英语中考试卷

英语中考试卷

【范文精选】英语中考试卷

【范文大全】英语中考试卷

【专家解析】英语中考试卷

【优秀范文】英语中考试卷

范文一:中考英语试卷分析

中考英语试卷分析

裘有桃

单项选择:

历年来中考英语的单项选择属于极易得分的题目,15道单选题主要考查了学生在特定语境中对所学词汇、语法等语言知识的综合运用。该题覆盖面广,无偏题,考点突出,立足课本。主要考查项目有冠词、代词、名词、形容词、副词、连词、动词等词类的掌握情况以及句子的时态。语法点侧重考查其在具体语境中的应用,但都是常见的交际应用,比较简单。

几年的考题风格主要是对一些词类的用法考生语言技能的实际运用能力,特别注重考查学生在一定语言环境下使用英语的能力。突出语言的交际性和实用性。在单选题中,多数体现为情景对话形式,题目灵活,看起来容易做,但如不根据特定的语境认真考虑,往往失分。交际用语与学生的生活实际和经历密切相关,考查这一点充分体现了要注重语言交际能力学习的这个导向。突出对词类的考查。

从历年的中考题可以发现每年都必考的有情态动词,形容词和副词,名词,动词的时态,日常习惯用语。每一题都不难,主要是一些基本的语法,属于极易得分的题目,但一定要细心。

完形填空:

完形填空题是中考的必考题型,是考查词汇、语法与阅读理解等多种内容的综合填空题。完形填空题的设置,目的是考查学生的阅读理解能力和综合语言知识的运用能力。根据几年中考完形填空来看,命题思路主要体现在以下几个方面:

一、体载、题材多样,考查学生涉猎各种信息的能力

中考英语试题的完形填空题一般为两篇短文,分析近几年完形填空题的选材,该题型所选短文的体裁、题材多样。体载有记叙文、议论文等,题材涉及到趣味故事、幽默小品、科普知识、日常生活、人物小记、社会话题等。尽管体裁、题材多样,但所选的短文不长,一般在职100——150词之间,而且短文情节连贯,层次分明,线索不复杂,一篇短文重点叙述一种观点,几个小段落可集中表达一个主题。中考英语完形填空题如此选材的目的是考查学生是否有阅读各种体裁、题材文章的能力以及涉猎各种信息的能力。

二、侧重整体理解,考查学生快速阅读能力

完形填空题实际上是恢复原貌式的阅读理解题,各种短文结构严谨,段落清楚,而且首句一般不挖空,便于学生依据首句提示进行整体理解。解答完形填空题要求学生具备快速阅读的各种能力和技巧,如视读、跳读、查读、猜词等。因为完形填空题的答题时间只有十几分钟,在这有限的时间内不仅要读完全文和选项,而且要考虑各个选项的正误,同时还要对句子结构进行分析,对词义进行辨析,对隐含的主题进行推断,对有些答案要反复核查。由此可见,

读速快慢会直接影响答题速度。

三、侧重基础知识,考查学生语言知识的掌握能力

完形填空题以文入手,结合文章内容考查学生的基础语言知识,主要是考查学生词语搭配,近义词辩异,正确辨析句子结构,掌握语法规则的能力。

四、上下对照,考查学生捕捉关键词的能力

完形填空题设计时,有时单看一句是得不出正确答案的,需要阅读下句、甚至若干句后才有“茅赛顿开”之感。上下对照,即在上文或下文中找到与正确答案相同的关键词。学生在答题中要有边读边在大脑中储存上下信息的能力,捕捉关键词。

五、设置语境,考查学生的分析推理能力

完形填空题中,有时答题无上下对照的关键词作参考,而是考查学生要分析前后语境去推理出正确答案。在这种试题中,四个选项填入句中语法、句子结构都正确,但分析前后语境,只有一个正确答案。

六、结合生活,考查学生利用常识解题的能力

完形填空题中,有时命题者在完形填空题中考查学生的生活常识,看看学生是否能善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做出恰当的选择。这类题的设计,四个选项放入句中语法、句子结构都正确,而且不一定需要上下联系,而是依据常识解答。

七、关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力

从近几年中考英语完形填空题的分析来看,命题者有时就有关连词进行挖空,以此来考查学生通过阅读能否理解句与句之间的关联关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握因果、转折、并列、条件、让步等连词的用法。

阅读理解:

初中英语阅读理解题已成为评估学生英语水平的重要测试题型,在中考英语试卷中所占比重较大。阅读理解题主要是考查学生综合运用所学语言知识的能力,包括细节理解能力、词义判断能力、归纳概括能力及逻辑推理能力等。大致来说,阅读理解题主要针对如下方面:(1) 个别词语或句子;(2)某一细节或情节;(3)主题;(4)背景知识;(5)结论或结局;(6) 内涵隐意或寓意等。

阅读理解的题材广泛,体裁多种,题型多样。阅读理解的题材广泛,内容包罗万象,如有关动植物、人物传记、历史、文化、环境、资源、交通、医学、经济、信息等方面。总体上说,其题材主要集中在科普知识,社会文化和经济生活三方面。

阅读理解文章的体裁主要有三类:叙述文、说明文和议论文。

1)、叙述文

叙述文一般以讲述个人生活经历为主,对于经历的陈述通常由一定的时间概念贯穿其中,或顺序或倒序。但是在考试中一般不出现单纯的叙述文,因为单纯的叙述文比较简单、易懂。所以中考中的叙述文大多是夹叙夹议的文章。这类文章的基本结构模式是:

(1)一段概括性的话引入要叙述的经历(话题)

(2)叙述先前的经历及其感悟或发现

(3)叙述接下来的经历及其感悟或发现

(4)做出总结或结论

2)、说明文(描述文)

说明文的一般结构模式和叙述文的结构模式有相通之处即:提出问题(或以一个事例引出问题)---- 发现直接原因----- 分析深层原因-----得出结论或找到出路。 知道了类似的文章结构特点,就可以据此来进行考题预测。比如,我们看出了该篇文章属于这种结构类型,就能判断出几个问题中肯定有一个要问原因,还有可能要出现推断题。

3)、议论文

我们大家最容易辨认出来的议论文模式是主张---反主张模式。在这一模式中,作者首先提出一种普遍认可的观点或某些人认可的主张或观点,然后进行澄清,说明自己的主张或观点,或者说提出反主张或真实情况。 议论文的这种结构特点决定了它的主要题型是作者观点态度题,文章主旨题以及推理判断题。只要发现了这种结构特点,解答问题的主要任务就变成了到段落内找答案, 基本上不存在任何困难。

中考阅读理解中任何体裁的文章往往都遵循着这样一个共同的模式:提出话题(观点或事例)---- 用事例分析原因(或批驳观点)------得出结论。对文章结构特点的把握有助于读者更加自觉地关注文章的开始和结尾,分清观点和事例,从而在阅读理解中准确定位,快速答题。

阅读理解的题型主要有主观性题型和客观性题型。前者主要包括主旨型、推理型、作者语气、态度型、结论型等。后者主要包括事实型、推测词义型、指代关系型、常识题、是非题等。

书面表达:

书面表达是中考英语测试的一个重要方面,综合地考查学生运用所学的英语知识进行语言表达的能力。

一、书面表达题的题型特点

书面表达的题型看起来繁多,但都在初中阶段所学的范围之内,内容并不多,题型多为以下几种:

1. 看图编写对话或短文。

2. 根据图示(或英文提示)填写对话或短文中所缺的词语。

3. 根据中文提示编写对话或短文。

4. 根据中文(或英文)提示编写书信、日记、通知、感谢信等。

初中阶段的书面表达主要是考查学生是否具备将零乱的句子组成段落的能力,同时也是考查学生的语句组织能力。从难度上看,填写对话或短文中所缺的词语这一方面的题比较容易,因为句子是现成的,不用自己再造。看图编写对话或短文则要困难一些,因为句子全要自己编写。难度最大的是按中文或英文提示写作

文,除了句子不犯语法错误,单词拼写正确外,还要求上下文意思连贯,符合逻辑。

二、做书面表达时应注意的几点 1. 书面表达虽然有一定的主观性,但不同于其他的写作,有它的独特之处,学生不能离开提示自定内容。即在做的时候,一定要注意提示或图,切中题意。

2. 提示内容要全部写上,不能丢掉一些材料中所包含的内容。

3. 在遣词造句时,一定要选用在课本中学过的并有把握的词汇和句型,决不要凭自己的想像和猜测去写,否则就有可能写出汉语式的英文。

4. 在写短文时,适当的运用所学过的一些连词,将散乱的句子连接成通顺的短文。

5. 若为应用文,格式要正确,书写要符合规范。

三、书面表达题的答题方法

做书面表达的解题技巧有:

1. 对于看图作文一定要看清画面,了解图示所表达的主要内容,尤其要注意图片中的人物、地点和背景;把握关键词语,积极展开联想;逐图进行描述,综合起来思考。

2. 对于应用文写作一定要仔细阅读写作要求、所给的提示、文字说明等材料,确定写作的文体和格式;根据提供的写作材料,确立主题,列出要点;根据要点运用所掌握的英语词语和知识把要点适当展开,用自己最熟悉最有把握的句型和词汇来表达。尽可能地用多样化的句子结构和句型,使语言丰富、流畅。

3. 写完之后要检查修改。要对照题目要求,认真通读全句、对话或短文,检查内容有无遗漏,时态、语态是否妥当,单词的拼写是否正确,主谓是否一致,句子的语序和表达是否符合英文习惯等,尽量减少错误。

范文二:中考英语试题卷

2011年杭州市各类高中招生模拟考试

九年级英语试题卷

各位同学:

1.本试卷分试题卷和答题卷两部分,考试时间100分钟,满分120分

2.答题前,在答题卷的密封区内填写学校、学籍号、班级和姓名

3.所有答案都必须做在答题卷规定的位置上,注意试题序号和答题序号相对应

I. 听力部分(25分)

一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)

听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What kind of party are they going to have?

A. A dance party. B. A birthday party. C. A dinner party.

2. What‟s Jimmy‟s hobby?

A. Sports. B. Music. C. Collecting stamps.

3. Where is the woman from?

A. China. B. Germany. C. America.

4. How much is the blue MP3?

A. 400 dollars. B. 300 dollars. C. 100 dollars.

5. Why can‟t Tom go out to play?

A. Because he‟s ill.

B. Because he has to go to the hospital.

C. Because he has to work in the garden.

二、听较长对话,回答问题(共6小题,计12分)

听下面一段对话,回答第6、7、8小题,对话读两遍。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

6. What does the woman do at 6:30?

A. She gets up. B. She has coffee. C. She gets to work.

7. Who does the woman have breakfast with?

A. Her friend. B. Her boss. C. Her husband.

8. What time does the woman get home?

A. At 4:30. B. At 5:10. C. At 5:30.

听下面一段对话,回答第9、10、11小题,对话读两遍。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

9. What is the hair color the boy wants to change?

A. Red. B. Brown. C. Black.

10. Who does the mother want to discuss this with?

A. The boy. B. The boy‟s brother. C. The boy‟s father.

11. What does the boy think of his father?

A. He is fashionable. B. He is popular.

C. He knows nothing about fashion.

三、听独白,回答问题(共4小题,计8分)

听下面一段独白,请从每个问题A、B、C三个选项中选出最佳选项。现在,你有20秒钟的时间来阅读这四个小题。

12. What kind of card is better in making a moving cat?

A. Soft white cards. B. Hard black cards. C. Hard white cards.

13. How long are you supposed to draw the cat‟s tail?

A. 20cm. B. 25cm C. 12cm

14. When you move the cat‟s tail, the cat‟s_______ will also move.

A. head B. legs C. ears

15. Which picture shows the moving cat is nearly ready?

A. B. C.

II. 笔试部分(95分)

四、单项填空 (共15小题,计15分)

16. The underlined part in the word “”is pronounced as_______.

A. / s / B. / z / C. /Is / D. /Iz /

17. After school, some students like to practice listening ______the English club.

A. to B. for C. in D. with

18. — How was your day off ?

— Pretty good! I _______ the history museum with my classmates.

A. visit

B. visited C. am visiting D. will visit

19. I really don‟t like going on a trip during national holidays because the places

of interest are really______.

A. fantastic B. touristy C. educational D. wonderful

20. —Whose test paper is it?

—I‟m not sure. It ______ be Sam‟s for there‟re three papers without names.

A. will B. shall C. should D. might

21. — Ruth, I want to have some milk.

— There‟s _______ left. What about some orange juice?

A. some B. much C. little D. few

22. It is not safe for teenagers to give out too much ______ about themselves on the Internet.

A. information B. questions C. ideas D. knowledge

23. MP4 players are very popular among young people The

underlined part means__________.

A. all the same B. at the same time

C. at that moment D. at present

24. — We never know _______ the old man is.

— They say he is a teacher.

A. who B. what C. which D. where

25. — Hi, Cindy. You are riding a bike today.

— Yes. Driving a car to school every day makes me much_______.

A. fat B. thin C. fatter D. thinner

26. Unless it ________, we‟ll visit Shanghai Wild Animal Park this weekend.

A. rains B. will rain C. doesn‟t rain D. isn‟t raining

27. ______ a supermarket at the corner of King Street, but it closed a few days ago.

A. It used to have B. There used to be

C. It used to be D. There used to have

28. —Shall we make a pizza by ourselves instead of buying one?

—________.

A. The same to you. B. Don‟t worry.

C. That‟s a good idea. D. So shall I.

29. — Can you tell me how to make a banana milk shake ?

— Sure. Look carefully and you will see how it _______.

A. is made B. is making C. makes D. will make

30. — I‟m going to see my grandmother this evening.

— _______.

A. Have fun B. It‟s very kind of you

C. Please remember me to her D. I hope she is fine now

五、完型填空(共15小题,计15分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

The giving trees ( 许愿树 )

It was Christmas time. Although there wasn‟t money for lots of___31____, we planned to celebrate happily. The big excitement for the kids was the fun of Christmas shopping ____32____. They talked and planned for weeks, asking each other what ____33____ wanted for Christmas.

The day arrived and we ___34____early. I gave each of the four kids twenty dollars and asked them to buy the gifts for each other about ___35_____dollars each.

When driving back home in the car, everyone was very ___36___. My younger daughter, Ginger, who was eight years old, however, was ___37____ quiet. I saw she had only candy bars( 棒棒糖 )---fifty-cent candy bars! I was so angry, ___38___ I didn‟t say anything. After we got home, I called her into my bedroom and ___39___her what she did with the money. This was ___40___she told me: “I was looking around, thinking of ___41___, and I stopped to read the little cards on one of the „Giving Trees‟. One of the ___42___ was from a little four-year-old girl, and all she wanted for Christmas was a doll with clothes and hairbrush, ___43___I took the cards off the tree and bought the ___44___ and hairbrush for her. I only had enough money to buy candy bars for us then.”

I never felt as ___45___as I did that day.

31. A trees B. toys C. gifts D. clothes

32. A at the mall B. at school C. at home D. at the hotel

33. A he B. she C. we D. they

34. A ran out B. ran away C. started out D. gave away

35. A one B. three C. five D. seven

36. A tired B. happy C. angry D. mad

37. A usually B. never C. unusually D. hardly

38. A that B. and C. so D. but

39. A told B. asked C. talked D. showed

40. A when B. what C. how D. where

41. A where to buy B. where to go C. what to buy D. what to say

42. A trees B. kids C. bars D. cards

43. A after B. so C. before D. because

44. A doll B. clothes C. hairbrush D. gifts

45. A relaxed B. excited C. comfortable D. rich

六、阅读理解

(共15小题,计30分,其中第一节10小题,计20分;第二节5小题, 计10分)

第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D )中选出最佳选项。

(A )

“My pet is a spider. He is called Dizzy. My mum found him under my

bed and I saved him.”

There was a silence. Luke sat down at his desk again.

“Is that all, Luke ?”

“ Yes, Mrs Matthews.” There wasn‟t really anything else to add about Dizzy. Luke had only saved him that morning, just before school. Everyone had been told to write a piece about their pet, or a neighbor‟s pet. Luke‟s neighbor was the old lady who owned the apartment where Luke and his mother lived. She had the downstairs flat, and she kept an old dog. That was why she didn‟t allow Luke to have any pets. Luke didn‟t want to write about the old dog, and up until that morning he wrote nothing in his notebook. Then he found Dizzy.

Luke added, “But I‟ve brought Dizzy to show everyone.”

He took a shoebox from under the desk and opened the lid( 盖子)carefully. Three hairy legs came over the side of the box. Mrs Matthews shouted. “I think that‟s enough, Luke!” Luke quickly closed it again.

“ And I think you should let Dizzy free after the lesson. It isn‟t very kind to keep a spider in a box anyway.” she said.

46. Who was Luke talking to at the beginning of the passage?

A. Mrs Matthews. B. The students.

C. His neighbors. D. His teacher and classmates.

47. How long had Luke had his pet spider?

A. A few hours. B. A few days.

C. A few weeks D. A few months

48. How did Luke get his spider?

A. He bought it at a pet shop. B. His mother found it under his bed.

C. He borrow it from others. D. He saved it from a bird in the garden.

49. Why didn‟t the lady let Luke have a pet?

A. She didn‟t like animals. B. She thought it would smell.

C. She didn‟t want to upset her dog. D. Her flat was not large enough.

50. Why did Luke close the shoebox lid quickly when he started to show his spider to the class?

A. He thought the spider was ugly.

B. He thought the spider didn‟t like his classmates.

C. He didn‟t want to frighten Mrs Matthews.

D. He didn‟t want anyone to see the spider clearly.

( B )

Do you sometimes argue about what seems to you to be a simple fact? Do you argue whether it‟s cold outdoors or whether the car in front of you is going faster than the speed limit( 限速 )?

If you get into such arguments, try to think about the story about the six blind men and the elephant. The first blind man who felt the elephant‟s trunk( 象鼻 ) said it was like a snake. The second who felt the elephant‟s side said it was like a wall, while the third said it was like a spear( 矛 ) as he touched the animal‟s tusk. The fourth, who took hold of the elephant‟s tail insisted that it was like a rope. The fifth man said it looked liked a tree as he put his arms around one of the elephant‟s legs. The sixth , who was tall and got hold of the elephant‟s ears, said it was like a huge fan.

Each man‟s idea of the animal came from his own experience. So if someone disagrees with you about a “simple fact”, it‟s often because his experience in the matter is different from yours.

To see how hard it is for even one person to make up his mind about a “simple fact”, try this simple experiment(实验). Get three large bowls. Put ice water in one. Put hot water in the second. Put lukewarm( 温水 )water in the third. Now put your left hand in the hot water. Put your right hand in the lukewarm water. Your right hand will tell you the water is cold. Your left hand

51. There were _______ blind man who were trying to tell what an elephant was like in the story.

A. two B. four C. six D. eight

52. The man who touched the elephant‟s ears must be very_______.

A. heavy B. thin C. tall D. strong

53. The underlined word “it” in the last line of the paragraph refers to _______.

A. your left hand B. your right hand C. the water D. the bowl

54. What makes people think about simple facts differently?

A. People‟s wrong ideas.

B. People‟s different experience.

C. Simple facts are different sometimes.

D. People often disagree with each other.

55. It can be inferred from the passage that we should__________.

A. learn from the blind men

B. not agree about simple facts

C. never think about simple facts

D. never decide anything with one side

第二节: Smith, Lora, Alice, Simon, Jane 和Tom想去不同的地方。根据他们各自的想法,参看下面六张图片(A、B、C、 D、E、F ),选出符合个自需求的最佳选项。

56. Tom is really sad these days, because he lost his job last month. He is trying his best to find a new job. He has been visiting many companies and factories, and in the meanwhile he pays more attention to notices on walls, in newspapers and even in some advertisements.

57. Alice and Simon are going to get married. They want to hold an underwater wedding in a special place, where it is warm and beautiful and where they can find silver sand, delicious seafood and wonderful hotels, so they can enjoy themselves during their wedding.

58. Jane is a modern girl and she is a crazy fan of rock music and movies. She has a sweet dream, that is, one day, she will go to a wonderful place in France to enjoy all the attractive music and movies with a cup of coffee in her hand.

59. Lola is a journalist who loves peace. Though she is a woman, she is brave enough to go into the places at war and is regarded as “Rose of Front” by her workmates. This makes her very proud of herself. Next month, she will go to a place at war, and she is sure to do her best to give people the coolest reports.

60. Smith is a professor who studies ancient buildings in a university. He shows great interests in the old things and he has been to many historical places and discovered lots of useful materials. This month, he makes his mind to travel to a new place in Africa to go on his study.

七、词语填空(共10小题,计10分)

用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个

There are many things we need to know that we do not learn at school. For

example, if we want to use our money wisely, we need to __61___carefully. We need to know how to compare the __62___of things in different shops. We need to be able to compare the quality of different brands (牌子). We need to know how to make a choice __63___we shop.

Knowing how to make such choices is a “life skill”, and we need these

skills if we want to live ___64__and happy lives.

Some of these choices are small. For example, will I take an apple for lunch

__65___a pear? Will I go to school by bus or on foot? Will I wear the red T-shirt or the blue __66___to the movies? ___67__choices are more important. For example, will I eat healthy food for lunch or eat junk food __68___it is more delicious? Will I work hard in all my subjects or will I only work hard in the subjects I__69___? We make choices like this every day.

We have to realize that the choices we make can affect (影响) __70___lives.

Also, our choices can affect other people.

八、单词拼写(共10小题,计10分)

根据下列句子及所给单词的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

71. This is not a hard job, so you can finish it e________.

72. My sister Tracy is m________ interested in sports than in music.

73. Air pollution is one of the b_________ problems in our life.

74. Could you l_______ me your bike? Mine is broken.

75. Watch carefully b_______ you cross the street.

76. How can you make y_______ understood if you cannot express clearly?

77. It is three h______ bus ride from Hangzhou to Shanghai. It is quite a long distance.

78. Last year Cindy was eleven years old. And tomorrow will be her

birthday.

79. Suddenly all the lights went out and we were left in the d_________.

80. — I p______ the final exam yesterday.

— Oh, you‟re really a lucky dog.

九、书面表达(共1题,计15分) 假如你叫李华,前不久你在《中国日报》上读到一篇有关农村(countryside)儿童辍学(leave school at an early age)的报道。请你根据图示给编辑部写一封信,谈谈农村儿童辍学的主要原因以及你的观点和所能提供的帮助。

提示:

1、内容包含:①图中所有提示

②你的观点和你所能提供的帮助各一条。

2、请关注行文的流畅性、层次性和完整性。

3、词数:70左右(信的开头己写好,不计入总词数)

4、文中不得出现校名和姓名。

Dear Editor,

A lot of children are leaving school at an early age for various

reasons in the countryside. Some __________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Your truly

Li Hua

2010学年第二学期中考英语模拟试卷

九年级英语听力材料及答案

听力材料

一、听短对话,回答问题

听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. W: It's very kind of you to invite me to this dinner party.

M: My pleasure. Today we'll have a Chinese meal.

2.W: Do you like playing golf or tennis, Jimmy?

M: Neither. I'd prefer to spend time listening to songs.

3. M: How many countries have you been to?

W: America, Canada, Japan and China. I'll be back home in Germany next Sunday.

4. M: How much does the MP3 cost?

W: The red one is 300 dollars, and the blue one is 100 dollars more .

5. W: Can you come and play games with us, Tom?

M: I‟m afraid I can‟t. My father‟s not well these days.

W: So you have to look after him at home?

M: Yes, and I have to help him in the garden.

二、听较长对话,回答问题(共6小题,计12分)

听下面一段对话,回答第6、7、8小题,对话读两遍。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

M: What‟s wrong? You look so tired.

W: Yes, I‟m really busy these days.

M: Why?

W: Well, I get up at five o‟clock. I have coffee at about 5:15. Then I catch the train at 5:45, so I can get to work by 6:30.

M: That‟s very early.

W: After I get to the office, my boss and I have breakfast. That‟s when we plan the day‟s work.

M: When do you leave office in the afternoon?

W: About 4:30. And it usually takes me an hour to get home.

M: That‟s not too bad. I usually get home at eight in the evening.

听下面一段对话,回答第9、10、11小题,对话读两遍。现在,你有15秒钟的时间阅读这三题。

M: Mum, I want to do something to my hair. I‟m thinking about changing the color.

W: What? Your hair is beautiful.

M: It‟s boring. I love red hair.

W: Red hair? Are you serious? Don‟t do that. Honey, sometimes I think you are completely crazy.

M: Don‟t be angry with me, Mum. It‟ll look good.

W: I don‟t think so.

M: Well, I do.

W: Well, we‟ll never agree with each other on this. Let‟s discuss it at dinner with your father.

M: With Dad? He doesn‟t know anything about fashion. He doesn‟t know what is popular.

三、听独白,.回答问题

听下面一段独白,请从每个问题A、B、C三个选项中选出最佳选项。现在,你有20秒钟的时间来阅读这四个小题。

You can probably draw a cat, but can you make it move? Don‟t worry. I‟m sure you will learn it if you follow my instructions.

In making a moving cat, two cards are needed, which are not too soft , and white is better. Besides these, a pencil, two paper fasteners, a pair of scissors and some paints. Got it ready? Ok, let‟s go! First, draw the shape of a cat‟s head and body on the card and cut it out. Then, draw two legs and a tail, making sure they are at least 2cm wide. The legs should be about 10cm long and the tail about 25cm long. Next, fix the legs only to the back of the cat‟s body with paper fasteners. Fix the tail to the top of the legs, but not to the body, with fasteners. Now you can move the tail and the legs will also move. Finally, paint the cat‟s face and body on the other side of the card.

Now a lovely moving cat is ready .It‟s not hard , is it?

听力部分到此结束,请同学们将答案转涂到答题卡上,并继续做笔试部分。

2011年杭州市各类高中招生模拟考试

九年级英语 参考答案及评分标准

一、听短对话,回答问题(共5小题,计5分)0误差

1-5 CBBAC

二、听较长对话,回答问题(共6小题,计12分)0误差

6-8 CBC 9-11 ACC

三、听独白,.回答问题(共4小题,计8分)0误差

12-15 CBBC

四、单项填空 (共15小题,计15分)0误差

16-20 DCBBD 21-25 CADBC 26-30 ABCAC

五、完型填空(共15小题,计15分)0误差

31-35 CADCC 36-40 BCDBB 41-45 CDBAD

六、阅读理解(共15小题,计30分)0误差

46-50 DABCC 51-55 CCCBD 56-60 FEACD

七、词语填空(共10小题,计10分)误差0.5分

61. shop 62. prices 63. when 64. useful 65. or

66. one 67. Other 68. because 69. enjoy 70. our

八、单词拼写(共10小题,计10分)0误差

71.easily 72. more 73. biggest 74. lend 75. before

76. yourself / yourselves 77. hours‟ 78. twelfth

79. dark 80. passed

九、书面表达(共1题,计15分)误差3分

Dear Editor,

A lot of children are leaving school at an early age for various reasons In the countryside. Some have to leave school because their families are too poor to pay for their education. Some find difficulties in study. Some have to help their parents to earn money. And some simply do not like studying.

In my opinion the main reason that the children can not finish school is the poor living conditions of their families. I think every child has the

chance to receive education. As a student I can't do much about it. but I would try my best and now, I would like to give them all my pocket money and hope it will help some children.

Your truly Li Hua

范文三:中考英语试题卷2

中考英语试题

考生须知:

1.全卷共七大题,76小题,满分为120分。考试时间为100分钟。

2.全卷分为卷I(选择题)和卷Ⅱ(非选择题)两部分,全部在“答题纸”上作答。卷I的答案必须用2B铅笔填涂;卷Ⅱ的答案必须用黑色墨水签字笔写在“答题纸”的相应位置上。 3.请用黑色墨水签字笔在“答题纸”上先填写姓名和准考证号。

卷 Ⅰ

说明:本卷共有三大题,45小题, 满分70分。请用2B铅笔在“答题纸”上将你认为正确的选项所对应的小方框涂黑、涂满。

第一部分 听力部分

一、听力(共15小题,满分25分)

第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题;每小题1分,满分5分)

1. Where does the man want to go? A. To the bank. B. To the library. C. To the post office. 2. How does the woman go to work? A. On foot. B. By bike. C. By car. 3. What time does Mary often go to bed on weekends? A. At 10:00. B. At 10:30. C. At 11:00. 4. What’s the relationship between the two speakers? A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Doctor and patient. 5. Why does Tony want to leave school earlier? A. Because he is going to see a doctor. B. Because he has to meet his grandpa. C. Because he wants to catch the train.

第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题;每小题2分,满分10分)

听下面一段较长对话,回答6、7两个问题。 6. What did the man buy for his wife? A. A scarf. B. A ring. 7. How much did the man pay for the gift? A. $150. B. $180. 听下面一段较长对话,回答8~10三个问题。 8. What does Jim think of his part-time job? A. He thinks it’s great. B. He thinks it’s easy. 9. How many days does Jim work every week? A. One. B. Two. 10. When is the woman going to buy some books? A. On Tuesday morning. B. On Tuesday night.

C. A watch. C. $200.

C. He thinks it’s boring. C. Three.

C. On Saturday morning.

第三节:听下面一段独白,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5

小题;每小题2分,满分10分) 11. Where did the accident happen? A. On Brown Street. A. George Green.

B. On Main Street. B. Ben Jackson.

C. On Green Street. C. David Lee.

12. Who was the driver of the bus? 13. Why did the accident happen?

A. Because the driver tried to avoid a man crossing the street. B. Because the driver tried to avoid a dog running across the street. C. Because the driver was talking on the phone while he was driving. 14. What did Mrs. Jackson suggest? A. Drivers should be careful. B. People should control their dogs.

C. Drivers should stop by the road when calling. 15. Which of the following is TRUE about the accident? A. Some people were hurt badly. B. Nobody saw the accident happen. C. A bus broke into the yard of the house.

第二部分 笔试部分

二、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Two months ago, there was a serious earthquake in my country. Many people were hurt and their homes. In my school, we decided to organize a 5-kilometer run to collect money for the people. signed up for the run and asked their relatives and neighbors to support them. These people agreed to some money—50 cents or a dollar, for example, for every kilometer that the students completed.

Joe was my classmate. He was the student in my class because he seldom did any exercise and he ate plenty of junk food. He never walked to school. He always took a bus. When he was asked he was going to take part in the run, he said he would think about it. A few students laughed and I think Joe felt embarrassed. I felt a bit sorry for .

The next day, as I was riding to school, I saw Joe walking in the street. I stopped and asked him why he was . He said he was training to take part in the run. “Good for you, Joe!” I said. think he would the run. I wasn’t sure, but I decided that I would Joe. So, for the two weeks before the run, I was his trainer. He walked to school for a few . Then he started to run slowly.

On the day of the run, Joe lined up with the other students. The began and soon Joe was left behind. Well, it took him hours to finish and he didn’t expect to the other students, but he tried to do his best. And he completed the 5-kilometer run. Everyone was very and said, “Well done, Joe!” What is more, Joe collected more money than any other student!

16. A. cleaned

B. reached

C. lost

D. made

17. A. Parents 18. A. borrow 19. A. happiest 20. A. how 21. A. her

22. A. crying 23. A. Again 24. A. complete 25. A. help 26. A. days

27. A. class 29. A. easily 30. A. busy

B. Students B. get

B. heaviest B. where B. him B. riding B. However B. invite B. weeks B. movie B. quickly B. happy

C. Teachers C. give C. why C. us

C. tallest

D. Workers D. lend D. youngest D. if D. you

D. So D. understand D. visit D. years D. school

C. singing D. walking

C. Later C. stop C. months C. race C. firstly

B. discuss C. support

28. A. catch up with B. get on well with C. make friends with D. talk with

D. finally

D. nervous

C. interested

三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

31. The topic of the postings (帖子) is _____. A. school problems C. food and drink

B. home remedies

D. outdoor sports

B

B. Norma ’s kids

32. _____ gave a tip for toothache. A. Hell from Australia C. A friend of Monica’s

D. Lameed’s grandmother B. put a wet teabag on your head D. drop warm salt water in your ears

33. According to the postings, you can _____ if you have a headache. A. tie half an onion to your feet C. eat a piece of bread with honey

He was an old man who fished alone in a small boat on the sea and he had gone eighty-four days now without taking a fish. In the first forty days a boy had been with him. But after forty days without a fish, the boy’s parents had told him that the old man was now salao, which is the worst form of unlucky, and the boy had gone with another boat which caught three good fish the first week. It made the boy sad to see the old man come in each day with his boat empty. The sail looked like the flag of failure forever.

The old man was thin with deep wrinkles (皱纹) in the back of his neck. His face was terribly brown because of the strong sunlight on the sea every day and his hands had the deep scars (伤疤) from dealing with heavy fish on the lines. But none of these scars were fresh. Everything about him was old except his eyes and were the same color as the sea and were cheerful. “Santiago,” the boy said to him as they climbed the bank from the sea. “I could go with you again. We’ve made some money.”

The old man had taught the boy to fish and the boy loved him. “No,” the old man said. “You’re with a lucky boat. Stay with them.”

“But remember how you went eighty-seven days without fish and then we caught big ones every day for three weeks.” “I remember,” the old man said.

“It was papa who made me leave. I am a boy and I must follow him.” “I know,” the old man said. “It is quite normal.” “He hasn’t much faith (信心).”

“No,” the old man said. “But we have. Haven’t we?” “Yes,” the boy said. “Can I offer you a beer on the Terrace?” “Why not?” the old man said “Between fishermen.” 34. In the story the old man was the boy’s _____. A. grandfather

B. friend

C. boss

D. host

35. The word 指的是) _____ of the old man. A. the hands B. the scars A. he wanted to fish by himself

C. the eyes D. the wrinkles B. he could really understand his parents D. the boy had already learnt how to fish

36. The old man refused the boy to go fishing with him again because _____.

C. the boy asked for some money A. the old man was always full of hope B. the boy’s parents believed in the old man C. everyone laughed at the old man’s bad luck D. the boy was worried about the old man’s health

C

One weekend in May 2015, over 48 centimeters of rain fell in Houston, Texas, USA. Soon the city was coveredwith water. The rising water rushed into the cars on the roads. There were 16 deaths that weekend.

Changing Weather

The weather is changing. Over the last few years, heavy rains have caused floods (洪灾) in Brazil, Pakistan, and Thailand. Droughts (干旱) have struck Russia and Australia. Heat waves have

37. From the story we can know that _____.

killed thousands in Europe. There are more different kinds of terrible wild weather all over the world. In 2011 alone, the bad weather caused the world to lose 150 billion dollars.

Warmer and Wetter

As more wild weather events happen, a worried world is beginning to ask questions like: What is going on with the weather? And why? Many also want to know: Is this natural, or are we to blame (责怪)?

The answer seems to be: a little of both. Wild weather is natural. This global (全球的) warming makes heat waves more likely to happen. The higher temperatures also cause more water to enter the air. This causes much more rain. Some scientists also believe global warming makes some storms stronger.

This means we’re likely to see more wild weather. “But we don’t have to just stand there and take it,” says Scientist Michael Oppenheimer. He and other scientists say we need to stop the Earth from getting warmer. We also need to be prepared, to do things that will help save lives. 38. What is the purpose of the second paragraph? A. To give examples of wild weather events. B. To guess how the weather will change. C. To explain why the weather is changing. D. To describe the weather events in 2011.

39. Which of the following can be put in the blank in Paragraph 4? A. And wild weather happens more and more. B. And nature also influences human activity.

C. But humans have already paid enough attention to the wild weather. D. But most scientists agree human activity has made the Earth warmer. 40. Which of the following would Oppenheimer probably agree with?A. It is too late to stop global warming.

B. Humans have nothing to do with global warming. C. The weather will get better if we can stop global warming. D. To find ways to keep our things safe is the most important. 41. What is the main idea of the passage?

A. In May 2015, there was a deadly flood in Houston, Texas, USA. B. There are more kinds of terrible wild weather all over the world. C. Many scientists believe global warming makes some storms stronger. D. Global warming causes wild weather events and that makes people worried.

D

Hi Sam! Sorry I haven’t emailed recently— I’ve been revising for my exams. I have finished them now and I have got some time to relax and some money to spend on going out. Last weekend, I went to see a great film called Yes Man. If you haven’t seen it, you must go! Jim Carrey plays the main character and it’s very funny--and also quite encouraging. It’s based on a book by Danny Wallace which is also called Yes Man. I read the book a few months ago and that’s – I

really laughed out loud!

The book is a true story about what happens to the writer, Danny. Basically, he found that he was doing nothing all the time, just worrying about things and complaining about his life. He wasn’t seeing his friends much, so he was lonely and bored. Then one day, he was on a bus in London when he sat down next to a man. The man was a stranger, but they started talking. Danny told him about his boring life and the man just gave him three words: ‘Say “yes” more.’ And for Danny this was a turning point in his life. Those three words influenced everything he did. At that moment, he made a decision: ‘I will say “yes” to everything!’ And he wrote a book about what happened to him in the next year or so. Three years later, the book was made into a hit film.

The film is based on the book although there are some differences. First, it’s set in the US instead of England. Secondly, the main character is based on Danny, but he called Carl in the film. And what’s more, he doesn’t meet a man on a bus. His turning point comes when he goes to a self-help class and they advise him to say “yes” more.

In the film, Carl succeeds in changing his life and doing lots of crazy things: he has flying lessons, he learns to speak Korean and he rides a motorbike with no clothes on! The storyline isn’t very strong. It’s quite weak, I suppose, but all Carl’s stories are very interesting— especially because Jim Carrey is a very funny actor.

I’m really interested in the film because there’s a serious message, too. I believe in making the most of life and I’ve decided I’m going to be more positive. I’ve decided I’m not going to stay at home so much. I’m going to do more things, see my friends more and everything. Actually, that’s why I’m emailing you! It would be great if we could meet up soon. Let me know when you are free.

All the best, Adam

A. simple B. helpful C. humorous D. meaningful

43. In Paragraph 3, there are_____ differences mentioned between the book and the film. A. two B. three C. four D. five 44. Adam wrote this email mainly _____.

A. to talk about what he was doing recently

B. to introduce the book Yes Man written by Danny to Sam C. to advise Sam to watch the film Yes Man made in US D. to talk about why and how he wants to change his life 45. From the email we can infer (推断) that _____. A. Sam will love Yes Man as much as Adam does

B. Yes Man must be the most popular book in the US C. Adam used to stay at home a lot before seeing Yes Man D. Jim Carrey is now a very funny actor because of Yes Man

卷 Ⅱ

说明:本卷共有四大题,31小题,满分50分。请用黑色墨水签字笔将答案写在“答题纸”的相应位置上。

四、任务型阅读(共5小题;每小题1分,满分5分)

阅读下面的短文,在思维导图中填入恰当的内容完成阅读摘记。

Did you have any interesting dreams last night? Do you know everyone dreams? But not everyone remembers their dreams. A person can usually have up to seven dreams a night, and each dream usually lasts from 10 to 40 minutes.

Why do we dream? Scientists believe that we dream to remember because dreams come from our memories and they tell us a lot about ourselves. They also help us learn from the past and even help us solve problems.

Different dreams mean differently to people. For example, if you dream about flying, you are probably quite happy. This is a good time in your life. You may feel that other people see you as a leader. And when you dream that you didn’t study for a test, it usually means you are worried about an important thing coming in your life.

五、词汇运用(共15小题;每小题1分,满分15分)

A. 用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次, 每空限填一词。

an important

51. Tony _____ music that he can sing along with.

52. “Sorry, but I can’t come to your party,” Frank refused _____. 53. I can’t help you _____ you tell me what’s wrong with you, Lucy.

54. My aunt is good at making different kinds of _____ and I love them very much.

55. Hey, guys! If you know the answers, please put up your hands high _____ your heads.

B. 根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。 Do you want to be a popular guest who gets invited back? Read our (六) top tips for being a good guest.

Clothes—if you are in a formal situation, dress smartly: a suit and tie for men, a (裙子) and jacket for women.

Gifts—if you are going to stay in someone’s house, (带来) a small gift if you are staying for a (短的) period of time, a bigger gift for longer periods. (昂贵的) chocolate works in most situations. Don’t arrive empty-handed.

Greetings—to shake hands or to (亲吻)? Wait to see what your host does. Food—always accept it when offered. Try to eat all of it and say it (品尝) good whether it looks terrible or delicious. Most people are (自豪的) of their cooking even if they shouldn’t be. Don’t hurt their feelings.

Titles—in formal situations, don’t use first (名字). Always use titles (Doctor, Professor, Chairperson) until the person tells you not to.

Leaving—the most important tip for being a good guest is to know when to say goodbye.

The (秘密) is to leave while the host is still enjoying your company and wants you to stay longer.

六、语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

We usually had some strange and funny ideas when we were (child).

When I was a little girl, I (live) in a very big neighborhood and we shared a garden and pool between forty-eight houses. There were a lot of kids around my age and we all used (play) together, and we’d often swim the pool. But there was one boy who was about five years (old) than us. One day, when I was swimming, told me, “I hope you know there is a shark in the light. And it (come out) to get you if you swim alone.” I was very afraid, and up until today—I am twenty-five years old now—I still get nervous when I swim alone I always check the light to make sure there’s no shark. What you think of this kind of ideas? Write your stories and share with us. 七、书面表达(共1小题,满分20分)

76. 在英语课上,老师组织了以“感恩”为主题的小组交流活动,请根据活动记录写一篇英语发言稿。

注意:

1)内容必须包含表格中的提示信息,并从“whom”, “ why”以及 “ how”等三个方面补充说明你自己的情况;

2)文中不能出现真实的校名、姓名等信息;

3)词数80~100,所给的文章开头供选择,不计词数。

Hello, everyone! I’m glad to share our opinions about thanksgiving with you. ___________

_____________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

范文四:2014英语中考试卷

2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案三

中华考试网(www.examw.com) 收藏本页 【大 中 小】 [ 2014年2月5日 ]

(一)

When you wave (挥手) to a friend, you are us­ing sign language. When you smile at someone, you mean to be 1 . When you put one finger (手指) in front of your 2 , you mean "Be quiet." Yet, people in different countries may use dif­ferent sign languages.

Once an Englishman was in Italy. He could speak 3 Italian. One day while he was walking in the street, he felt 4 and went into a restau­rant (餐馆). When the waiter came, the English­man 5 his mouth, put his fingers into it and took them out again and moved his lips (嘴唇). In this way, he 6 to say, "Bring me something to eat." But the waiter brought him a lot of things to 7 . First tea, then coffee, then milk, but no food. The Englishman was 8 that he was not able to tell the waiter he was hungry. He was 9 to leave the restaurant when another man came in and put his hands on his stomach (肚子). And this sign was 10 enough for the waiter. In a few minutes, the waiter brought him a large plate of bread and meat. At last the Englishman had his meal in the same way. 1. A. nice 2. A. eye 3. A. a little 4. A. hungry 5. A. washed 6. A. dared 7. A. eat 8. A. happy 9. A. quick 10. A. good

B. friendly B. hand B. few B. tired B. opened B. meant B. drink B. glad B. slow B. bad

C. fine C. mouth C. a few C. sad C. closed C. had C. carry C. sorry C. ready C. bright (二)

We spent a day in the country and picked a lot of flowers. Our car was full of 1 inside. On the way home my wife saw a bookshelf outside a fur­niture (家具) shop. "Buy it," she said at once. "We'll 2 it home on the roof-rack (车顶架). I've always wanted one like that."

Ten minutes __3__ we were back with the bookshelf. 1 drove slowly. Other drivers seemed more polite than usual that evening. The 4 even stopped traffic to let us through .

After a while my wife said, "There's a long line of cars 5 . Why don't they overtake (超车)?"

D. well D. arm D. a little D. worried D. touched D. decided D. play D. afraid D. quiet D. wrong

Just at that time a police car did overtake, and two officers inside asked us to 6 their car through the busy traffic. The police car stopped at our village church(教堂).

One of the officers came to me and said, "Do you need any more 7 now?" I didn't quite un­derstand. So I said, "You've been very 8 . We live just down the road."

He was looking at our things, first at the flow­ers, then at the bookshelf. "Well, well," he said and 9 , "It's a bookshelf you've got here! We thought it was— er, something else." My wife began to laugh. Suddenly I under­stood 10 the police drove here. 1. A. books 2. A. take 3. A. before 4. A. drivers 5. A. behind 6. A. take 7. A. time 8. A. kind 9. A. laughed 10. A. how

B. flowers B. carry B. after B. police B. before B. follow B. money B. clever B. cried B. what

C. fruits C. send C. later C. cleaners C. beside C. move C. help C. polite C. shouted C. who (三)

Sam had a dog, Its name was Tod. It was very helpful, but it ate too much . So he didn't like it. He wanted to __1__ Tod. He __2__ Tod and put it in a small boat . He rowed(划)the boat to the __3__ of a big river. Just as he __4__ the poor animal into the river, the boat began to go down. __5__ the man and Tod __56__ into the river.

Tod was able to swim, __7__ Sam couldn't. The dog bit(•咬) the rope(绳子) and broke it . It tried its best to swim to __8__ Sam. The man was saved, so he was very thankful (感激的)to the dog, he didn't want to kill the dog __9__. From then on, he gave the dog as __10__ as it wanted. 1. A. sell B. buy C. beat D. kill 2. A. tied B. pulled C. pushed D. closed 3. A. front B. foot C. side D. middle 4. A. threw B. carried C. sent D. brought 5. A. Neither B. Nor C. Each D. Both 6. A. fell B. dropped C. lost D. jumped 7. A. because B. tho ugh C. but D. when

D.vegetables D. hold D. ago D. sellers D. back D. drive D. water D. popular D. jumped D. why

8. A. kill B. save C. meet D. hit

9. A. no more B. any more C. no longer D. not more 10. A. little B. few C. many D. much

(一)

There were no classes that afternoon, so Henry went to a __1__ shop near his home. The shop sold many jackets. He looked •__2__ them and at last chose a very nice one. He __3__ it on and then told the shopkeeper to put it into a __4__. At that time his friend Bruce came into the shop. They hadn't seen each other for a long time. They were so __5__ to meet again that they forgot __6__ else. Soon they were busy talking on and on happily.

It was nearly six o'clock, __7__ they decided to go and have dinner together. Henry picked up the bag, and walked __8__ the door of the shop. The shopkeeper stopped them and asked Henry to pay for the __9__. Henry looked at him in surprise at first, but soon he remember that he hadn't paid for it. He said __10__ ,gave him the money and them left the shop with his friend. 1. A. fruit B. book C. food D. clothing 2. A. up B. for C. after D. at 3. A. put B. tried C. got D. turned 4. A. bag B. cup C. car D. pocket

5. A. worried B. interested C. pleased D. anxious 6. A. nobody B. anybody C. something D. everything 7. A. though B. so C. because D. but 8. A. towards B. through C. out of D. round 9. A. dinner B. bag C. jacket D. ticket 10. A. goodbye B. yes C. hello D. sorry

KEY: 1. D 2. B 3. B 4. A 5. C 6. D 7. B 8. A 9. C 10. D

(二)

Miss Zhao is one of the most popular teachers in the school. Yesterday she came into the 1 With a big smile on her face. She said to her 2 that she was 3 to see they did well in the

sports meeting. But 4 was not pleased to see the classroom last Saturday not as 5 as usual. She hoped they would clean the classroom every day.

Wei Hua was on 6 yesterday. She said everyone was at 7 except Lin Tao. Then she told Miss Zhao about their 8 to the Great Wall last Sunday. Luckily the weather was 9 . They played games and had a picnic there. After Wei Hua 10 her talk, Miss Zhao began her lesson. 1. A. shop B. classroom C. park D. office 2. A. students B. teachers C. workers D. doctors 3. A. angry B. sorry C. glad D. sad 4. A. she B. I C. we D. he 5.A.dark B. old C. large D. clean 6. A. time B. duty C. foot D. to 7. A. home B. noon C. night D. school 8. A. visit B. music C. clock D. football 9. A. bad B. fine C. rainy D. windy 10. A. started B. had C. finished D. gave

Key:1. B 2. A 3. B 4. A 5. D 6. B 7. D 8. A 9.B 10.C

(三)

Mr White works in an office. He liked reading in bed when he was at school. It was bad for his 1 and now he has near sight ( 近视 ). But he wouldn’t want 2 to know about it and he never wears a pair of glasses. It often 3 him some trouble.

One winter morning he was sent to a village school on business (出差 ). He 4 a bus at a stop in a small town. Then he had to walk there. The road to the village wasn’t smooth (平坦). He fell over some times and it 5 his clothes dirty. 6 he got to the village. Suddenly it began to blow and it got colder. He was looking for the school while his 7 was blown off. He began to run after it but he couldn’t get it. He couldn’t understand why his hat ran into a house as if (似乎 ) it had 8 . And he ran into the house, 9 .

A woman stopped him and shouted angrily, “ 10 are you running after my hen (母鸡 )for?” 1. A. ears B. nose C. mouth D. eyes

2. A. anybody else B. nobody C. woman D. somebody 3. A. follows B. takes C. brings D. carries 4. A. took off B. got off C. got on D. came on 5. A. let B. made C. gave D. felt

6. A. At first B. At home C. At times D. At last 7. A. clothes B. bag C. hat D. glasses 8. A. legs B. hands C. shoes D. arms 9. A. always B. also C. either D. too 10. A. What B. Why C. Which D. Who

Key: 1. D 2. A 3. C 4. B 5. B 6. D 7. C 8. A 9. D 10. A

2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案五

中华考试网(www.examw.com) 收藏本页 【大 中 小】 [ 2014年2月5日 ]

Once there was an old man in a town. He always forgot 1 things. So his wife al-ways had to say to him, “Don’t forget this!”

One day he went on a long trip (旅行 )alone. Before he 2 home, his wife said, “Now you have all these 3 . They are what you need for your trip. Take care of your things during the trip.” He went to the station, bought a ticket and 4 the train with it.

About half 5 hour later, the conductor began to see the tickets. He came to the old man and 6 , “Will you please show me your ticket?” The old man looked for his ticket in all his pockets, but he could not find 7 . He was very worried. “I can’t find my ticket. I really bought a ticket 8 I got on the train,” said the old man.

“I believe (相信)you bought a ticket. All right, you don’t have to buy 9 one,” said the conductor kindly. “But how can I know where I’m going? I can’t 10 my station!” the old man said sadly.

1. A. a lot of B. a kind of C. a piece of D. a pair of 2. A. got B. left C. went D. moved

3. A. money B. clothes C. tickets D. things

4. A. had on B. went on C. got on D. passed on 5. A. a B. an C. the D. this 6. A. say B. said C. says D. saying 7. A. it B. this C. that D. ticket 8. A. when B. till C. before D. after

9. A. other B. the other C. the others D. another 10. A. forget B. get C. remember D. see

Key: 1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 6. B 7. A 8. C 9. D 10. C

Once a lion(狮子) saw a fine young horse and wanted to eat it. But the horse was very 1 and he could not catch her. Then the lion had an 2 . He told the 3 that he was a good 4 and could do something for them. The horse was 5 , She understood 6 the lion wanted to do.

So one day when the lion was near the horse,she told him that there was 7 wrong with one of her feet and asked him to look it 8 . Of course, the lion was very glad to do so. Then the horse raised(抬起 ) one of his legs f rom the ground 9 the lion looked at her foot, she kicked him on the 60 . The lion fell to the ground. The horse laughed and ran away. 1. A. beautiful B. young C. careful 2. A. idea B. way C. answer 3. A. friends B. animals C. birds 4. A. doctor B. nurse C. teacher 5. A. sad B. afraid C. clever 6. A. what B. how C. where

7. A. nothing B. something C. anything 8. A. after B. over C. for 9. A. Before B. After C. When 10. A. head B. legs C. hands

Key: 1. C 2. A 3. B 4. A . C 6. A 7. B 8. B 9. C 10. A

Once there was a father and a son. They were ill-tempered (坏脾气的) and never gave way to 1 . One day the father decided to ask some friends to dinner in his house. He 2 his son to buy

some meat in town. When the son got what his father wanted, he turned 3 and walked towards the town gate. Just then a man was coming from the outside. The gate wasn’t 4 enough to let two men in and out at the same time. But 5 of them would give way to the other. They 6 straight face to face inside the gate hour after hour. But the father was worried. “What shall I do? My son hasn’t 7 yet. I can’t wait any longer.” He wanted to know what was the 8 with his son. So he left his friends at home, and he himself went to town to look for his son.

“You may first take the 9 home for my friends. Let me stand here against him 10 .” He said to his son when he knew what had happened. 1.A. one B. another C. other D. others 2.A. hoped B. told C. let D. wished 3.A. down B. over C. back D. off 4.A. long B. wide C. high D. narrow 5.A. either B. all C. both D. neither 6.A. stood B. went C. lay D. walked 7.A. gone B. bought C. returned D. been 8.A. wrong B. accident C. thing D. matter 9.A. meat B. dinner C. bread D. money 10.A politely B. instead C. safely D. kindly

Key: 1. D 2. B 3. C 4. B 5. D 6. A 7. C 8. D 9. A 10. B

范文五:中考英语试卷

英语试卷

第Ⅰ卷(选择题 共60分)

第Ⅰ卷共45小题,答案请按要求填涂在答题卡上。

一、单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

1. Many of us are interested ________ music. We often listen to it while walking ________ the way home.

A. in; by B. at; in C. in; on D. at; to

2. —Which would you like to drink, coffee or orange juice?

—________. Please give me a cup of tea.

A. Neither B. Both C. All D. None

3. I like cartoons, ________ I didn‟t go to watch The Adventures of Tintin last week because of the test.

A. so B. and C. but D. or

4. —Would you like to go and have some coffee with me?

—I‟d like to, but my mother ________ me outside.

A. waits for B. has waited for C. waited for D. is waiting for

5. Jeff studied hard and got ________ grades than before.

A. good B. better C. best D. the best

6. —Can you tell me _________ the old people‟s home?

—Last Sunday.

A. when they will visit B. when they visited

C. when did they visit D. when will they visit

7. —I feel a bit hungry now.

—Why not _________ for dinner with us?

A. go B. going C. to go D. gone

8. Tom got all A‟s _________ he spent most of his time studying.

A. if B. before C. because D. although

9. The boy checked his test paper in order to get full marks.

A. enough careful

C. careful enough B. enough carefully D. carefully enough

10. —Are these books _________, Dad?

—Yes. I‟m looking for them. Thank you.

A. yours B. his C. hers D. theirs

11. —Hello, is that John speaking?

—Sorry, he _________ to the library. May I take a message?

A. has been B. has gone C. will go D. was going

12. Jenny likes the new neighborhood because people here are _________.

A. friendly B. softly C. politely D. nicely

13. —Must I do all the housework, Mum?

—No, you _________. Just clean your bedroom.

A. mustn‟t B. shouldn‟t C. needn‟t D. can‟t

14. The man _________ his coat when he walked into the warm room.

A. took away B. took off C. took down D. took out

15. —My computer doesn‟t work. Can you give me a hand?

—_________.

A. You‟re right B. It doesn‟t matter C. Thank you D. No problem

二、完形填空(本题共15小题;每小题1分,满分15分)

请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 I was in my parked car, holding a book and reading. Once in a while I looked up, watching the people passing by. When I raised again, I saw an old lady with a large bag , but also make her out of breath. She looked and I thought she must be more than 70 years old.

She stopped and put a hand out to rest against my car, gently closed her and took a deep breath.

Was there a way I could do for answers. However, because of my careless head movement, she noticed me, and moved her hand away from the car. I picked up a bottle of water at once, gently opened me, and then shook her head and walked away.

I was with myself. I should have been more careful not to move. Instead a hand, I had interrupted (打扰) the old lady‟smoment of rest. I was feeling blue. Just at that moment, I saw the lady coming back again. I opened the door and patted (轻拍) next to me. She sat down, opened her bag and offered me a banana. I took it and offered her the bottle of water again. She took it.

for a couple of minutes. Those minutes brought in the air, opened the car door and walked away.

I was trying to someone in distress (困苦). In turn, I became distressed and she took away my distress and replaced it with quietness.

16. A. hand B. arms C. head D. eyes

17. A. heavy B. large C. quick D. usual

18. A. sad B. tired C. hungry D. excited

19. A. bag B. door C. arms D. eyes

20. A. anything B. something C. nothing D. everything

21. A. paid B. cared C. asked D. searched

22. A. softly B. quickly C. strangely D. thankfully

23. A. looked at B. looked after C. listened to D. waited for

24. A. lonely B. angry C. worried D. surprised

25. A. holding B. taking C. giving D. showing

26. A. sad B. quiet C. magic D. proud

27. A. bed B. floor C. chair D. seat

28. A. slept B. talked C. rested D. listened

29. A. sound B. voice C. music D. note

30. A. believe B. call C. help D. change

三、阅读理解(本题共15小题;每小题2分,满分30分)

请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

A

Anna was excited about starting her first day in the new school. However, when she first walked past the students in the school, her excitement turned to fear, and then to loneliness over the next few days. “Why didn‟t anyone say „hi‟ to me or invite me to his or her lunch table? Is it because of my clothes or my hair?” she wondered. Almost every day during the first week, Anna stayed alone, thinking that there must have been something wrong with her or that nobody saw her at all!

What caused Anna‟s problem? The reason was that nobody knew her. Most people don‟t like talking with strangers. So it‟s your job to volunteer tknow. The easiest way to catch their attention is to notice them first. Make eye contact with them and smile at them. When you smile at them, you are doing your best to show your kindness to them, and they are sure to understand that you are saying, “Hey, how‟s everything going?” In this way, you are taking the first step towards the road to friendship.

When Anna realized this, she started talking to her classmates. Guess what happened? It really worked. She had made two friends by the end of the month.

In fact, saying “hi” or making friends with strangers is not hard. And the joy it brings you is really great. So try to open your heart to strangers!

31. What was Anna‟s problem?

A. She was afraid of entering a new school.

B. She had no friends in her new school.

C. She didn't like making friends with strangers.

D. Her classmates didn't like her clothes or hair.

32. Which of the following shows the change in Anna‟s feelings?

A. afraid→relaxed→nervous→happy B. happy→lonely→sad→proud

C. nervous→angry→happy →sad D. excited→afraid→lonely→happy

33. According to the writer, what is the easiest way to catch others‟ attention?

A. Noticing them first B. Talking to them

C. Doing something for them. D. Making yourself cool.

34. What can you learn from the passage?

A. Teenagers can't get along well with each other.

B. Loneliness is a common problem these days.

C. Opening our heart to strangers can help us get friends.

D. It‟s hard to take the first step towards the road to friendship.

A. Steve. B. Tomas. C. Jayne

36. Miko would feel bad if there was no _____________.

A. rain B. food C. family

37. How many of them mentioned that they would miss food?

A. One. B. Two. C. Three.

D. Jaime. D. music D. Four.

C

The webs that spiders (蜘蛛) build to catch

insects seem weak. However, the strength of spider

thread is greater than steel. Webs can even stand up

to very strong storms.

In each spider web, some threads are sticky (粘

的), but some are not. When a spider is moving on

the web, it will not step on the sticky threads. After a

time the silk will lose its stickiness and become

unable to catch insects. Then, spiders usually eat

their own web.

Now a team of scientists has worked out why the spider web is so strong. It is not just the strength of the thread, but the clever design of the web. The key to a web‟s success is its ability to keep its shape and strength even after some of the threads break, say scientists at the

Massachusetts Institute of Technology. The scientists found the thread itself has the ability to become softer or harder. So it can hold different types of heavy things.

In tests, scientists used three other strong materials (材料) made into the same webs. The spider thread was six times stronger than any other material. More surprisingly, when the scientists took away up to 10 percent of the threads from different places, the web didn‟t become any weaker. Actually, it became up to 10 percent stronger.

The spider web‟s clever design gives scientists many new ideas. The findings could help design safer buildings and even a new type of strong material. “It‟s a really good chance,” said Markus Buehler, a professor at MIT. “It may give us some new ideas for engineering.”

38. According to the passage, the spider web is strong because _____________.

a. the spider‟s thread is sticky b. the thread has a lot of strength

c. the web has a clever design d. the web can keep the strength forever

A. ab B. ac C. bc D. Bd

39. In paragraph 4, the scientists‟ tests show that _____________.

A. the spider‟s thread is stronger than the other three materials

B. the spider‟s thread is the strongest material in the world

C. the spider‟s thread can be as soft or hard as it needs to be

D. taking away some spider thread makes the web weaker

40. From the last paragraph, we learn that _____________.

A. people can use spider webs to build houses

B. the findings give people new ideas for buildings

C. there are many reasons why the spider web is so strong

D. Professor Buehler will make a new type of material

41. Which of the following would be the best title for the passage?

A. How spiders catch insects B. Spiders have strong webs

C. Spiders are clever designers D. Webs are stronger than steel

D

If the rose can be said to be a special flower, then the apple can be said to be a

special fruit. It is very important in American culture. American stories speak

of Johnny Appleseed, who went throughout America collecting apple seeds

and planting apple trees. He had a great love for nature and went through

fields and farms adding richness and beauty to the country.

One of the first sayings taught to school children is, “An apple a day

keeps the doctor away.” This short saying encourages children to eat fresh fruit

to keep healthy. If someone always says good words to a person, people will call him an “r, is not a good name. If someone is very dear to us, we say that he or she is the “apple of our eye”.

Most people believe that the fruit which Eve gave to Adam was an apple, even though the Bible (圣经) never says so. The apple, therefore, is a deep part of the language and stories of America.

An apple is also delicious. Apples can be cooked in many ways, used as a dessert, and made into sweet juice.

In many parts of the country during the harvest season, a popular activity is to go into an

apple garden to pick apples. Washington, D. C. and New York are both famous for their apples.

Finally, when it‟s time to take a vacation to American cities, one can always visit New York, which is “the biggest apple” of all the American cities.

42. Why was Johnny Appleseed so famous?

A. He had a great love of nature.

B. He liked the American people.

C. He went throughout the country.

D. He collected apple seeds and planted apple trees.

43. What does the underlined phrase “apple polisher” in Paragraph 2 mean?

A. Something for cutting apples. B. A person who likes to please others.

C. A person who is dealing with fruits. D. A machine for cleaning apples quickly. 44. Which of the following is TRUE with apples?

A. Apples are medicine.

B. Apples are the most important food.

C. New York is famous for its big apples.

D. The Bible says Adam was given an apple.

45. The passage is mainly about ___________.

A. apples in American culture

B. stories about the apple C. some famous sayings of the apple

D. big cities that is famous for apples

第Ⅱ卷(非选择题 共60分)

第II卷共36小题,答案请按要求写在答题卡上。

四、词汇(本题共15小题;每小题1分,满分15分)

A. 请根据句意或括号中的中文提示、英文释义,写出句中所缺单词,使句子通顺。

(每小题1分,共5分)

46. We should ask more people to go to work by _________ (自行车) to reduce the pollution.

47. Some schools offer free _________ (教育) to children from poor families.

48. The local library will _________ (let someone borrow something) books for free next year.

49. The ice is too _________ (not thick) to skate on, it‟s rather dangerous.

50. There has been no rain for over two months and the land is very _________.

B. 请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺。

(每小题1分,共5分)

51. The story tells us that the strange animal is the _________ son of the dragon.

52. The 70-year-old man was _________ ill and died a few months later.

53. In late autumn almost all the _________ turn yellow.

54. Students should be taught how to learn by _________.

55. In November 2010, the Asian Games took place in Guangzhou, a _________ city in China.

C. 请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。

(每小题1分,共5分) Xkb1.com

56. — Helen, I called you yesterday evening, but nobody answered the phone.

— Oh, I _________ a walk with my sister at that time.

57. The weather report says we _________ a fine day tomorrow.

58. — Why won‟t you go to the movie with us, Gina?

— Because I _________ the film twice.

59. Now my father _________ his bike to work every day instead of driving.

60. I‟m now in Nantong with my friend Tom. We _________ here by train.

五、句型转换(本题共5小题;每小题1分,满分5分)

请根据要求改写下列句子,每空一词。

61. He has to do some homework in the classroom before leaving school. (改为一般疑问句) ________ he ________ to do any homework in the classroom before leaving school? (对划线部分提问) ________ ________ will the family move to their new house?

63. People call the man “Wolf Dad” because of his cruel way of parenting. (改为被动语态)

The man ________ ________ ”Wolf Dad” because of his cruel way of parenting.

64. The reporter asked the girl, “Do you like your volunteer work?” (改为间接引语) The reporter asked the girl ________ she ________ her volunteer work.

65. Horses are larger than any other animals in this area. (保持句意基本不变)

Horses are ________ ________ among all the animals in this area.

六、短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分)

请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。

Li Dong is a farmer. He has a very big farm. On the farm, he (66)g_______ oranges, grapes and bananas. Many people come to visit his farm. He is a successful young man and becomes very

(67)f_______.

In 2003, he went back to his hometown (68)a_______ he finished middle school. “What work can I do?” he said to himself. Then he had an idea. “I‟m (69)i_______ in farming. I can grow fruit!” He began to (70)w_______ many programmes on TV about growing fruit. He also read a lot of (71)b_______ about it. Then he went to work on Mr Wang‟s farm for two years. He

(72)l_______ a lot there.

In 2005, he started his own fruit farm. At that time, Li Dong‟s farm was small. But now, his farm is much (73)l_______. His fruits are very good. He sends them to many big (74)c_______ in China, such as Shanghai, Beijing and Guangzhou. He also grows vegetables and raises chickens on his farm. His family eats healthy food. He has a very happy (75

)f_______.

七、阅读与回答问题 (本题共5小题;每小题2分,满分10分)

请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

When Matty Sallin, 34, was studying art and technology at New York University, he got an interesting task for the final exam: Create something for the ordinary family. He decided to create an alarm clock.

“To get up in time, many people have to use an alarm clock every morning. But the sound of the clock is extremely noisy and unpleasant,” he says. So before he started to design the new clock, he asked different people what they‟d like to wake up to in the morning. A lot of them said, “The smell of bacon (培根肉)”.

So Sallin and his two classmates invented a new kind of alarm clock: a wooden box with a pig face and a digital (数码的) clock that uses the smell of cooking bacon to wake people up. He explains, “There‟s no danger of burning, because I built it carefully. It uses special light bulbs (灯泡)instead of a fire for cooking and turns off automatically (自动地) after ten minutes.” Just a few easy steps are required to set the “alarm”.

“What you do is to put a few pieces of bacon meat inside the box the night before, and then you set the alarm” says Sallin. “If you set the alarm for 8:00, it will turn on at 7:50 and slow cook for ten minutes under the bulbs. Then the bulbs turn off and a fan blows the smell out through the nose of the pig.

“So the pleasant smell of bacon will wake you up. There will be no more noisy alarms,” says Sallin. “Then you can open the door on the side and pull the bacon out and eat it.”

When Sallin was a kid, he spent a lot of time making drawings of inventions. “I wanted to make a lift in my back yard and a special tree house” he says. “But I never really thought I'd become an inventor!”

Sallin got an A for his alarm clock and went on to invent other things —but people continue to email him every day asking where they can buy his alarm clock. If he decides to produce and sell his special alarm clock, maybe he can build a successful business out of it.

76. What was Matty Sallin?

77. How many people worked together on the new alarm clock?

78. Why are light bulbs used for cooking bacon instead of a fire?

79. What do you think Sallin is going to be in the future? (请自拟一句话作答)

80. What do you think of the new alarm clock? (请自拟一句话作答)

八、书面表达 (共20分)

假设你叫张金,是美国中学生托尼的笔友。他想了解一下中国学生在假期里一般都做什么事情。下面的图表是你对你班同学假期活动的调查结果。请你根据这个图表给你的笔友写封回信,简述调查结果并谈谈你这个暑假的活动安排及理由。

要求:

1.回信必须包括所有要点,行文意思连贯、符合逻辑。

2.词数:90左右,开头与结尾已给出,不计入总词数。

Hi! Tony,

I‟m glad to hear from you. I did a survey about vacation activities among my classmates. Here are the results.

_____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________

If you have more questions, please ask me.

Yours,

Zhang Jin

初三一模英语参考答案

一、1-5 CACDB 6-10 BACDA 11-15 BACBD

二、16-20 CABDB 21-25 DBABC 26-30 BDCAC

三、31-35 BDACC 36-40 DBCAB 41-45 DDBCA

四、46. bike/ bicycle 47. education 48. lend 49. thin 50. dry

51. ninth 52. seriously 53. leaves 54. themselves 55. southern

56. was taking 57. will have 58. have seen 59. rides 60. arrived

五、61. Does, have 62. How soon 63. is called

64. if/ whether , liked 65. the largest

六、66. grows 67. famous 68. after 69. interested 70. watch

71. books 72. learned/ learnt 73. larger 74. cities 75. family 七、76. (He was) A college/ university student.

77. Three.

78. Because there is no danger of burning.

79. I think he is going to be a successful businessman./ a rich man/ a famous man/ an inventor./ …

80. It is a great invention./I like the new clock because I am fond of eating bacon./ I don‟t

think the smell can wake me up because I am a heavy sleeper./ …

八、

Among the fifty students taking part in the survey, half of them stay at home, fifteen of them take part in some volunteer activities and the other students travel either in China or abroad.

As for me, I am going to volunteer my time to help others. First, I am going to visit an old people‟s home to cheer them up. I am good at singing and dancing, so I can put this love to good use by spending time with these elders. Helping children with their English at an after-school teaching center is also a good choice for me. English has always been my favourite subject and I am among the best English learners in my class. Not only can I take the chance to do something meaningful, but I can improve my own English by teaching others. I am sure I will have a busy and wonderful winter vacation. Xkb1.com

范文六:英语中考试卷

重点高中保送生考试英语试题(四)

(2009-03-26 14:18:42)

(本卷考试时间60分钟, 满分100分)

一、 选择题 (本题有30小题,每题 1分,共30分)

1. ---Could you tell me who invented _________ telephone?

---_________ Scotch scientist named _________ Alexander Graham Bell.

A. /, A, / B. a, The, / C. the, A, / D. /, A, an

2. The food ____________ good and ___________ well.

A. tastes, sells B. is tasted, is sold

C. taste, sell D. smell, sold

3. ---Have you finished your composition yet?

---No, I’ll finish it in ________ 15 minutes.

A. other B. more C. less D. another

4. The building was _____ a hero who laid down his life for the cause of the people.

A. named with B. named after C. named by D. named

5. The lady bought a new dress ___________ $500.

A. for B. at C. with D. about

6. In the dark street, there wasn't a single person _________ she could turn for help.

A. to whom B. who C. from whom D. that

7. He said that he would do_____ he could ____ you continue with your education.

A. what, help B. that, help C. what, to help D. that, to help

8. His father died and ________ him a lot of money.

A. gave B. left C. sent D. offered

9. If we had followed his plan, we could have done the job better with _____ money and ________ people.

A. less; less B. fewer; fewer C. less; fewer D. fewer; less

10. Are you going to attend the meeting ________ next week?

A. held B. being held C. holding D. to be held

11. ---Did you find your watch yesterday?

---No, I didn’t find __________, but I’ve bought_________.

A. it, it B. one, one C. it, one D. one, it

12. __________, Mother will wait for him to have dinner together.

A. However late is he B. However late he is

C. However is he late D. However he is late

13. I found her eyes ________ upon me sharply.

A. fix B. fixing C. fixed D. to fix

14. When a pencil is partly in a glass of water, it looks as if it ________.

A. breaks B. are broken C. were broken D. had been broken

15. ---Can he work out the maths problem?

---I think __________ hard for him to work it out.

A. it’s B. that’s C. this is D. they’re

16. ---Oh, I had a terrible toothache.

---You’d better _______ a doctor and have your bad tooth ____ out.

A. to see; pulling B. see; pulled C. seeing, pulling D. saw; pulled

17. ---What did the girl ask you?

---She asked __________.

A. how she can get to the railway station

B. whether I could help her to find her mother

C. who did I like best

D. where do I live

18. ---Let me help you carry the box.

---No, I can do it, but ____________.

A. not at all B. it doesn’t matter

C. thank you all the same D. the same to you

19. ---_________ will he be back?

---In a week.

A. How long B. How often C. How far D. How soon

20. ---Give the ball back to us. Can’t we play here, sir?

---Children ______ play football on the street. It’s dangerous.

A. mustn't B. needn't C. couldn't D. can't

21. His talk made me _______ in the modern music.

A. interesting B. to interest C. interested D. interest

22. He _________ around in the darkness, but he didn’t ________ anything.

A. looked; watch B. looked; see C. watched; see D. noticed; stare

23. I don’t think he is right, ___________?

A. do I B. don't I C. isn't he D. is he

24. If the Browns go to visit the Summer Palace, ______ if it ______ rain tomorrow.

A. so we will; doesn't B. so will we; doesn't

C. so do we; doesn't D. so will we; won't

25. ---I’m sorry I __________ my exercise book at home.

---Don’t forget _______ it to school tomorrow, please.

A. forgot; to take B. left; to bring C. forgot; to bring D. left; to take

26. ---The more English newspapers you read, _______ you will do in your English.

---Thanks a lot!

A. the better B. the more C. the well D. the good

27. Mary was looking at the photos that she ________ in Beijing.

A. was taking B. takes C. has taken D. had taken

28. The result of the experiment was very good, _____we hadn’t expected(预料).

A. when B. that C. which D. it

29. ---What do you plan to do this weekend?

---I don’t feel like ______ such a long trip. I would like ________ at home.

A. making, staying B. making, to stay C. to make, staying D. to make, to stay

30. ---I’m terribly sorry I broke your glass.

---__________.

A. That’s right B. Bad luck C. Sorry D. You can forget it

二、完形填空 (本题有15题,每题1分,共15分)

At first man did not know how to make a fire. Sometimes lightning(闪电) 31 a forest and started a fire. The people took some of the 32 to make a fire near their homes. A fire was very important for 33 reasons. It kept them warm. It frightened 34 . They did not attack 35 they saw a fire. Then another thing was discovered: If you cook food, it tastes 36 .

But man did not know the 37 to make a fire. When they had a fire, they did not let it 38 . If it went out, they could not start it again. They had to wait for 39 to start another fire! Sometimes they 40 wait for quite a few years.

Later they 41 how to make a fire. If you rub(摩擦) 42 of wood together, they become hot and burn. You have to rub them very fast. One way of doing it is to make a small〝 43 〞in a piece of wood. Pieces of wood 44 dry leaves are put into the hole. Then you put the end of a 45 into the hole. You rub the stick between your hands.

31. A. hit B. burn C. caught D. controlled

32. A.wood B.sticks C. fire D. light

33. A. two B. three C. four D. five

34. A. people B. children C. angry lions D. wild animals

35. A. when B. before C. unless D. until

36. A. even worse B. much better C. delicious D. terrible

37. A. person B. team C. way D. forest

38. A keep warm B. born quickly C. stop burning D. get burnt

39. A. lightning B. sun C. nature D. forest

40. A. should B. could C. had to D. may

41. A. invented B. were told C. heard about D. discovered

42. A. two kinds B. many kinds C. many pieces D. two pieces

43. A. hole B. line C. shade D. point

44. A. with B. and C. or D. but

45. A.tree B. knife C. stick D. metal

三、阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)

(A)

Dinner customs are different around the world. If you are a dinner guest in Ghana, this information will help you.

In Ghana dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening. But there are no strict rules about time in Ghana. Whenever a guest arrives, a family offers food.

When you go to a home, the host takes you to the living room first. At this time everyone welcomes you. Then you go to the dinner room. There you wash your hands in a bowl of water. All the food is on the table.

In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else. But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the

other side of the dish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water. Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powder of some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard and like rubber. You must chew fufu well, or you can get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only

46.In the fourth paragraph, the writer wants to tell us__.

A. what to eat in Ghana

B. how much time to spend on a dinner

C. the way of eating

D. different food at a dinner

47.If you are dinner guest to a family in Ghana, you’re first__.

A. told some strict rules about dinner

B. taken to the dining- room

C. taken to the living room

D. told to wash your hands

48. The word “chew” in the last paragraph means___

A. smell B. taste

C. press with your hands D. crush with your teeth

49. At a dinner you eat food from__.

A. the top of a dish

B. the other side of the dish

C. the dish only for you

D. just one side of a dish

50. In Ghana,___.

A. dinner is always at six

B. rules for dinner time are not strict

C. a family offers food only at four

D. you don’t have to wash your hands again after dinner

(B)

Forests have always been useful and important to man who make use of them in many ways. Every day trees are serving man everywhere. Trees supply man with fruits and building materials in the form of wood, without trees it would be impossible to build houses, boats, bridges and so on. Furniture such as desks, chairs and beds is made of wood, trees can stop man from terrible heat. They’re also useful in preventing good and rich top soil from being washed away during heavy rains.

If there were no trees, heavy rains would wash away the rich surface soil that is so important to plants. The result is that the land will become a desert. There are plenty of desert areas in the world. A long time ago these desert areas used to be very rich areas, but man in the past had no enough knowledge about science of nature, they cut down too many trees in the area where they lived and never planted new ones. By and by the rich surface soil was blown and washed away by strong winds and heavy rains. In the end the rich land changed into useless deserts where nothing could grow.

51. According to the passage, ____________ .

A. a long time ago, man didn’t know how to make use of wood

B. trees are not as useful as they were in the past

C. trees were more found in the past than they are today

D. people have always found trees useful

52. “Top soil” in the first paragraph means ________ and is _________.

A. useless soil; of no use for plants

B. soil on the surface of the earth; good for plants

C. soil found under the earth; found under the roots of trees

D. dry soil in the desert areas; bad for plants

53. Some deserts were once _________.

A. very good lands B. covered by ice

C. very cold D. dry and useless

54. If there were no trees, ________.

A. the land would become better B. heavy rains would be very clean

C. the rich soil couldn’t be kept D. there wouldn’t be no plants

55. From the passage, we know that man must _________.

A. do nothing to keep the balance of nature

B. take his best to prevent the balance of nature

C. try his best to keep the balance of nature

D. do his best to stop the balance of nature

56.The cheapest price for a single room is ______ in _______ in Boswell.

A. $12, First Hotel B. $12, Fairview Hotel

C. $30, Osaka Hotel D. $15, Orchard Hotel

57. If a Japanese traveler likes to eat in a French restaurant, _______ is the right place for him to go to.

A. 233 Edward Road B. 129 North Road

C. 222 Edward Road D. 1264 Venning Road

58. Which hotel is facing Orchard Hotel?

A. First Hotel B. Osaka Hotel C. Fairview Hotel D. No hotel.

59. If you want to eat Chinese food, you’ll go to the restaurant named _______ .

A. Fairview Hotel B. First Hotel C. Orchard Hotel D. Osaka Hotel

60.The number of the rooms in the best hotels in Boswell is ________ .

A. 120 B. 240 C. 450 D. 470

(注意:第四、第五大题在答卷纸上!!)

1-5 CADBA 6-10 ACBCD 11-15 CBCCA

16-20 BBCDA 21-25 CBDBB 26-30 ADCBD

31-35 ACBDA 36-40 BCCAC 41-45 DDABC

46-50 CCDDB 51-55 DBACC 55-60 BCADD

四、单词拼写

61-65 .presents .daytime. lost .stamp. ninth

66-70 .beginning famous colo(u)rs cleaner reading

71-75 .boating arrived spent pictures/photos lend

五、短文改错

Last year, I went on a trip to England . I 71.___√___

arrived∧London in December, but I didn’t 72. ___in___

knew the way to my hotel, so I asked a man 73. ___know__

who was walked in the street. I spoke English 74. __walking____. very careful and clearly. But the man couldn’t 75. ___carefully__

understand me. I repeated my question ag\ain 76. _ ag\ain ______

several time and at last he understood. He 77. __times_____

answered but I must not understand him. 78. ___could____

My teacher never spoken English like that. The 79._____spoke_

man and I looked at ev\ery each other and smiled. 80.___ ev\ery _____

分享

范文七:2015中考英语试卷

2015年中考英语模拟试题及答案汇总

第一部分 英语知识运用 (共三大题,满分55分)

一、单项选择(20分)

( ) 1. —Tony, why are you so glad?

—Oh, you know, there ___________ a football match tomorrow.

A. are going to have B. is going to be

C. is going to have D. are going to be

( ) 2. —This is no-smoking place. Can’t you see the sign?

—Oh, sorry. I ______ it.

A. haven’t seen B. won’t see C. don’t see D. didn’t see

( ) 3. — Please don’t be late for school again.

— .

A. Sorry, I won’t B. Sorry, I can’t C. Yes, I won’t D. OK, I didn’t

( ) 4. — What do you her speech?

— She spoke for one hour but didn’t say much.

A. like B. think of C. think over D. think about

( ) 5. This is Lucy’s coat. Please .

A. give it her B. give her it C. give it to her D. give her to it

( ) 6. When is Children’s Day? — It is .

A. in June 1st B. on July 1st C. on the first of June D. at June 1st

( ) 7. The accident happened ______ a freezing winter morning.

A. on B. in C. at D. since

( ) 8. —I am so hungry now.

—When did you ______ breakfast?

— Four hours_________!

A. had; before B. eat; now C. have; ago D. ate; after

( ) 9. How your winter holiday?

—It great. But I tired now

A. was, was, am B. is , was, was C. is, is , am D. is, is , was

( ) 10. —______ you______ a meeting last Monday?

—Yes, and it ______ me three hours to get ready for it.

A. Were, have; spent B. Did, had; take

C. Did, have; took D. Were, had; spent

( ) 11. —How ____ is it from here Hefei to Beijing?

—It’s about two ____ flight.

A. long, hour’s B. far, hour’s C. long, hours’ D. far, hours’

( ) 12. Can you______ JiaoZi ______ English?

A. say, with B. speak, in C. say, in D. talk; in

( ) 13. Today is my daughter’s birthday. I bought a toy car him.

A. five; for B. fifth; to C. the fifth; to D. fifth; for

( ) 14. Granny looked for her book, but she couldn’t find it _____.

A. somewhere B. everywhere C. anywhere D. nowhere

( ) 15. —What did you ____ just now?

—I _____ you if you could follow me.

A. say, said B. speak, asked C. speak, said D. say, asked

( ) 16. When you leave, please all the lights.

A. turn over B. close C. turn off D. turn down

( ) 17. Someone the school gate now.

A. are waiting for B. is waiting for C. is waiting at D. are waiting at

( ) 18. —My grandma is ill, so I’m not going to the cinema with you. — .

A. It doesn’t matter. B. Are you going to look after her?

C. I’m sorry to hear that. D. Don’t worry.

( ) 19. —______ is the population of Beijing?

—There are about ____________ people in Beijing.

A. How much; twelve millions B. How many; twelve million of

C. What; twelve million D. How large; twelve millions of

( ) 20. Betty is a _____ girl and she does everything _________.

A. nice; good B. well; good

C. good; well D. well; well

二、完型填空。(30分)

A

Once, a king showed two men a large basket in the garden. He told them to fill it with water from a well. After they __21__ their work, he left them, saying, “When the sun is down, I will come and see your work.”

At last one of them said, “What’s the use of doing this foolish work? We can __22__ fill the basket.” __23__ man answered, “That is none of your business.” The first man said. “You may do as you like, but I am not going to work at __24__ so foolish.” He __25__ his bucket and went away. The other man said no word, and kept on carrying __26__. At last the well was almost __27__.

As he poured the last bucket of water into the basket, he saw a bright thing in it. He picked it up. It was a beautiful gold ring. Just then the king came. __28__ he saw the ring, he knew that he had found the kind of man he wanted. He told him to keep the ring for himself. “You __29__ so well in this little thing,” he said, “__30__ now I know I can believe you with many things.”

( ) 21. A. finished B. did C. began D. had

( ) 22. A. ever B. never C. easily D. no

( ) 23. A. The other B. Another C. One D. A second

( ) 24. A. anything B. something C. nothing D. everything

( ) 25. A. picked up B. put away C. took away D. threw away

( ) 26. A. water B. basket C. well D. work

( ) 27. A. full B. empty C. filled D. clean

( ) 28. A. While B. As soon as C. Before D. Since

( ) 29. A. have done B. will do C. do D. are doing

( ) 30. A. what B. why C. when D. that

B

Mr. Green was ill and went to the hospital. A doctor __31__ and said, “Well, Mr. Green, you are going to __32__ some injections, and you’ll feel much better. A nurse will come __33__ give you the first one this evening, and then you’ll __34__ get another one tomorrow evening.”

__35__ a young nurse came to Mr. Green’s bed and said to him, “I am going to give you your __36__ injection now, Mr. Green. Where do you want it?”

The old man was __37__. He looked at the nurse for a __38__, then he said, “__39__ has ever let me choose that before. Are you really going to let me choose now?”

“Yes, Mr. Green,” the nurse answered. She was in a hurry. “Where do you want it?” “Well, then,” the old man answered __40__ “I want it in your left arm, please.”

( ) 31. A. looked for him B. looked him over

C. looked after him D. looked him up

( ) 32. A. get B. give C. make D. hold

( ) 33. A. so B. but C. or D. and

( ) 34. A. must B. can C. had better D. have to

( ) 35. A. In the morning B. In the afternoon

C. In the end D. In the evening

( ) 36. A. first B. one C. two D. second

( ) 37. A. confident B. surprised C. full D. hungry

( ) 38. A. hour B. minutes C. year D. moment

( ) 39. A. Somebody B. Anybody C. Nobody D. people

( ) 40. A. with a smile B. in time

C. in surprise D. with tears in his eyes

三、补全对话。(5分)

选用方框中所给句子完成对话,有两句是多余的。

A. What did you do yesterday? B. What are you going to do for your summer holiday?

C. Why are you going to Nanjing for holiday?

D. How long will it take to get there?

E. Are you going there by car?

F. The same to you !

G. Are you going to the famous Yu HuaTai?

A: ________41____ ___.

B: I am going to Nanjing with my parents next week.

A: ________42______________.

B: No, we are going there by train.

A: ________43_________________.

B: It will take two hours to get there.

A: Oh, that’s not far away from HeFei! ___________44______________.

B: We are going to see my aunt there. She teaches in Nanjing University.

A: ________45_________________.

B: Yes, we will visit Yu HuaTai and many other places of interest.(名胜古迹) together. A: That’s great! Enjoy yourselves!

B: Thank you very much!

41.___ _____ 42.________43. ________44. ________45. ________

Actors and actress 385-399 Maps(colour) 517-528

Museums 454-469 Medical Development 492

Animals 493-496 Holidays 841-873

Art, famous 480-481 Plants, Rivers 108-109,114-115

Highways 131-141 National parks 747-749

Books, Best sellers 476 Countries 529-615

Discoveries and inventions 336-338 Passports 142-144

Environment 80-101 Population 616-619

Education 284-321 Postal information 1033-1039

Flags of the world 513-516 Sports 884-978

46. Where can you find the information on elephants?

A. On pages 517-528. B. On pages 529-615.

C. On pages 616-619. D. On pages 493-496.

47. If you want to know about Chinese film star Jackie Chan, where should you begin your search?

A. Postal information on page 1033.

B. Actors and actress on pages 385-399.

C. Environment on pages 80-101.

D. National parks on pages 747-749.

48. One who likes surfing can find the information about how to surf on pages .

A.141-144 B. 841-873 C. 884-978 D. 517-528

49. If you are interested in Thomas Edison, you may search .

A. Discoveries and inventions B. Art, famous

C. Population D. Education

50. You can find “Thanksgiving Day” on page .

A. 841-873 B. 108-109 C. 284-321 D. 513-516

B

You have a first name to tell you who you are. You have a last name to tell which family you are from.

But a long, long time ago, people didn’t have last names. They had to invent last names because there were too many Charlies, too many Roberts, and too many Marys, people started to ask, which Charlie? Which Robert? Which Mary?

So if a Charlie was a carpenter(木匠), he became Charlie Carpenter. If a Robert was a son of Peter, he became Robert Peterson. If a Mary lived near the woods, she became Mary Woods. This is the way that some last names started long, long ago.

Do you know what your last name means?

( ) 51. One’s last name can also be called the .

A. parent’s name B. brother or sister’s name C. family name D. second name

( ) 52. Long, long ago, people didn’t have last names because .

A. they didn’t know how to invent last names

B. they didn’t want to make their names too long

C. there was not a need

D. they were living in one big family

( ) 53. what was the first name of David Johnson’s forefather(祖先)?

A. David B. John C. Peter D. None of the three

( ) 54. Which of the following last names were invented by places?

a. John Smith b. Jack Long street c. Joe Hill d. Amy White

A. a, b B. b, c C. a, d D. c, d

( ) 55. Which of the following last names were invented by jobs?

a. Lily Wood b. Kim Jackson c. Bruce Hunter d. Nick Cook

A. a, b B. c, d C. b, c D. a, d

C

2.26-meter-tall Yao Ming made his NBA debut(初次登台)on October23, 2002 and got 6 pointsfor the Houston Rockets in the game. The next day, he got 13 points in another game.

Most people think that Yao Ming is a born basket-ball player. But Yao said, “When you watch it on TV, it looks very easy. But when you are playing in the NBA, it is really not so easy.” He asked that joining the Houston Rockets was a new start and a new challenge. “I hope that through very hard work I can make everyone happy and help the Rockets win more games,” he said.

Yao Ming speaks some English. Both he and his teammates can understand each other. They don’t think there is a language problem. While Yao Ming faces this new challenge, the people of Houston have shown great interest in him and they hope Yao Ming will bring new energy(活力)to the Rockets. The team has started having lessons to learn more about China, and many people who work for the Rockets have learned to speak some Chinese.

( ) 56. Yao Ming got13 points on October , 2002.

A.22 B.23 C.24 D.26

( ) 57. Yao Ming said that .

A. playing in the NBA was difficult B. it was hard to watch NBA games on TV

C. he was an NBA star D. it was boring to play basketball

( ) 58. The people of Houston hope Yao Ming will .

A. speak excellent English B. bring new energy to the Rockets

C. make NBA games easy D. face new challenge

( ) 59. From the passage we can know that Yao Ming .

A. will work hard for his team

B. made the highest score in his first NBA game

C. can’t understand his teammates

D. teaches the Rockets workers Chinese himself

( ) 60. The passage is probably .

A. an advertisement B. a notice C. a news report D. an instruction

D

Have you ever heard your own voice? “Of course,” you say.

Has anyone else ever heard your voice? Again you say, “Of course.”

But that’s not quite true. Nobody else has ever heard your voice—the way you hear it. When you talk, you set up sound waves(声波). The air outside your head carries the sound waves to your outer ears. But, of course, the sound of your voice begins inside your head. The bones(骨头) of your head pick up the sound waves, too. They carry the sound waves straight to your inner ears. You get the sound from the outside and the inside too. Other people get just the sound waves from the outside. That’s why they don’t hear your voice the way you do.

( ) 61. Sound travels in the form(形式) of __________.

A. bones B. air C. waves D. voice、

( ) 62. The sound of your voice begins ________.

A. inside your head B. outside your head C. in your inner ears D. in your outer ears

( ) 63. When you talk, other people hear your voice _______.

A. through the bones of your head B. from the outside

C. from the inside D. all of the above

( ) 64. The phrase “pick up” here means ________.

A. to raise B. to get C. to choose D. to pull

( ) 65. The passage is mainly about _________.

A. waves in the air

B. the way you hear your own voice

C. voice gets around far and wide

D. the different ways you and others hear your voice

第三部分 书面表达((共两大题,满分25分)

五、单词拼写。请根据首字母和汉语提示完成单词(5分)

66. Reading Harry Potter has become very popular _____(在„„之中)many students these days.

67. We can’t live _________(没有) food and drink.

68.How many _________ (图书馆) are there in your city?

69. We should help children and old people to c______ the road.

70. I will go to Hainan for my summer h______.

六、书面表达(20分)

试题:请你拟写一个书面通知,告诉同学们明天去参加植树活动。

内容:明天是植树节,天气暖和。你们不上课,去公园植树。早晨八点在学校门口集合,骑自行车去。中午在那里吃饭,请带好水和食物。参考答案

一、单项选择(15分)

1-5 BDABC 6-10 CACAC 11-15 DBDCD 16-20 CCCCC

二、完型填空。(20分)

.21-25CBACD 26-30.ABBAD

31-35BADDD 36-40ABDCA

三、补全对话。(5分)

41-45 BEDCG

四、阅读理解。(40分)

46-50. DBCAA 51-55 CCBBB 56-60. CABAC 61-65 CABBD

五、单词拼写。(5分)

66. among 67. without 68.libraries 69. clean 70.holiday

六、书面表达(20分)

NOTICE

Tomorrow is Tree Planting Day. It is warm. You will have no classes. We shall plant trees in the park. We will meet at the gate of our school at 8:00 in the morning and go there by bike. We will have lunch there. Please bring some water and food with you. Don’t be late.

The Headmaster Office

March 11

范文八:2015的英语中考试卷

2015的英语中考试卷分析

2015的英语中考试卷难易程度适中,试题设计紧扣课程标准。整套试题既注重基础考查,又不失灵活。主要呈现以下特点。

一,立足基础,体现语言学科考查基本要求

听力部分所给材料话题内容贴近学生生活,在特定情境中考查学生基础语言知识的运用。听力语速合适。单选题注重对基本语法,交际用语,固定搭配,句式结构等基础知识的考查,紧扣教材,注重语言知识在具体情境的考查和运用。

二,强化语境,凸显语篇阅读价值取向

阅读理解和任务型阅读关注学生对语篇综合运用和理解能力,考查学生获得信息,分析信息和解决问题的能力。本次阅读理解体裁多样,包含诗歌,记叙文等方面内容,以考查不同类型和不同层次学生对各类知识的掌握情况和多种文体的理解能力,体现了考查与评价的全面性、多样性。完形填空,写出了外出务工人员对家乡的思念之情,学生之间的交往,阅读中诗歌I remember, 这首诗歌是一名即将毕业的学生对初中三年难忘生活片段的回忆,任务型阅读理解,讲述的是我国的丝绸之路和乔布斯的传记,答题过程既是一个语言运用能力的考查过程,也是一次对考生的思想教育过程。 书面表达紧密联系生活实际,介绍自己喜欢一本书籍,体现“用英语做事情”,引导学生阅读,突显英语课程工具性与人文性的统一。 三,整体把握,不失灵活与开放

试卷整体设计合理,极具梯度和层次感,并在全面考查学生运用语言能力的基础上,增加了开放度,给学生提供一个创造性地运用语言的平台,这也是今年试卷的一大亮点。如试题中的书面表达要求学生根据提问,介绍自己喜欢的书籍,话题贴近学生生活,使学生有话可说,有话可写,彰显英语学科人文性和工具性的特质,对今后的英语教学起到了重要的导向作用。

范文九:中考英语试卷A

2011-2012学年度中考模拟测试C

(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)

第一卷

一、听力选择(共25小题,计30分)

(一)听句子,选择最佳答语或图片。每个句子读两遍。(共10分)

1. A. It’s cloudy. B. I’m fine. C. We can read.

2. A. It’s new. B. It’s cold. C. It’s black.

3. A. They are our friends. B. They are nine. C. They are running.

4. A. Yes, I did. B. No, I am not. C. Yes, I’m OK.

5. A. They are late. B. Good idea. C. We like hot dogs.

6. A. Yes, you did. B. It’s my pleasure. C. Don’t mention it.

7.

8.

9.

10.

(二)听对话,选择最佳答案。每段对话和问题读两遍。(共10分)

请听第一段对话,完成11-12小题。

11. When is Jack’s father’s birthday?

A. This Sunday. B. This Thursday. C. This Saturday.

12. What are they going to do for Jack’s father’s birthday?

A. They’re going to have a party. B. They’re going to have a picnic.

C. They’re going to have a big dinner.

请听第二段对话,完成13-15小题。

13. What are the man and woman doing?

A. They are talking on the phone. B. They are having their summer holiday.

C. They are watching the weather report.

14. What’s the weather like in Sanya now?

A. Hot and dry. B. Hot and wet. C. Wet and cool.

15. Where are Mike’s family going to spend their holiday?

A. In Guangdong. B. In Guangxi. C. In Hainan.

请听第三段对话,完成16-20小题。

16. Why hasn’t Amy done her Maths homework yet?

A. Because it’s too difficult for her. B. Because she Wants to wait for Daniel.

C. Because she wants to watch TV first.

17. Where are Daniel and Amy going to do their homework together after school?

A. At Daniel’s home. B. At Amy’s home. C. In the classroom·

18. When are they going to meet after school?

A. At four o’clock. B. At five o’clock. C. At six o’clock.

19. How much of the English project has Daniel done?

A. Most of it. B. None of it. C. A bit of it.

20. What are they going to do after they finish their homework?

A. They are going to watch TV. B. They are going to the cinema.

C. They are going to play table tennis.

(三)听短文,选择最佳答案。短文和问题读两遍。(共10)

21. How old was Liangliang?

A. 3 B. 4 C. 5

22. Where did Liangliang live?

A. In a big city B. In a small town. C. In the countryside

23. What was his mother?

A. A teacher B. A nurse C. A worker

24. What did the boy say to his mother?

A. I love you B. I’m

25. What kind of boy do you think Liangliang was?

A. Quiet B. Lazy C. Clever

二、单项选择。(共20小题,计20分)

26. I’d like some and .

A. porridge, vegetable B. broccoli, tomatoes

C. potatos, bananas D. French fries, orange juices

27. Lucy loves to ________jokes.

A. say B. talk C. tell D. speak

28. – I don’t like mutton beef.

– I don’t like mutton, I like beef a lot.

A. and, but B. and, and C. or, but D. or, and

29. — Don’t worry. You ______ plenty of time to decide. — Thanks a lot.

A. will give B. have given C. are giving D. will be given

30. — Which team will the Chinese football team play ______?

— The Korean team.

A. in B. on C. against D. at

31. Expo of Shanghai ______ Exposition of Shanghai.

A. looks for B. stands for C. makes D. spells

32. The earthquake in Sichuan destroyed many schools. But the government there has helped to ______ many new ones so far.

A. take up B. set up C. give up D. get up

33. His words ______ so I went outside at once without a word.

A. gets to me B. got to me C. got to him D. gets to him

34. Look! The trees are growing well. When ______?

A. were they planted B. do they plant

C. will they be planted D. are they planted

35. You should not put the glass_____the table. It may fall down and break!

A. on the edge of B. in the middle of

C. at the bottom of D. on the top of

36. — Have you ever read Triple Door (《三重门》)?

— Of course. It’s one of Han Han’s most famous ______.

A. work B. job C. works D. jobs

37. — Xu Beihong is known ______ a great Chinese painter.

— Yeah. He is famous ______ his horse paintings.

A. for; to B. to; for C. as; for D. for; as

38. —I want to be a doctor and work in Africa. Doctors _____ greatly there, I think.

A. need B. are needed C. are needing D. will need

39. There is ______milk in the bottle.

A. a little B. a few C. many D. a bit

40. ---What did the teacher say just now?

---She asked the students _________.

A. if they were interested in chatting online B. when was Albert Einstein born

C. what will they do with the computer D. how often do they go to the movies

三、完形填空(本题有15小题,每小题1分;共15分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,使文章完整、通顺。

Today I would like to introduce a good book. Its is Charlotte’s Web.

The book tells the story of a named Wilbur and a spider (蜘蛛) named

Charlotte. The story begins when 8-year-old Fern hears that her father is going to one of the baby pigs. Fern asks her father baby pig live. and gives it to Fern a pet. Fern names it Wilbur.

Wilbur lives with Fern a few weeks and then to her uncle. Fern him at her uncle’s farm as as she can, her visits decrease (减少) as she grows older, and Wilbur gets lonelier day after day. One night a(n) next day, he wakes up and meets his new Charlotte, a wise and loving spider.

When Wilbur is told that he is going to be killed and eaten at Christmas, he asks Charlotte for Charlotte’s Web has you like in it. It has friendship, love and caring. It is funny, serious, and sad. I’m sure you will love it.

31. A. name B. hero

32. A. girl

33. A. kill B. boy B. clean C. writer D. editor D. cat D. grow C. pig C. feed

34. A. to give B. to take C. to let D. to bring

35. A. believes B. agrees C. remembers D. forgets

36. A. with B. as C. about D. on

37. A. in B. after C. for D. until

38. A. is sold B. sells C. buys D. is bought

39. A. waits B. travels C. looks D. visits

40. A. late B. often C. soon D. early

41. A. if B. or C. so D. but

42. A. cold B. warm C. angry D. worried

43. A. teacher B. father C. mother D. friend

44. A. help B. money C. food D. fun

45. A. somebody B. everything C. nobody D. nothing

四、阅读理解(本题共40分,每小题2分)

A. On the notebook B. In a map C. On the Internet. D. In a textbook

62. If you have an old book to sell, you will go to ______.

A. ―English books about Chinese culture for sale‖

B. ―Moving sale: Books, books, books‖

C. ―Beijing English maps‖

D. ―Second-hand books wanted‖

63. If you buy 50 English maps, how much money can you save?

A. ¥250 B. ¥150 C. ¥400 D. ¥550

64. What book can you find in ―English books about Chinese culture for sale‖?

A. Learn English in a Short Time. B. The Story of Silk Road.

C. UFO and Aliens. D. Do Business Successfully.

65. Where can a film lover find the popular film?

A. In ―Moving sale: Books, books, books‖

B. In ―DVD sale‖

C. In ―English books about Chinese culture for sale‖

D. In ―Second-hand books wanted‖

B

Jeff Keith has only one leg. When he was 12 years old, Jeff had cancer(癌症). Doctors had to cut off most of his right leg.

Every day, Jeff puts on an artificial leg(假腿). With the plastic artificial leg, Jeff can ride a bicycle, swim, and play soccer. He can also run. Jeff made a plan with his friends. His friends have plastic artificial legs, too. They decided to run across America. When he was 22 years old, Jeff Keith ran across the United States from the east to the west. He started running in Boston. Seven months later, he stopped running in Los Angeles. He ran 3,200 miles. Jeff stopped in cities on the way to Los Angeles. In every city people gave Jeff money. The money was not for Jeff, but for the American Cancer Society.

Jeff is disabled, but he can do many things. He is studying to be a lawyer(律师). Jeff says,―People can do anything they want to do. I want people to know that. I ran not only for disabled people. I ran for everybody.‖

51. Jeff’s right leg was cut off because he had_______.

A. TB(肺结核) B. a fever C. cancer D. a serious cold

52. From the passage we know that Boston is _______.

A. in the west B. half between the east and west

C. near Los Angeles D. in the east

53. It took Jeff _______ to run from Boston to Los Angeles.

A. about four and a half months B. over two hundred days

C. almost twenty weeks D. less than half a year

54. The underlined word ―disabled‖ means _______.

A. 优秀的 B. 劳累的 C. 残疾的 D. 无能为力的

55. The last paragraph(段落) tells us that _______.

A. people should give Jeff more money

B. people can do anything they want to do

C. some disabled men will become lawyers

D. disabled people also can run

C

Today we tell about Louisa May Alcott. She wrote one of America’s best loved children’s books. In 1868, an American publisher asked Louisa May Alcott to write a book for girls. At first, she was

not sure if she wanted to do it. She said she didn’t like girls.

However, she decided to write the book finally. She told about her experiences growing up in the northeast of the United States. The book was quite interesting. Little Women became one of the most popular children’s books in American literature. It was published in more than 50 languages. Alcott was born in Pennsylvania in 1832. The Alcotts did not have much money. She tried teaching, sewing(缝纫) and taking care of children. She did not like any of these jobs.

At the age of 16, she wrote her first book, Flower Fables. Her stories were exciting, but unreal. She sold them to newspapers and magazines for money.

The first volume (卷) of Little Women came out in 1868. It made Alcott famous and get a lot of money. She continued writing other popular books for young people. These books included An Old-Fashioned Girl, Little Men and Eight Cousins.

Alcott wrote many exciting stories about love. But she was single (独身的) all her life. She continued to help her family during the last years of her life.

56. Alcott grew up in the ______ of the US.

A. southeast B. northwest C. northeast D. southwest

57. ―One of America’s best loved children’s books‖ refers to (指的是) the book____.

A. Little Women B. Flower Fables

C. An Old-Fashioned Girl D. Eight Cousins

58. The first paragraph tells us that the article is about ______.

A. a famous children’s book B. a famous writer

C. how a book came out D. why a book is so loved

59. Alcott wrote her first book in ______.

A. 1832 B. 1848 C. 1850 D. 1868

60. From the article, we can learn ______.

A. Alcott was born into a rich family B. Alcott had a happy childhood

C. Alcott didn’t live with her family D. Alcott never married all her life

D

There are five children in these three pictures. They are Jane, Jim, Peter, Nancy and Dick. They are in the same class. Last Saturday morning, they did different things, and they were happy. Jane got up early and did some reading at home. When she read the book, her pet cat stayed with her. Nancy also got up early. She went running and played sports in the park with her pet dog, She likes getting up early and running in the park on weekends. What about the three boys? They went to the city sports club and played baseball there. They all had a good time.

根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)

56. Jane and Nancy got up early last Saturday morning.

57. Jane has a cute pet dog and Nancy has a pet cat.

58. Nancy likes running in the park on weekends.

59. Jim, Peter and Dick went to play baseball.

60. The three boys spent the Saturday morning in the park.

第二卷

一、情景交际 (每小题1分,共5分)

根据对话内容,在每小题的空白处填入适当的话语,使对话意思完整。

W: Good afternoon. Welcome to our restaurant. Here’s the menu.

V: Well, this is our first trip to Hainan. Would you please tell us something about Hainan

food?

W: OK. We serve Wenchang Chicken, Jiaji Duck, Dongshan Mutton(羊) and Hele Grab (虾). V: That sounds good. Please bring us one Wenchang Chicken, one Jiaji Duck and one tomato

soup.

V: Hainan Shanlan Wine, I hear it’s sweet.

W: V: No, that’s all. Thank you.

I hope you’ll enjoy your dinner.

A. Could we have the bill?

B. They’re our four great dishes of Hainan.

C. What would you like to drink?

D. Can I take your order now?

E. Your order will be ready soon.

F.

G. Would you like anything else?

二、完成句子(每小题1分,共5分)。根据所给中文意思完成句子,每空一词。

1. 我在等去动物园的公共汽车。

I am ________ ________ the bus to the zoo.

2. 他盼望着下周回家。

He is ________ ________ ________ going home next week.

3. 烟瘾大的人需要更长的时间才能入睡。

Heavy smokers take longer to ________ ________.

4. 在希望工程的帮助下,这些孩子现在可以继续上学了。

Now these children can go to school again ________ ________ ________ ________ Project Hope.

5. 英国人和美国人不但语言相同,而且有很多相同的风俗习惯。

The British and the Americans ________ ________ speak the same language ________ ________ share a large number of social customs.

三、改错﹙每题1分,计10分﹚

下列各句中,如有一处错误,请将错误处的字母画上“/”,并在横线上写出正确答案.如没有错误,请在横向上打“∨

By midday,the sun was very strong.Jim was very tired 1.________

to walk.There were not some trees near the road,so he 2.________

rested by a big stone.After drink some water,he took off 3.________

his shirt,lied down on the ground and fell asleep at once. 4.________

He was much tired that he didn't wake up until the evening. 5.________

He was just about to jump when he felt something move 6.________

near his feet.He looked up and saw a long black snake. 7.________

Jim was too frightened not to move.The snake 8.________

began to crawl(爬)cross his legs.It crawled on and on 9.________

until it disappeared under the rock.Jim jumped to his feet,pick up his shirt and ran off down the road. 10.________

四.书面表达(共1题,计15分)

俗话说:―国有国法,家有家规。‖为了使子女身心健康、顺利成长,使家庭成员之间的关系更融洽、更和谐,每个家庭都会有这样或那样的家庭规矩。比如:必须按时回家,不准打电子游戏等。请你结合家庭的实际情况,根据下面的提示和要求,以―My Family Rules‖为题,写一篇短文。

提示:1. 家里有哪些家规;2. 对家规的感受;3. 对父母的建议。

要求:1. 必须包括提示内容, 可以适当发挥;

2. 词数:80个左右;

3. 文中不得出现真实的地名和人名。

My Family Rules

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

录音材料

一、听力选择(每小题约有8秒钟的答题时间)

(一)听句子,选择最佳答语或图片。每个句子读两遍。

1. What’s the weather like today?

2. What colour is your new sweater?

3. How old are the twins?

4. Did you send Jack the message this morning?

5. Shall we go fishing this Sunday?

6. I’m sorry about yesterday. I broke your pen.

7. He can drink one bottle of orange juice at one time.

8. I know that Peter is on the college football team.

9. This is the key to the teacher’s room, isn’t it?

10. The cook in white was cooking dinner at that time.

(二)听对话,选择最佳答案。每段对话和问题读两遍。

请听第一段对话,完成11-12小题。

W: Jack, your father’s birthday is coming.

M: Really? When is it?

W: This Saturday.

M: Oh, what shall we do for him? Shall we have a party?

W: I’d like to go out to have a picnic.

M: That’s great!

Questions:

11. When is Jack’s father’s birthday?

12. What are they going to do for Jack’s father’s birthday?

请听第二段对话,完成13-15小题。

W: Hello! This is Mary speaking

M: This is Mike. How are you, Mary?

W: Fine, thank you.

M. What’s the weather like in Sanya?

W: It’s very hot and wet now.

M: Do you have typhoons?

W. Yes, we do. They usually come in summer, but they sometimes come in September and October, too.

M: Our family are planning to spend our summer holiday in Hainan Island.

W: Really? So we can see each other then

M: I think so.

Questions:

13. What are the man and woman doing?

14. What’s the weather like in Sanya now?

15. Where are Mike’s family going to spend their holiday?

请听第三段对话,完成16-20小题。

W: Hi, Daniel. Have you finished your Maths homework?

M: Not yet. I’m going to finish it tonight. How about you, Amy?

W: I haven’t started yet. I feel it’s too difficult for me. Can you help me with it?

M: Sure. I’m glad to help you. Why not come to my house after school? We can do our homework together.

W: That’s a good idea. I’ll arrive at five o’clock.

M: What about your English project? Have you done that?

W: Oh, yes. I’ve finished it. It was easy.

M: Oh, I’ve done only a bit of that. I’m having trouble with it. Maybe you could help me

W: Of course. We’ll help each other this afternoon. I’ll help you with your English project. Then you can help me with my Maths homework.

M: All right we can watch cartoons on TV after that.

Questions:

16. Why hasn’t Amy done her Maths homework yet?

17. Where are Daniel and Amy going to do their homework together after school?

18. When are they going to meet after school?

19. How much of the English project has Daniel done?

20. What are they going to do after they finish their homework?

(三)听短文,选择最佳答案。短文和问题读两遍。

Liangliang was a five-year-old Chinese boy. He lived in a small town. He liked listening to stories and playing games. He was clever and ready to learn anything new. When he began to learn English, he became interested in it. He learned to sing the ABC song and count in English. One day when his mother, a nurse in a hospital, came home from work, he went up to her, looked up and said, ―Mum, I can speak English!‖ The mother was very happy and asked him to say something in English. Liangliang smiled and said, ―I love you!‖ His mother was so excited that she replied at once, ―I love you, too!‖ To the mother’s surprise, the boy said in a loud voice, ―I love you three! Four! Five…!‖

Questions:

21. How old was Liangliang?

22. Where did Liangliang live?

23. What was his mother?

24. What did the boy say to his mother?

25. What kind of boy do you think Liangliang was?

范文十:2014中考英语试卷

2014中考英语书面试卷

Score: ______________

第一卷(选择题 共46分)

Every time we have a spare piece of land, all we can think of building on it is yet another

center. Perhaps instead, we should be building libraries, theatres, museums, sports halls, public swimming pools, parks—the list is endless. We might even consider leaving that land alone. This is something that the center may have caused us to forget—in order to be happy, we must create as well as consume (消费).

( )1. What is the writer’s attitude towards shopping centers?

A. He likes them very much. B. He doesn’t like them at all.

C. He likes them only a little. D. He doesn’t like all of them.

( )2. Why do more and more shopping centers appear in some Asian countries?

A. Because economy in the world develops very fast.

B. Because shopping centers have attracted tourists all over the world.

C. Because people go shopping in large shopping centers all year round.

D. Because shopping centers have become an important part in everyone’s life.

( )3. What is the greatest disadvantage of shopping centers, according to the writer?

A. They don’t seem to make us happy.

B. They lead us to buy more and more things.

C. They force us to give up many other activities.

D. They have us fall into endless competition with others.

( )4. Which of the following is NOT true?

A. It is very easy for us to find a shopping center in a big city.

B. There are usually all kinds of services in a shopping center.

C. The government must be responsible for the writer’s sadness.

D. Besides shopping, there’re many other activities we can enjoy.

B

Never go into a supermarket hungry! This is a good piece of advice. If you go shopping for food before lunchtime, you’ll probably buy more than you plan to. Unfortunately, however, just this advice isn’t enough for consumers(消费者)these days. Modern shoppers need an education in how and how not to buy things at the store. First, you check the weekly newspaper ads. Find out the items(商品)that are on sale and decide if you really need these things. In other words, don’t buy anything just because it’s cheaper than usual! “New and Improved!” or “All Natural” on the front of a package influence you. Instead, read the list of ingredients(成分)on the back. Then compare prices; that is, you should examine the prices of both different brands(品牌)and different sizes of the same brand.

Another suggestion for consumers is to buy ordinary items instead of famous brands. Ordinary items in supermarkets come in plain packages. These products are cheaper because producers don’t spend much money on packing or advertising. The quality, however, is usually as good as the quality of well-known name brands. In the same way, in buying clothes, you can often find high quality and low prices in brands that are not famous. Shopping in discount(折扣)clothing stores can help you save a lot of money. Although these stores aren’t very attractive, and they usually do not have individual dressing rooms, not only are the prices low, but you can often find the same famous brands that you find in high-priced department stores.

Wise consumers read magazine ads and watch TV commercials(广告), but they do this with one advantage: knowledge of the psychology(心理学)behind the ads. In other words, well-informed consumers watch for information and check for misinformation. They ask themselves questions: Is the advertiser hiding something in small print at the bottom of the page? Is there any real information in the commercial, or is the advertiser simply showing an attractive image? With the answers to these questions, consumers can make a wise choice.

( )5. Why does the writer suggest that you shouldn’t go into a supermarket hungry?

A. Because you may buy more than you plan to.

B. Because you may feel tired.

C. Because you may forget to buy enough things.

D. Because you may lose your way.

( )6. Before you decide to buy things, you should _____.

A. make sure whether they are on sale

B. consider if you really need them

C. examine the prices of different brands

D. read the words on the front of the package

( )7. The writer suggests consumers buy ordinary products because _____.

A. they come in plain packages

B. they are advertised on newspapers

C. they are both good and cheaper

D. the quality is better than that of famous ones

( )8. The main idea of the last paragraph is that _____.

A. ads and commercials sometimes tell lies

B. advertisers sometimes hide some information

C. good consumers never read ads and commercials

D. we should make good use of ads and commercials

( )10. All of the following books have children as their main characters except _________.

A. PETER PAN B. GONE WITH THE WIND

C. A LITTLE PRINCESS D. THE SECRET GARDEN ( )11. We can know from the passage that _________.

A. there are only three books with tapes

B. we can buy 5 kinds of the above books in bookstores

C. two of the books are written by Frances Hodgson Burnett

D. THE SECRET GARDEN is ¥5 cheaper in bookstores than online

( )12. If you buy THE SECRET GARDEN and PETER PAN online, you have to pay ______.

A. ¥30 B. ¥12 C. ¥50 D. ¥42

( )13. Mary brings the house and a long-lost garden back to life with the help of ________.

a. the power of hope b. friendship c. her uncle d. nature’s magic

A. a, b, c

II. Multiple choice.(10x1’=10’)

( )1. Where’s Lily? We are all here ___her.

A beside B about C except D with

B. a, c, d C. b, c, d D. a, b, d

( )2 ---Jane ,this new picture was put up on the wall yesterday.

----No wonder I ___it before.

A haven’t seen B hadn’t seen C don’t see D didn’t see

( )3. ---What do you think of Elise?

----She is a hard-working student .And usually she ___very long hours every day.

A has studied B studied C is studying D studies

( )4 ----When __your father ___back to Wuhan ? ----At about 9 o’clock this morning.

A does ; get B did ; get C has ;gotten D had ;gotten

( )5 ---Would you mind closing the door? ---_____.

A Yes ,please B I am sorry ,I won’t C No , not at all D No , I won’t

( )6---- I failed the exam again. I don’t know what to do.

----_______.Hope is always around you.

A Don’t be serious B . Never give up C . Don’t be relaxed D Never put down

( )7 ----How do you like Mount Huangshan?

---- Oh ,wonder . Its beauty is really out of _____.

A question B imagination C description D emotion

( )8----Have you watched the football match held yesterday evening in Xinhua Stadium?

----Oh ,yes Wuhan Football Team __the match by 3 to 1.

A beat B won C lost D defeated

( )9 -----Could you please tell me ____________? ------Sorry , I don’t know.

A how can I get to the station B when did he live in Wuhan

C who helps Jim with his Chinese D where is the nearest post office

( )10 ----What was he interested in when he was young ? ----He ____art while at school.

A sent up B took up C put up D got up

III. Cloze(10X 1’=10’)

“What do you dream to be?” A primary school teacher asked his student. Perhaps they have also been asked this question, even several times different Persons. As a human being, Dream is Dream to be a doctor, a teacher, a scientist, a football star. And so on. How wonderful!

Dream is a It will let you realize your future. Hundreds of years ago, some people looked into the and said, “ I want to fly.” Hundreds of years are flying in the sky all the time. Now, many college students to be Bill Gates, so they left school and all the time earning money. What a joke?

Roads to Rome, we should not see only the surface(表面)of things, we should see their

nature. Everyone has his own story, and all the stories are different. So our students and friends should make up their mind to have a splendid story for ourselves, not to dream to be With hard work, your dream will be realized someday. You can trust this.

( )1 . A. by B. with

C. after C. book D. among D. colorful D. dictionary D. sky D. passed D. wait ( )2 . A. hard ( )3. A. game ( )4. A. water ( )5. A. ago ( )6. A. planes ( )7. A. dream

( )9. A. at B. terrible B. goal B. hole B. after B. birds B. hate C. difficult C. library C. before C. seem C. over C. people D. satellites ( )8 .A. took B spent C cost D. pay for B. through

D. outside D. another ( )10. A. others B. other C. the other

第二卷(选择题 共54分)

IV. Fill in the gaps with words or phrases given in the box. (10X2’=20’)

1. Lily managed to support herself by working ______________ as a waitress.

2. Jane’s worried she won’t be able to __________ her paper on time.

3. The people who had been hurt in the car accident lay screaming in __________.

4. As a sailing ship has a __________, so we must have a definite goal in our life.

5. You will probably find Dave in the Disco--- he often ____________ there.

6. If your house has been broken into, don’t touch anything. Call the police ____________.

7. People who __________ litter in the streets should be fined heavily.

8. We __________ Ton’s age by getting his birth record.

9. If you look out of the window, you’ll see that we are now __________ the Tower of London.

10. I won’t get involved in a deal like this---it’s against all my __________.

V.Fill in the blanks with the appropriate words.(9X1’=9’)

1. The boy fell off the high tree but l____________ he wasn't badly hurt.

2. In China people usually eat m______________ on Mid-autumn Day.

3. He's a hard-working boy. He s____________ a lot of money on books.

4. Light travels much faster than s___________.

5. I saw two f___________ in the park yesterday. I think they came from the USA.

6. 许多专家认为,到2020年,印度人口可能会比中国人口多。

Many experts think that India's ___________ may be ________ than China's by 2020.

7. 今天该轮到你值日了。

It's your _______ to be on ______ today.

8. 那边出了什么事?那么多人挤在大门口。

What's ___________ over there? So many people are __________ round the gate.

9. 出门的时候别忘了锁门。

Don't forget to _____ the door when you _____ home.

VI. Write sentences according to the requirements.(5x2’=10’)

1. I study for a test by making vocabulary lists. (划线提问)

_______ _______ you study for a test?

2. Amy used to have long hair. (改为一般疑问句)

________Amy ________to have long hair?

3. It took me two hours to finish my homework yesterday. (改为同义句)

I_______ two hours ________ my homework yesterday.

4. The weather is always warm in these places. I like them. (合并为一句)

I like the places _______ the weather _______ always warm.

5. We often use a key for locking doors. (变为被动语态)

A key____ often _____to lock the doors.

VII.Rewrite each sentence with the word or phrase in brackets. (3X2’=6’)

1.He seemed to be still anxious about his failure in the examination. (on one’s mind)

2.Her study so fully occupied her that she forgot to have dinner. (be lost in)

3.To my amazement, Bob left a well-paid job to travel around the world. (amaze)

__________________________________________________________________________________ IX. Word filling.(8X1’=8’)

As a middle school student of Junior Three, I do____1___one or two hours a day, such as doing morning exercise,____2____basketball, long-distance___3____and so on. I think it is very helpful to me.____4___exercise makes me healthier so that I won’t be__5_____very often. What’s more, I also get__6___relaxed in different kinds of sports, and then I do the job better in my study in high spirit. By doing physical exercise, I’m becoming___7____and more confident than before. I think it is necessary for everyone to spend some time ___8___ sports every day because people’s health is the first important in modern life.

1______________ 2______________ 3______________ 4______________

5______________ 6______________ 7______________ 8______________