(swim)

79.Miss Smith put the new dress on, and looked at _________(she )in the mirror .

80.Liu Zhong is in his _______(three)year at No.1 Middle school.

81.The teacher asked her students________(not forget) to sweep the floor..

82.I think the dictionary is __________(help)to your study.

83.Don’t open your books. Please keep them_________(close)

84.There _______(be) great changes in our country since 1979.

85.If anyone is ill here, the doctor must_______(send)for.

Ⅶ.补全对话,每空一词。(10分)

(John feels ill.The doctor looks him over.)

Doctor: Well, there‘s nothing serious 86 you .I’m glad to say. You are working

too hard and worrying too 87 . Do you take enough exercise?

John: No, doctor . I never have enough tine 88 exercise. I start work very 89 in the morning and finish late in the evening . Then I can‘t get to sleep .Can

you give me some medicine to help me to sleep?

Doctor : I can, 90 I’m not going to . You don‘t need medicine. Remember : Don’t work too hard. Too much work is 91 for you . Don‘t worry 92 your work. It’s

no use to worry. Take enough exercise..

John: But I may lose my job (工作), doctor. It‘s hard to get a job 93 mine . Doctor: Then get an easier one, even if get 94 money. Which would you like

to have, health or wealth (财富)?

John : You are right, doctor. It’s more important to be healthy than

wealthy. I‘ll change my job. Thanks a lot.

Doctor: Come and see me 95 a month’s tine . I think you‘ll be a different

man

Ⅷ. 改写句子 按括号内的要求改写下列句子, 每个空格填一个单词.(10分)

96. They had lunch at school yesterday. (改写否定句 )

They _________ ___________lunch at school yesterday.

97. Tom visits the Science Museum every year. (就划线部分提问)

__________ ___________Tom ___________every year?

98.The building near the Tea House is the People's Hospital.(就划线部分提

问)

_________ ________is the People's Hospital?

99.

me. (改为复合句)

Father asked me ________ ________ __________going to watch the football match

the next Sunday.

100. They van hardly decide what they will do next. (改写句子, 句意不变) _____________ _____________ for them to decide what _________ ________nest. 101. The light in the room was so weak that the doctor wasn’t able to

operate . (改写句子, 句意不变)

The doctor _________do the _________ ___________ such bad light inside the room. 102. Thy don‘t often hear the twins sing the song in the school .(改写句

子, 句意不变)

__________of the twins ___________often heard ________sing the song in the

school.

Ⅸ.完成句子 根据汉语意思完成英语句子 每空一词 (10分)

103. 所有参展的东西我都感兴趣.

I __________ ____________in all the things__________

104.飞机半个小时后就要起飞了,咱们做好准备吧.

The plane ________ ________ _________in half an hour. Let’s get ready.

105. 必须采取措施防止此类事故在该市发生.

Something must be done _________ ___________ this kind of accident ________

_________in this city.

106.. 你认为你最原愿学哪一门学科?

Which of the subjects do you think you would ___________ ___________ __________

__________ ?

107. 丢失的部件在船拖出水后找到.

The lost parts __________ __________-after the ship was___________ _________of

the water.

Ⅹ.书面表达(5分)

根据提示写一封约60个单词的信.

You have just been to Daming Lake . Write a letter to your friend Li Lei.

Tell him what you did,

what you saw in it,

what and bow you went there.

Shengli street

Jioan 25000]

China

July 4th, 2000

Dear Li Lei:

I haven‘t heard from you for a long time, How are you?

Please write me soon1

Best wishes to you

Yours:

Wang Lin

英语试题参考答案

I.

1.B 2.C 3.A 4.D 5.C 6.B 7.C 8.A 9.B 10.C 11.A 12.C 13.A 14.B 15.D

16.B 17.C 18.D 19.C 20.B

Ⅱ.

21.B 22.D 23.C 24.D 25.A

Ⅲ.

26.A 27.D 28.D 29.C 30.B 31.A 32.C 33.A 34.C 35.B 36.B 37.A 38.C

39.D 40.B 41. A 42.A 43.B 44.C 45.A 46.D 47.B 48.C 49.C 50.A 51.D 52.C

53.A 54. A 55.B

Ⅳ.

56.A 57.B 58.A 59.B 60.D 61.C 62.B 63.D 64.D 65. A

Ⅴ.

66.C 67.C 68.D 69.C 70.A 71.B 72.D 73.A 74.B 75.D

Ⅵ.

76.factories 77.brightly 78.are swimming 79.herself 80.third 81.not to

forget 82.helpful 83.closed 84.have been 85.be sent

86.with 87.much 88.for 89.early 90.but 91.bad 92.about 93.like 94.less

95.in

96.didn’t have 97.What does,visit

99.if I was 100.It‘s difficult/hard, to do

101.couldn’t, operation in 102. Neither, is, to

103.am interested, on show 104. will take off

105.to, stop,from happening 106. most like to learn/study

107.were found, pulled out

Ⅹ略

范文十:2011安徽中考英语试卷

2011安徽中考英语试卷

年12月19日

第二部分英语知识运用(共三大题,满分55分)Ⅵ.单项填空(共20小题;每小题1分,满

分20分)

从每小题所给的A、B、c、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。

31. It's not __ good idea to drive for four hours without _ break.

A. a; a B. a: the C. the; a D. the; the

32. We felt ________ when Liu Xiang won the first prize again in the race.

A. brave B. proud C. successful D.

worried

33. -- May I go out now. Dad?

-- No. You __ let your mother know first.

A. can B. may C. need D. must

34. -- I'm hungry, ls there any bread in the fridge?

-- ______but we have cakes. Would you like to have one?

A. Some B. Much C. None D. Nothing

35. If you want to go to see the movie this evening, so __ I.

A. do B. am C. will D. should

36. -- I have great __ in learning math and I'm so worried. Could you help me?

-- Sure. I'd be glad to.

A. trouble B. interest

fun

37. He promised to pick me up at the school gate. However. he __ yet.

A. didn't arrive B. doesn't an'lye C. isn't arriving D.

hasn't arrived

38. My father was preparing for his speech __ my mother was doing some washing last

night.

A. if B. while C. unless D. until

39. I can hardly hear what it is saying on TV. Would you please

A. turn it up B. turn il down C. turn it on D. tuna

it off

40. -- l'm always a little nervous when I talk to Mr. Smith.

-- _____ He is strict, but he is kind to his students.

-_,

A. That's right B. What a pity C. Fake it easy D. Take your

time

41. We can't do listening .practice today, for Miss Zhao's tape-recorder doesn't

A. act 13. do C. serve D.

work42. I hear our teacher will be back three weeks' time.

A. at B. in C. for D.

after43. Don't worry. Your package here until you come back, so enjoy

shopping here.

A. will keep B. has kept C. will be kept D. has been

kept44. Jack is good at drawing. I think no one draws __--

A. better B. best C. worse D. worst

45. What a

A. because of B. instead of C. together with D. out

of46. The food here smells good, but what does it like?

A. taste B. touch C. seem D. feel47.

-- Tony, don't draw on the wall. It isn't a good behavior.

__

A. Never mind. B. Yes, I'd love to. C. Of course not.

I won't.48. You'd better take the map with you you won't get lost,

A. as long as B. as soon as C. now that D. so

that49. Hey, Nick. comes the last bus! Hurry up, or we'll have to walk

home.

A. This B. There C. That D. It50. --

Are you sure you can' do well in tomorrow's test, Lucy?

-- . I've got everything ready.

A. It's hard to say B. I'm afraid not C. I think so D.

I hope not

完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、

c、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

Mr. Black loved his daughter Helen very much. Every day he spent all of his

free time 51 with her. One night, he had much work to do, 52 couldn't play

with his daughter. In order to keep her 53 , he found a map of the world in a

magazine and cut it into pieces. When he 54 , Helen. camerunning to him and was

ready to play. Mr. Black said he had

55 time to play fight now. He told the girl to put the pieces of paper back

together to a map of the world, and then they could both play.

About half an hour later, Helen came to her father and said,

Can we play now?

see.

57 in its place.

Mr. Black said,

was 59 . On the back of the page was a picture of a 60 .When I put the man

together, the whole world fell into place.

51. A. working B. running C. playing D.

walking

52. A. or B. and C. but D,

then

53. A. sleepy . B. warm C. free D,

busy

54. A. left home B. got home C. let the office D.

got to the office

55. A. no B. enough C. much D. some

56. A. right

impossible

57. A. map B. picture C. piece D.

page

58. A. How B. Why C. When D.

Where

59. A. hard B. simple C. difficult D.

different

60. A. boy B. girl C. man D;

woman

B

Three small

died. They had to 61 each other day after day. Finally, they grew up and 62

to swim deeper and further.

One morning, the three fish were 63 to a shallow (浅) water by a big wave

(浪). A small boat was taken there, too. It was hard for the fish to go back to the

sea because the boat was fight in front of them. The largest fish realised that they

were 64 , and said they had to find a way to leave there as fast as possible.

The second largest fish 65 with his elder brother, but the youngest one did not.

He said that there was much 66 for their activities, so he would not worry at

all and still swam around 67

At last, the largest fish returned to the 68 by jumping over the lowestpart

of t-he boat. The second largest fish also succeeded in 69 his eider brother

in the other side of water. But the youngest one didn't follow them and still swam

joyfully.

Two hours later, when the 70 rose up, the water in the small shallow corner

dried up. The fish who did not try to return to the sea died of lack(缺乏)of water.

61. A. listen to B. look after C. talk with D.

worry about

62. A. dared B. hated C. refused D~

stopped

63. A. allowed B. given C. invited D.

taken

64. A. in safety B. in doubt C. in danger D. in

peace

65. A. agreed B. talked C. compared D.

discussed66. A. time B. food C. water D?

air67. A. slowly B. sadly C. luckily D.

happily68. A. sea B. river C. lake D.

pond69. A. catching B. joining C. taking D.

telling70. A. storm B. stars C. moon D.

sun

补全对话(共5小题;每小题1分。满分5分)根据对话内容。从方框内的选项中选出能填入

空白处的最佳洗项.其中有两个为多余选项.

A: Hey, Gina. Do you want some ice cream? B : No, thanks. 71 A: Really? Where

are you going? B: I'm going to play baseball. Do you want to come? A: Sorry, I can't.

72 B : Well, come later then. We're playing all afternoon. A: 73 But I'm not

very good at baseball. B : Don't worry about that. 74 You can just watch

第三部分阅读理解(共一大题,满分40分)阅读理解(共20小题;每小题2分。满分40

分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

What is your favorite color? Do you like yellow, orange, or red? If you do,

you must be an active person who enjoys life. Do you like blue? Then you are probably

quiet, shy, and would rather follow than lead.

Colors do influence our moods (情绪). A yellow room makes most people feel more

cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and

cheer to the saddest winter day. On the other hand, black is depressing(令人压抑

的). There was a black bridge over the Thames River, near London. The number of people

who killed themselves on that bridge used to be larger than on any other bridge in

the area -- until it was repainted green.

Light and bright colors make people not only happier but also more active. In

the factory, the workers will work better, harder, and have fewer accidents when

their machines are painted orange rather than black.

76. An active person may like

A. yellow, orange, or red B. yellow, black, or red

C. orange, blue, or black D. black, red, or orange

77. Most people feel more __ in a yellow room than in a dark green one.

A. tired B. bored C. worried D.

relaxed

78. More people killed themselves on the black bridge than on any other bridge

probably because ____

A. the bridge was very tall B. the bridge was too

crowded

C. people didn't like the bridge D. the color of the bridge

was depressing

79. In the factory, when the machines are painted orange, the workers will work

__

A. worse B. harder C. more slowly D.

more angrily

80. Which could be the best title for the passage?

A. Cheerful Colors B. Your Favorite Color

C. The Secret of Color D. The Color of a

Bridge

81. If you want to eat some seafood, you can go to __

A. Willie Mae's B. Natasha's Kitchen

C. EIFFEL SOCIETY D. HOSHUN RESTAURANT

82. You can call if you want to have a taste of Southern home cooking.

A. 540-302-9717 B. 504-525-2951 C. 504-410-9997 D.

504-822-9503

83. You can eat some food in EIFFEL SOCIETY.

A. Indian B. Russian C. Chinese D.

Japanese

84. The latest business hour lasts until among the four restaurants.

A. 2am B. 3 am C. 3 pm D. lO:30pm

85. You can have __ choices if you want to have dinner at 6 pm on Saturday Evening.

A. one B. two C. three D. four

86. What is Mary's problem?

A. Sh.e is so worried and can't sleep. B. She can't pass the exam.

C. She can't communicate with others. D. She can't study English well.

87. Donna thinks Mary's problem is __

A. great B. common C. wonderful D. serious

88. The word

A. 减少 B. 排除 C. 加强 D. 增加

89. Donna thinks that can help Mary think more clearly.

A. eating a lot of sugar B. studying six hours every

day

C. drinking a lot of coffee D. eating foods high in

Vitamin B

90. Which of the following is TRUE according to Donna's letter?

A. The best time to study is from 10 pm to 1 am.

B. Walking outside can make you remember more.

C. It's good to tell a study partner about your feeling.

D. It's necessary to have a rest for 15 to 20 minutes an hour.

D

Charles Chaplin was born in London on April 16, 1889. His parents were music

hall actors. The Chaplin family were very poor, and life was difficult in London.

Charlie, as he was called, used to do his mother's job in the theatre when she was

ill.

When he was only 17 years old, Chaplin got his first real job as an actor. What

he did was to do silly things to make people laugh in the theatre. Seven years later

he went to the USA. And over the next four years, he formed his own way of art. He

developed the character (~J ~, )of a homeless gentleman which became very popular.

From the 1920s to the 1950s, Chaplin made his most famous films. The film Modern

Times (1936) shows his care about the modern industry workers. Many of his films

describe the poor life and hard time of the working people during that period.

Although Charlie Chaplin was British, he lived in the USA until 1953. But he

never got US nationality. Then Chaplin, his wife' and his five children had to move

to Switzerland where he lived until he died. When he was 83 years old, he won his

only Oscar for the music he wrote for the film Limelight. He was named Sir Charles

Chaplin at the age of 85. Charlie Chaplin died in Switzerland on December 25th, 1975.

91. Chaplin used to __ when his mother was ill.

A. look after her B. do the housework

C. do his mother's job D. do his father's job

92. From Paragraph 2, we can know that __

A. Chaplin went to the USA when he was 24 years old ~

B. Chaplin became famous when he was 17 years old

C. people liked Chaplin because he was a homeless gentleman

D. Chaplin did many silly things to make people laugh in the street

93. __ Chaplin made his most famous films.

A. From 1889 to 1936 B. From the 1920s to th~

1950s

C. From 1953 to 1975 D. From the 1950s to the

1980s

94. We can infer.from the passage that Chaplin left the USA because of __

A. his family B. his work

C. the US government D. the Swiss government

95. Chaplin won the Oscar for __ when he was 83 years old.

A. the acting B. the art C. the film D.

the music

第四部分写(共两大题。满分25分) X.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。使句意明确,语言通顺。

96. She r (骑) to school on her bicycle every day.

97. My grandma often gets UP e (早) to do exercise.

98. My main t (任务) was to prepare for the meeting.

99. Linda is a s (聪明) and hard-working student.100. He told me to go

out to find some s (枝条) for a fire.

Ⅺ.书面表达(共1小题;满分20分)

如今,中学生的假期生活发生了很大变化。假定你是李明,美国的笔友Lisa想了解中

国学生现在的假期

生活。请写封回信。要点如下:

·学习和休闲仍然重要;

·帮忙做家务或干农活;

·参加社会活动,做志愿者工作,帮助他人。

注意:1.词数80一100;

2.请结合实际增加细节,适当发挥;

3.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

参考词汇 : volunteer 志愿者

Dear Lisa,

I'm glad to have received your letter. Our holiday life has changed a lot.

Best wishes !

Yours,

Li Ming

英语试题参考答案及评分标准

第二部分英语知识运用

31-35 ABDCC 36~40 ADBAC 41-45 DBCAB 46~50 ADDBC

51-55 CBDBA 56-60 DCABC 61 ~65 BADCA 66-70 CDABD

71 ~75 DCAFB

第三部分阅读理解

76~80 ADDBC 81-85 BDABC 86~90 ABADC 91~95 CABCD

第四部分写

X. 96. rides 97. early 98. task 99. smart 100. sticks

One possible version

I'm glad to have received your letter. Our holiday life has changed a lot.

Learning and relaxing are still very important to us. Besides, we often help our

p~rents do housework or farm work. Through that, we realise how hard our parents

work every day. And we can make a habit of laboring at the same time. Also, we take

an active part in social activities as volunteers. Sometimes, we go to the streets

to collect rubbish or go to the hospital to cheer up the sick children. We try our

best to help people in need and make our hometown more beautiful. We find great

pleasure in all these activities.

Best wishes !

Li Ming